karenina Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ja niezmiennie od 4 lat stosuję ten sam schemat zywienia, opisany w poscie 44 w tym temacie, i niezmiennie jestem z Biomilla zadowolona. Tylko startera z Biomilla dla szczeniat nie daje bo się nie nadaje przy mojej rasie- za duze granulki. Quote
karenina Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ja niezmiennie od 4 lat stosuję ten sam schemat zywienia, opisany w poscie 44 w tym temacie, i niezmiennie jestem z Biomilla zadowolona. Tylko startera z Biomilla dla szczeniat nie daje bo się nie nadaje przy mojej rasie- za duze granulki. Quote
Chefrenek Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='karenina']Ja niezmiennie od 4 lat stosuję ten sam schemat zywienia, opisany w poscie 44 w tym temacie, i niezmiennie jestem z Biomilla zadowolona. Tylko startera z Biomilla dla szczeniat nie daje bo się nie nadaje przy mojej rasie- za duze granulki.[/QUOTE] Stosujesz sensible czy ten zwykły kurczakowy? Quote
murakami Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Po juniorze stosujemy już sensible dla dorosłych (mój posokowiec ma rok). W dalszym ciągu psu bardzo smakuje. Ale oczywiście pańcia nie byłaby sobą, gdyby nie zaczęła kombinować. A może jednak junior medium? Podaje się ją do 15, 18 m-ca życia, jest wysokoenergetyczna. Mój pies nie jest alergikiem ale ma wrażliwy przewód pokarmowy i miał przerost flory bakteryjnej w wieku 8 m-cy i od tamtej pory daję mu karmy z jagnięciną, ale to mój wybór, nie jakieś szczególne zalecenia weta. Natomiast wydaje mi się, że pies nie zakończył jeszcze okresu wzrostu, jest szczuplutki i ma szczenięcą budowę ciała. Może potrzebuje więcej czasu i stąd myśl o podawaniu mu karmy szczeniakowej, ale dedykowanej po 1-szym roku życia. Czy przejście z jagnięciny na kurczaka (oczywiście stopniowo) w obrębie tej samej karmy to duży stres? Jeżeli ktoś z Was ma w tym zakresie doświadczenia, proszę o radę. Quote
Hawanka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 witam serdecznie :) widze że chwalicie Biomila.Wielka szkoda że nie maja próbek juz nie koniecznie darmowych... Wiec mam prożbe do dobrych duszków :) potrzebowałabym ok 200 - 300 gram karmy na spróbunek oczywiście zapłace a interesuje mnie Biomill Adult Mini i Biomill Sensible Mini jagnięcina + ryż Pozdrawiam i czekam na PW Quote
murakami Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 :shake: No my niestety posiadamy duże granule adulta bez mini ... Quote
Hawanka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 no to może ktoś inny <bardzo prosi> zapłacimy za próbeczke :) Quote
murakami Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Czytałam, że karmisz w tej chwili PPP, ale jako, że znalazłam Biomill mini w 1kg opakowaniach, to podsyłam Ci linka. Może się przyda w przyszłości [url]http://www.psiraj.pl/sklep-zoologiczny-w-krakowie/kategoria/49/pokarmy/karmy-suche/biomill-premium.html?limit=10&start=30[/url] Quote
Hawanka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='murakami']Czytałam, że karmisz w tej chwili PPP, ale jako, że znalazłam Biomill mini w 1kg opakowaniach, to podsyłam Ci linka. Może się przyda w przyszłości [URL]http://www.psiraj.pl/sklep-zoologiczny-w-krakowie/kategoria/49/pokarmy/karmy-suche/biomill-premium.html?limit=10&start=30[/URL][/QUOTE] DZIĘKUJEMY :loveu: !!!!kiedyś napewno sie przyda a szczególnie tąm karme mamy zamiar spróbować [URL]http://www.psiraj.pl/sklep-zoologiczny-w-krakowie/detale/2506/49/pokarmy/karmy-suche/biomill-premium/biomill-adult-sensible-mini-1kg.html[/URL] :) A teraz jemy purine pro plan jagnięcinke i ryż :) Zobaczymu jak długo :D Quote
murakami Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Oby jak najdłużej bez zmiany :multi: Smacznego i powodzenia! Quote
blaira Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 I u szkraba i dorosłego sensible się super sprawuje. :) Quote
mam psa Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='tufi']Ceny maja zabojcze - za 15kg ponad 300zl :o Sa karmy o polowe tansze a spelniajace rowniez wszystkie parametry tej karmy.[/QUOTE] zgadzam sie, dodam ze kolega Szwajcar na pytanie o Biomill rzekł ze to żaden wypas... , tam nikt nie traktuje tej karmy lepiej od Puriny (ktora akurat w sklepach jest od niego droższa) to ze ma iso, haccp ? , wiekszośc karm to ma... pytanie, to czym sie wyróżnia Biomill, w którym jest soja, tani tłuszcz, pszenica , żze kosztuje tyle kasy? wg. mnie niczym, to przeciętna karma premium Quote
filodendron Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Czy ktoś mógłby przepisać tutaj skład Biomilla adult sensible ale z opakowania karmy, a nie z internetu? Najlepiej dodatkowo skład podany w języku angielskim. Był podany ten skład w tym wątku, ale w 2006 roku, więc może coś się zmieniło. Z góry bardzo dziękuję - będę wdzięczna. Quote
filodendron Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Nie doczekawszy się odpowiedzi, kupiłam w "ciemno" ;) Przepisuję skład po angielsku, może komuś się jeszcze przyda: Biomill adult sensible - z opakowania Rice (34%), dehydrated lamb meat products (27%), poultry fat (chicken and turkey), beetroot pulp, potato proteins (9%), fishmeal, powdered hole egg, brewer's yeast hydrolyzed poultry liver, cod liver oil, acacia fiber, DL-methionin,, minerals, trace-elements and vitamine premix. (Ktoś wcześniej przetłumaczył etykietę z opakowania i wyszło z tego tłumaczenia, że biomil jest robiony z mączki mięsnej, ale jest wyraźnie "meat", nie "meal", więc chyba jednak mięso, chyba, że pod "products" czai się jeszcze coś tajemniczego ;)) Po polsku jest mniej dokładnie: Ryż (min. 34%), mięso jagnięce (dehydrolizowane) - (min. 27%), ryż [nie wiem, co to za "drugi" ryż?], proteiny ziemniaczane, tłuszcz roślinny oraz zwierzęcy, proteiny pochodzenia roślinnego, ryba oraz olej rybi, pulpa buraczana, oligosacharydy, drożdże, DL-metonina, minerały, witaminy, pierwiastki śladowe. Tłumaczenie poprawiło się więc tylko o tyle, że kolejność składników jest taka, jak w wersji angielskiej. PS. Edycja u mnie nie działa, więc przepraszam za post pod postem. Quote
murakami Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='megiddo1']A jak z jedzeniem? Smakuje mu?:)[/QUOTE] No właśnie? Napisz za jakiś czas swoje wrażenia ze skarmiania. Quote
filodendron Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Nie, nie smakuje mu. Ale jemu nic nie smakuje, więc nie należy się tym sugerować ;) Jemu nawet suszone żwacze-śmierdziuchy nie smakują. Mądra doświadczeniem razem z Biomillem zamówiłam trochę puszek Animondy. Pomieszane z puszką jakoś wchodzi. Z przesyłką dostałam gratis ciasteczka waniliowe i bananowe - też nie smakują :) Quote
Hawanka Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='filodendron']Nie, nie smakuje mu. Ale jemu nic nie smakuje, więc nie należy się tym sugerować ;) Jemu nawet suszone żwacze-śmierdziuchy nie smakują. Mądra doświadczeniem razem z Biomillem zamówiłam trochę puszek Animondy. Pomieszane z puszką jakoś wchodzi. Z przesyłką dostałam gratis ciasteczka waniliowe i bananowe - też nie smakują :)[/QUOTE] Mam pytanie czy nie odsprzedałabyś mi z 20 deko karmy żeby wypróbowac smakowitość ???? Quote
filodendron Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Hawanka']Mam pytanie czy nie odsprzedałabyś mi z 20 deko karmy żeby wypróbowac smakowitość ????[/QUOTE] Na razie kupiłam tylko 3 kg i to skarmię w ten czy inny sposób na pewno w ciągu jakichś 3 tygodni, ale jeśli coś zaskoczy, pies zacznie jeść, albo będzie jadł dosmaczane i nagle wypięknieje ;) to pomyślę nad większym workiem i jeśli wtedy nadal będziesz się zastanawiać, to pewnie, że mogę przesłać trochę. A teraz to trzy, cztery łyżki mogę Ci wsypać do koperty - tak żeby tylko sprawdzić, czy pies w ogóle chwyci się za to. Jak chcesz, to prześlij adres na pw. Ja nie wiem tylko, czy granule nie będą za duże dla hawańczyka? Karma jest taka średnia - ok. 1,5 cm średnicy. Ale może to nie problem dla małego pieska, nie wiem. Quote
Hawanka Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='filodendron']Na razie kupiłam tylko 3 kg i to skarmię w ten czy inny sposób na pewno w ciągu jakichś 3 tygodni, ale jeśli coś zaskoczy, pies zacznie jeść, albo będzie jadł dosmaczane i nagle wypięknieje ;) to pomyślę nad większym workiem i jeśli wtedy nadal będziesz się zastanawiać, to pewnie, że mogę przesłać trochę. A teraz to trzy, cztery łyżki mogę Ci wsypać do koperty - tak żeby tylko sprawdzić, czy pies w ogóle chwyci się za to. Jak chcesz, to prześlij adres na pw. Ja nie wiem tylko, czy granule nie będą za duże dla hawańczyka? Karma jest taka średnia - ok. 1,5 cm średnicy. Ale może to nie problem dla małego pieska, nie wiem.[/QUOTE]O to chodzi zeby gryzł:) dobrze to kilka łyzeczek ...Własnie mi chodzi zeby zobaczyc czy bedzie chciał jesc:)Jak bedzie chciał to kupie 3 kg Quote
filodendron Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 To dawaj adres na pw :) A potem daj znać jak reakcja. Moim zdaniem to ta karma "podśmierduje" trochę i wcale się nie dziwię, że pies jej nie chce. No ale może Biomill wie coś, czego ja nie wiem, a tylko mój egzemplarz jest taki dziwaczny. Podobno psy przepadają za "śmierdziuszkami" typu suszone żwacze czy płucka - mój nawet do legowiska nie chciał wejść jak mu tam żwacza położyłam :D Quote
Oliwia. Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Zamówiłam karmę Biomill dla mojego szczeniaka i jestem ciekawa jak ta karma się ma do karmy hills lub RC ? czy rzeczywiście Biomill na tą chwilę jest jedną z najlepszych i...najdroższych karm ?:diabloti: Jakieś nowe opinie ? Quote
mam psa Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 na pewno jest drogi... a patrząc na skład ( ten poniżej jest dla psów wielkości medium) widzę w nim tani tłuszcz pochodzenia zwierzęcego, tanie białko pochodzenia roślinnego i pszenice, która nieraz uczula. Moim zdaniem za 270PLN mozna lepiej wybrać [B]Składniki:[/B] Mięso z kurczaka, kukurydza, ryż, [B]pszenica[/B], [B]tłuszcz [/B]roślinny oraz [B]zwierzęcy[/B], [B]proteiny pochodzenia roślinnego[/B], ryba oraz olej rybi ,pulpa buraczana, oligosacharydy, ekstrakt z Yucca Schidigera, drożdże, DL-metionina, minerały, witaminy, pierwiastki śladowe Quote
Recommended Posts