prittstick08 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 mam neostrade ta 600iles czy wiecej. ta srednia. albo 1000cos. kurde juz sama nie wiem. w kazdym razie jest to neostrada. Mnie kiedys powiedzial chyba po 10 minutach, ze plik jest za duzy. To tez byl filmik robiony tym moim cholernym aparatem. jak spojrzalam ze rozmiar tego filmiku - 200MB to sie przerazilam. Ale nie wiem jak mozna to przestawic. Kiedys robilam nim inne filmiki ktore mam w swoim profilu na youtube, tez byly nie dluzsze niz 2-3 minuty. Ale wchodzily normalnie. wiec moze jest cos nie tak w aparacie ustawione. szukalam w nim jakiejs pokrewnej opcji ale niczego nie znalazlam. Eh cholerka, a mame specjalnie wyciagnelam do parku zeby nas nakrecila:( Quote
bellatriks Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 prittstick, jak Ci na YouTuba nie wejdzie, to możesz spróbować na photobucket.com Quote
prittstick08 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 HA! podchodze znudzona do komputera, mowie sobie "a sprawdze co tam na youtube z moim ładowaniem". A tu gotowe! oto filmik. pewnie bedzie wolno chodzil i trzeba bedzie zaczekac az sie zbuforuje, ale jest:) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=U1E9OQ0YVqY[/URL] prosze nie zwracac uwagi na dziwne rozmyslania mojej mamy w tle:D dzieki Stereo za rade, ze filmy o tak duzym rozmiarze jednak mozna zaladowac, bo szczerze mowiac dalam sobie wczesniej spokoj po pierwszej probie:) W sumie nie ma sie czym chwalic, bo rzucam czasem fatalnie, ale pies sobie łądnie radzi jak na ta rase. Tak uwazam. A moze byc jeszcze duzo lepiej, bo to zdolniacha:D Quote
WŁADCZYNI Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Albo na tego googla filmowego, spróbuj. No i sprawdź w aparacie czy nie można mu zmienić ustawień, ewentualnie konwertować trza:evil_lol: Quote
prittstick08 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 cos mi sie dziwngo dzieje i nie moga edytowac postu. Wiec: nie podoba mi sie ze Salma zachodzi mi droge przed rzutem, a ja nie umiem tego rozwiazac. nie podoba mi sie ze czasem jak rzuce frisbee to strasznie dziwnie leci i staje sie rollerkiem. nie podoba mi sie ze zalozylam takie beznadziejne spodnie(szarawary0, bo pomyslalam ze sa takie luzne i bedzie wygodnie, a pies nie wiedzial przy slalomie miedzy nogami czy sie zmiesci:D nie podoba mi sie ze zabralam szmaciane frisbee jako trzecie, bo Salmie ewidentnie bardziej sie podobalo od innych. podoba mi sie, ze pies sie stara i ze bardzo to lubi (jest tak napalona ze szrapie plecak jak wyjmuje frisbee):evil_lol: to tyle od nas:) Quote
Mudik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Całkiem fajnie,super,że jest taka nakręcona i zaraz puszcza jak rzucasz drugi(nie jak moje diabły),i to przejście tyłem świetne.:multi: Quote
Bzikowa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Haha a mi się szybko załadował filmik! I pierwsze co pomyślałam to , szczerze mówiąc, 'jakie fajne spodnie' :loveu: A Salma ślicznie łapie jak na takiego klocuszka :lol: I .. chyba musisz nabyć więcej dysków bo długo Ci zajmuje podnoszenie tych które suka zostawiła. No a w ogóle to niech się wypowiedzą ludzie którzy się znają bo ja jestem laikiem i mogę mówić tylko o moim wrażeniu ogólnym :razz: Quote
prittstick08 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 hehe. spodnie sa fajne, ale moze nie na trening. Tancze w nich czasem, zeszłego lata je nosiłam, teraz tez bede zreszta. Tak, musze zakupic dyski, tez juz sa bardzo zajechane:D Ale latają:) musze na pewno popracowac nad rzutami, nad tym, zeby pies nie zachodzil mi drogi. caly czas szlifujemy sztuczki i uczymy sie nowych ktore mozna dodawac przed rzutami. precyzja tez musi byc wieksza. dziekujemy za miłe słowa:) Quote
WŁADCZYNI Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [QUOTE]nie podoba mi sie ze Salma zachodzi mi droge przed rzutem, a ja nie umiem tego rozwiazac.[/QUOTE] każ się obiec i jak będzie na wysokości boku Twojego rzuć (równolegle do Ciebie) - tak żeby biegła prosto na dysk. [QUOTE]nie podoba mi sie ze czasem jak rzuce frisbee to strasznie dziwnie leci i staje sie rollerkiem.[/QUOTE] porzucaj trochę sama i nie ustawiaj dysku przy rzucie całkiem poziomo, lekko ukośnie no i mocny spin - im mocniej dysk wiruje tym prościej leci. edit i więcej energii przy zbieraniu dysków bo pies się nudzi;) Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 od dołu go, od dołu:P [IMG]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF3488.jpg[/IMG] Quote
betty_labrador Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [B]prittstick08[/B] super cwiczycie :) bardzo nakrecony psiak na frisbee :) prawie jak border :p Quote
prittstick08 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dziekuje:) Prawie robi wielka różnice:evil_lol: A tak na prawde to jest border, tylko urodzil sie w nieodpowiednim ciele:D Apbt_sól- fajne zdjecie. Czy bullik jest na smyczy? Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 pies z w typie apbt;) jest na lacuszkowej przyczepionej do flexi - troszku nie lubi innych psiaczków , wyskakujacyh z krzaczków mu do łapek, gdy wlasciele obalają winko za garazem.... wiec ktoś musi pilnować co by ow psiaczek był czały, coż zawsze jakos na mnie spada.... :( A i pecha mamy wyjatkowego... flexi 8 m plus 1,5 smycz luz lancuch jakies 3m, wiec ma pole do popisu.. Quote
prittstick08 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Spoko, tak pytalam z ciekawosci. tylko myslalam, ze musi byc na smyczy zeby ni wpadl na plac zabaw i nie wyciagnal z tamtad jakiegos dziecaiczka:evil_lol: Żaruje oczywiscie:) A jak chodzi o pieski biednych panow, ktorzy pija winko za garazami to ok:evil_lol: Widzialam kiedy filmik na youtube jak pani na zawodach rzuca owczrakowi autralijskiemu frisbee. Pies byl na mega dlugiej lince. łapal frisbee i spieprzal sobie gdzies. Pani stawala na lince a jak sie skoczyl luz to wracal. taka ot, smetna zabawa. Wszystko sie poplatalo, cud ze przezyli:D jak znajde to wstawie linka. Zeby nie bylo, to w ogole nie zwiazane z Twoim apbt:) Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Nie luzik rozumiem;) generalnie nawet tam dzieci sie niebawią wiec luz . jak jest otwarty pusty teren lata luzem - w miejscach zblizoych do zabudowan wole sie ubezpieczać - zeby pozniej nie było , wole na zimne dmuchać.;) A wstaw ciekawam filmiku;) Quote
prittstick08 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Voila! :D [URL]http://youtube.com/watch?v=yON11jwDBM4[/URL] jest tam komentarz "that dog needs obedience". Oj tak, oj tak:) Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 nie dosc ze pies w nosie pania ma , jak dysk juz złapaie to jeszcze tylko jedna sztuka w łapie.. swoja droga psiur uchachany hehe... reszty no coments :razz: Quote
dog_master Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Pies ma potencjal, wystarczy go dopracowac... :] Quote
prittstick08 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 zastanawia mnie tez zwalony aport u assie. jak mozna bylo do tego dopuscic? Toż mój berneńczyk, ktory tez ma zwalony przeze mnie aport, (poza tym nigdy nie lubiła biegac po piłke, wolala nią sobie popiszczec lub poniszczyc), potrafi przyniesc bez problemu frisbee w zebach jezeli nie mam drugiego w ręku. A ten pies ewidentnie ma radoche z tego, ze złapie dysk i nie odda pańci. Jak super wtedy podskakuje z radości:) "Mamo goń mnie";D i ta starszna linka placzaca się pańci między nogami. Wystarczylo by popracowac nad przywołaniem i aportem... ja bym sie nie rwała na zawody w takim stanie.;D Quote
myriad Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Ten pies z filmiku, ktorego przypadkiem znam, jest psem z odzysku, wyjetym z tragicznej sytuacji, mial byc uspiony. W tych zawodach startowal oczywiscie poza konkurencja i mysle, ze wielu osobom zakrecila sie w oku lezka, ze pies z tak duzym potencjalem sportowym mogl zostac tak zapuszczony. Rick, czyli osoba na ktorej profilu jest ten filmik, uratowal juz od smierci wiele aussikow, umieszczajac je w domach sportowych. Jego wlasny pies to Dugan (mnostwo filmikow na profilu), mysle, ze doskonale widac, ze aportu nie ma zepsutego. Poniewaz i tak wmieszalam sie w ten watek, to jednak czuje sie w obowiazku dodac, ze wsrod malowniczych zreszta zdjec frizbiujacego amstafa nie ma zadnego, ktore nazwalabym skokiem z bezpiecznym ladowaniem. Takie ladowania moga sie zdarzyc jako wypadek przy pracy, niemniej zdecydowanie popracowalabym nad technika rzutu przewodnika i skoku psa. A tego, ze pitbulle moga frizbiowac dowodzi od lat ten fajny zespol: [URL]http://www.wallacethepitbull.com/[/URL] Quote
shangri_la Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 mnie sie natomiast wydaje ze nie ma co komentowac techniki skoku patrzac na zdjecie, poniewaz nie widac tak naprawde co sie dzieje i jak pies spada. jeszcze akby to filmik byl to luz ( dla mnie wiekszosc fot frisbee wyglada dosc przerazajaco ale przeciez jak na focie pies jest np lbem w dol to wcale nie znaczy ze tak spadnie ;)) pozdrawiam Quote
prittstick08 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='myriad']Ten pies z filmiku, ktorego przypadkiem znam, jest psem z odzysku, wyjetym z tragicznej sytuacji, mial byc uspiony. W tych zawodach startowal oczywiscie poza konkurencja i mysle, ze wielu osobom zakrecila sie w oku lezka, ze pies z tak duzym potencjalem sportowym mogl zostac tak zapuszczony. Rick, czyli osoba na ktorej profilu jest ten filmik, uratowal juz od smierci wiele aussikow, umieszczajac je w domach sportowych. Jego wlasny pies to Dugan (mnostwo filmikow na profilu), mysle, ze doskonale widac, ze aportu nie ma zepsutego. [/quote] :oops::oops::oops: ups.. to przepraszam, nie wiedziałam, ale z opisu filmiku nie wywnioskowałam, ze pies jest uratrowany ze złych warunków. Wygladalo to jak wyglada, tak jak to inni komentuja. moze niech wlasciciel filmiku zmieni opis i doda cos o tej fundacji czy grupie ratujacej aussiki. Tak na pewno bedzie sie milej ogladalo, nie przez pryzmat "that dog need obedience". Bo jak nic nie jest napisane, to to włąsnie tak wygląda, a przeciez przeciety ogladacz filmików nie wie jaka jest prawda, ze tak właściwie to ogromny sukces a nie wielka porazka. pozdrawiam:) Quote
Apbt_sól Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 a to chyle czoła, coz wyjete z kontekstu , to i my nie wiedzacy. apbt talerzują naprawde niezle, jak znajde na dysku wrzuce filmik z kolezanki suką,pitką;) Quote
Russellka Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 otoz moja sunka super frisbuje na podwórku, bo zawsze się z nią tam bawiłam, w domu też jest fajnie, ale jak wychodze z nią na inną przestrzeń, suńka równocześnie chce pozwiedzać i łapać, a po jakimś czasie zwiedzanko wygrywa.. nie wiem, doradźcie coś, na tej polanie jesteśmy już któryś raz a ona ciągle tak samo.. nakręcać ją tam tak samo jak na początku naszej zabawy? :razz: Quote
Recommended Posts