evel Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Kochane moje, jak się zagada z kierownikiem to można ją ciachnąć na miejscu przed wyciągnięciem, tylko wtedy taka świeżo po operacji musiałaby zostać przewieziona do DT/DS... Bo jest szpitalik ale nie ma salki pooperacyjnej :cool1: Quote
furciaczek Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 W ogloszeniach pisze ze sucz i pies juz po zabiegu, jesli ktos sie zglosi bede informowac jak wyglada sytuacja. Narazie cisza niestety.... Quote
Rybka_39 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 furciaczek napisał(a):W ogloszeniach pisze ze sucz i pies juz po zabiegu, jesli ktos sie zglosi bede informowac jak wyglada sytuacja. Narazie cisza niestety.... Ja też tak robie zawsze.:evil_lol: A domek się znajdzie, może troszkę ubarw ten tekst na allegro?:cool3: Quote
furciaczek Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Ale jak mam ubarwic jak nie mam zadnych onformacji:eviltong: Orientujecie sie czy psy razem zostaly odlowiene, jak trafily do schronu?? Ja sie za cholere nie moge dodzwonic:shake: Quote
furciaczek Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Nie moge edytowac a wazna sprawa. Powoli nadchodzi nasza kolej w hoteliku u Murki, jak wszystko dobrze sie ulozy to juz w przyszlym tygodniu mozna psa albo suke tam wsadzic. Tylko teraz, u nas z finansami bardzo cienko i jesli zdecydujemy sie tam umiescic psa/suke bede potrzebowala pomocy w organizowaniu finansow, bazarki, aukcje cegielkowe i co tam jeszcze mozna wykombinowac. Ja jestem na wyspach i ciezko mi wszystko samej ogarnac niestety. Quote
Rybka_39 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Może lepiej sukę? W razie czego się ciachnie.:roll: Quote
kometa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Sunia jest b łagodna do ludzi, na spacerach jest strasznie zainteresowana kazdym psem, ale nie przejawila jawnej agresji - ani na spacerze ani w klatce. Nie sterylizujcie psów w tym schronie,bo mozemy w ten sposob wyslac sunie za TM... Quote
GameBoy Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Fur ja bede robila bazarki poki jest Polka na pol a pozniej tylko na Cc, mozliwe sa jednorazowe wplaty ale nie wiem czy dam rade sie zdeklarowac na jakas kwote konkretna co m-c ponad to 50 zl ktore tam kiedys sie deklarowalam Quote
plastelina Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Dziewczyny jeśli chodzi o sterylizację w tym schronisku to odradzałabym, pozatym podejrzewam że będzie kosztowała około 300-400zł! w klinice na Stefczyka będzie to kosztować pewnie ok300zł ale za to można zostawić sunię na noc żeby tam doszła do siebie. Jeszcze mogę się mojego weta zapytać ile by wziął za bezdomną sukę, ale wtedy i tak Murka dostałaby psa od razu po sterylizacji. a czy ona nie ma koło siebie jakiegoś weta? ja postaram się zrobic bazarek,ale będzie do podziału na 4 psy więc niewiele z tego będzie.:oops: Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 kochani sprawa wyglada tak...miejsce u murki jest i czeka na nas...ale my mamy tyle długów za CCty i bieżace opłaty hotelikowe ze bez deklaracji czarno to widzę...u Murki miejsce dla CCta do 15zł za dobe....prosimy o wsparcie finansowe inaczej suka nadal zostanie w schronie:shake: Quote
GameBoy Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ja moge dac 50 zl plus bazarki sa w ogole jakies stale deklaracje? Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 GameBoy napisał(a):ja moge dac 50 zl plus bazarki sa w ogole jakies stale deklaracje? nie ma żadnych więc GB-50zł ja-20zł fur pewnie tez cos dorzuci...ktokolwiek jeszcze??? Quote
furciaczek Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Cholera u mnie ciezko z kasa teraz...ale te 50zl moge dac miesiecznie. Ze sterylka poczekamy w takim razie. Quote
evel Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 A ja jestem oskubana w tym momencie jak kurczak do rosołu :oops: ale może poszukam czegoś na bazarek czy cuś. Czy one mają swój wątek na molosach? Może tam ogłosić, że suk ma miejsce w hotelu zaklepane a z kasą cienko? Quote
furciaczek Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Maja watek na Fm ale zainteresowanie hmmm marne:roll: Suka odeszla w schronisku, zostal tylko pies do adopcji. Mielismy osobe zainteresowana adopcja suczynki juz ehhh Ze wzgledu na ogromny dlug jaki zostal po Lordzie (1500zl), miesieczne hotelowanie innych CC doszlam do wniosku ze boje sie wsadzac kolejnego psa do hotelu. Nie stac mnie na to w chwili obecnej, jesli tylko sytuacja sie zmieni zabierzemy psa. Na chwile obecna nie jestem w stanie sie tego podjac...choc serce mi peka na kawalki.... Quote
sacred PIRANHA Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 furciaczek napisał(a):Maja watek na Fm ale zainteresowanie hmmm marne:roll: Suka odeszla w schronisku, zostal tylko pies do adopcji. Mielismy osobe zainteresowana adopcja suczynki juz ehhh Ze wzgledu na ogromny dlug jaki zostal po Lordzie (1500zl), miesieczne hotelowanie innych CC doszlam do wniosku ze boje sie wsadzac kolejnego psa do hotelu. Nie stac mnie na to w chwili obecnej, jesli tylko sytuacja sie zmieni zabierzemy psa. Na chwile obecna nie jestem w stanie sie tego podjac...choc serce mi peka na kawalki.... wiem wiem to twoje miękkie serce...ale od trzymania wszytskiego twardo na ziemi masz mnie:diabloti: niestety miejsce w hoteliku nam się zwolniło i mogliśmy brac kolejnego psa...podjełysmy jednak decyzję, że tego na razie nie zrobimy...mamy potężny dług za staruszka CCta, bieżące wydatki za hotelikowanie CCtow, jadą już do mnie na DT trzy małe kudłate szczeniaczki (utrzymanie, odrobaczanie, szczepienie, ewentualne leczenie)- wszytskim nie pomożemy a jak się zakorkujemy to nie pomozemy już żadnemu więc na chwile obecną musimy powiedzieć nie... bardzo chciałybyśmy pomóc ale bez wpsarcia finansowego nie damy zwyczajnie rady Quote
furciaczek Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='kometa']sunia nie zyje...[/QUOTE] Wiemy...ehhh O psa narazie zero zapytan:shake: Quote
kometa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 piesek zaczyna chorowac... kazdy dzien na wage złota... Quote
furciaczek Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='kometa']piesek zaczyna chorowac... kazdy dzien na wage złota...[/QUOTE] Jak to chorowac?? Co mu jest?? Czy wiadomo dlaczego suka odeszla?? Quote
kometa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='furciaczek']Jak to chorowac?? Co mu jest?? Czy wiadomo dlaczego suka odeszla??[/QUOTE] Przeziebiony najprawdopodobniej - siedzi smutny w budzie i ma "gluta".... Sunia - nie wiadomo czemu zmarła, może np na skręt żółądka...? Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 CC siedzi w boksie z dominującą suką ON i małymi pieskami płci mieszanej i nie ma między nimi spięć, ignorują się. Mam filmik od Matrioszki, można zobaczyć. Video - TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Aha, zapomniałabym! Do dużych samców się pluje, jazgoczą strasznie przez kraty z malinois z boksu obok :roll: Quote
kometa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 dzis był strasznie apatyczny, leżał na budzie i nawet nie przyszedł do jedzenia... Quote
Recommended Posts