Szamanka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [COLOR="DarkGreen"][B]Dziewczyny, chwała Wam za to co robicie. Ale czytam ten wątek (m.in.z racji moderacji) i przeraziłam się, gdy od wczoraj przyszło mi czytać kilkadziesiąt stron. Bałagan, bałagan i jeszcze raz bałagan. Nie wiadomo co, kto, gdzie, który pies... Same się w tym gubicie. Przede wszystkim należy NA BIEŻĄCO aktualizować 1 post. Ale w natłoku tylu psiaków istnienie jednego wątku dla nich wszystkich jest bez sensu. Czy nie lepiej pisać o każdym psie w osobnym wątku? I tam robić rozliczenia, info bieżące, zbierać deklaracje, itp. Za dużo danych jest w tym wątku. Finał jest taki, że 10 osób pyta o to samo, bo nie widać, ze odpowiedź została już udzielona jakieś...kilkadziesiąt postów wcześniej... Niech zła organizacja nie blokuje Wam pola do działania...[/COLOR][/B] Quote
koosiek Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [B]Szamanko[/B], lista wątków jest stronę wcześniej - racja, że powinna być też w pierwszym poście, ale to już zależy od Madalleny.. Quote
Szamanka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='koosiek'][B]Szamanko[/B], lista wątków jest stronę wcześniej - racja, że powinna być też w pierwszym poście, ale to już zależy od Madalleny..[/QUOTE] [COLOR="DarkGreen"][B] No właśnie. Bałagan. Teraz jest stronę wcześniej, a za chwilę będzie 20 stron wcześniej... :shake: Trzeba uporządkować ten wątek.[/B][/COLOR] Quote
Marinka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Szamanka'][COLOR=DarkGreen][B] No właśnie. Bałagan. Teraz jest stronę wcześniej, a za chwilę będzie 20 stron wcześniej... :shake: Trzeba uporządkować ten wątek.[/B][/COLOR][/QUOTE] Mam w związku z tym prośbę, wklej proszę listę tych wątków do pierwszego postu, bo faktycznie za chwilkę ugrzęźniemy w natłoku. Z góry dziękuję :Rose::Rose::Rose: Quote
Madallena Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Wiem, ze jest balagan. Sory, ale albo jezdze i odlawiam psy albo siedze na dogo i robie porzadki. Juz sie biore za pierwsza strone :) i nadrabiam zaleglosci w czytaniu i informacjach. ps. Juz widze, ze ktos to za mnie zrobil. DZiekuje :) Quote
taubi Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Mam pytanie która dobra ciocia deklarowałą zapłacic za sterylizacje jednej suczki kwota : 250zł Quote
IKA & SONIA Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='taubi']Mam pytanie która dobra ciocia deklarowałą zapłacic za sterylizacje jednej suczki kwota : 250zł[/QUOTE] Ada-jeje z naszej fundacji oferowała kasę na sterylkę chyba Perły o ile się nie mylę. Ja z kolei mogę wystawiać aukcje ogłoszeniowe psiaków na naszym Allegro fundacyjnym. Quote
Ada-jeje Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Tak zadeklarowalysmy zaplate jednej sterylki za sunie, tylko bardzo prosimy fakture wystawic na nasza Fundacje. Quote
AnnaA Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Mogę Wam pomóc znowu w transporcie do Mielca tylko musi byc wszystko uzgonione na tip-top. Mogę jechac w środę albo w sobote niedzielę. Moge zabrac Kaja od i ew.drugiego psa, ale wszystko musi byc naprawdę dograne. Nic nie słychac na wątku o psie pt ANIOŁ. Sunia ze szczeniakiem niestety odpada /nie mam klatki w samochodzie/. Chyba, że będzie tylko sunia ze szczeniakiem. Więcej jak dwóch psów nie mogę wiezc. Quote
fizia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 AnnA - zerknij tutaj proszę - tam Almez_moi pisze o Kaju On jest teraz u Niej Byłoby wspaniale, jakbyś mogła pomóc w transporcie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/zostal-sam-w-psim-piekle-na-cito-potrzebne-deklaracje-dt-nim-zginie-pod-kolami-173153/index7.html[/URL] Quote
ZUZANNA11 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 A co wy na to, żeby zrobić wątek pt. "Zabrane z szydłowieckiego horroru- aktualne wiadomości." I tam umieścić wszystkie psy zabrane z Szydłowca, z linkami do wątków, zdjęciem i krótkim opisem gdzie się znajdują i co i jak. Co? Quote
Talia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Moim zdaniem wystarczy to umieścic w pierwszym poście. Quote
anita_happy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Mi podoba sie pomysł utworzenia nowego watku "zabrane z Szydłowca.." :))) wąłsnei pisałam na forum gazet wyborczej i echa dnia... chciaąłm zachecic ludzi do wplat na psaiki z szydłowca... dla laików internetowych zbiór wszystkich psów w jednym watku z opisem sytuacj z jakiej zostały zabrane to swietny pommysł.... kazdy pies - zdjecie - dane do przelewu aby osoba chetna do wykonania przelewu, mogła na zasadzie copy&paste wypełnic przelew... ja nie umiem sie jeszcze za bardzo na tego typu forach poruszac...a tym bardziej nei umiem stworzyc osobny watek... ://// kto pomoze ??? mysle,ze taka wizytówka dla psiakó jest najlepszym roziwazaniem... potem mozna wklejac fotki psów z domow tymczasowych/hotelikow/domow stałych... aby darczynca mial chwilę zadowolenia ze swojej darczynosci :)) Quote
anita_happy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 p.s. Jadę jutro do Szydłowca ...ok9.00/10.00 wracam do WAW ok 19.00 cos pomóc ???? pisałam do CLO..ale bez odp... Quote
Madallena Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 [quote name='anita_happy']p.s. Jadę jutro do Szydłowca ...ok9.00/10.00 wracam do WAW ok 19.00 cos pomóc ???? pisałam do CLO..ale bez odp...[/QUOTE] Anita. ZDJECIA ZDJECIA i jeszcze raz ZDJECIA. oraz informacje gdzie psy przebywaja. Za rynkiem jest droga albo w prawo w dol albo w lewo do gory. Jak sie pojedzie w prawo w dol to sie jedzie kolo takiego parku. Na tej trasie widzialam pieknego brazowego kudlacza. Dwa razy. Nie wiem czy jest czyjs, moze... Ale warto by bylo sie dowiedziec i obstrykac. No i wszystkie inne ktore tam zostaly :( Interesuje mnie tez wataha psow pod lasem, o ktorej mowili mi ludzie. jakis kilometr za pogotowiem, podobno. Jest ich tam kilkanascie i czesc rzuca sie na ludzi, uwazaj. Psiaki z dworca mamy, ale mozna tez je obstrykac. I wszystkie inne pochowane a wiesz sama ze jest ich ful! Quote
ZUZANNA11 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Już mam zarys tego wątku, wysłałam wszystkie dane Madallenie do edycji. Mam nadzieję, że się z tym uporam. Quote
anita_happy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 POMYSŁ biore na siebie PR akcji "zaadoptuj biedaka z szydłowca" plan działania... włącznei do akcji kilka gwiazd z Szydłowca :))) Media:)) moze Pudelek pomoze :))) kto chętny do współpracy :) juz napisałam do echa dnia :) Quote
Sally (od Koanka) Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='anita_happy']Mi podoba sie pomysł utworzenia nowego watku "zabrane z Szydłowca.." :))) wąłsnei pisałam na forum gazet wyborczej i echa dnia... chciaąłm zachecic ludzi do wplat na psaiki z szydłowca... dla laików internetowych zbiór wszystkich psów w jednym watku z opisem sytuacj z jakiej zostały zabrane to swietny pommysł.... kazdy pies - zdjecie - dane do przelewu aby osoba chetna do wykonania przelewu, mogła na zasadzie copy&paste wypełnic przelew... ja nie umiem sie jeszcze za bardzo na tego typu forach poruszac...a tym bardziej nei umiem stworzyc osobny watek... ://// kto pomoze ??? mysle,ze taka wizytówka dla psiakó jest najlepszym roziwazaniem... potem mozna wklejac fotki psów z domow tymczasowych/hotelikow/domow stałych... aby darczynca mial chwilę zadowolenia ze swojej darczynosci :))[/QUOTE] Takie wątki, jeśli mogę się wtrącić, rzeczywiście są całkiem dobrym rozwiązaniem i wprowadzają trochę porządku. Na tym wątku informowanoby o wszystkich akcjach i o psach swoją drogą też, a ten drugi wątek byłby bardziej dla tych, którzy nie są w stanie przebrnąć przez cały ten lub są zainteresowanie tylko wpłatą na któregoś z psów/adopcją/robieniem ogłoszeń jednemu z psów a nie samą sytuacją w Szydłowcu. Coś takiego prowadzi parę schronisk, ja prowadzę coś podobnego, tyleże pod kątem ogłoszeń. Przemyślcie to może jednak. Najlepiej gdyby prowadziła to osoba zorientowana, ale jeśli trzeba byłoby to zajmę się tym. Tyleże mam poważne zaległości w śledzeniu wątku i ktoś musiałby mi to po prostu wszystko przesłać. Oczywiście to tylko ewentualnie, zastrzegam, żeby potem nie było pretensji, że nie przesiaduję całego dnia przed kompem na dogo aktualizując wątek :eviltong:. Bo jest z tym trochę roboty, ale da się to zrobić. Ile psów zostało wyłapanych do tej pory? E: [quote name='ZUZANNA11']Już mam zarys tego wątku, wysłałam wszystkie dane Madallenie do edycji. Mam nadzieję, że się z tym uporam.[/QUOTE] Teraz zauważyłam. To świetnie. Życzę powodzenia ;) Quote
clo Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 anita juz odp na pw..nie bylo mnie na dogo:)moze skoro anna proponuje transport do mielca to daloby sie chociaz jeszcze jednego zeby anita jutro z ulicy zabrala..?w mielcu czekaja 3 miejsca..co wy na to by choc jeszcze jednemu sie udalo?szkoda zmarnowac to,ze anita jedzie ,zeby nikogo nie zabrala.. a z tym osobnym watkiem super pomysl! Quote
Madallena Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Tak, osobny watek to bardzo dobry pomysl. Ja sie sama pogubilam i wiecie co? Zabralismy juz 17 psow :):multi:zaraz zmieniam tytul :) Dziekuje ze jestescie i rowniez przejmujecie sie psiakami z Szydlowca :) Sami nie dalibysmy rady. Jeszcze raz wielkie dzieki dla wszystkich, niezaleznie od tego jaka pomoc oferuja :loveu: Quote
Szamanka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [B][COLOR="DarkGreen"]Za to ja mam mieszane uczucia co do kolejnego wątku na - w zasadzie - ten sam temat... :cool1: Macie ten watek + wątki każdego psa osobno i tworzyć jeszcze jeden ogólny? Moim zdaniem nielogiczne. Zaśmiecanie forum wątkami o tej samej tematyce.[/COLOR][/B] Quote
kama210 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 właśnie przyleciałam ze zdjęciami pięknego szczeniaka - suczka - dożywiana razem z matką w sąsiedztwie sunia śliczna - jak to szczeniak - lgnie do ludzi , bardzo przyjazna zaraz wkleję zdjęcia lub może mi ktoś pomoże bo trzeba chyba je zmnieszyć kurcze... jeżeli jest mozliwość wzięcia jakiegoś psa do w-wy przez anitę to może będzie to ona... ..ewentualnie do mielca... ... proszę ... zastanówcie się ... ... tak za Kiarę i bigielka:lol: Quote
xmartix Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 jak nie umiesz wkleić zdjęć daj mi na maila: [email][email protected][/email] ja to zrobię Quote
grzenka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='kama210']jest niedaleko mnie podrzucona w dzień targowy suka ze szczeniakiem (też suka) - dokarmiana przez ludzi z sąsiedztwa. szczeniak słodki, z suką jest dośc duży problem - bo bywa agresywna do ludzi - a przebywa w okolicach targu gdzie ich się trochę kręci[/QUOTE] Co z tą sunią ze szczeniakiem?:-( Może ktoś zrobi im chociaz jakieś zdjęcie:-(? Quote
Recommended Posts