*anusia&ajlu* Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 OGROMNIE GRATULUJEMY :multi: ASIACZKI GÓRĄ:multi: Quote
Bundustar Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Gratulacje dla Dżezika :) to pięknie, że pies z Polski stanął na tej pozycji :) Quote
jenis Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [B]GRATULACJE !!!!!!!!!!!! Super pięknie Asiaczki szaleją:)))))))))) [/B] Quote
Ciapkowa. Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Elitesse']a o reszcie cos wiadomo ??[/QUOTE] Czekamy na dalsze wyniki :) Quote
agaciaaa Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='M&S']NEWS, NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [COLOR=#800000][B][SIZE=3]Dżezik - ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: [/SIZE][/B][/COLOR][SIZE=3][SIZE=2]stawka 61 basków Suuuuuper, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Szczęka mi opadła!!!! Chociaż chyba nie powinna, z Asiaczkami wszystko możliwe :) OGROMNE GRATULACJE!!!!! :Rose: I nadal trzymam kciuki :kciuki: Quote
kaskaSz Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='M&S']NEWS, NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [COLOR=#800000][B][SIZE=3]Dżezik - ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: [/SIZE][/B][/COLOR][SIZE=3][SIZE=2]stawka 61 basków Suuuuuper, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/SIZE][/QUOTE] ooo jaaaa cie, gratuluję! teraz Dżezik będzie dopiero sławny :) Quote
Gioco Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='M&S']NEWS, NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [COLOR=#800000][B][SIZE=3]Dżezik - ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: [/SIZE][/B][/COLOR][SIZE=3][SIZE=2]stawka 61 basków Suuuuuper, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/SIZE][/QUOTE] [IMG]http://forum.idg.pl/uploads/1149624602/gallery_107866_199_5909.gif[/IMG] Quote
M&S Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Dzień dobry Asiu:) Mam nadzieję, że szczęśliwie wróciłaś do domu. Quote
Asiaczek Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Korenia']Kciuki zaciśnięte !!!! :):):) Przywieźcie BIS'a :D![/QUOTE] Był blisko... [quote name='*anusia&ajlu*']A dlaczego Roma nie pojechała? Ja kciuki 3mam mocno!!![/QUOTE] Roma wymienia włos i wygląda tragicznie... [quote name='Bogarka']Czy Asiaczki beda w tym roku na Wegrzech?[/QUOTE] Tak, planujemy Debrecen w sierpniu:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Kochani, w domu byłam juz o 3 nad ranem, nakarmiłam psy, kapiel, obowiązkowo herbata z cytryną i... padłam. Odezwę się na spokojnie wieczorem. Teraz - obowiązki wzywają;) Pzdr. Quote
A&L Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czekam na relację i mam pytanie (dla wielu z Was pewnie głupie :oops:). Chodzi o to, że ja nie do końca ogarniam te tytuły i oceny, a gdzieś na dogo czytałam, że Dżez uzyskał "Zwycięzca Świata i BOB". BOB, to jak się domyślam najlepszy w rasie, a co oznacza Zwyciężca Świata w takim razie? Bo myślałam, że BIS, ale pisałaś, że tego tytułu nie uzyskał. Czy Zwycięzca Świata, to to samo co BOB, no bo to w końcu najlepszy na świecie wśród basenji? :) Może mi to ktoś wytłumaczyć? Quote
kaskaSz Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Z tego co ja się orientuję Dżezik jest najlepszy z najlepszych czyli ze wszystkich ras psów na całym świecie ;) Quote
Zuza i Noddy Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='A&L']Czekam na relację i mam pytanie (dla wielu z Was pewnie głupie :oops:). Chodzi o to, że ja nie do końca ogarniam te tytuły i oceny, a gdzieś na dogo czytałam, że Dżez uzyskał "Zwycięzca Świata i BOB". BOB, to jak się domyślam najlepszy w rasie, a co oznacza Zwyciężca Świata w takim razie? Bo myślałam, że BIS, ale pisałaś, że tego tytułu nie uzyskał. Czy Zwycięzca Świata, to to samo co BOB, no bo to w końcu najlepszy na świecie wśród basenji? :) Może mi to ktoś wytłumaczyć?[/QUOTE] Zwycięzca świata jest przyznawany zarówno psu jak i suce, wiec nie jest to to samo co BOB. Można to porównać do BOSa, czyli najlepszego na płeć. Quote
kaskaSz Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 czyli to jest z całej rasy obu płci czy ze wszystkich ras? jest w ogóle coś takiego jak najlepszy pies ze wszystkich ras? Quote
Korenia Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Tylko z basków :) Najpiękniejszy pies wystawy to BIS :) Quote
A&L Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Zuza i Noddy']Zwycięzca świata jest przyznawany zarówno psu jak i suce, wiec nie jest to to samo co BOB. Można to porównać do BOSa, czyli najlepszego na płeć.[/QUOTE] Czyli Dżez jest najlepszym psem (w sensie płci) na świecie? I tylko jakaś suka jest od niego lepsza, czyli BIS? :roll: Dalej - BOBa dostaje 1 pies na całą rasę, niezależnie od płci, a BOS, to najlepszy pies/suka w rasie? Czyli w sumie Dżez ma BOBa i BOSa, tak? Dobrze, to zrozumiałam? :razz: edit. A BOS to tylko na rasę czy na całą wystawę? Jest gdzieś jakaś rozpiska z tymi ocenami i tytułami? Quote
Korenia Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='A&L']Czyli Dżez jest najlepszym psem (w sensie płci) na świecie? I tylko jakaś suka jest od niego lepsza, czyli BIS? :roll: Dalej - BOBa dostaje 1 pies na całą rasę, niezależnie od płci, a BOS, to najlepszy pies/suka w rasie? Czyli w sumie Dżez ma BOBa i BOSa, tak? Dobrze, to zrozumiałam? :razz: edit. A BOS to tylko na rasę czy na całą wystawę? Jest gdzieś jakaś rozpiska z tymi ocenami i tytułami?[/QUOTE] Po części źle zrozumiałaś, po części dobrze :) BOS - najlepszy w płci, dostaje suka i pies w swojej rasie. Dżezik ma ten tytuł i BOB'a. BOB - najlepszy w rasie - wybierany z BOS suka i BOS pies Następnie jest BOG czyli najlepszy w grupie, tam idzie tylko po jednym psie z rasy, ten który dostanie BOB'a. I z tych psów, które dostaną BOG'a (10 psów z całej wystawy) wybierany jest BIS - czyli najpiękniejszy pies wystawy :) Mam nadzieję, że jasno napisałam ;) Quote
A&L Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Korenia']Po części źle zrozumiałaś, po części dobrze :) BOS - najlepszy w płci, dostaje suka i pies w swojej rasie. Dżezik ma ten tytuł i BOB'a. BOB - najlepszy w rasie - wybierany z BOS suka i BOS pies Następnie jest BOG czyli najlepszy w grupie, tam idzie tylko po jednym psie z rasy, ten który dostanie BOB'a. I z tych psów, które dostaną BOG'a (10 psów z całej wystawy) wybierany jest BIS - czyli najpiękniejszy pies wystawy :) Mam nadzieję, że jasno napisałam ;)[/QUOTE] Dzięki, zrozumiałam :) Czyli Dżez ma BOBa i BOSa, z ten Zwycięzca Świata, to nie powinien być BIS? Bo czytałam, że Dżez to Zwycięzca Świata, ale teraz rozumiem, że pod tym tytułem mam rozumieć Zwycięzcę Świata w baskach? Quote
Iza. Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='A&L']Dzięki, zrozumiałam :) Czyli Dżez ma BOBa i BOSa, z ten Zwycięzca Świata, to nie powinien być BIS? Bo czytałam, że Dżez to Zwycięzca Świata, ale teraz rozumiem, że pod tym tytułem mam rozumieć Zwycięzcę Świata w baskach?[/QUOTE] w każdej rasie jest dwóch dorosłych zwycięzców świata ;) a BIS wybierany jest z zwycięzców grup (BOG), a BOGi wybierane są z psów które dostały BOBy ;) Quote
Elitesse Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 BOB to dostala suczka mlodziezowa (chyba z Czech ?) edit - w wynikach na sytronie OEKV byl widac blad, bo juz jest Jezzik :) Quote
Recommended Posts