Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Reksio ucieka do starych właścicieli. Podobno mieszkali bardzo blisko i dwa razy się tam odnalazł. Może powinien trochę posiedzieć w schronisku żeby zapomnieć, albo też ludzie mało cierpliwi byli. Zobaczymy.

Posted

Dobra, pokombinuję troszkę z opisami do tych pięciu pakiecików ogłoszeniowych. Uwagi, poprawki mile widziane;)

Bejli
Bejli to suczka w sile wieku. Straciła już nadzieję że kiedyś będzie miała dom.
Są młodsze, ładniejsze, w typie rasy. Ona cóż, taka zwyczajna, nieefektowna, w dodatku bez jednego oczka.
Na Bejlunię trzeba spojrzeć nie oczami, ale sercem. Wtedy zobaczy się kochaną, niezwykle łagodną i spokojną suczkę, która ma do zaoferowania bardzo wiele. Miłość, przywiązanie, oddanie, wierność.Każdy dzień spędzony w schronisku odbiera jej chęć do życia, bo dla Bejli sensem życia jest człowiek. Może czeka właśnie na Ciebie?
Bejlunia przebywa w schronisku w Jastrzebiu Zdroju, jest zaszczepiona, zaczipowana.

Denis
Denisek został przywieziony do schroniska jako półdziki psiak. Nie znamy kolei jego losu.
Z jego zachowania na poczatku wynikało, że nie miał za wiele do czynienia z człowiekiem,
lub tez nie zaznał od niego nic dobrego. Nie dał sie dotknąć, trzymał się na dystans. O smyczy
lub obroży nie było mowy. A jednak ujął nas swoją urodą i zupełnym brakiem agresji, pomimo
kompletnego braku zaufania do człowieka. Zaczęliśmy przekonywac Deniska, że człowiek to nie samo zło.
Jesteśmy na półmetku. Denis toleruje już obrożę, chodzi w miarę dobrze na smyczy, sam przychodzi na
mizianko, przytula się, cieszy na widok opiekunów. Jednak gdy poczuje wolność, gdy jest bez smyczy,
trzyma dystans na wyciągnięcie ręki i trudno go złapać. Denis jednak przyzwyczaja się do miejsca
i ludzi i nie oddala się. Chodzi za człowiekiem jak cień. Szukamy dla niego domu, gdyż niewiele
więcej można zrobić w warunkach schroniskowych. Szukamy człowieka niezmiernie cierpliwego, kochającego
zwierzęta, który poświęcił by sie dla tej zagubionej istoty. Denis nie potrzebuje wiele. Wygodnego
kojca, ciepłej budy, miski strawy, kawałka ogrodzonego ogródka. Potrzebuje jednak człowieka-przewodnika,
który poprowadzi go przez dla niego straszny i niezrozumiały świat. Denis ma około dwóch lat, jest
zaszczepiony i zaczipowany. Przebywa w schronisku w Jastrzebiu Zdroju.

Tygrysek
Tygrysek dostał takie imię z racji ubarwienia a nie charakteru.
Z tygrysa ma niewiele, to całkowite przeciwieństwo dzikiego
i nieokiełznanego zwierzęcia. No chyba że weźmiemy pod uwagę
Tygryska z Kubusia Puchatka, wtedy wszystko się zgadza. To
najbardziej wesoły, przyjacielski i niekonfliktowy psiak jakiego
znam. Tygrysek trafił do schroniska jako wyrośnięty młokos.
Nie był chyba źle traktowany przez człowieka, bo jest bardzo
ufny i uwielbia kontakt z człowiekiem. Ma około czterech lat,
jest zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany. Stąd też wynika jego
nadwaga. Przy odpowiedniej diecie i częstych spacerkach odzyska
dawną figurę i kondycję. Przebywa w schronisku w Jastrzebiu Zdroju.

Posted

To jest Bros od Iwony, tej co miała Lole na DT... I tak cały dzień... Tylko ktoś zadzwoni do drzwi to sie wydrze i za chwile z powrotem leży... Zwierzęta mają więcej uczuć niż niektórzy ludzie...

Co do opisu... Jak dla mnie bomba. Moje, to są marne w porównaniu z tym. :-o

Posted

Witam. Ze mną już lepiej po stracie Lolci wracam do świata żywych :placz: prawie

Bros chyba najbardziej ucierpiał zostawia w misce jedzenie dla loli a to do niego nie podobne on miskę zeżarł by.....:diabloti: wiecznie nie najedzony a teraz zostawia i lerzy cały dzień on jadł z lolą z jednej miski i wiedział że najpierw lola potem on a tera on zostawia :-(

Posted

monika55 napisał(a):
Biedni jesteście. Biedny Bros. Lekarstwo jest....:razz:

I to jakie :evil_lol::eviltong: !!!
Wczoraj miała pojechać do domku beżowa Lili z 19-ki. Dzisiaj miała przyjechać rodzinka z małymi dziewczynkami, która ostatnio z Mańkiem spacerowała.
Biedny Maniuś wraca niestety za każdym razem do kojca z powrotem - - serce się kraje :-(:-(.
Nawet na smyczy już tak nie szalał ostatnio ... grzeczny (w miarę) był!
Coś mi się wydaje, że oni nie przyjadą ...

Posted

Istna panika... Żeby tylko nie odejść, nie zostawić, przed innym obronić... Przykre.

%20By%20mona1991%20at%202011-11-16

Wacik, pociecha jakich mało.

I nasz faworyt w walce o puchar Psa który powinien nie żyć a jeszcze żyje! Najpierw istna galareta, żywa śmierć... Tak jak ALFred... Skubany tak zasuwa na spacerze, że aż mi się śmiać chciało, a jak sie z nim rozmawia, to sie przytula, kreci zadkiem i warczy... Normalnie Coś ma z Mikusi i Dziadka Mikusiowatego...

Jego imię to... Johny Walker... Dla znajomych Mikuś... :diabloti::diabloti::diabloti: :cool1:

Posted

O dziadziu na jego wątku. [']

Benia od Carolli przejechał samochód.[']

Teraz walczymy o młodego, astowatego ze sznurka z którym dobrze nie jest.
Nie wiadomo dokładnie co mu dolega, bo objawy bardzo niejasne. Najprawdopodobniej
wszystko po trochu, bo pies przyszedł do nas w dość kiepskim stanie. Kciuki, Ciotki.

Znów czarna seria.:shake:

Posted

Mam nadzieję że kocia mama jest już wysterylizowana.
Znów zatrzęsienie kociąt wszędize. :(
Shanti dzięki za teksty za ogłoszeń, właśnie wróciłam z pracy i zaraz coś porobie i powrzucam na stronki.

Posted

monika55 napisał(a):
Tak, byłam z Mufką. Ale ja to nikogo nie widziałam bo mi się ryczeć chciało z jej powodu.

Widziałam szybka akcja ja pokapowałam sie dopiero w domu Po waszym wyjściu Ja weszłam a ta wasza maleńka tak wyła że mnie żal było :-( Będzie dobrze