mmd Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 No to straszna kicha... Zrobię jakieś wyróżnione gumtree jeszcze Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Zapraszam do albumu Rysia na FB: [URL="http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#%21/album.php?aid=21839&id=100001185680426¬if_t=like"]http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#!/album.php?aid=21839&id=100001185680426¬if_t=like[/URL] Quote
ajlii Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Mam prośbę... Dostałam kilka maili i telefonów w sprawie Rysia. Wszystkie te osoby były przekonane że piesek jest w Krakowie (tak sugerują chyba ogłoszenia). Wszyscy zrezygnowali gdy powiedziałam że chodzi o Warszawę. Może wystarczy dopisek że Rysio jest w Warszawie, ale jest możliwy dowóz do innego miasta? Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='ajlii']Mam prośbę... Dostałam kilka maili i telefonów w sprawie Rysia. Wszystkie te osoby były przekonane że piesek jest w Krakowie (tak sugerują chyba ogłoszenia). Wszyscy zrezygnowali gdy powiedziałam że chodzi o Warszawę. Może wystarczy dopisek że Rysio jest w Warszawie, ale jest możliwy dowóz do innego miasta?[/QUOTE] Ja robiłam ogłoszenia li tylko na Warszawę Czy ludzie z Zabrza odzywali się do Ciebie? Quote
Ladymonia0610 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/196775-Bazarek-na-zwierz%C4%99ta-pod-opiek%C4%85-Stowarzyszenia-Help-Animals.-Do-04.12.2010-godz.22/page3[/url] ZAPRASZAM NA BAZAREK Quote
ajlii Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Narazie ludzie z Zabrza milczą... chyba się rozmyślili :( Jutro Rysiek dostanie drugą dawkę szczepionki na wirusówki. Quote
mmd Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ja robiłam na Kraków. No ale jak ktoś tak szybko rezygnuje to chyba nie jest serio zainteresowany. Zrobiłam znów na Warszawę [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-3-miesieczny-piesek-Rysio-pilnie-potrzebuje-domu-W0QQAdIdZ243975881[/url] Quote
obraczus87 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Znajdziemy Mu domek, najlepszy!!!!!! Quote
Danusia110 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='obraczus87']Znajdziemy Mu domek, najlepszy!!!!!![/QUOTE] taki domek Rysiowi się należy:),bo to wyjątkowy szczeniaczek:),trzymam kciuki za jak najleprze życie dla całęj rodzinki:),dla suńki i rudaska rónież:),proszę im powiedzieć że tęsknię za nimi:(,brakuje mi tych wspaniałych istotek:(,ale pocieszam się tym,że będzie im teraz dużo lepiej:),.Dziękuję wszystkim za opiekę i serduszka okazane "moim" pupilom i tym dorosłym i tym małym:),pozdrawiam:).Po 26-tym dorzucę parę groszy na suńkę i rudaska:) Quote
Marinka Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Kochani trzymajcie mocno kciuki...być może właśnie dziś Rysio trafi do DS :) Jeszcze tylko wizyta p/a :) Quote
obraczus87 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='Marinkaa']Kochani trzymajcie mocno kciuki...być może właśnie dziś Rysio trafi do DS :) Jeszcze tylko wizyta p/a :)[/QUOTE] Trzymam kciuki!!!!!!!! Quote
ajlii Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Niestety, znów kicha :( Rysio ma pecha... wybitnego... Quote
obraczus87 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='ajlii']Niestety, znów kicha :( Rysio ma pecha... wybitnego...[/QUOTE] kurcze, nie wierze normalnie :( Quote
Marinka Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Ci z Zabrza jeszcze nie podjęli decyzji...oglądają jeszcze jednego pieska ... Quote
Marinka Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Wiecie jak uzyskać pomoc na wątku sterylkowym (podobno taki istnieje) Quote
ajlii Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wygląda na to, że Rysio jedzie do Krakowa :))))) Umówieni jesteśmy na 2 grudnia. Pani jest zdecydowana - jeśli nic się nie zmieni do 1 grudnia, to Rysio w końcu będzie miał swój domek. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było OK!!! Pani chce partycypować w kosztach transportu. Natomiast całość trasy wyjdzie ok. 300 zł, co nie jest małą sumą - ale przeliczając to na szczęście Ryśka we własnym domku... Napisałam na wątku transportowym że szukam dodatkowego pasażera na tą trasę. Ponadto dziś Rysio dostał II dawkę szczepionki + następna tura odrobaczywiania. Oczywiście był zbadany przez weterynarza - wszystko ok. Jest zdrowy i ładnie rośnie. Waży już 4,8 kg! Koszty podliczę później. Nie płacimy za wizyty tylko za same użyte leki/materiały. Dziś jeszcze Rysio jedzie do hoteliku u Astaroth powakacjować się przez najbliższy tydzień. Quote
Marinka Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Tym razem już nie będę zapeszała... i cieszyć się będę po wszystkim... Wysłać teraz umowę adopcyjną dla Rysia? Quote
obraczus87 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Na trasie Warszawa-Katowice jezdzi czesto FIGU. A moze zapytac sie JEj kiedy bedzie jechala i poszukac transportu z Katowic do Krakowa? zawsze to taniej wyjdzie.... Quote
ajlii Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='obraczus87']Na trasie Warszawa-Katowice jezdzi czesto FIGU. A moze zapytac sie JEj kiedy bedzie jechala i poszukac transportu z Katowic do Krakowa? zawsze to taniej wyjdzie....[/QUOTE] Nie wiem czy to nie będzie tylko pozorna oszczedność. Jeśli nawet Rysio dojedzie bezpłatnie do Katowic - to musi najpierw znaleźć jakiś DT, gdzie będzie oczekiwał na transport do Krakowa. Zacznie się okres przedświąteczny, potem święta... Obawiam się że to tylko wszystko przedłuży. DT jeśli się znajdzie możliwe że będzie płatny, transport z Katowic do Krakowa też. A tak 2 grudnia może już być w swoim domu - szczególnie że nowi opiekunowie chcą się dołożyć do kosztów transportu. Wczoraj zamieściłam też ogłoszenie o transporcie na tej trasie, i dziś już zgłosił się nowy pasażer. Jak dobrze pójdzie to całość zostanie opłacona w ten sposób. Dla samego Ryśka też kolejna zmiana... był u nas... teraz w hoteliku... i znów zmiana. Leoś odchorował bardzo poważnie kolejną zmianę domu. Chciałabym zaoszczędzić Ryśkowi stresów. Quote
obraczus87 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja raczej myslalam o transporcie tego samego dnia bez zadnego DT. Ponadto Figu pewnie by miala mozliwosc przetrzymania u siebie Ryska nawet jakis czas. Ale skoro Pani zaplaci za transport to nie ma problemu. Bo mam nadzieje ze zapłaci w całości. Quote
ajlii Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Pani zapłaci połowę kosztów. Dlatego szukałam jeszcze jednego pasażera na tej trasie. Quote
funia Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jutro Rex ma kastarcje o 9 rano .Trzymajcie kciuki za jego jajka ..... Moze załózcie im osobny watek .Kurcze ,miesza sie tu wiele info . Quote
mmd Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Miejmy nadzieję, że Rysio już pojedzie do domku i będzie tylko starszyzna na wątku. Za jajka jeszcze kciuków nie trzymałam:) Quote
Recommended Posts