IKA 6 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A co słychac u kotki - krówki po operacji Quote
Madallena Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 o nie wiem... taubi! co slychac u kociakow? Quote
zuziaM Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Madallena napisał(a): A moze znajdzie sie jakis hotel, ktory (biorac pod uwage, ze czesc z nas jest stalymi klientkami) w drodze wyjatku zaproponuje chociaz 1 miejsce gratis za karme i koszty leczenia. Co mozemy zaoferowac z naszej strony? Moze reklame i propocje oraz wymiane linkow? To bardzo madre co napisalas. W natloku tego psiego nieszczescia jest to nawet jak najbardziej wlasciwe i wskazane. Ja jestem w kazdym razie otwarta na to jak najbardziej. Tak wiec, wrocimy do tego, jak juz bede miala wszystko gotowe i jakies psiaki do mnie trafia ( a pisze to, bo kilka juz mam na liscie rezerwacji ). Quote
clo Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 zuziam dziekujemy masz wielkie serce!!trzeba by pogadac z innymi hotelikami tez..moze sie zlituja.. Quote
koosiek Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dlatego tak mi pasuje to miejsce u ZuziM - bo na uzbieranie deklaracji mamy jeszcze czas. Przynajmniej Gibon powinien moim zdaniem trafić do hotelu. I jeszcze przypomnę, żeby na wątku nie zginęło - do piątku potrzebny transport Szydłowiec - Warszawa! Quote
anita_happy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 hej.. właśnie pisze do zespołu IRA /wokalista ma szydłowieckie korzenie :P no moze nie korzenie..ale jest zwiazany z szydłowcem :)/ moze przypomni sobie mnie :))) wymyśliłam cos takiego... moze zgodzą się na zrobienie zdjęc z paroma psami i wydrukujemy te zdjecia...a potem na aukcje z autografami od zespołu :))) co ??? wydruk zdjeć moze tez da sie jakoś załatwić :) troche kasy do ogólnego worka by wpadło na szydłowiaki :)) pozdrawiam Quote
anita_happy Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 TU TRESC wiadomosci do MMu IRY Witam... Nie wiem czy słyszeliście o Akcji jaka jest prowadzona na terenie Szydłowca /tu uśmiech do ARTURA :))) / Akcja Fundacji Azyl pod psim aniołem... odłapywane sa psy w potrzebie /chore,poranione, cieżarne suki i szczeniaki/.Miasto problem bezdomności zwierząt pozostawia od paru lat samopas i doszło do tego, ze zwierzęta zaczeły zagrazac nie tylko innym zwierzetom, ale i ludziom. Wiekszosc jest chora, niedorzywiona itp...itd. Zwierzaki były juz prezentowane w TVP 1. poprosilismy do współpracy ECHO DNIA.Prosimy i WAS. Zbieramy fundusze na leczenie i tymczasowe hoteliki dla tych psiaków do momentu znalezienia domów stałych /nie maozliwosci trzymania ich w schroniskach/przytuliskach w Warszawie. Powinny one trafic do schroniska ,z kt Miasto Szydłowiec ma podpisaną umowe, nie trafią tam poniewaz schronisko jest przepełnione, a miasto nie zaplaci za odlowienie tych zwierzat. Jak widac koło zamknięte - dlatego Fundacja Azylu pod Psim Aniołem razem z forumowiczami dogomania.pl zorganizowali sami pomoc./ Wpadłam na pomysł aby zaproponować Wam mała współprace :) My potrzebujemy różności, które dadzą sie spienięzyć :) Moze ZESPÓŁ zgodził by się na sesję z paroma bezdomniakami z Szydłowca ???Wydrukowalibyśmy te zdęcia, które potem ZESPÓŁ podpisałby ??? W ten sposób mielibyśmy pare fantów, które potem można by spieniężyć na aukcjach za odpowiedio wyższą sumkę :))) czekam na odzew pozdrawiam i liczymy na odzew :))) p.s. problem moze wydawać się znany od wieków...ale cóż...trzeba walczyć o tych, kt nie będą walczyć za siebei :/ Quote
anita_happy Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 p.s. JA jade w środe wawa-szydłowiec-wawa ale wróce PÓŹNO!!!!!bardzo jade sama wiec jak bedzie to małe szczenie lub mały niesforny to wezmę... ale ktoś musiałby złapac wcześniej zebym nie szukała wiatru w polu...nie mam czasu za bardzo :/ pzdr Quote
zuziaM Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 clo napisał(a):zuziam dziekujemy masz wielkie serce!!trzeba by pogadac z innymi hotelikami tez..moze sie zlituja.. Tak, serducho mietkie, ale i doopsko tez , niestety mietkie ...... Zrobie, co bede mogla, ale za wiele tez nie moge, bo ten hotelik to moje jedyne zrodlo dochodow obecnie bedzie..... nie mam juz pracy, a za to 5 wlasnych psow i 2 kocice do wyzywienia (w tym ONke Kasie, ktorej karma miesiecznie kosztuje 235,- zl, a pozostale potrzebuja lekow i stalej kontroli weta, bo to wszystko schroniskowe nie do konca zdrowe sierotki ). Ale ten Gibon mnie tak zlapal za serce ( a moze to zasluga fotografa, bo to zdjecie jest po prostu przeszywajace do kosci ! ), ze jesli trafi do mnie, to proponuje po prostu, ze bedzie bez oplat, ale z workiem karmy co jakis czas. Quote
koosiek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ZuziaM, jesteś wspaniała :multi: Na Gibona na pewno coś się uzbiera, ma dwa bazarki i allegro cegiełkowe, na karmę powinno starczyć :) Zaraz piszę do Poker, którego psiak chciałaby na DT, tylko w takim razie ktoś musiałby go dziś albo jutro złapać, no i muszę zadzwonić do Azylu, czy mogliby go przetrzymać do soboty (ale jeśli psiak jest mały, to chyba nie powinno być problemu). Quote
Marinka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [FONT=Arial]Szukamy osoby, która zrobi Bazarek dla Mario: [/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/173561-Mario-z-SzydA-owca-potrzebne-deklaracje-na-hotel [FONT=Arial]oraz Perły:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/173602-Smutna-PerA-a-kolejna-bieda-z-SzydA-owca-potrzebe-deklarcje-na-hotel?p=13560068#post13560068 Quote
L/Olka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 pilnie potrzeby kontakt do awaryjnego dt dla Rudej kociczki! można ją dziś zabrać z lecznicy, ale nie ma gdzie... Rosie przyjeżdża dzis do mnie, jak wszystko dobrze pójdzie, w czwartek będzie jechać do dt do Rudy Śląskiej. Jesli ten dt z Katowic, od Rudej, mógłby ją odebrać - mogłyby pojechać razem... czy ktoś coś wie? Taubi nie może się wbić na dogo, a ja nie mogę się doczytać, kto ten tymczas oferował Quote
Marinka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Marinkaa'][FONT=Arial]Szukamy osoby, która zrobi Bazarek dla Mario: [/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/173561-Mario-z-SzydA-owca-potrzebne-deklaracje-na-hotel [FONT=Arial]oraz Perły:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/173602-Smutna-PerA-a-kolejna-bieda-z-SzydA-owca-potrzebe-deklarcje-na-hotel?p=13560068#post13560068 Zacytuję siebie, aby APEL nie umknął UWADZE Quote
koosiek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Do Poker mogę zawieźć tego beżowego psiaka: Ale trzeba go złapać i przywieźć do Warszawy! Dziewczyny z Szydłowca, pomóżcie!! Quote
L/Olka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ja muszę wyjść. Wielka prośba: [SIZE="3"]jeśli ktoś ma kontakt z awaryjnym dt w Katowicach, dla Rudej (kotki), to niech odezwie się do Taubiego z informacją. Quote
Talia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 anita_happy napisał(a):hej.. właśnie pisze do zespołu IRA /wokalista ma szydłowieckie korzenie :P no moze nie korzenie..ale jest zwiazany z szydłowcem :)/ moze przypomni sobie mnie :))) wymyśliłam cos takiego... moze zgodzą się na zrobienie zdjęc z paroma psami i wydrukujemy te zdjecia...a potem na aukcje z autografami od zespołu :))) co ??? wydruk zdjeć moze tez da sie jakoś załatwić :) troche kasy do ogólnego worka by wpadło na szydłowiaki :)) pozdrawiam moim zdaniem świetny pomysł :) Mam nadzieje, że odpiszą :) Quote
L/Olka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='IKA 6']Popytam na miau dzięki :) kontakt z tym dt już nawiązany, ale sprawa nie wygląda kolorowo + tam też przepełnienie. Jak nie będzie wyjścia, to lepiej tam, niż na ulicy.Tyle, że z tego co zrozumiałam długo nie może tam być. No i tylko w klatce. Ale to ruda koteczka, może się uda szybko znaleźć coś innego. Myślę, że szukajmy szybko innego dt, może bliżej. DT dla Rudej Kici potrzebne NA JUŻ Quote
L/Olka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 słuchajcie!! chyba pierwsza o tym napiszę, a napiszę, bo wieści mam świetne :) w skrócie, bo większe szczegóły pewnie przekaże Taubi. Rosie ma dom. Stały dom! :) :multi::multi::loveu: natomiast Ruda to... Rudy :cool3: na razie w Azylu, ale podobno z dużą szansą na adopcję, bo sliczny i fajny :loveu: więc trzymamy kciuki :) Quote
Madallena Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 a ja potrwierdzam powyzsze wiesci. Rosie to pies w kocim ciele. W niedziele/poniedzialek bierze ja przyszla wlascicielka. Do tej pory Rosie przekoczuje w klinice. Co do bialo-rudego kota o wczesniejszym imieniu Carmen okazalo sie, ze to kotTEK o imieniu Karmel :) Zawiezlismy go do azylu. Siedzi w kociarni. Jutro sie okaze czy moze tam dluzej zostac (jak dogada sie z innymi kotami). Jest bardzo bardzo piekny, duzy no i fajny. Przylepa, ktora akceptuje psy, lgnie do ludzi... co do innych kotow, jutro sie okaze... Fajne te koty z Szydlowca :P Quote
anita_happy Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ROSI!!!!!!!!!!!! super!!!!! oby tak wszystkie przytulakii znajdowały domki !!!!!!!!!!!!!!!1 JUPI! cieszę sie ze szczęśliwej gwiazdy ROSI!!!bo to pierszy mój wyłapany kot :)))))) p.s. juz w Szydłowcu wszyscy mówią, ze ta "nagonka" na Miasto odn bezdomniaków to moja szpilka ://// już nic w Urzędzie nie załatwie :/ no cóż...musze tylko dowód zmienić na meldunek w WAW...tego chyba mi nie będą utrudniac :P hihihi do tych, kt czytają to Forum,są z Szydłowca - TO NIE MOJA szpilka :P ja się tylko podłączyłam do już działajacych buziiii dla nowej właścicielki ROSI....przekaże te wieści mojej mamie i Pani z kwiaciarni /będą przeszczęśliwe :)))/ Quote
L/Olka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 co do Rudego - Karmelka, który był Carmen ;-) mam nadzieję, że się dogada z Azylowymi sąsiadami. Ale na wszelki wypadek nie chowam tego, co przygotowałam na awaryjny przyjazd Rosie. Gdyby coś było nie tak, dajcie znać! Quote
anita_happy Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 a tu wieści z Szydłowca p.s. MADZIA jak czytasz Forum :) DZIĘKI za SCAN :P Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 rany, wczoraj musiałam wyjechać i dostałam zawrotu głowy, jak przeczytałam wieści o kotach:) co do Rudego, mogę go poogłaszać, żęby szybko zwolnił miejsce. Kontakt podawać na Azyl? Quote
marlenka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 przepraszam za off ale ten pies pilnie potrzebuje dt http://www.dogomania.pl/threads/174353-Albo-dt-albo-zginie-pod-koA-ami-samochodu?p=13565560#post13565560 Quote
Recommended Posts