mamanabank Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Lucek [IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/a4eb7020ace504a9f1111bf890598f27,10,19,0.jpg[/IMG] Romka resztę sama musisz kopiować, bo ja z tą moją Myszką (którą może w końcu wymienię) wykonuję takie czynności dłużej, niż to przeciętnie zwykło się robić, bo np. kopiuje mi się cała strona i różne tam takie... Quote
perdusia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Moje drogie panie na nk mamy już 313 znajomych i jeden popierający nas komentarz Quote
perdusia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='mamanabank']Romka i Romka lubią tych bardziej nieposłusznych, bierz wsiowego yorka, mniej śniegu naniesie :evil_lol: Dziewczyny czy mamy zdjęcia małych suczek oprócz Mysi, bo mam panią chętną do pooglądania małych suczek z naszego schroniska. Jest Mysia, Princeska, a ta mała Fizia co ma takie dłuższe kudełki jest już obfocona?[/QUOTE]zapomniałyście o perełce ona też jest mała. Quote
Romka Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Dziękuję za zdjęcie Lucka!W albumnie sa tez zdjecia ,które otrzymałam od innych osób nie tylko moje! Quote
Romka Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Oczywiście Perełka,która moze byc tez na NK!Perdusia napisz jaki jest Borys Twoim zdaniem bo to chyba Ty wzięłaś go na spacer!Twoje wrażenia po tym spacerku. Quote
Romka Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 A może pokazać pani jeszcze nasza MIśkę jest łagodna i kochana choć nie jest taka mała jak Princeska czy Myszka>Mamanabank co otym sadzisz? Quote
perdusia Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 My nie Borysa wyprowadzaliśmy tylko Reksa- super psa. Quote
Romka Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Borys tez był na spacerze!A Reks tez może byc na NK Quote
Figafiga Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Ja wyprowadzałam Boryska!!!!...napisałam komentarz pod Kusym. perdusia jest tyle ślicznych zdjęć Kusego, a to jest okropne i nie zachęcające...może jutro skopiuję tu na wątku zdjęcia psiaków które będą do umieszczenia...Milki natomiast umieściliście super Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 [quote name='Figafiga']Ja wyprowadzałam Boryska!!!!...napisałam komentarz pod Kusym. perdusia jest tyle ślicznych zdjęć Kusego, a to jest okropne i nie zachęcające...może jutro skopiuję tu na wątku zdjęcia psiaków które będą do umieszczenia...Milki natomiast umieściliście super[/QUOTE] Figula bardzo dobry pomysł ! Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 [quote name='mamanabank']proszę bardzo, oto link do zdjęć artystki Romki [URL]http://foto.onet.pl/2u7p4,g0kms0g04k0c,mb884,u.html#mb884[/URL] i Lucek [IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/a4eb7020ace504a9f1111bf890598f27,10,19,0.jpg[/IMG] Romka resztę sama musisz kopiować, bo ja z tą moją Myszką (którą może w końcu wymienię) wykonuję takie czynności dłużej, niż to przeciętnie zwykło się robić, bo np. kopiuje mi się cała strona i różne tam takie...[/QUOTE] Mamanabank ,proszę edytuj post i usuń adres do albumu ja założe swój ze swojego konta tam sa rózne zdjecia nie tylko moje a większośc tych zdjęc jej juz na watkach takl będzie lepiej! Quote
Figafiga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 perdusia dziś jak wróce do domku zrobię to co napisałam parę postów wyżej, czyli powklejam zdjęcia, a Ty opisy już sobie skopiujesz ok. Pozdrawiam Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Rozmawiałam dzis z p.Markiem od czasu kiedy trwa akcja zbierania karmy dla schroniska w sklepie Intermarche tj od miesiąca zebrano juz około 200kg karmy dla psiaków ze schroniska w Łowiczu! Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 DZis schronisko znalazło dom dla jednego z synków Meli!Mam nadzieje,że będzie dobrze sie chował! Quote
Figafiga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 ale te szczeniaki nie nadają się do adopcji!!!czyżby został wydany???ile one mają w końcu tygodni...od 8 tygodnia szczeniory ida do domków, a te nie potrafią nawet jeść Quote
kajkoowa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Figa ma rację! One są za małe, żeby wydać je już do domków! Chyba, że osoba, która chce zaadoptować szczeniorka poczeka, az maluch będzie wystarczająco duży. Quote
Figafiga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 dla mnie to koszmar wydawac takiego szczeniaka - to zero socjalizacji, czego ich matka nauczyła...potem ci właściciele mogą mieć ogromne z nim problemy!! Quote
kajkoowa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='Figafiga']dla mnie to koszmar wydawac takiego szczeniaka - to zero socjalizacji, czego ich matka nauczyła...potem ci właściciele mogą mieć ogromne z nim problemy!![/QUOTE] Ja się w 100% zgadzam.:p Szczeniaki sa za małe, żeby odejść od rodzeństwa i matki, z którymi miałoby częściową socjalizację. Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Nie miałysmy na to wplywu ,podobno maluchy juz jedza!Z dwojga złego,lepiej jak sa w domku bo nie zachoruja na choroby wirusowe! Quote
mamanabank Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Myślę, że adopcje szczeniorów są konsultowane z p.wet. Quote
Figafiga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 dla mnie są za małe i kropka, aż mi ich szkoda...Romka ja wiem, że wy czyli my nie mamy na to wpływu, ale wydanie psiaka :angryy: Quote
Romka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Byłam dzis w schronisku psiaki faktycznie jedza juz same ,widziałam na własne oczy!Mama Mela bardzo ucieszyła się na mój widok lizała mnie,merdała ogonkiem,podawała łapę, jej dzieci to puszyste kulki!Myslę,ze było to konsultowane z lekarzem wet. Jutro w schronisku będą 2 nowe budy jako prezent od jednej z łowickich firm!Psiaki będą miały przyzwoite budy!W schronisku jest piękny pies,wyłowiony z Bzury!Topił się i wyratowali go strażacy!Na moje oko mieszaniec rotka!Siedzi tu gdzie Alan! Quote
Figafiga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 w typie Rottka???koniecznie muszę psiura zobaczyć Quote
Romka Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Jade za chwilę do naszej Soni na łowicka wieś,jeśli dobrze pójdzie zabiorę ja dzis na sterylizację! Quote
argusiowa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 witajcie piszę na żywo, właśnie wróciłam ze starzyńskiego, spotkałam psa ze sznurkiem, sądzę że to dość młody psiak. Podszedł do mnie dałam mu kiełbasę w kilkudziesięciu kawałkach (tylko tyle udało mi się zaimprowizować bo byłam tam zupełnie przypadkiem). Z tego co zauważyłam psa da się zwabić do klatki, zanim do niego podeszłam sam próbował wejść na klatkę za jakimiś ludźmi przy bloku 7. Niestety go odgonili. korzystając z okazji szybko kupiłam kiełbaskę i poszłam go wyczuć. Udało mi się przekonać jakiegoś kolesia żeby zostawił otwarta klatkę. Niestety kiełbasa jest mało kusząca dla tego psa. Gdyby postawić w klatce pachnące coś ciepłego myślę że pies może się skusić. Myślałam trochę jak sobie z nim poradzić, wcześniej czyta lam na jakimś wątku że w Łodzi złapali sukę przestraszoną która wyskoczyła z samochodu nowych właścicieli, jedyny sposób na nią to był strzał środkiem usypiającym, podziałało to natychmiast i sunia jest już bezpieczna pod okiem nowych właścicieli. Sądzę że w tym wypadku jest to sposób który może być skuteczny, psa uwagę da się skupić na jedzeniu, ale trzeba od niego odejść aby pies podszedł. Z tego co zaobserwowałam sznurek jest wrośnięty pod szyją, która jest oklejona brązową wydzieliną (ropa, krew lub itp.), ale pies jest w dość niezłej kondycji, biega za ptakami co miało miejsce przy mnie. pytanie tylko czy w Łowiccy weterynarze mają możliwość uśpić psa na odległość i ile to kosztuje. Zupełnie z innej beczki: na noakowskiego wisi ogłoszenie o zaginionym szczeniaku husky 5 miesięcznym, czy ktoś jeszcze je widział?wiadomo czy pies się odnalazł? pozdrawiam Quote
Recommended Posts