_Mona Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Wczoraj wieczorem(25.10 nd) znajomi przyniesli mi szczeniaka, którego im podrzucono na klatkę schodową pod drzwi w Mysłowicach ul Chopina. Niestety nie mogli go zatrzymać, ponieważ mają już psa i malutkie dziecko. Obecnie maluch jest u mnie. Dziś byłam z nim u weta to piesek ok 7-8 tygodni , mieszaniec, był strasznie zapchlony i źle odżywiony. Dziś maluch został odrobaczony i podano mu środek przeciw pchłom, ma założoną książeczke zdrowia. Jest maści jasno brązowej i ma czarny pyszczek. Jak tylko zostaje wzięty na ręce przestaje piszczeć. A tak jak każdy maluch popiskuje trochę, chodź nocki przesypia spokojnie , potrzeby załatwia gdzie stanie...Nie boi się moich dorosłych psiaków, przyjaźnie merda ogonkiem, one z ciekawośćią go obwąchują. Pilnie poszukuję dla niego DS lub DT, ponieważ mam w domu 3 swoje dorosłe psy. Kontakt w sprawie malucha 506 458 702 Quote
maciaszek Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Zaznaczam wątek! Śliczny dziabąg, powinien szybko domek znaleźć. Quote
Lucy* Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 wysłałam info do ludzi którzy szukali szczeniaka :roll: Quote
_Mona Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Kochana maciaszek, Lucy* dobrze, że już jesteście ...mam nadzieję ,że cioteczki będą zaglądały i mały szybko znajdzie dom:multi: Jak coś zawsze na akcje SOS do SCC może jechać? Dziękuję Ci Lucy* za pomoc. Quote
Glutofia Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Fajny maluch nie pękajcie szybko znajdzie dom Quote
wikuwiku Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Zadzwonię do ciebie w przerwie szkolenia, mam Dt dla malucha. Quote
dobermanica1987 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 juz jestem ...widze ze dt juz jest:pmaluch zapewne szybko znajdzie domek :pfajny jest:p:p:p:p Quote
_Mona Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 wikuwiku dziękuję za DT jak tylko maluch zostanie przewieziony do dt, może podam Twój tel w ogłoszeniach gdyby pojawili się chętni do adopcji Quote
Glutofia Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Wiku jest obłędny skąd on te domy tymczasowe wynajduje?? Quote
JOMA Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Glucia - to się nazywa "świeża krew" :diabloti: - starzy dogomaniacy zapsieni wszyscy i zapsili już wszystkich znajomych i rodzinę :evil_lol: wiku bardzo towarzyski to pewno i towarzystwa do zapsienia sporo Quote
__Lara Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Jestem. Śliczny jest :) i dt już jest :-o Quote
wikuwiku Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Maluch już jest u mnie. Ma książeczkę, na chwilę obecną odrobaczony i odpchlony, Mona o to zadbała. Weterynarz go zwiżył i wpisał ,że ma 1kg, ale jakoś mi się nie che wierzyć:crazyeye:, pies wielkości ciut większej od mojej dłoni, jak piórko w ręce niczym wagowo nie przypomina kilograma cukru np. Jest w domu z dziećmi i kilkumiesięczną suczką, czyli tradycyjnie bodźców i kompani do zabaw mu nie zabranie. Quote
_Mona Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 od wczoraj 27.10 maluch przebywa w DT u wikuwiku , kontakt w sprawie adopcji 517 690 745 Wiku ogromne dzięki za DT :loveu: Quote
wikuwiku Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Odbierając malucha Mona przekazała mi ,że martwi się o kupkę malucha, bo miał jakieś problemy po odrobaczeniu. Bez obaw kuki stałe skoncentrowane i nie wykazujące sublokatorów. Poza tym bawi się je, pije nie wykazuje żadnych objawów, które mogły by niepokoić. Zachowuje sie jak rasowy szczyl więc teraz tylko domek potrzebny.;););) Quote
_Mona Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Mam nadzieję,że maluch szybko domek znajdzie !:multi: Ciesze się, że wszystko w porządku u szczylka :loveu: Quote
wikuwiku Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Domek dla szczylka się znajdzie póki co ma gdzie mieszkać i krzywda mu się nie stanie. Quote
_Mona Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Pani rehabilitantka pytała mnie czy ta sunia 5 mies, która jest u Twojego brata jest do adopcji czy to ich własna? Jej znajomi szukają pieska do adopcji? Oczywiście polecam też mojego malucha...:cool3: Quote
wikuwiku Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Pies ma się dobrze nie ma z nim w ogóle problemów jak na szczeniaka to nawet się słucha bardziej niż inne psiaki jakie się przewinęły. W niedzielę będę u niego to więcej się będę mógł napisać to jedynie z relacji telefonicznej. Suczka jest ich własna nie do adopcji. Quote
_Mona Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Ciesze się,że ma tak dobrą opiekę... a czy był już jakikolwiek tel o jego adopcję? ja wydrukuje kolejne ogłoszenia i rozwieszę u siebie w gab wet, sklepach zoolog.... Quote
wikuwiku Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Nikt nie dzwonił w sprawie tego szczylka, ale ja bylem u niego i jest super!!!!!!! Piesek bawi się, je , śpi, załatwia swoje potrzeby wiadomo jakie i co najważniejsze nie rozrabia nie interesują go kabelki, nie rozgryza niczego oprócz tego co mu sie do zabawy podsunie ,aż nie możliwe jak na szczeniaka, ale prawdziwe. bylem w porze na sen więc fotki nie są zbyt kinetyczne, ale co tam psa widać. Quote
_Mona Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Rzeczywiście z niego klucha :evil_lol: ja rozesłałam malucha , jutro jeszcze rozwieszę ogłoszenia u siebie... napewno ktoś prędzej czy później go sobie wypatrzy :crazyeye: Quote
wikuwiku Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Nic nie pisałem , bo nie było za bardzo co ale teraz już jest. Zrazik chyba idzie do domu. wszystko wyjaśni się dziś.Wykorzystałem ogłoszenia totka i lotka bo ludzie cqały czas dzwonią i pytają więc polecam i opisuję inne psy. Quote
Recommended Posts