Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lika']Pamiętam, że jak zabierałam ze schroniska Munię z maluszkiem, to było akurat tydzień po uśpieniu szczeniaków Kapitanki. Munia dopiero co miała cieczkę, a więc Kapitanka też lada moment będzie ją miała, o ile już nie jest za późno. :shake: Tylko ona spora jest - na wielkość będzie taka jak Kumpel, a na dodatek lubi dominować nad innymi suczkami. Trudno będzie dla niej o domek.
Na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na powrót dziewczyn ze schroniska.[/quote]

Zdjęć nie zrobiłam , bo już nie było czasu i tak jest tyle psiaków że szok.
Kapitanka może być w ciąży, więc proponuje zabrać ja na sterylkę i po prostu odwieźć do schroniska :shake: bo Kapitan bardzo wyje i szczeka non stop jak jest sam w boksie. A oni oboje pieknie się razem dogadują.
Chyba, że by sterylke zrobić na miejscu i przetrzymac dziewczynę w pomieszczeniu gdzie teraz jest Norka z małymi. Dopóki ciepło jest.

Jak tylko sie obrobię ze zdjęciami to powstawiam co nieco i napisze co i jak.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wilejkaros']Owieczka ma kupę zdjęć i kupę cierpliwości (do mnie przede wszystkim). Powysyłałam MMSy ze zdjęciami ONków do tej Pani, ale w raporcie opcja "oczekuje". Dzwonili może?[/quote]

Tak , ta pani przesłała smska , że jak mąż wróci ( bo gdzieś pojechał) to mu zdjęcia pokaże i uzgodnią bo jej się podobają te ciemniejsze :razz: i maja jutro do mnie zadzwonić :eviltong:
Dzieki Wilejkaros za przesłanie MMS-ów :Rose:

Posted

Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz:
Który pies wymaga pomocy?
Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje?
Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy?
Ile jest szczeniąt?

Posted

Owieczka jest w lecznicy na Tatarka. Będzie pewnie niedługo, to wszystko opowie. Szczeniaki (oprócz Nory i jej 2 maluchów) są. Owca ma zdjęcia wszystkich. Sunia bardzo kaszląca, czarno-biała, z trzecią powieką jest już po sterylce. Wstępne imię Troja, Trojka. Jest też piękne szare cudo o roboczym imieniu Luna. Ciężko mi powiedzieć do czego podobna, ale Aneta na pewno pod coś podciagnie. Są też 4 starsze szczeniaki w typie ONków.

Posted

Nie wiem dlaczego nie mogę wkleić zdjęć :shake: imageshack nie działa ...

[quote name='esperanza']Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz:
Który pies wymaga pomocy?
Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje?
Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy?
Ile jest szczeniąt?[/quote]

No dobra mogę wam cosik napisać :p
Pomocy wymagają wszystkie psiaki bo nie mają domów !!
Ogólnie 95% psiaków wygląda dobrze ( a niektóre nawet bardzo dobrze :eviltong:)

Chudych jest kilka sztuk , ale to niedawno przywiezione do schronu. Ogólnie im nic nie jest. Jesli jakies urazy to tylko lekkie pogryzienia ( między sobą)

Zdjęć nie zrobiłam wszystkim bo się nie dało :shake: musiałabym tam spędzić cały dzień :roll: i nie wiem , czy dałabym rade.

[B]Pilne !![/B]
Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom.
Obcym nie jest wydawany.

Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;)
obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz:

Posted

[quote name='Owieczka']
[B]Pilne !![/B]
Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom.
Obcym nie jest wydawany.

Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;)
obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz:[/quote]

Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki.
Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy.

Posted

[quote name='lika']Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki.
Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy.[/quote]
Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;)

Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo.

Posted

[quote name='OlimpiaK']Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;)

Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo.[/quote]

Olimpia ma rację , ten pies nie wyglada na takiego który sie boi :shake: ani czymkolwiek stresuje. Nie daje wejśc do boksu , atakuje.

terier został wydany facetowi który ma doświadczenie z egresywnymi psiakami. Powiedział, ze jak sobie nie poradzi to go zwórci.

Podobno psina został wyrzucony pod lasem z samochodu... :-( w okolicach Ostrowi...

Posted

Tak zrobiłam to Terier . Mam nadzieję , że tamten facio sobie z nim poradzi.
[IMG]http://img240.imageshack.us/img240/3748/dscn0886oo3.jpg[/IMG]

Jak widać to nowe boksy są przestronne , duże i psiaki mogą w nich swobodnie się poruszać.
Ładny ONeczek i jakas bida ruda...
[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/1416/dscn1016ln4.jpg[/IMG]

Drugi ładny ONek z ładnym Rudym psiakiem -nie ma imienia taki tez niby ONkowaty ... chudy trochę :shake:
[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/6990/dscn1018lj3.jpg[/IMG]

Posted

Przed chwilą odebrałam telefon. Potrzebny piesek dla Pana (w wieku emerytalnym) maleńki, kieszonkowych rozmiarów, żeby Pan mógł go ze sobą wszędzie zabierać. Ma to być kundelek wielkości ratlerka czy yorka. Pan miał wcześniej owczarka, ale teraz już nie podołałby dużemy psu. Psiak trafiłby na Stary Żoliborz, do 40-metrowego mieszkania. Wiek psiaka obojętny, Pan może wziąć szczeniaka, a może starszego pieska. Czy mamy coś tak małego? Zaznaczam, że musi być piesek, suczka wykluczona. Z wyjątkiem wielkości i płci nie ma innych wymagań, co do wyglądu pieska.

Posted

[quote name='lika']Przed chwilą odebrałam telefon. Potrzebny piesek dla Pana (w wieku emerytalnym) maleńki, kieszonkowych rozmiarów, żeby Pan mógł go ze sobą wszędzie zabierać. Ma to być kundelek wielkości ratlerka czy yorka. Pan miał wcześniej owczarka, ale teraz już nie podołałby dużemy psu. Psiak trafiłby na Stary Żoliborz, do 40-metrowego mieszkania. Wiek psiaka obojętny, Pan może wziąć szczeniaka, a może starszego pieska. Czy mamy coś tak małego? Zaznaczam, że musi być piesek, suczka wykluczona. Z wyjątkiem wielkości i płci nie ma innych wymagań, co do wyglądu pieska.[/quote]

Błagam dzwoń do Jayo ona ma namiry na ratlerkowatego spiaka który ma tymczas do środy tylko :placz: a jest maniuni , młody i chyba piesek ;)

Posted

[quote name='Owieczka']Błagam dzwoń do Jayo ona ma namiry na ratlerkowatego spiaka który ma tymczas do środy tylko :placz: a jest maniuni , młody i chyba piesek ;)[/quote]

Niestety, to sunia - z tego watku...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82711[/url]
Wiozlam ja do wawy dla jakiejs kobity, ale pani okazala sie nie w porzadku, wiec sunia trafila na tymczas.. Na razie ma miejsce na przechowanie, ale nie wiadomo co dalej.

Ale przy malych psiakach pamietajcie tez o Bartku i Dodusiu...

Posted

Dobra wklejam te psy bo już nie wiem kiedy mam to zrobić ...

Będę wklejała psiaki i krótki opis to od razu można wrzucać na stronę schroniska.

Przed bramą koczują dwa psiaki.

[B]Mopek - [/B]Bardzo podobny do Mopki co ?
[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/5356/dscn0877tg8.jpg[/IMG]

[B]Mopek [/B]:
Pies
wiek - ok 6-7 miesięcy
wzrost- średni ( głowa na wysokości kolan)
sierść - Beżowa , miękka , falujaca
opis - wesoły , zabawowy , przytulaśny . Na poczatku troche sie bał ale potem wariował i chciał sie bawić.

Wygląda teroche jak mix Sznaucera , Golena i nie wiem czego może MOPA :evil_lol:

[IMG]http://img410.imageshack.us/img410/3526/dscn0881ku2.jpg[/IMG]

Jego kolega [B]ON-kowaty
[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1230/dscn0884yk8.jpg[/IMG]

Ramzej [/B]
Pies
wiek - ok roku
wzrost - bardzo duży ( głowa na wysokości uda )
maść - czarny, podpalany z białą krawatką
sierść - włos krótki jak u ONka
opis - Bardzo przyjazny , wesoły , pieszczoch , łagodny i zabawowy mało ciotki wilejkaros nie przewrócił ale nie skakał na ludzi jak Mopek.

[IMG]http://img410.imageshack.us/img410/2848/dscn0885hf6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/4392/dscn0883rs1.jpg[/IMG]

Posted

Pamiętam i o Dodosiu i o Bartku. Tylko Pan chciał pieska mini-mini. Sznaucer miniatura już dla niego za duży. Musi być zupełne maleństwo i do tego piesek.

Dodusiowi wykupiłam ogłoszenie ze zdjęciem w środowej "Ofercie". Może w końcu ktos zadzwoni.

Posted

[quote name='lika']Podoba mi się Mopek. Ogon ma cudny! I uszka![/quote]
A moze by mu szukac domu razem z Mopa??
Ona powinna byc z jakims zywym psiakiem - bo wtedy moze sie wybawic i nic nie gryzie :eviltong: