Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='saJo']No dobra! Warszawa ma ok dojazd. A co na to Plock, Wloclawek, Bydgoszcz i Bialystok? No i reszta, ktora juz nie ma takiego dobrego dojazdu?[/quote]

Jestem pewna, że nie zawiodą. Do Ciechocinka dojechali pomimo śnieżycy :lol:

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to kto jeszcze jest zainteresowany? Jesienia w sumie malo zawodow....

wojenka

A pociagiem dupska nie mozesz przywiezc? W koncu do Olsztyna saa bezposrednie polaczenia, a tutaj to juz ktos cie odbierze...

Posted

Nikomu nie karze sie deklarowac ze przyjedzie! W koncu to ponad pol roku! Bardziej mnie interesuje, czy miejsce (olsztyn) ludziom odpowiada. W koncu to nie centrum Polski, zawody nieoficjalne....

Posted

saJo,[SIZE=1]wygodnicka jestem;) [/SIZE][SIZE=2]...Zobaczy się...Zawsze mogą się zdarzyć różne nie przewidziane rzeczy...[/SIZE][SIZE=1](jak np.szczeniaki:razz: ;) ...)[/SIZE]

Posted

[quote name='saJo']Podobnie jak Wy, ja tez chcialabym sie wykazac, ale poniewaz zdecydowalyscie sie pierwsze, to wy macie pierwszenstwo...[/quote]
Dzieki. Za rok zrobicie, nie bedziemy przeszkadzać.:lol:

Posted

Jest na pierwszej stronie, ale nieuaktualniany, gdyz IV IAL jest nadal "w rekach" Baritusa. Ja mam pytanko odnosnie zawodow do Szczecina i FORTu:
Macie juz konkretne daty? Bo ja tez mysle o wrzesiu badz pazdzierniku, a nie chce, aby zawody wyszly tydzien przed albo po IALu.

Posted

saJo, mnie Olsztyn bardzo odpowiada, bo niezbyt daleko. A czy przyjadę, czy nie, to będzie oczywiście zależało do wielu rzeczy... Unikaj tylko konfliktów z międzynarodowymi wystawami. :cool3:

Posted

Sorry, że z opóźneniem i do tego nie na temat, ale zaintrygowała mnie ta dyskusja na temat "za chudy-za gruby". Misia była trochę wystawiana i żaden sędzia nigdy nie powiedział, że jest za chuda. Podobnie, nikt nigdy nie powiedział, że do agility jest za gruba... Z tego jednego przykładu (:roll: ) wnioskuję, ze jest możliwa waga, która zadowoli obydwa kryteria...

I moim zdaniem jest tak: gdy widziałam Milo, moim zdaniem był ciut za chudy - powiedziałam o tym zresztą Ludek. Jestem pewna, że nie biegałby wolniej, gdyby był troszkę grubszy, a mógłby nawet biegać szybciej, bo miałby więcej materiału na budowę mięśni. Gdy miziałam Wojenkę na Sylwestra, dla mnie była ciut za gruba - (choć o tym nie powiedziałam jej właścicielce). To, że jest "niejadkiem" może po prostu świadczyć, że dostaje ciut za dużo... A Drace się dobrze nie przyjrzałam i nie wymacałam, więc nie wiem, ale umięśnienie to nie tylko kwestia ilości ruchu, ale również po trosze predyspozycji genetycznych - wiem to z autopsji :oops: - więc może o to chodziło.

Takie jest moje zdanie. Z przykładu Misi wydaje mie się, że możliwa jest do osiągnięcia waga, która zadowoli obydwa ringi.

Posted

Myślałam o tej kwestii jeszcze troszkę na Misinym spacerze i wymyśliłam jedną sytuacja, gdy "optymalna" (w pewnym bardzo dziwnym sensie) waga wystawowa może być nieco wyższa, niż powinna być do sportu. Mianowicie, w przypadku psa, o słabym kośćcu bądź umięśnieniu, można (przynajmniej w mojej rasie) próbować te wady troszkę maskować poprzez kilka deka ekstra... Ale tylko bardzo minimalnie, bo jak pies zaczyna tracić wcięcie w talii, to po wszystkim.

Posted

[quote name='Flaire']
I moim zdaniem jest tak: gdy widziałam Milo, moim zdaniem był ciut za chudy - powiedziałam o tym zresztą Ludek. Jestem pewna, że nie biegałby wolniej, gdyby był troszkę grubszy, a mógłby nawet biegać szybciej, bo miałby więcej materiału na budowę mięśni. [/quote]

Zmieniłam karmę i Milo teraz dostaje activity. Ale szybciej to niech on już nie biega, bo i tak nie moge za nim nadążyć:lol: .

Posted

[quote name='Ludek']Zmieniłam karmę i Milo teraz dostaje activity.[/quote]Aaa! To mie się wydaje bardzo rozsądnym posunięciem, znając Twojego piesa! :)

[quote name='Ludek']Ale szybciej to niech on już nie biega, bo i tak nie moge za nim nadążyć:lol: .[/quote]Czyli Tobie też trzeba karmę zmienić? ;)

saJo, dla mnie ostatni weekend sierpnia jest oki.

Posted

[quote name='saJo']Rozmowa ze sponsorem sie przyspieszyla :) Eukanuba co nieco wspomorze budzet zawodow :) teraz termin: co myslicie o ostatnim weekendzie sierpnia?[/quote]

po pierwsze - Cavano w ten weekend zaczyna tygodniowy obóz - plizzzzz nie rób nam tego
po drugie - w ostatni weekend sierpnia zazwyczaj rozgrywane są Nocni Hratki (chyba tak się to pisze :oops: ), zawody w Pradze, na które jeździ coraz więcej zawodników z Polski

Oczekujemy następnych propozycji :diabloti: