Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

macie od godziny , dwuch w schronie jamnikopodobnego kundleczka..Mama jak jechała znalazla go na środku drogi gdzies niedaleko schronu , nie mial zamiaru sie ruszyc.Otworzyła drzwi to przyleciał i nie chciał odejsc.
Co miała z nim zrobic?..

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Już rano napisałam Alinko, ale nie zauważyłam że mnie wylogowało, nie skopiowałam posta i poooszedł w kosmos:angryy:

1965
Pies około 2 letni, bardzo spokojny, choć skory do zabawy. Raczej to pies z mieszkania, bo ma ładne, czyste i zadbane futerko. Bardzo kontaktowy. Nie jest zadziorny do innych psów. Odbył już kwarantannę i jest po szczepieniach. Gotowy do adopcji.

1961
Młodziutka, około roczna sunia. Jest na okresie kwarantanny, ale do tej pory nikt o nią nie pytał. Jest zestresowana i przerażona, na razie tylko tuli się do człowieka, więc niewiele można o niej powiedzieć. Sięga do kolan, drobnej budowy. Wygląda na bardzo zadbaną, dlaczego do nas trafiła, nie wiadomo.

1960
Miks husky, malamuta(?)
Młoda suczka, trafiła do nas z cieczką, biegały za nią dwa psy, więc jeśli pójdzie do adopcji to tylko po sterylce. Obowiązuje ją jeszcze kwarantanna. Fajna, kontaktowa, bez śladów agresji. Żywioł, jak to z tymi rasami bywa ;)

1959
Biedny kudłaczek, oddany przez własciciela. Sadząc z jego opowieści przechodził z rąk do rąk jak zbędna rzecz. Na razie wystraszony, zestresowany i taki troszkę zobojętniały na to co się wokół niego dzieje. Chociaż wychodzi do ludzi i daje się pomiziać. Ci ostatni własciciele raczej trzymali go na podwórku, bo jest brudny i zaniedbany, ale to nie pies podwórzowy. Poprzednicy podobno mieli go w mieszkaniu.
Jest na okresie kwarantanny, ale pewnie szybciej go zaszczepimy, bo tu właściciel się nie znajdzie:roll:

1957
Dudusia opisałaś doskonale. To mały dominant. Rządzi dorosłymi psami w boksie:evil_lol: Ma około 5 miesięcy, jest po szczepieniach i do adopcji. Potrzebuje wychowania a nie rozpieszczenia.:cool3:

1925
Taki typowy wiejski podwórzowy psiak. Zaniedbany, nigdy nie czesany ani nie kąpany. Lgnie do człowieka, ale czy człowiek da mu szansę? Ma 4-5 lat, trudno powiedzieć. Co o nim napisać? Ani ładny, ani rasowy, ale do domu też chciałby iść. Wymagania ma niewielkie, bo też pewnie od życia niewiele dostał. Przykre.

O mix dobce i brązowym z nowych kojców napiszę kiedy indziej. Nie miałam nawet czasu porządnie się nimi zająć. Zdrowe, nie mają objawów chorobowych są na kwarantannie i tyle.

Pominęłam jakiegoś psiaka?

Posted

Alarm

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/171985-Psy-z-jastrzębskiego-schroniska-szukają-domów."][IMG]http://lh5.ggpht.com/_AC1QDA5zcXs/TN6r_KtG-BI/AAAAAAAAJlY/RbY-1YazMA4/s288/sobota%2013-11%20124.JPG[/IMG][/URL]

Rudek zwiał nowej właścicielce. Okolice Mac Donalda, Katowicka, Harcerska.

Posted

Obleciałam okolice. Nic. On ma obroże i kawałek urwanej smyczy. Pani szuka z synem. Ale nawet jak znajdzie to go już nie chce. Podobno pogryzł jej psa. Mowiła że leżał gdzieś tam pod samochodem. Ale jak sie zbliżyła to uciekł. SM odmówiła pomocy.

Posted

Jak ktoś go znajdzie to proszę dzwonić na straż miejską 986 lub 324785290, mają obowiązek wysłać hycla. On ma klucze do schroniska to go zawiezie. Koniecznie pytajcie o nazwisko dyżurnego jeśli coś mu się nie będzie podobało. Ja jestem w domu zasypana, nie wyjadę autem.

Nie gońcie psa, najlepiej jest przykucnąć i go zawołać. Większość psów podchodzi. I uwazajcie, pies to pies, wystraszony może capnąć.

Posted

Mam pytanie dotyczące wywieszanych ogłoszeń. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Czy jest jakiś np sposób albo rada? Pomyślałam, że mogłabym troche naprodukowac i oblepic np Wodzisław. Poradzicie mi coś?

Posted

Carolla możesz kopiować zdjęcia i opisy z wątków albo Jasnetu tam jest większość jastrzębskich psów ogłoszona
[url]http://www.jasnet.pl/pies/?id_rodz=&start=0[/url]
moja rada unikać określeń typu cudowny itd
sama będę zaraz modyfikować niektóre ogłoszenia na allegro bo właśnie się pokończyły
moje allegro [url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1671607&gr_id=5[/url]
opis krótki wiek wygląd troche cech i kontakt
najważniejsze są zdjęcia, telefon, miejsce pobytu psa
moim zdaniem ale Shanti i Monika wiedzą więcej więc na pewno coś jeszcze dopiszą

Posted

Najlepiej chyba pytać w różnych sklepach, lecznicach weterynaryjnych itp. czy można wywiesić kilka ogłoszeń. Kiedyś próbowałam umieszczać na słupach ogłoszeniowych, ale albo szybko je zrywano, albo zaklejano, albo też się niszczyły. Na latarniach to ryzykowne, bo można dostać mandat;)

Posted

Ja od rana będę jeździć po okolicy, ma taki kolor, że na śniegu powinno być go dobrze widać. Kupiłam te przekąski co go karmiłam w schronisku, wezme smycz.
Strasznie mi go żal, wysłałam zdjęcie znajomemu z Katowickiej i prosiłam koleżanke i siostre by się rozglądały jadąc do pracy.

Posted

Alina gratulacje za ogloszenia na Allegro, jutro dam Ci odp. od Kasi.
Zrobcie szybciutko plakaty o zaginionym z odrywanymi kartkami i porozwieszajcie, na przystankch autobusowych w poblizu sklepow, w miejscach czesto uszeszczanych.