Mokka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='saJo']No dobra! Warszawa ma ok dojazd. A co na to Plock, Wloclawek, Bydgoszcz i Bialystok? No i reszta, ktora juz nie ma takiego dobrego dojazdu?[/quote] Jestem pewna, że nie zawiodą. Do Ciechocinka dojechali pomimo śnieżycy :lol: Quote
PATIszon Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Ja dojade! Nie wiem tylko czy z Warszawy czy z Bydgoszczy, ale dojade!:lol: Quote
Wojenka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Jak ktoś zawiezie nasze dupska:razz: to też się stawimy!Zwłaszcza,że jesienny termin nam bardzo pasuje:lol: Quote
saJo Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 No to kto jeszcze jest zainteresowany? Jesienia w sumie malo zawodow.... wojenka A pociagiem dupska nie mozesz przywiezc? W koncu do Olsztyna saa bezposrednie polaczenia, a tutaj to juz ktos cie odbierze... Quote
Ludek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 A dla mnie to za daleki termin i nie wiem czy przyjadę, choć bardzo bym chciała. Quote
saJo Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Nikomu nie karze sie deklarowac ze przyjedzie! W koncu to ponad pol roku! Bardziej mnie interesuje, czy miejsce (olsztyn) ludziom odpowiada. W koncu to nie centrum Polski, zawody nieoficjalne.... Quote
Wojenka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 saJo,[SIZE=1]wygodnicka jestem;) [/SIZE][SIZE=2]...Zobaczy się...Zawsze mogą się zdarzyć różne nie przewidziane rzeczy...[/SIZE][SIZE=1](jak np.szczeniaki:razz: ;) ...)[/SIZE] Quote
saJo Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Nie no, jak dzieci to dzieci! Usprawiedliwienie przyjete :) Quote
PATIszon Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Tylko dla czego nieprzewidziane? :hmmmm: Quote
Wojenka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Bo w tej chwili jeszcze nie wiemy czy będziemy kryć;) Quote
PARSONRK Posted January 13, 2006 Author Posted January 13, 2006 Szczecin naprawdę chciałby sie wykazać i zorganizować III IAL , możemy, mozemy, powiedz, ze możemy :sweetCyb: Quote
saJo Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Podobnie jak Wy, ja tez chcialabym sie wykazac, ale poniewaz zdecydowalyscie sie pierwsze, to wy macie pierwszenstwo... Quote
PARSONRK Posted January 13, 2006 Author Posted January 13, 2006 [quote name='saJo']Podobnie jak Wy, ja tez chcialabym sie wykazac, ale poniewaz zdecydowalyscie sie pierwsze, to wy macie pierwszenstwo...[/quote] Dzieki. Za rok zrobicie, nie bedziemy przeszkadzać.:lol: Quote
saJo Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Jest na pierwszej stronie, ale nieuaktualniany, gdyz IV IAL jest nadal "w rekach" Baritusa. Ja mam pytanko odnosnie zawodow do Szczecina i FORTu: Macie juz konkretne daty? Bo ja tez mysle o wrzesiu badz pazdzierniku, a nie chce, aby zawody wyszly tydzien przed albo po IALu. Quote
PARSONRK Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Wrzesień - bo w sierpniu jest Sopot.Dokładnej daty jeszcze nie mamy Quote
saJo Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 W przyszlym tygodniu rozmawiam ze sponsorem. Najwyzej bedziecie dostosowywac sie do mnie :razz: Quote
Flaire Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 saJo, mnie Olsztyn bardzo odpowiada, bo niezbyt daleko. A czy przyjadę, czy nie, to będzie oczywiście zależało do wielu rzeczy... Unikaj tylko konfliktów z międzynarodowymi wystawami. :cool3: Quote
Flaire Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Sorry, że z opóźneniem i do tego nie na temat, ale zaintrygowała mnie ta dyskusja na temat "za chudy-za gruby". Misia była trochę wystawiana i żaden sędzia nigdy nie powiedział, że jest za chuda. Podobnie, nikt nigdy nie powiedział, że do agility jest za gruba... Z tego jednego przykładu (:roll: ) wnioskuję, ze jest możliwa waga, która zadowoli obydwa kryteria... I moim zdaniem jest tak: gdy widziałam Milo, moim zdaniem był ciut za chudy - powiedziałam o tym zresztą Ludek. Jestem pewna, że nie biegałby wolniej, gdyby był troszkę grubszy, a mógłby nawet biegać szybciej, bo miałby więcej materiału na budowę mięśni. Gdy miziałam Wojenkę na Sylwestra, dla mnie była ciut za gruba - (choć o tym nie powiedziałam jej właścicielce). To, że jest "niejadkiem" może po prostu świadczyć, że dostaje ciut za dużo... A Drace się dobrze nie przyjrzałam i nie wymacałam, więc nie wiem, ale umięśnienie to nie tylko kwestia ilości ruchu, ale również po trosze predyspozycji genetycznych - wiem to z autopsji :oops: - więc może o to chodziło. Takie jest moje zdanie. Z przykładu Misi wydaje mie się, że możliwa jest do osiągnięcia waga, która zadowoli obydwa ringi. Quote
Wojenka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Flaire,rozgryzłaś mnie...:oops: No dobra...będę jej dawać [B]troszkę[/B] mniej...;) Zobaczymy...:cool3: Quote
Flaire Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Myślałam o tej kwestii jeszcze troszkę na Misinym spacerze i wymyśliłam jedną sytuacja, gdy "optymalna" (w pewnym bardzo dziwnym sensie) waga wystawowa może być nieco wyższa, niż powinna być do sportu. Mianowicie, w przypadku psa, o słabym kośćcu bądź umięśnieniu, można (przynajmniej w mojej rasie) próbować te wady troszkę maskować poprzez kilka deka ekstra... Ale tylko bardzo minimalnie, bo jak pies zaczyna tracić wcięcie w talii, to po wszystkim. Quote
Ludek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='Flaire'] I moim zdaniem jest tak: gdy widziałam Milo, moim zdaniem był ciut za chudy - powiedziałam o tym zresztą Ludek. Jestem pewna, że nie biegałby wolniej, gdyby był troszkę grubszy, a mógłby nawet biegać szybciej, bo miałby więcej materiału na budowę mięśni. [/quote] Zmieniłam karmę i Milo teraz dostaje activity. Ale szybciej to niech on już nie biega, bo i tak nie moge za nim nadążyć:lol: . Quote
saJo Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Rozmowa ze sponsorem sie przyspieszyla :) Eukanuba co nieco wspomorze budzet zawodow :) teraz termin: co myslicie o ostatnim weekendzie sierpnia? Quote
Flaire Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='Ludek']Zmieniłam karmę i Milo teraz dostaje activity.[/quote]Aaa! To mie się wydaje bardzo rozsądnym posunięciem, znając Twojego piesa! :) [quote name='Ludek']Ale szybciej to niech on już nie biega, bo i tak nie moge za nim nadążyć:lol: .[/quote]Czyli Tobie też trzeba karmę zmienić? ;) saJo, dla mnie ostatni weekend sierpnia jest oki. Quote
Mokka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='saJo']Rozmowa ze sponsorem sie przyspieszyla :) Eukanuba co nieco wspomorze budzet zawodow :) teraz termin: co myslicie o ostatnim weekendzie sierpnia?[/quote] po pierwsze - Cavano w ten weekend zaczyna tygodniowy obóz - plizzzzz nie rób nam tego po drugie - w ostatni weekend sierpnia zazwyczaj rozgrywane są Nocni Hratki (chyba tak się to pisze :oops: ), zawody w Pradze, na które jeździ coraz więcej zawodników z Polski Oczekujemy następnych propozycji :diabloti: Quote
OlaAB Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 nocne hratki w tym roku są 1-3 września jak dla nas 26-27 sierpnia (bo to jest ostatni tydzień sierpnia) narazie jest OK Quote
Recommended Posts