Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romka']Kaju,wiesz coś o charakterze,podhalana i bernardyna i dlaczego chcą oddać bernardyna bo podhalana to wiem...jak mają na imię psiaki?Wiedzieli,ze jesteśmy ze schroniska i czy obiecali,ze dopóki nie znajdziemy im domu to one będą w domu.Jak się wobec Was zachowywały psiaki?[/QUOTE]
Bernardyn to Berni (?), szczerzy zęby na dzieciaki za płotem, Państwo boją się, że coś im zrobi. Oba bardzo na nas szczekały, nie miały kontaktu z małymi zwierzętami ( pytałam o stosunek do kotów), bernardyn nie miał kontaktu z innymi psami, no chyba że z tymi za płotem.

Posted

[quote name='Kaja10014']Bernardyn to Berni (?), szczerzy zęby na dzieciaki za płotem, Państwo boją się, że coś im zrobi. Oba bardzo na nas szczekały, nie miały kontaktu z małymi zwierzętami ( pytałam o stosunek do kotów), bernardyn nie miał kontaktu z innymi psami, no chyba że z tymi za płotem.[/QUOTE]
A jaki ma być na łańcuchu i pewnie jeszcze mu czasami się psocą...oj,ludzie,ludzie...a podhalańczyk ,jak ma na imię?

Posted

[quote name='Romka']Kaju,wiesz coś o charakterze,podhalana i bernardyna i dlaczego chcą oddać bernardyna bo podhalana to wiem...jak mają na imię psiaki?Wiedzieli,ze jesteśmy ze schroniska i czy obiecali,ze dopóki nie znajdziemy im domu to one będą w domu.Jak się wobec Was zachowywały psiaki?[/QUOTE]

podhalan na początku ok. powąchał mi rękę którą później chciał odgryźć, ale to moja wina wystraszyłem go gwałtownym ruchem. Później już było gorzej. Jeżeli chodzi o bernardyna chcą go oddać bo pokazywał zęby na ich dzieci gdy się bawili. On nie dał do siebie podejść...

Posted

[quote name='CZARODZIEJ:)']podhalan na początku ok. powąchał mi rękę którą później chciał odgryźć, ale to moja wina wystraszyłem go gwałtownym ruchem. Później już było gorzej. Jeżeli chodzi o bernardyna chcą go oddać bo pokazywał zęby na ich dzieci gdy się bawili. On nie dał do siebie podejść...[/QUOTE]
Pierwszy raz Was tam byliście trudno się dziwić...lepiej jakby najpierw trafiły do schroniska,na socjalizację do wolontariuszy...

Posted

[quote name='Romka']Pierwszy raz Was tam byliście trudno się dziwić...lepiej jakby najpierw trafiły do schroniska,na socjalizację do wolontariuszy...[/QUOTE]
Też tak myślę. A teraz spadam z psem, bo Pixi padła a jemu należy się długi spacer.

Posted

[quote name='CZARODZIEJ:)']w schronisku nie ma miejsca...[/QUOTE]
Wiem,wiem...nawet o tym nie myślę poważnie...napisałam tylko,ze tak byłoby najlepiej...

Posted

[quote name='CZARODZIEJ:)']wiem...z podhalanem będzie łatwiej, widać że dałby nam szanse....[/QUOTE]
A ja tak myślę o bernardynie... To jeszcze dzieciak, myślę, że nie miał zapewnionego wysiłku fizycznego i psychicznego, więc był sfrustrowany i przekładał to na dzieciaki.

Posted

[quote name='Kaja10014']A ja tak myślę o bernardynie... To jeszcze dzieciak, myślę, że nie miał zapewnionego wysiłku fizycznego i psychicznego, więc był sfrustrowany i przekładał to na dzieciaki.[/QUOTE]
Tak samo Kaju pomyślałam...adopcje stanęły...nie ma miejsca w schronisku...

Posted

[quote name='CZARODZIEJ:)']Przepraszam że zmieniam temat ale kiedy idziemy z Laseczką do fryzjera? Wymyśliłem fajny fryz dla niej...[/QUOTE]
Fryzjerem w naszym gronie jest Mamanabank,to z nią trzeba konsultować fryzury naszych psiaków...:p

Posted

[quote name='CZARODZIEJ:)']Ok i tak musze do niej zadwonić bo mam pieniążki za kwiecień[/QUOTE]
Dziękuję,że pamiętasz o naszych psiakach Czarodzieju...:lol:

Posted

O rety, a skąd są te dwa piękne psy? :-( Mają właściciela?

Nowy fryz dla Laseczki? :-) Proszę o szkic :-) (nawet nie wiedziałam, że mam takie kompetencje ;-) dobrze, dobrze, kto ma narzędzia, ten jest gość!)

Posted

[quote name='mamanabank']O rety, a skąd są te dwa piękne psy? :-( Mają właściciela?

Nowy fryz dla Laseczki? :-) Proszę o szkic :-) (nawet nie wiedziałam, że mam takie kompetencje ;-) dobrze, dobrze, kto ma narzędzia, ten jest gość!)[/QUOTE]
Nie ma miejsc w schronisku,więc schronisko działa w terenie:cool3:...choć osobiście wolałabym,zeby psiaki przyjechały na socjalizację do wolontariuszy...mają wlaścicieli,którzy chcą się ich pozbyć:shake:...trzeba zrobić ogłoszenia...prośba p.Marka...

Posted

Kawka i Smyk wrzucone na bazarek ogłoszeniowy:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205759-Pakiety-og%C5%82oszeniowe-z-AKTUALIZACJ%C4%84-na-Piegusi%C4%99-do-23-kwietnia?p=16681694#post16681694[/url]

Posted

[quote name='edzia.71']Dziewczyny i chłopaku, jutro kole 10.00 możemy jechać do schroniska.[/QUOTE]

Ekstra!Ja będę po południu po Zorkę a potem jak zawsze w sobotę...

Posted

[quote name='Romka']Ekstra!Ja będę po południu po Zorkę a potem jak zawsze w sobotę...[/QUOTE]
W sobotę nas nie będzie bo dziewczyny moje idą do szkoły. Odpracowują 2 - go maja.:angryy: