misiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='Wiola.od.Gacka']z jakiś dziwnych powodów nie mogę opdpalić waszych filmików, nad czym bardzo boleję. Chłopak mojej Wioli powiedział. że to przez zabezpieczenia przed wirusem, ale nie wiem czy ma rację wielka szkoda. Mama Wioli.[/quote]Pewnie masz komputer starego typu i musisz zainstalować dodatkowe wtyczki. To nie ma nic wspólnego z wirusami. Wiel osób mających starsze kompy, ma ten am problem[/quote] [b]Draczyn[/b],to nie zależy od starości kompa,tylko od przeglądarki.Ja mam komputer sztuka nówka i na internet explorer odpalam bez problemu a na firefoxie musiałam zainstalować wtyczki. [b]Hebulka[/b],świetne filmiki :D . Soto też podgryza udka Misi i ja myślałam,że jej nie lubi.Ale wychodzi na to,że oni się tak bawią wstręciuchy :wink: :D . Quote
Draczyn Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 No to ja się na tym nieznam. Tak mi powiedzieli w dziale specjalistycznym o zdjęciach na dogo, a ja tylko powtarzam jak papuga, bo wogule się na tym nie wyznaję Quote
misiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ze mnie też żaden znawca.Ale napisałam to co ja musiałam zrobić.I jak to zrobiłam odpalam bez problemu.Niewiem dlaczego na explorerze nie trzeba instalować wtyczek a na firefoxie tak(pewnie Anutka będzie wiedziała).Ale ja i tak teraz używam firefoxa,bo moim zdaniem jest dużo szybszy od explorera :D . Quote
Draczyn Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Mówisz chyba o Mozilla firefox - nawet nie wiem, że inny program też można używać. Mnie nastawiono na ten i tak jest od początku Quote
misiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 No, o tym mówię.Ja na firefoxie jadę dopiero od jakiś 2 miesięcy.I wtyczki instaluje wtedy jak mi się pokaże,ze mam to zrobić.Ale jak już pisałam,ja się na tym nie znam.Robię to co mi komputer każe i jest ok :wink: :wink: :wink: Quote
Draczyn Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Mnie stale wyskakuje tabliczka, że coś można instalować, ale się boję, że coś popsuję i wogóle się do tego nie dotykam Quote
Hebulka Posted November 22, 2005 Author Posted November 22, 2005 [quote name='ats']Hebulka - i Wy tak macie cały czas??? :)[/quote] Aż tak to nie..tylko jak synek przyjezdza w odwiedziny,ale i bez niego dziewczyny dają niezle popalic. :D :D [b]Misiaczek[/b] - buldozie udka muszą być po prostu przepyszne :) Quote
Draczyn Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [quote name='Hebulka'][quote name='ats']Hebulka - i Wy tak macie cały czas??? :)[/quote] Aż tak to nie..tylko jak synek przyjezdza w odwiedziny,ale i bez niego dziewczyny dają niezle popalic. :D :D [b]Misiaczek[/b] - buldozie udka muszą być po prostu przepyszne :)[/quote]Zabie już jadłam, ale buldożkowe?????????????? Trzeba by było do Chin się przejechać Quote
Viris Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Misiaczek i Anutka - nie wiem czy juz sobie poradzilyscie z problemami dot filmikow zgrywanych na dysk. Jesli udaje Wam sie je zapisac na dysku a gdy staracie sie odtworzyc nic nie widzicie lub cos dziwnego zamiast filmiku to moze byc wina braku kodekow. POwinny byc takie na plytce od cyfrowki, najszybciej znalesc. To na takiej samej zasadzie jak z odtwarzaniem normalnych filmow, dixiksow itp. Tez trzeba miec kodeki zeby moz je ogladac na komputerze. Quote
Draczyn Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 A mnie o dziwo wklejanie i odtwarzanie filmików stwarza dużo mniej problemów niż w przypadku zdjęć. Udało śie od pierwszego rau. Swobodnie je wklejam i oglądam Quote
Viris Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 No to tylko sie cieszyc. To jest w zasadzie proste, tylko nie kazdy instaluje sterowniki i programy z plyty kupionej razem z cyfrowka, bo tego nie potrzebuja. Ale do filmikow moga sie przydac i dlatego w problemie Anutki i misiaczek najprawdopodobiej cos takiego jest przyczyna. Ja tez nie mam wiekszych problemow z filmikami. Wasze mi sie otwieraja, chociaz kompa mam zlomowatego. Ale np nie mam dzwiekowki wiec nie slysze ani nie wiem czy jest do tych filmikow dzwiek. Ze swoimi filmikami tez problemow nie mialam. Ale bez zainstalowania kodekow chodzily po prostu zacinajac sie. Quote
anutka Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Viris, dzięki za rady. Problem polega przede wszystkim na tym, że nie mogę odnaleźć płytki i instukcji ;) Quote
Viris Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 A mozesz napisac model aparatu? Moze uda mi sie znalesc gdzies oprogramowanie do takiego? Quote
Viris Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Na jakim systemie pracujesz i po zgraniu na dysk jakie rozszezenie maja pliki filmowe? Quote
_beatka_ Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 oj Hebulko widzę, ze z Emi to prawdziwa pirania wyrasta :lol: że też hebcia i rocky maja tyle do niej cierpliwości :D Quote
Hebulka Posted November 25, 2005 Author Posted November 25, 2005 Pirania to z niej jest od kiedy z nami zamieszkała :P Ja też sie czesto zastanawiam jak oni to znoszą,zwłaszcza,ze oboje mają swoje "charakterki" i jak cos im sie nie podoba potrafia to dobitnie pokazac a z Emi obchodza się jak z jajkiem :D Quote
Draczyn Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 A ja tu pognałam jk najszybciej, bo myślalam, że znów jaki piękn filmik zobaczę :D :D Quote
_beatka_ Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 hebcia moze poprostu kocha ja miłościa matczyna, dlatego jej na tak wiele pozwala :D a Rocky się nie wkurza jak gryzie jego? Quote
Hebulka Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 [quote name='_beatka_']hebcia moze poprostu kocha ja miłościa matczyna, dlatego jej na tak wiele pozwala :D a Rocky się nie wkurza jak gryzie jego?[/quote] Rocky pozwala jej na jeszcze wiecej,Hebe czasami stara sie zachować pozory jakiejś dyscypliny :wink: Rokusiowi natomiast Emi moze wejśc na głowe - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Quote
Draczyn Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 [URL=http://www.zippyvideos.com/4283014992418646/hpim1156/][img]http://i1.zvhost.com/1/y/yov1is07.jpg[/img][/URL] Quote
Hebulka Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 [color=blue]Emi - bałwanek :D [/color] [URL=http://www.zippyvideos.com/9692999032434156/karpacz_103/][img]http://i1.zvhost.com/1/f/f01g0pr1.jpg[/img][/URL] Quote
Draczyn Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Ekstra filmik, no i tyle śniegu. U nas wogóle prawie go nie ma. Pewnie wszyscy wypoczeliście i nawdychaliście się świeżego powietrza. No a Emi , faktycznie bałwanek Quote
_beatka_ Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Hebulko czyli jednak w waszym stadku rządzi niepodzielni mopsik :D filmik extra, Emi chyba pierwszy raz widział tak duzo sniegu naraz :wink: Quote
Hebulka Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 [quote name='_beatka_']Hebulko czyli jednak w waszym stadku rządzi niepodzielni mopsik :D filmik extra, Emi chyba pierwszy raz widział tak duzo sniegu naraz :wink:[/quote] Pierwszy raz wogóle widziała śnieg :D Quote
Recommended Posts