Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem(25.10 nd) znajomi przyniesli mi szczeniaka, którego im podrzucono na klatkę schodową pod drzwi w Mysłowicach ul Chopina. Niestety nie mogli go zatrzymać, ponieważ mają już psa i malutkie dziecko.
Obecnie maluch jest u mnie. Dziś byłam z nim u weta to piesek ok 7-8 tygodni , mieszaniec, był strasznie zapchlony i źle odżywiony. Dziś maluch został odrobaczony i podano mu środek przeciw pchłom, ma założoną książeczke zdrowia. Jest maści jasno brązowej i ma czarny pyszczek. Jak tylko zostaje wzięty na ręce przestaje piszczeć. A tak jak każdy maluch popiskuje trochę, chodź nocki przesypia spokojnie , potrzeby załatwia gdzie stanie...Nie boi się moich dorosłych psiaków, przyjaźnie merda ogonkiem, one z ciekawośćią go obwąchują.
Pilnie poszukuję dla niego DS lub DT, ponieważ mam w domu 3 swoje dorosłe psy.
Kontakt w sprawie malucha 506 458 702

Posted

Kochana maciaszek, Lucy* dobrze, że już jesteście ...mam nadzieję ,że cioteczki będą zaglądały i mały szybko znajdzie dom:multi:
Jak coś zawsze na akcje SOS do SCC może jechać?
Dziękuję Ci Lucy* za pomoc.

Posted

wikuwiku dziękuję za DT
jak tylko maluch zostanie przewieziony do dt, może podam Twój tel w ogłoszeniach gdyby pojawili się chętni do adopcji

Posted

Glucia - to się nazywa "świeża krew" :diabloti: - starzy dogomaniacy zapsieni wszyscy i zapsili już wszystkich znajomych i rodzinę :evil_lol:

wiku bardzo towarzyski to pewno i towarzystwa do zapsienia sporo

Posted

Maluch już jest u mnie. Ma książeczkę, na chwilę obecną odrobaczony i odpchlony, Mona o to zadbała. Weterynarz go zwiżył i wpisał ,że ma 1kg, ale jakoś mi się nie che wierzyć:crazyeye:, pies wielkości ciut większej od mojej dłoni, jak piórko w ręce niczym wagowo nie przypomina kilograma cukru np. Jest w domu z dziećmi i kilkumiesięczną suczką, czyli tradycyjnie bodźców i kompani do zabaw mu nie zabranie.

Posted

Odbierając malucha Mona przekazała mi ,że martwi się o kupkę malucha, bo miał jakieś problemy po odrobaczeniu. Bez obaw kuki stałe skoncentrowane i nie wykazujące sublokatorów. Poza tym bawi się je, pije nie wykazuje żadnych objawów, które mogły by niepokoić. Zachowuje sie jak rasowy szczyl więc teraz tylko domek potrzebny.;););)

Posted

Pani rehabilitantka pytała mnie czy ta sunia 5 mies, która jest u Twojego brata jest do adopcji czy to ich własna?
Jej znajomi szukają pieska do adopcji?
Oczywiście polecam też mojego malucha...:cool3:

Posted

Pies ma się dobrze nie ma z nim w ogóle problemów jak na szczeniaka to nawet się słucha bardziej niż inne psiaki jakie się przewinęły. W niedzielę będę u niego to więcej się będę mógł napisać to jedynie z relacji telefonicznej.

Suczka jest ich własna nie do adopcji.

Posted

Ciesze się,że ma tak dobrą opiekę...
a czy był już jakikolwiek tel o jego adopcję?
ja wydrukuje kolejne ogłoszenia i rozwieszę u siebie w gab wet, sklepach zoolog....

Posted

Nikt nie dzwonił w sprawie tego szczylka, ale ja bylem u niego i jest super!!!!!!!
Piesek bawi się, je , śpi, załatwia swoje potrzeby wiadomo jakie i co najważniejsze nie rozrabia nie interesują go kabelki, nie rozgryza niczego oprócz tego co mu sie do zabawy podsunie ,aż nie możliwe jak na szczeniaka, ale prawdziwe. bylem w porze na sen więc fotki nie są zbyt kinetyczne, ale co tam psa widać.

Posted

Rzeczywiście z niego klucha :evil_lol:
ja rozesłałam malucha , jutro jeszcze rozwieszę ogłoszenia u siebie...
napewno ktoś prędzej czy później go sobie wypatrzy :crazyeye:

Posted

Nic nie pisałem , bo nie było za bardzo co ale teraz już jest. Zrazik chyba idzie do domu. wszystko wyjaśni się dziś.Wykorzystałem ogłoszenia totka i lotka bo ludzie cqały czas dzwonią i pytają więc polecam i opisuję inne psy.