Ada-jeje Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 shanti, czy to tylko psy z Jastrzebia? a ile poszlo do adopcji? Quote
wilczek007 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ten piesek Pirat,siedzi juz napewno ponad pół roku.Chcaiłysmy z monika55 by wetka zrobiła mu zabieg ale ta ,bo nie ma po co. W sumie nic tam nie widac, po prostu nie ma oczka...:( No i siedzi tak i czeka....Nie wiem dlaczego i skąd taki przyszedł to było "za pani kierowniczki X:roll:...Nikt go nie bierze bo psy go przeganiały do budy, narazie jest w boksie pojedynczym bo sie rozkaszlał, ale wieki tez tam nie bedzie napewno,bo nigdy nie wiadomo ile przybedzie piesków...Z reszta watpliwe wg mnie jego szczescie jak mu nie pomożemy... Do adopcji mi sie zdaje koło 28 psów poszło chyba shanti to liczyła napewno...Z innych gmin pare bylo, Kszeszowice ze dwa, trzy, Libiąż chyba dwa i ze Mszanej kilka tez pszyszło. Shanti tam czesciej moze liczyła i pamieta... Quote
wilczek007 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 no to wątek jest, ale czy dogo bedzie chodzic jak trzeba.... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179195-Jednym-oczkiem-wypatrujAE-ciepA-ego-dobrego-domu-jastrzebie-zdrA-j?p=14025627#post14025627[/URL] Quote
shanti Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Głownie to były psiaki z Jastrzebia. Z innych gmin niewiele, razem może 10. Wypisów ze schronu w styczniu było 37 minus 2 zwroty, czyli 35 psiaków poszło do domów, albo wróciło do właścicieli, albo zostało adoptowanych. Mam nadzieję, że dobrze pamiętam, bo zapiski mam w pracy. Quote
monika55 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Teraz weszlam na Jasnet psiaki poogladac. Stowarzyszenie sie odezwalo...No, no. Quote
wilczek007 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 jest u nas troche psów z Kszeszowic, Libiąża narazie tylko pare, ale moze jakis wątek im załozyc osobny?Czy upychac w tym watku"psów w worku"? Quote
monika55 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 A psow do adopcji ze ho ho. Same aktualne.:diabloti: [URL]http://www.czterylapy_jz.republika.pl/index.htm[/URL] Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Natomiast projekt podany na stronie mial miejsce w ubieglym roku. Chetnie mozna by polaczyc sily, ale nie bardzo widze wspolpracy z tym stowarzyszeniem bo nasza Fundacja ma na celu tylko i wylacznie poprawe bytu zwierzat, zas stowarzyszeniu raczej bylo to obojetne, obserwujac ich dzialania w schronisku w ubieglym roku. Quote
wilczek007 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Tylko jedna suczka sie ostała z tych ukazanych na stronie.Taka dziczka która boi sie ludzi... Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Takie dziczki, sa raczej nie adopcyjne, i powinny najpierw trafic do DT w celu socjalizacji, inaczej bedzie gnila w schronisku. Wilczek zaloz suni osobny watek, i szukamy dla niej DT. I mam prosbe do Ciebie, gdybys mogla zrobic fotki oddzielnie z Libiaza i oddzielnie z Krzeszowic, istnieje mozliwosc umieszczenia tych psow na ich portalach. Quote
shanti Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Pomyliłam się o 2 psy. Z innych gmin było 8. Godów - 5, Libiąż - 2, Krzeszowice - 1 zaległy, bo wcześniej "zapłacony". Dochodzę do ładu z ewidencją. Będzie masę psów do szczepienia, bo się wiele rzeczy nie zgadzaw ewidencji . A jak się nie zgadza, trzeba psa traktować jak niezaszczepionego. I pomyśleć że taki porządek zostawiła po sobie pani wet ze stowarzyszenia. Quote
clockwork Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='shanti']Pomyliłam się o 2 psy. Z innych gmin było 8. Godów - 5, Libiąż - 2, Krzeszowice - 1 zaległy, bo wcześniej "zapłacony". Dochodzę do ładu z ewidencją. Będzie masę psów do szczepienia, bo się wiele rzeczy nie zgadzaw ewidencji . A jak się nie zgadza, trzeba psa traktować jak niezaszczepionego. I pomyśleć że taki porządek zostawiła po sobie pani wet ze stowarzyszenia.[/QUOTE] wiele psów ma wbite w książeczce szczepienia a ich nie miało..... szczególnie te psiaki które siedzą zastraszone i nie wychodzą do ludzi....:shake: oj tak... przykre że ludzie traktują psy jak maszynke do robienia pieniędzy... że rozwija się biznes pod hasłem "pomoc zwierzętom" ....stowarzyszenie "przelej na konto" niewątpliwie nie dobro psów miało na uwadze..... co do transportu- chciałam tylko wiedzieć co i jak bo laska była zdesperowana że chciała psu pomóc a tu takie hasło.... Tak wilczek to psiak znaleziony na Małopolskiej ;) Quote
Ada-jeje Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Shanti czy jestescie w stanie udowodnic to ze psy nie sa szczepione, jezeli tak to JZK powinno wystapic z pismem do wetki i lecha o doszczepienie psow, to jest przywlaszczenie sobie pieniedzy podatnikow i podlega ukaraniu. Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ado, Ty wiesz i my wiemy jak to z tym bylo.Tylko po co tu pisac. Sprawdzimy dzis co sie da. Quote
wilczek007 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 hm.Niewiem jak było za A. Jak ja byłam te 3 miesiace to widziałam ze przezemnie wskazane psy wetka szczepiła, tyle co widziałam to wiem. Nie badałam skladu fiolki ze szczepionką...A to wyglądało tez tak,ze ksiązeczki były totalnie pomieszane po tej A. brak numerków i co nalazłam to jest. Był bałagan z numerkami w ksiazeczkach i ewidencji nijak to nie szło dopasowac. Po za tym jakims cudem A.wydawała psy bez ksiazeczek...bo ich mase zostało. Trzeba było cos zrobic bo wetka by drugi raz nie szczepiła 50 psów!! ...Wiecie co tego nie idzie opowiedziec. Najlepiej na Pw chyba. Ada,ok jasne porobie zdjecia tych psów z innych gmin. Mam nowe zdjecie tej dziczki, prawie wczoraj cykłam.Chciała nawet przyjsc ale sie bałam.Tylko ktoż i gdzie jej DT da...:shake: Quote
wilczek007 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 z reszta najbardziej chyba nieodpowiednia rzecza były tam te leki których juz miało nie byc......:roll: ale niewiem czy to były wetki czy L. wątek tej dziczki (ich jest z reszta kilka takich) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179363-Dzika-ale-majAE-ca-nadzieje-w-oczach-suczka-prosi-o-DT?p=14043838#post14043838[/URL] Quote
wilczek007 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 założyłam ten wątek psów z innych gmin: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179365-Psy-w-JZ-z-innych-gmin-czekajAE-na-dom?p=14043966#post14043966[/URL] Quote
shanti Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Wilczek ten bałagan dotyczy czasów wcześniejszych, przed Tobą. Ale doszłam już do wszystkiego. Parę psów trzeba wykreślić z ewidencji, bo ich fizycznie nie ma, a paru nadać nowe numery, bo ich nie ma w ewidencji. Nie ma sensu dopasowywac, bo sie nie zgadza płeć, wiek, maść. A to że psy były podmieniane, to nie ma watpliwości, bo inny opis w ewidencji a inny w książeczce. Jeszcze mam dwa boksy ogólne do sprawdzenia, bo coś mi nie pasuje, z dwoma psiakami, ale ogólnie wiem gdzie jaki pies jest. Quote
monika55 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Sluchajcie , mysle ze trzeba zalozyc osobny watek malamutowi i moze huski. Tak jak teraz to one tam kiblowac beda.O malamucie duzo wiem, o husky nic. Dajcie jakies info i zdjecia. Quote
Ada-jeje Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Oczywiscie ze lepiej bedzie zalozyc osobny watek dla zaprzegowych bo wtedy mozna bedzie porozsylac linka na forum zaprzegowe. Quote
wilczek007 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 wątek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179412-psy-zaprzAE-gowe-malamut-husky-czekajAE-na-domy-w-schronisku-w-JastrzAE-bskim-schronisku?p=14048483#post14048483[/URL] Quote
wilczek007 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 a nic juz, znalazlam wczesniejszy wątek który założyła monika55, mój niech skasuja po co dwa Quote
monika55 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 O malamucie [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179406-Malamut-depresja-smutek-ciasny-boks-Nie-ma-nadziei[/URL] Quote
monika55 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Zajrzyjcie czasem [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179051-MasaA-er-bursztyny-i-filmoteka-dla-schroniska-w-JastrzAE-biu-Z-do-15-02-2010-r?p=14047543[/URL] Quote
Recommended Posts