shanti Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Na te ze spadzistym też łobuzy wskakują;) tylko się ześlizgują i boję się żeby sobie łap nie połamały. W boksach tych mniejszych nie byłoby miejsca żeby taki spadzisty dach otwierać:shake: Może można by tak, jak niektóre budy już mają, obić dach blachą? Tylko trzeba zawinąć aż pod spód tą blachę, bo będą obgryzac. Ale tak właśnie jest zrobione w niektórych budach i chyba to jest dobre wyjście. Z tym kenelem to się dogadamy kto zamówi, jak Ty Ado to daj znać jak zapłacić. Jak się znowu pojawią maleńtasy, będzie jak znalazł. Teraz w tym boksie jest sunia po sterylce, w ogóle to najcieplejszy boks i w razie jakiegoś rekonwalescenta po zabiegu lub w trakcie leczenia jest potrzebny. Dzięki Wam dziewczyny!:loveu: Quote
Atrisko Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Dobra, to ja sobie wątek znowu? zaznaczę, bo w tym wszystkim "trudno Was znaleźć"..... Quote
danka1234 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 wklejcie jamniki na watek jamników z opisami i kontaktem,jesli juz macie informacje o nich bo wyczytałam ze sa nowe i na kwarantannie. Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Zaraz zaloze watek. Tylko Dogo mnie nie slucha. Watek staruszki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177895-Babcinke-w-zaspAE-problem-starej-suni-rozwiazany[/URL] Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Edytowac nie moge. Watek pierwszej jamnisi [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177896-Podrzucona-jamniczka-w-schronisku[/URL] Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Malinka z guzem [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177900-Sunia-z-guzem-rak-leczymy-czy-eutanazja[/URL] Quote
monika55 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jeszcze jeden watek co by Cioteczki nie przeoczyly [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177897-Jamnisia-szorstkowlosa-w-schronisku-Czy-tam-zostanie[/URL] Quote
Ada-jeje Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tu sa kenele w przystepnej cenie, trzeba tez patrzec na rozmiary, w hurtowni w ktorej sie zaopatrujemy kenel o wymiarach 106x71x81 kosztuje 310,00 zl a na Allegro o zblizonych wymiarach to koszt okolo 250 zl. zawsze to kilka zl. taniej. Najwieksza klatka to 20 zl. drozej. [URL]http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3554846[/URL] shanti, decyduj. I pytanie na jaki adres ma byc dostarczona klatka, czy moze byc do schroniska? Quote
Ada-jeje Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dotarly dwie paki z Warszawy, ale musza poczekac na rozpakowanie, bo nie mam miejsca juz tego gdzie upychac. Quote
shanti Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Na jutro umówiłam się z panem stolarzem w sprawie bud. Quote
shanti Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Właśnie się jutro wyjaśni jaka cena. Quote
wilczek007 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 trzymam kciuki!!! nareszcie chociaz te kilka zgnilizn by sie wyrzuciło... Quote
Ada-jeje Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Tanie nie zawsze znaczy dobre, wkleje wiadomosc jaka otrzymalam, jak powinna wygladac buda zeby wytrzymala na kilkanascie lat a nie na dwa lata, pisze to osoba ktora ma juz to sprawdzone. Facet od bud się określił : 1. Buda duża ( wymiar 120x90, wysoka 80 cm ze spadem do 75 cm ) koszt 600 zł 2. Buda średnia ( 100 x 75, wysoka 70 cm, ze spadem do 65)koszt 550 zł 3. Buda mała (80x60, wysoka na 65 cm, ze spadem do 60 cm ) 500 zł budy ocieplane styropianem o gr 5 cm, deski o grubości 2,5 cm, podłoga - 3,5 cm, wewnątrz całość wybita sklijką ( pies się w to nie wgryzie ) wejścia i dach obite blachą nierdzewną, całość za inpregnowan i pomalowana. Dachy uchylne na zawiasach. Wynegocjowaliśmy aby w tej cenie zawieźli to do Jastrzębia. Jeśli by Wam odpowiadało to dajcie znać. Standardowe budy robione na sprzedaż są wybijane deską boazeryjną ( nam się nie sprawdza - mamy taka jedną budę przed domem - służy tylko do tego żeby się w niej pies schował przed deszczem - na zimę jest za zimna więc jak będziecie kupować gdzieś indziej to warto na to zwrócić uwagę bo to wbrew pozorom bardzo ważne, u nas stoi 3 rok i już się rozlatuje a zapłaciliśmy za nią sporo, buda wykonana w całości z desek posłuży na pewno kilkanaście lat. Jestem tez po rozmowie z JZK,[B] PILNIE i[/B] wspolnie szukamy palet, na ktorych moga stanac budy a na zmrozone podloze wykonac podest tez z laczonych palet. Quote
wilczek007 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 aha...jejku, to nie takie tanie widac...Palety fajna rzecz byle by pod nie nikt gówienek nie spłókiwał tak jak to niektórzy zwykli czynic...Tzn tak tylko pisze o nie wiem co to za palety, ale wiem ze co wymyslicie bedzie napewno dobre. Quote
shanti Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ado, to ten gość co był dzisiaj w schronie? Zresztą napiszę Ci maila. Quote
Ada-jeje Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [COLOR=red][B][SIZE=4]W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!![/SIZE] To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ??? Podaj dalej !!!!! tyle możesz zawsze !!!![/B][/COLOR] Quote
Ada-jeje Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Potrzeba szybko dzialac moze choc ktos ma jakies plyty ze styropianu, kazda plyta dobra, shanti czy Ty przekazujesz problemy wyzej, bo to uslyszlam wczoraj od JZK zebys przekazywala im kazdy problem. Quote
clockwork Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 shanti, a pogadaj z JZK- panowie z Zakładu Karnego świadczą dla nich różne usługi.... na pewno jest tam nie jeden stolarz, może (może nie teraz na szybko) ale na przyszłość kupiliby materiały, a więźniowie wykonaliby budy w ramach "luzu".... Więźniowie bardzo chętnie podejmują się różnorakich prac "dla zabicia czasu" często wykonują różne prace społeczne.... Nie wiem jak się ustosunkujecie do mojego pomysłu, ale mi już w lipcu 08, kołatał pomysł zatrudnienia więźniów w schronisku. Przeca nie każdy jest niebezpiecznym wykolejeńcem- u nas najwięcej alimenciarzy, a z różnymi fachami w ręku.... zawsze to dla nich zajęcie, a dla psiaków niewiarygodna pomoc... Więźniowie bardzo chętnie podejmują się prac, nie raz nawet jako wolontariusze w hospicjach.... na pewno nie jeden jest spawaczem (kraty), na pewno nie jeden budowlańcem (drobne remonty- choćby wylewki żeby woda nie stała w kojcach) .. itp..... ;) Quote
shanti Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Aduś, moim bezpośrednim przełożonym jest kier. sekcji cmentarzy pan Kwiatkowski i do niego się zwracam z różnymi problemami. Chyba że kier. nie może o czymś zadecydować to on rozmawia z górą. Tak było np. ze słomą która się kończy i na dniach ma przyjśc cała przyczepa. Clockwork, o tych więżniach słyszałam już trzy tygodnie temu i dyrekcja o tym wie, miały być prowadzone rozmowy na ten temat z ZK. Na razie od pn. do pt. na 5 gdz. przychodzą panowie z prac społecznie użytecznych, po jednym dziennie. Wykonują prace fizyczne. Spawacz ma być od lutego. Pogoda jest taka, a nie inna i niestety remonty na razie nie wchodzą w grę, a z drobnymi naprawami sobie radzimy. Mamy Grzesia złotą rączkę. Dzisiaj nie pracuję, ale wiem że przyjechały palety. Wierzcie mi dziewczyny, że na razie priorytetem dla mnie jest wysprzatanie tego syfu w budach, i po kolei, codziennie kilka wymiana wyściółki w budach. Zostały nam jeszcze do zrobienia boksy ogólne. Do mrozów zdązymy. Zrobiona cała kwarantanna,węgiel, duże psy(zostały chyba 2) i nowe boksy jzk są zrobione. Psy mają suchą słomę. To nie takie proste bo trzeba wywalać z bud zgniłe szmaty przymarznięte do desek i mnóstwo innych dziwnych rzeczy łącznie z biustonoszami na fiszbinach. Quote
monika55 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A tak mi sie przypomnialo [URL]http://[/URL][URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/246/23e8adf8be36fc0d.jpg[/IMG][/URL] Quote
Atrisko Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No to jestem pod wrażeniem... tych biustonoszy...no faktycznie...:angryy: Quote
shanti Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Dokładnie o to chodzi. Tylko zgnite i poprzymarzane do podłogi budy. Takich szmat i innych rzeczy mamy już zapełnioną całą przyczepę od traktora. A słoma se leżała w magazynie. Może ja tępa jestem, ale wywozić tyle szmat na śmietnik to jest koszt, a słoma to rzecz naturalna. Można zużytą zakopać, zrobić kompostownik, czy coś takiego. Sprawdzałam w budach gdzie były pomieszane szmaty i słoma. Szmaty były mokre a słoma chociaż stara i połamana była sucha. W/g mnie to najlepsze rozwiązanie. Quote
Recommended Posts