Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, Zwycięstwo Młodzieży można uzyskać tylko startując w klasie młodzieży. W pośredniej można już uzyskać CWC, którego w klasie młodzieży się nie przyznaje.

Posted

Nie, Zwyc.Mlodziezy masz tylko w klasie mlodziezy i mozesz w niej startowac wlasnie do 18miesiecy.
Jak wczesniej zrobisz championat mlodziezy , albo juz nie potrzebujesz Zw.Mlodz. a masz juz 15miesiecy tzn. pies:))))) to go wrzucasz albo do posredniej, albo do otwartej, albo nawet i do championow :lol: :lol: :lol: :lol:jesli ma juz championat

Posted

Nie, Zw.Ml mozna uzyskac tylko w klasie mlodziezy.
W posredniej moze dostac CWC. Przeciez czesto zdarza sie, ze pies na dlugo przed ukonczeniem 18 miesiecy ma skonczony Ml.Ch. Wtedy, juz w klasie posredniej, moze zaczac dorosly championat.

Posted

o dziękuje za odpowiedz :)
chodzi mi o to ze np psu bedzie brakowało jednego Zw. Mł, przed nim jeszcze jedna wystawa (o której nie wiem z jakim wynikiem sie skończy) a chcę go zgłosic na kolejną wystawę. I myslałam zę na ta kolejną mogę zgłosic psa juz do posredniej i jesli nie uda mi sie zdobyc na tej wczesniejszej Zw. Mł to ewentualnie dostanę Zw. Mł w posredniej. A jesli na wczesniejszej dostanę Zw.Mł to na następnej w posredniej wezmę ewentualnie CWC. :lol: :lol: Skąplikowane :lol: :lol:
Dzięki za wyjasnienie :)

• 5 years later...
Posted

Zw.Młodzieży sędzia ma możliwość przyznania psu lub suce w klasie młodzieży z lokatą 1 i oceną doskonałą, potem pies i suka z tym tytułem rywalizują o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie.

Posted

Czyli na Mł.Ch.Pl suka musi trzy razy dostać lokatę I i ocenę doskonałą?
A czy młodzież może startować po tytuł BOG? :cool3:
Pytam bo mi się już wszystko pomieszało, a w styczniu pierwszy raz w młodzieży wystawiamy...

Posted

Tak 3 razy lokata 1, ocena doskonała i tytuł Zwycięzca Młodzieży!!! (to że pies dostaje lokatę pierwszą nie oznacza automatycznie przyznania tytułu Zw.Mł)- w tym jedno Zw.Mł musi być na wystawie międzynarodowej lub klubowej.

Młodzież może startować na BOG pod warunkiem, że zdobędzie również BOB (zwycięstwo rasy). Oprócz tego Najlepszy Junior w Rasie wychodzi też na BIS Junior.

Posted

Zaraz zaraz, bo ja czegoś nie rozumiem - ale to nic dziwnego, bo Lenny to mój pierwszy rasiak i uczę się na jego przykładzie :P
W przyszłym roku zaczynamy startować w młodzieży.
Czyli junior konkuruje o BOS, BOB i coś jeszcze? ma porównania z psami w klasie pośredniej i otwartej?
Bo do tej pory myślałam, że junior może zgarnąć Zw. Mł. i BIS Junior i to wsio...

Posted

[quote name='sachma']Zaraz zaraz, bo ja czegoś nie rozumiem - ale to nic dziwnego, bo Lenny to mój pierwszy rasiak i uczę się na jego przykładzie :P
W przyszłym roku zaczynamy startować w młodzieży.
Czyli junior konkuruje o BOS, BOB i coś jeszcze? ma porównania z psami w klasie pośredniej i otwartej?
Bo do tej pory myślałam, że junior może zgarnąć Zw. Mł. i BIS Junior i to wsio...[/QUOTE]

Jak napisali wyżej - Najlepszy Junior staje z Zwycięzcą z dorosłych psów i Zwycięzcą z dorosłych suk o BOBa, czyli Zwyciestwo Rasy. Natomiast tytuł Zwycięzca (dawny Najlepszy Pies w Rasie/ Najlepsza Suka w Rasie) jest przyznawany jednemu psu i jednej suce z dorosłych klas (czyli konkurują o to wygrani kl, pośredniej, otwartej, championów, etc)

Posted

I oczywiście zwycięzca młodzieży/Best Junior idzie na BIS Juniorów, na porównanie z Zwycięzcami (Naj.Dorosły Pies w Rasie i Naj.Dorosłą Suka w Rasie). Gdy wygra to porównanie/rasę dostaje tytuł Zwycięzca Rasy i idzie na BOG np.IX. Jeśli wygra grupę np.IX idzie na najbardziej prestiżową konkurencję-BIS :)
Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam :)