Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze raz dzięki.Małe sprostowanie- na zdjęciu pierwszym jest główna bohaterka- Mika.Na 2 następnych- moje dzieci Ania i Michał i 4 sunie. Od lewej Tosia zabrana 3 lata temu ze schroniska w Józefowie przez mojego brata, Mika, Lolka i Nocka.

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonko, tylko nie bij :-) dostałam wprawdzie zdjęcia, ale byłam tak zakręcona przez kilka ostatnich dni, że nie było czasu na nic...wybacz

Mikusia wygląda cudnie !! reszta stada też, a mój Robert bardzo długo oglądał zdjęcie Twojej córki........:oops:

Posted

Ja specjalnie Tobie pierwszej wysłałam zdjęcia, bo Mikusię mam dzięki Tobie , no i Avii.Wiem jak bardzo byłaś zajęta.Mika rzeczywiście wygląda cudnie, nie ważyłam jej ale na pewno ok. 4 kg już ma.Buziaki.

• 3 weeks later...
Posted

Jutro mija 2 miesiące odkąd Mika jest z nami. Jest wspaniale. Moje słoneczka zgadzają się ze soba, ale widać już ich różne charakterki. Lolka jest uparta, kapryśna nie bardzo lubi pieszczoty, a właściwie tylko toleruje.Mikusia to piesek wzorcowy- każdego domownika ładnie wita, zawsze skora do zabawy i pieszczot. Obie jedza tyle samo- każda idzie do swojej michy i w połowie jedzenia nagle obie równocześnie zmieniają się i spokojnie kończą jedzenie.Na spacerkach załatwiają się jak na komendę. W bloku i na osiedlu mają swoich fanów, którzy mówia o nich- lalunie. Kochamy je bardzo. :-)

• 3 weeks later...
Posted

Ależ mnie dziś rano rozczuliły moje dzidzie. Lolka siedziała naprzeciwko Miki i przyglądała się jej. Nagle podeszła i zaczęła jej wylizywać pyszczek i oczka, co Mikusia znosiła ze spokojem.Potem zgodnie pobiegły się bawić. Chyba trochę traktuje ją jak dziecko lub młodszą siostrę.

• 4 weeks later...
Posted

:placz: :placz: :placz: Ojjjojooojjj .... a ja dopiero teraz je oglądam :shake:

No śliczności :loveu: :loveu: Wszystkie z osobna i razem .... A jaki irokez Mikusia ma na pierwszym zdjęciu :lol: :lol: Ale pozować to ona chyba nie lubi w odróznieniu od Loli ?

Iwonko >> wyczochraj odemnie ten milusi Twój zwierzyniec :loveu: i bardzo się cieszę że maja tak wspaniały dom :multi: i tyle rąk do ..czochrania :lol:

A dziewczyna bardzo śliczna :razz:

• 2 weeks later...
Posted

Dziś mija równe 4 miesiące odkąd Mika jest z nami. Jesteśmy bardzo szczęśliwą rodzinką.Mika już całkiem zaadoptowała się do nowych warunków.Jest najmilszym psem świata- słodkim, niekłopotliwym o wspaniałym charakterze.Chyba jest dobrze, bo Mika przestała już ustępować Loli i czasami okazuje trochę zazdrości o względy domowników.Nie możemy doczekać się wiosny, ponieważ z myślą o niuńkach nabyliśmy działkę.

• 4 weeks later...
Posted

Dziś po raz pierwszy byliśmy z małpkami na działce. No i totalna klapa. Ta spryciula Mika znalazła dziurę w płocie (której nikt nie widział) i uciekła, Zaraz została złapana, na szczęście. Za to Lolka namiętnie kopie doły. Dziewuchy na razie mają szlaban (do czasu doładnego przejrzenia i załatania siatki).
Dowiedziałam się też że wytrawni działkowcy nie przepadają za psami i kotami i mówią na nie "szkodniki działkowe".

Posted

To bardzo dobry pomysł z tą działką my też kilka lat temu kupiliśmy działkę dla naszej bokserki , początki były takie jak u Ciebie , działka totalnie pokopana , zrobiliśmy na całości trawnik i małe rabatki z kwiatami / to miała być działka dla naszej Belli / działkowicze dziwnie na nas patrzyli , mówili że szkoda ziemi na której jest sama trawa , ale z czasem się przyzwyczaili bo ja wcale nie kryłam się z tym że działkę kupiliśmy dla psa . Bella spędziła tam wiele szczęśliwych dni ,uwielbiała to miejsce , chodziliśmy z Nią tam żeby mogła się pobawić a w wolnych chwilach popracować bo trawnik też wymaga pielęgnacji . Belli nie ma już z nami od czerwca ma swoje miejsce właśnie na działce , teraz chodzę do Niej z Julkiem naszym nowym pieskiem ,On również uwielbia to miejsce . Pozdrawiam , życzę miłych chwil na działce z pupilkami

Posted

Dzięki, Bella.
My też nabyliśmy działkę głównie z myślą o niuńkach, mieszkamy w bloku, więc chcemy żeby mogły się czuć swobodnie. Liczymy się oczywiście z tym, że pięknych rabatek nie będzie, ale wygoda i szczęcie naszych pupilek są dla nas najważniejsze.

• 2 weeks later...
Posted

U moich dziewuszek wszystko OK. Brat co prawda robił zdjęcia w czasie świąt, ale jak dotąd nie mogę ich od niego "wyegzekwować". Mikusia zaczęła z nami sie "porozumiewać" tzn. gadać po swojemu. Lolcia nadal jej matkuje. Mam nadzieję, że Paweł wkrótce prześle mi zdjęcia. Dziękuję za zainteresowanie.

• 4 weeks later...
Posted

Dziś mija dokładnie 6 miesięcy odkąd Mika jest z nami. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Już prawie nie pamiętamy, jak to było bez niej. Z Lolką są w wielkiej przyjażni, nie rozstają się ani na chwilkę.

• 3 weeks later...
Posted

Znalazłam cioteczko, ale tu też się lenisz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Ale cudne masz te sierściuszki, a Mika to taka słodycz.... pekinek też...

Posted

Sliczniunie psiaczki .. :loveu::loveu: szkoda Iwonko ze tak malo fotek bo super sie je ogląda .. zdroweczko dla panienek..:iloveyou::cool2: