Irviers Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Chciałam sie dowiedziec czy pies z klasy pośredniej a przed ukończeniem 18 miesięcy moze uzyskac w tej własnie klasy Zw. Młodzieży??? :) Quote
BeataG Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Nie, Zwycięstwo Młodzieży można uzyskać tylko startując w klasie młodzieży. W pośredniej można już uzyskać CWC, którego w klasie młodzieży się nie przyznaje. Quote
Zeliika Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 O ile dobrze Cie zrozumialam - Zwyc Mlodziezy moze uzyskac pies wystawiany tylko w klasie mlodziezy. Quote
orsini Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Nie, Zwyc.Mlodziezy masz tylko w klasie mlodziezy i mozesz w niej startowac wlasnie do 18miesiecy. Jak wczesniej zrobisz championat mlodziezy , albo juz nie potrzebujesz Zw.Mlodz. a masz juz 15miesiecy tzn. pies:))))) to go wrzucasz albo do posredniej, albo do otwartej, albo nawet i do championow :lol: :lol: :lol: :lol:jesli ma juz championat Quote
golden_owner Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Nie, Zw.Ml mozna uzyskac tylko w klasie mlodziezy. W posredniej moze dostac CWC. Przeciez czesto zdarza sie, ze pies na dlugo przed ukonczeniem 18 miesiecy ma skonczony Ml.Ch. Wtedy, juz w klasie posredniej, moze zaczac dorosly championat. Quote
Irviers Posted October 25, 2005 Author Posted October 25, 2005 o dziękuje za odpowiedz :) chodzi mi o to ze np psu bedzie brakowało jednego Zw. Mł, przed nim jeszcze jedna wystawa (o której nie wiem z jakim wynikiem sie skończy) a chcę go zgłosic na kolejną wystawę. I myslałam zę na ta kolejną mogę zgłosic psa juz do posredniej i jesli nie uda mi sie zdobyc na tej wczesniejszej Zw. Mł to ewentualnie dostanę Zw. Mł w posredniej. A jesli na wczesniejszej dostanę Zw.Mł to na następnej w posredniej wezmę ewentualnie CWC. :lol: :lol: Skąplikowane :lol: :lol: Dzięki za wyjasnienie :) Quote
kattka Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Ja bym nie ryzykowała i na obie wystawy zgłosiła pieska w kl. młodzieży. Quote
Casablanca Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Zwycięzcę młodzieży dostaje pies/suka gdy wygra porównanie z psem/suką? Quote
Kisses Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Zw.Młodzieży sędzia ma możliwość przyznania psu lub suce w klasie młodzieży z lokatą 1 i oceną doskonałą, potem pies i suka z tym tytułem rywalizują o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie. Quote
Casablanca Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Czyli na Mł.Ch.Pl suka musi trzy razy dostać lokatę I i ocenę doskonałą? A czy młodzież może startować po tytuł BOG? :cool3: Pytam bo mi się już wszystko pomieszało, a w styczniu pierwszy raz w młodzieży wystawiamy... Quote
Irviers Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Tak 3 razy lokata 1, ocena doskonała i tytuł Zwycięzca Młodzieży!!! (to że pies dostaje lokatę pierwszą nie oznacza automatycznie przyznania tytułu Zw.Mł)- w tym jedno Zw.Mł musi być na wystawie międzynarodowej lub klubowej. Młodzież może startować na BOG pod warunkiem, że zdobędzie również BOB (zwycięstwo rasy). Oprócz tego Najlepszy Junior w Rasie wychodzi też na BIS Junior. Quote
Casablanca Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Dzięki wielkie :) A tytuł Zw.Mł. sędzia wipisuje do karty ocen, czy coś takiego? Quote
Kisses Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Tak, jeśli pies coś dostanie to się to zaznacza na karcie. Quote
sachma Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Zaraz zaraz, bo ja czegoś nie rozumiem - ale to nic dziwnego, bo Lenny to mój pierwszy rasiak i uczę się na jego przykładzie :P W przyszłym roku zaczynamy startować w młodzieży. Czyli junior konkuruje o BOS, BOB i coś jeszcze? ma porównania z psami w klasie pośredniej i otwartej? Bo do tej pory myślałam, że junior może zgarnąć Zw. Mł. i BIS Junior i to wsio... Quote
Toller Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='sachma']Zaraz zaraz, bo ja czegoś nie rozumiem - ale to nic dziwnego, bo Lenny to mój pierwszy rasiak i uczę się na jego przykładzie :P W przyszłym roku zaczynamy startować w młodzieży. Czyli junior konkuruje o BOS, BOB i coś jeszcze? ma porównania z psami w klasie pośredniej i otwartej? Bo do tej pory myślałam, że junior może zgarnąć Zw. Mł. i BIS Junior i to wsio...[/QUOTE] Jak napisali wyżej - Najlepszy Junior staje z Zwycięzcą z dorosłych psów i Zwycięzcą z dorosłych suk o BOBa, czyli Zwyciestwo Rasy. Natomiast tytuł Zwycięzca (dawny Najlepszy Pies w Rasie/ Najlepsza Suka w Rasie) jest przyznawany jednemu psu i jednej suce z dorosłych klas (czyli konkurują o to wygrani kl, pośredniej, otwartej, championów, etc) Quote
Casablanca Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 I oczywiście zwycięzca młodzieży/Best Junior idzie na BIS Juniorów, na porównanie z Zwycięzcami (Naj.Dorosły Pies w Rasie i Naj.Dorosłą Suka w Rasie). Gdy wygra to porównanie/rasę dostaje tytuł Zwycięzca Rasy i idzie na BOG np.IX. Jeśli wygra grupę np.IX idzie na najbardziej prestiżową konkurencję-BIS :) Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam :) Quote
Recommended Posts