Livka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam , biedny psiaczek - mam nadzieję , że szybko znajdzie domek. Quote
Bjuta Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Jak on nie ma żadnych ogłoszeń - to nie ma co marzyć o domu. :shake: Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Spokojnie, zostawiłam załozycielce watku wiadomosc na PW - dziewczyno tylko sie nie przestrasz hihi. Ogłoszenia gdzieś ponoć ma... Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Więcej informacji o piesku: ma około 10 lat (piszę około, bo sąsiadka znalazła go jak był jeszcze młody i nie wiadomo ile ma tak na prawdę lat), psiak na smyczy się ciągnie, ale to chyba dlatego, że niestety nie ma regularnych spacerów, bo nie zawsze możemy z nim wychodzić o konkretnych porach. W stosunku do innych zwierząt jest obojętny czasami agresywny, dzieci są mu obojętne (z obserwacji na ulicy), kotów raczej nie lubi, nie był kastrowany. W stosunku do ludzi łagodny i ufny, ale raz mnie kontrolnie ugryzł (nie mocno), chyba się wystraszył jak go mocno złapałam po tym jak obroża ześlizgnęła mu się z łebka. Dziękuję Wam za zainteresowanie i pomoc, dziękuję w imieniu Artusia (tak ma na imię pies sąsiadki). Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Dziękuję za wszystkie wskazówki, bo sama jestem raczej nieporadna. Zarówno my jak i sąsiedzi pytamy wśród znajomych, ale niestety chętnych brak. Ogłaszam Artusia również na innym forum, ale nie ma zainteresowania. Mam nadzieję, że sąsiadka jeszcze tu zostanie jak najdłużej (nie ma konkretnego terminu), ale szukamy mu domu już, bo nie wiadomo ile jeszcze sąsiadka będzie tu mieszkać. Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Bea trzeba napisać tekst do ogłoszeń. Jak bedzie napisany tekst to weźmiemy sie za ogloszenia... Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 TEKST DO OGŁOSZEŃ!!! Pani do domu opieki, Pies do schroniska Mały, łagodny, czyściutki i bardzo miły kundelek, jest skazany na zamieszkanie w schronisku, po 10 latach mieszkania ze swoją kochającą Panią, pełną miseczką i wypełnioną miłością atmosferą. Teraz Pani zamieszka tam, gdzie psom wstęp wzbroniony, a On zostanie zupełnie sam. Będzie zagubiony, samotny i przestraszony. Zostanie oddany do schroniska. Tam, największe szanse przetrwania, jeśli o takowych można mówić, mają psi włóczędzy, którzy z racji uwarunkowań trybem życia potrafią się dostosować i współistnieć z podobnymi sobie. Artuś na tym polu jest spalony. Nie zrozumie swego położenia i pomijając fakt, że najprawdopodobniej podda się, po prostu zgaśnie (ten proces już się zaczął), równie dobrze zginie za sprawą zębów współbraci niedoli. Błagamy Państwa o pomoc, o włączenie się w poszukiwanie ciepła nowego, domowego ogniska dla Artusia! Nie pozwólmy, by za sprawą obojętności i niemego przyzwolenia to psie istnienie skończyło tak marnie! W historii opisanego nieszczęśnika nie zawinił nikt. Obarczenie winą nieczułego losu nic nie da, zakrawać może nawet na śmieszność. Mamy nadzieję, że uda się jednak uniknąć schroniska, że nie musi tam iść, że ktoś go pokocha i przygarnie. W sprawie adopcji prosimy o kontakt z Panią Beatą pod numerem telefonu 0602-246-218 bądź poprzez adres mailowy: [email protected]. Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Dzięki Obraczus87 za ogłoszenie. Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Dodałam ogłoszenie na cafeanimal, podaję link http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Artus,5784 Quote
Piromanka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam. Zaoisuję sobie wątek - na prośbę pomoge z ogloszeniami. Quote
Aga-33-76 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witaj Artusiu!!! Zapisuję i do góry chłopaku :loveu: Quote
Awit Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ojejku:-) Weszłam dopiero od wczoraj a tu tyle cioć dobrych:-) Dziękuję wszystkim, Obraczus dziękuję. Ten psina w życiu nie da rady w schronisku;-( Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 PIROMANKO - jak zwykle juz teraz dziękuję za ogłoszenia, które zrobisz Artusiowi!!! :) Dziekuję reszcie za przybycie na moja prośbę :) super! Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Bardzo wszystkim dziękuję za takie zainteresowanie, jest nam bardzo miło i dzięki Wam zwiększa się szansa na dom dla Artusia. Quote
obraczus87 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Podziekujesz, jak wspólnymi siłami znajdziemy domek dla Artusia :) Bea - tak jak Ci pisałam, trzeba Artusia zaszczepic koniecznie oraz odrobaczyć. Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Bardzo wszystkim dziękuję za takie zainteresowanie, jest nam bardzo miło i dzięki Wam zwiększa się szansa na dom dla Artusia. Quote
Awit Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 A to Artuś nie jest zaszczepiony? Mieszka z Pańcia i nie ma szczepień? Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Jego Pani nie wychodzi wcale z domu, być może ma ważne szczepienia jeszcze, ale tego nie jesteśmy pewni, a z sąsiadką trudno się porozumieć. Quote
bea_204 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Nie napisałam jak wygląda sytuacja tej Pani. To jest kobieta z którą nie da się porozmawiać. Z racji swojego wieku trochę zdziwaczała i jakakolwiek rozmowa jest trudna. Z Artusiem wychodzimy tylko na podwórko, tak aby nie miał kontaktów z innymi zwierzętami. Nie jesteśmy pewni czy nie ma szczepień, ale tak przypuszczamy. Quote
Recommended Posts