Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam przyjemnośc rozmawiac z pewna rodziną która wypatrzyła Rikiego...w piątek mają dzwonić czy się zdecydowali.
Dom z ogrodem w domu małżeństwo z córką-dorosłą. Przez 16 lat był z nimi psiak rasy welsh corgi-psiak miał rok jak do nich trafił-ktos sobie sprawił psa, ale sobie z nim nie radził a do tego psiak miał klapnięte uszy...dlatego mordka Rikiego przypomina im byłego pieska. Państwo przez 2 lata nie mieli pieska , ale znowu brak im przyjaciela. Mysleli nad zakupem znowu welsh corgi z rodowodem, ale natknęli się na Rikiego i ogólnie na tyle psiaków w potrzebie.
Dużo sie nasłuchałam o ich piesku, jak to go córka karmiła łyżeczką np :) No i jak dojdzie do skutku adopcja to na pewno zobacze psa na zdjęciach bo mają album jego.:)
Dom jest pod Poznaniem. Zobaczymy jak z decyzją do piątku.

Posted

Ale się porobiło...wczoraj miałam super tel o sunie której juz u mnie nie ma- pani miała identyczną.
Dom z ogrodem , 2 dzieci -2 córki -13 i 2 lata, pani zaangazowana w pomoc zwierzakom, dokarmia co może....sunia ich odeszła tydzien temu i jak zobaczyła moją to musiała zadzwonic.
No i ja podesłałam jej Rikiego i Pusie tak zeby zobaczyła. nawet nie myslałm o tym ,że cos z tego będzie bo Pani bardzo przezywa smierc suni....i własnie Pani dzwoni i mówi ze Riki jest wspaniały i że chca go adoptowac -decyzja na 100%!!!
Dom niedaleko Białegostoku.
Muszę posprawdzać i możliwe że zawiozę Rikiego osobiście.
Pani powiedziała ze pokochali go własnie takiego jak jest, aby go nie podcinać.

I co wy na to?

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ale się porobiło...I co wy na to?[/QUOTE]
My na to hurra Jak nie było to nie było, a teraz aż dwa domki.
To jajeczko jednak będzie wielkanocne;)

Ten drugi domek trzeba "zagospodarować" - mamy na zbyciu jeszcze coś rudego?:diabloti:

Posted

Jesli ja miałabym jechac to sama zrobie wizyte osobiście:)
Ale zobaczymy czy państwo będą w stanie pokryc całkowite koszty przejazdu bo wyjdzie mi 200zł-to w sumie 620km w obie strony.
Jesli nie to trzeba bedzie szukac transportu inaczej- Pani nie ma mozliwości przyjazdu samochodem- myslała o pociągu.
Zobaczymy.
Gdyby co to do wizyty będę miała Evelin:)

ps. Do Państwa z Poznania odezwe sie i zaproponuje moja Pusię albo inne pieski z dogo jak będą zainteresowani.

Posted

Czasami jest lepiej jak ludzie za transport zaplaca, bo to swiadczy o tym, ze sa powaznie zainteresowani. W koncu pies na co dzien tez troche kosztuje i musza na to pieniadze miec.

Posted

A jak już RIKUŚ pojedzie i zostanie trochę pieniążków - serdecznie proszę, aby [B]Riki podzielił się z Ciaputką[/B].
Ciaputka też jest z Boguszyc (więc - to jakby Jego koleżanka z niedoli) i bardzo, bardzo potrzebuje hoteliku u Ani!:)
A jest małym biednym pieskiem - nie zarabia, nie pracuje. Czeka i czeka...
I tak bardzo prosi Rikiego, żeby Jej pomógł wydostać się ze schroniska.