Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapraszam do albumu Rysia na FB:

[URL="http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#%21/album.php?aid=21839&id=100001185680426&notif_t=like"]http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#!/album.php?aid=21839&id=100001185680426&notif_t=like[/URL]

Posted

Mam prośbę... Dostałam kilka maili i telefonów w sprawie Rysia. Wszystkie te osoby były przekonane że piesek jest w Krakowie (tak sugerują chyba ogłoszenia). Wszyscy zrezygnowali gdy powiedziałam że chodzi o Warszawę.
Może wystarczy dopisek że Rysio jest w Warszawie, ale jest możliwy dowóz do innego miasta?

Posted

[quote name='ajlii']Mam prośbę... Dostałam kilka maili i telefonów w sprawie Rysia. Wszystkie te osoby były przekonane że piesek jest w Krakowie (tak sugerują chyba ogłoszenia). Wszyscy zrezygnowali gdy powiedziałam że chodzi o Warszawę.
Może wystarczy dopisek że Rysio jest w Warszawie, ale jest możliwy dowóz do innego miasta?[/QUOTE]

Ja robiłam ogłoszenia li tylko na Warszawę

Czy ludzie z Zabrza odzywali się do Ciebie?

Posted

Ja robiłam na Kraków. No ale jak ktoś tak szybko rezygnuje to chyba nie jest serio zainteresowany. Zrobiłam znów na Warszawę
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-3-miesieczny-piesek-Rysio-pilnie-potrzebuje-domu-W0QQAdIdZ243975881[/url]

Posted

[quote name='obraczus87']Znajdziemy Mu domek, najlepszy!!!!!![/QUOTE]

taki domek Rysiowi się należy:),bo to wyjątkowy szczeniaczek:),trzymam kciuki za jak najleprze życie dla całęj rodzinki:),dla suńki i rudaska rónież:),proszę im powiedzieć że tęsknię za nimi:(,brakuje mi tych wspaniałych istotek:(,ale pocieszam się tym,że będzie im teraz dużo lepiej:),.Dziękuję wszystkim za opiekę i serduszka okazane "moim" pupilom i tym dorosłym i tym małym:),pozdrawiam:).Po 26-tym dorzucę parę groszy na suńkę i rudaska:)

Posted

Wygląda na to, że Rysio jedzie do Krakowa :))))) Umówieni jesteśmy na 2 grudnia. Pani jest zdecydowana - jeśli nic się nie zmieni do 1 grudnia, to Rysio w końcu będzie miał swój domek.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było OK!!!

Pani chce partycypować w kosztach transportu. Natomiast całość trasy wyjdzie ok. 300 zł, co nie jest małą sumą - ale przeliczając to na szczęście Ryśka we własnym domku... Napisałam na wątku transportowym że szukam dodatkowego pasażera na tą trasę.

Ponadto dziś Rysio dostał II dawkę szczepionki + następna tura odrobaczywiania. Oczywiście był zbadany przez weterynarza - wszystko ok. Jest zdrowy i ładnie rośnie. Waży już 4,8 kg!
Koszty podliczę później. Nie płacimy za wizyty tylko za same użyte leki/materiały.

Dziś jeszcze Rysio jedzie do hoteliku u Astaroth powakacjować się przez najbliższy tydzień.

Posted

[quote name='obraczus87']Na trasie Warszawa-Katowice jezdzi czesto FIGU. A moze zapytac sie JEj kiedy bedzie jechala i poszukac transportu z Katowic do Krakowa? zawsze to taniej wyjdzie....[/QUOTE]

Nie wiem czy to nie będzie tylko pozorna oszczedność.

Jeśli nawet Rysio dojedzie bezpłatnie do Katowic - to musi najpierw znaleźć jakiś DT, gdzie będzie oczekiwał na transport do Krakowa. Zacznie się okres przedświąteczny, potem święta... Obawiam się że to tylko wszystko przedłuży.
DT jeśli się znajdzie możliwe że będzie płatny, transport z Katowic do Krakowa też.

A tak 2 grudnia może już być w swoim domu - szczególnie że nowi opiekunowie chcą się dołożyć do kosztów transportu.
Wczoraj zamieściłam też ogłoszenie o transporcie na tej trasie, i dziś już zgłosił się nowy pasażer.
Jak dobrze pójdzie to całość zostanie opłacona w ten sposób.

Dla samego Ryśka też kolejna zmiana... był u nas... teraz w hoteliku... i znów zmiana. Leoś odchorował bardzo poważnie kolejną zmianę domu. Chciałabym zaoszczędzić Ryśkowi stresów.

Posted

Ja raczej myslalam o transporcie tego samego dnia bez zadnego DT. Ponadto Figu pewnie by miala mozliwosc przetrzymania u siebie Ryska nawet jakis czas. Ale skoro Pani zaplaci za transport to nie ma problemu. Bo mam nadzieje ze zapłaci w całości.