Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się wbijam na 7.00 do pracy na szpital :evil_lol::evil_lol:. Kurcze - może się zwolnię z tej roboty ( będę miała więcej czasu dla psiaków).

Suczki brązowej nie widziałam w okolicach Katowickiej i Krakowskiej :shake:.

Ponieważ owczarki mają u mnie szczególne względy- mogę wstawić tego pięknisia na OWP. Jeżeli go oddali to jest chyba zaszczepiony, odrobaczony itp...
Nie do domu z dziećmi - to wiem.
Poproszę o wiek i kilka cennych informacji. :cool3::cool3:

Mona1991 napisał(a):
Ja Cie nie ............ Kto jutro wbija na psy?

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

ehh.. jest w ogóle jeszcze jakieś miejsce na te psiaki?..
Mona - jesteś Adminem na Facebook'u -możesz dodawać opisy jako schronisko, przenosić zdjęcia itd.
Wystarczy, że wejdziesz na stronę i automatycznie będziesz pisała jako schronisko.

Posted

Troszkę opisów porobiłam, więcej się boję bo mi blokną konto jak to już miało miejsce. Byłam "uciążliwa dla innych użytkowników" :eviltong:

Nowe psy to czarny labek, mały terierkowaty piesek, szczeniak-braciszek naszej Łatki i po roku adopcji oddana do nas z powrotem suńka.

Aniu, odezwie się do Ciebie Dziennik Zachodni w sprawie zdjęć psów. Widzieli profil schroniska na FB i byli pod wrażeniem. :lol:

Posted

Powoli, ale do przodu... Staram się jakoś ogarnąć tego FB, ale mi to słabo idzie... Pani I mnie jutro podszkoli jak znadzie chwile i będzie chciała oczywiście. :eviltong:

To ja jutro wezme aparata i zrobie pare fotek tym dziadom nowym. Prośba, niech Pani I. jutro sprawdzi czy pies reaguje na imię HEKO (czarny labek).

Posted

Labek to straszny płaczek. Sprawdzimy.
Pani I. z fejsbuka Cię nie podszkoli bo sama nie wie co tam robi. :shake:
Szafra to umie nawet zdjęcia przenosić, ona nas obie podszkoli :diabloti:

Posted

szafra napisał(a):

Suczki brązowej nie widziałam w okolicach Katowickiej i Krakowskiej :shake:.

sunia cały dzień koczowała na przystanku A. Bożka- widziana tam była w różnych godz....
właśnie wróciłyśmy z 2 godz. polowania z Anią- lipa .... kurde jaka ona jest nieufna:shake:

za to pojawił się kolejny zakleszczony na maxa młody (na moje oko roczny) psiak. Nie wyglądał na niezadbanego ale też totalnie zdezorientowany i wystraszony. Myślę że zaczyna się wyrzucanie psów w sąsiadującym z przystankiem lesie (stałe miejsce porzuceń...) Już go złapałyśmy, ale wymsknął nam się ze smyczy ..... Ja wróciłam Ania pojechała za nim w stronę lasu gdzie uciekał (kolejny samobójca- przez tą ulicę) :shake:

Posted

No właśnie mam z tym problem bo 3 trzeba przenieś, Owsik ta suczka szczenior co za mną chodziła jak cień, ma dom... Zaraz mnie sie coś stanie, ten FB jest okropny... Założyłam to to tylko dla psów... :angryy:

Posted

clockwork napisał(a):
sunia cały dzień koczowała na przystanku A. Bożka- widziana tam była w różnych godz....
właśnie wróciłyśmy z 2 godz. polowania z Anią- lipa .... kurde jaka ona jest nieufna:shake:

za to pojawił się kolejny zakleszczony na maxa młody (na moje oko roczny) psiak. Nie wyglądał na niezadbanego ale też totalnie zdezorientowany i wystraszony. Myślę że zaczyna się wyrzucanie psów w sąsiadującym z przystankiem lesie (stałe miejsce porzuceń...) Już go złapałyśmy, ale wymsknął nam się ze smyczy ..... Ja wróciłam Ania pojechała za nim w stronę lasu gdzie uciekał (kolejny samobójca- przez tą ulicę) :shake:

Denis lata po Moszczenicy i też nie ma szans na złapanie go. Na niego i sedalin nie działał. Co ja się za nim już nałaziłam. :shake: Nawet nie wejdzie w bramę posesji, a na otwartej przestrzeni można sobie za nim biegac do woli.

Posted

shanti napisał(a):
Denis lata po Moszczenicy i też nie ma szans na złapanie go. Na niego i sedalin nie działał. Co ja się za nim już nałaziłam. :shake: Nawet nie wejdzie w bramę posesji, a na otwartej przestrzeni można sobie za nim biegac do woli.

no właśnie .... latanie po otwartej przestrzeni za nią to bez sensu.... hycel kazał dać sobie z nią na luz..... ale jak dać na luz jak ona może zara będzie się szczenić .... jak lata między rozpędzonymi autami.... kurde dlaczego pies nie rozumie że ktoś nie chce jej skrzywdzić....:shake:
nie dam za wygraną jutro znów tam pójdę, pojutrze... dopóki będzie na A.Bożka to będę próbowała .....

Posted

FB coś szwankuje - próbuję przenieść Owsiczkę i nic. Ciągle mi błąd wyskakuje. Wchodzisz na album i tam u góry z prawej strony jest EDYTUJ ALBUM. Otwiera się mała nowa karta i tam jest z lewej na dole EDYTUJ ZDJĘCIA. Wyskakują wszystkie zdjęcia - pod każdym zdjęciem są różne opcje np. Przenieś do....

Mona1991 napisał(a):
No właśnie mam z tym problem bo 3 trzeba przenieś, Owsik ta suczka szczenior co za mną chodziła jak cień, ma dom... Zaraz mnie sie coś stanie, ten FB jest okropny... Założyłam to to tylko dla psów... :angryy:

Posted

Ma się rozumieć - szkolenie zapewnione! Gratis :evil_lol::evil_lol:

shanti napisał(a):
Labek to straszny płaczek. Sprawdzimy.
Pani I. z fejsbuka Cię nie podszkoli bo sama nie wie co tam robi. :shake:
Szafra to umie nawet zdjęcia przenosić, ona nas obie podszkoli :diabloti:

Posted

Udało mi się dzisiaj na FB przenieść Owsiczka do albumu " Ma dom".
Teraz nie mogę się zalogować na Owczarki w potrzebie - jakiś koszmar od wczoraj.
Nie wiem Aniu czy ten psiak jest ( przypuszczam, że jest ). Jakoś sobie go nie przypominam.

Posted

O ile dobrze kojarzę to Czarownica. Ola ja tak nazwała. Adoptowana.
Siedem kociaków w schronisku, w tym cztery które same raczej jeść nie będą. Mają niewielkie szanse.
Denis złapany, jest w schronisku.
Ogólnie nic ciekawego.

Posted

To nie jest Czarownica. To jest psiak z kojców ogólnych, już długo jest i nie poszedł do adopcji, tak mi się wydaje. Tyle tych czarnych psów, że nie wiadomo, który jest który. :-o Dzisiaj adopcja dwóch szczeniaczków: piesek biało rudy, nie ma zdjęć i już nie potrzebne :eviltong:, suczka bez ogonka, ja mam zdjęcia, ale już na pamiątkę :p

Baby, mamy inny problem... na bloogu są zdjęcia 4 nowych psów i 7 kociaków...
Bebok :icon_roc:

Posted

Shanti a ja właśnie miałam pisać czy są koty. Kurde. A mój mały ma zapalenie oskrzeli i jestem uziemiona w domu bo mój TZ we Wrocku. :(
Kiedy ja znów będę mogła do was jeździć. Pomyśle nad tymi maluchami. One bez matki tam są?

Posted

Trzy starsze przywieźli z matką, ale uciekła. Te same jedzą i są w budce na zewnątrz, dadzą radę o ile zostaną i gdzieś nie pójdą, choć w schronisku pełnym psów bezpieczne nie są. Cztery maluszki bez matki zostały znalezione na cmentarzu. Te siedzą w kenelu. Będzie ciężko.

Mam dwie próbki RC babycat 34 i resztkę RC kitten 36.

Posted

Starsza trójka sobie poradzi bo same jedzą (przywiezione z mamą ale mama zwiała), młodsza 4 przywieziona z cmentarza (ktoś tam podrzucił w kartonie zamknięte), one próbują jeść, ale jakoś im to niezbyt idzie... :morning: