Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=navy]Słuchajcie !! [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=navy]Dostałam takiego oto meila :[/COLOR][/SIZE][/B]

1. Witam
Moja rodzina dorosła już do tego, aby zaadoptować czworonożnego przyjaciela.
Mieszkamy w bloku w stolicy i chętnie podzielimy naszą życiową
przestrzeń ze zwierzakiem, który tego potrzebuje.
Poszukuję psiaka raczej młodego, i przede wszystkim nieagresywnego, gdyż dzieci (3 i 4 latka) wraz ze swoimi znajomymi muszą być bezpieczne!!! Poza tym nie mamy wymagań. Rozglądamy się za różnymi psiakami i jak dotąd nie zdecydowaliśmy się na konkretną rasę, jedynie wykluczyliśmy rasy nam nie odpowiadające (tzw. rasy niebezpieczne). Tak czy inaczej najważniejszy byłby dla nas na tę chwilę charakter,
tzn chyba nie jesteśmy w stanie zaoferować domu dla psiaka bardzo nieprzewidywalnego. :-( Na razie nie.
Będę wdzięczna za ewentualne podpowiedzi pomocy, bo w miarę naszych rodzinnych możliwości chętni jesteśmy do pomocy zwłaszcza dla tych bezbronnych i niechcianych.

2.
,Mieszkamy na granicy Bródna, Targówka i Zacisza, na nowym osiedlu w mieszkaniu o pow. 53 m2.W pobliżu dużo miejsca do mniej lub bardziej swobodnego spacerowania z psem. :-) (lasek bródnowski, park, kanałek i jego okolice oraz kilka jeszcze nie zagospodarowanych skwerków idealnych do aportowania). :-)
W przypadku istoty, która potrzebuje pomocy nie ma większego znaczenia płeć.Może łatwiej byłoby (ze względu na dzieci) utrzymać pieska niezbyt dużego i z krótką sierścią, ale nie wykluczam zakochania się też w długowłosym sporym psiaku. :-)
Ponieważ ma Pani trochę kontaktu z pieskami, które będzie Pani proponować to proszę zwrócić uwagę przede wszystkim na charakter, bo tu nie na każdy wariant możemy sobie jeszcze pozwolić. :-(

Pozdrawiam i dziękuję
Hanna R.

[B][SIZE=3][COLOR=navy]Prosze o jakieś propozycje !! Napewno zdjęcia z opisami lub linki do wątków może być na pw lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#000080]ewentualnie coś co wam w oczy wlazło w schronie :cool3: im szybciej tym lepiej !!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Dusia, która jest na tymczasie u Pani Beaty się nadaje - młoda, skora do zabawy, wychowana od małego w domu, juz po szczepieniach. Tylko one może spora urosnąć. Zdjęcia są na jej wątku.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76154[/URL]
Z małych piesków - Krecik z działek siekierkowskich - KingaW wie o nim więcej, ewentualnie Doduś, jak już z łapką będzie wszytko ok. On jest strasznie przytulasty.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75388[/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77050[/URL]

Posted

Owieczka, Dodus juz ma lapke w porzo i jest bardzo zywotny. koty w jego domu wykluczone :p
Jest bardzo sliczny, mam nowe fotki, zaraz wkleje.

[IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/dodus%20003.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/dodus%20005.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/dodus%20030.jpg[/IMG][IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/dodus%20035.jpg[/IMG]

Jeszcze fajniejszy - bardzo lagodny - jest Bartus u Kingi, ale nie jest taki mlody.

Posted

Raportuje, ze dzis Gloria miala sterylke na Bialobrzeskiej (gdyby nie to - swiat ujrzaloby 7 maluchow :placz: :placz:).
Jest u nas na rekonwalescencji, ale juz mozna szukac domu dla niej (przypominam, bez kotow:-).
Sunia ma okolo roku, przypomina husky (zwlaszcza z ruchow).
[IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/gloria001.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='doddy']Czy mogę prosić o więcej informacji o amstaffie? I najlepiej jakieś dobre fotki, bo na tych mało co widać :oops:[/quote]

:shake: Doddy, jak zapewne wiesz, schronisko jest w Ostrowi.
My wszystkie w W-wie. Czyli nie da rady od reki dorobić kilku fotek.
A jeśli Jayo zamieściła takie fotki to pewnie tylko takie udało jej sie zrobić.
Starała się obfotografować najwięcej jak się da psiaków - a jest tam ich ponad 150...
Historii poszczególnych psiaków też zazwyczaj nie znamy. Czasami nie jesteśmy w stanie otrzymać info gdzie który pies został odłowiony, czasami psiaki zabieramy bez książeczek zdrowia (w ogóle książeczki w tym schronisku to niedawny wynalazek) i nie wiemy kiedy i czy w ogóle i na co, dany pies nbył zasczepiony.

Ale jeśli Jayo coś więcej wie, to na pewno odpowie, jak tylko znajdzie momencik.
Wiem, że jest w tej chwili w rozjazdach....

Posted

[B][SIZE=5]UWAGA!!![/SIZE][/B]
[B]POTRZEBNA POMOC W TRANSPORCIE 2 SUCZEK.... W PON., WT., ALBO ŚR.[/B]
[B]JEST TRANSPORT, POTRZEBA KOGOŚ DO POMOCY. TO ZAJMIE MAX 2,5 godz. W godz. popołudniowych.[/B]
[B]Suczki bedą wiezione z Ostrowi do Teresina. Ktoś musi sie zabrać do auta w W-wie i dopełnić formalności na miejscu w Teresinie.[/B]

Ja nie mogę. I na 100% nie pojadę!!!
Póki Bartuś jest u mnie nie mogę sie z domu ruszyć.
Wczoraj przez parę godzin Bartuś został sam z Bravem, a wieczorem znalazłyśmy na jego chudym zadku wychapaną dziurę do żywego mięcha.
Mam remont, organizuję wyjazd firmowy na 120 osób. pracuję minimum do 18-tej.

NIE POJADĘ BO NIE MOGĘ A KTOŚ MUSI JECHAĆ.

-

Posted

[quote name='Owieczka'][B][SIZE=3][COLOR=navy]Słuchajcie !! [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=navy]Dostałam takiego oto meila :[/COLOR][/SIZE][/B]

1. Witam
Moja rodzina dorosła już do tego, aby zaadoptować czworonożnego przyjaciela.
Mieszkamy w bloku w stolicy i chętnie podzielimy naszą życiową
przestrzeń ze zwierzakiem, który tego potrzebuje.
Poszukuję psiaka raczej młodego, i przede wszystkim nieagresywnego, gdyż dzieci (3 i 4 latka) wraz ze swoimi znajomymi muszą być bezpieczne!!! Poza tym nie mamy wymagań. Rozglądamy się za różnymi psiakami i jak dotąd nie zdecydowaliśmy się na konkretną rasę, jedynie wykluczyliśmy rasy nam nie odpowiadające (tzw. rasy niebezpieczne). Tak czy inaczej najważniejszy byłby dla nas na tę chwilę charakter,
tzn chyba nie jesteśmy w stanie zaoferować domu dla psiaka bardzo nieprzewidywalnego. :-( Na razie nie.
Będę wdzięczna za ewentualne podpowiedzi pomocy, bo w miarę naszych rodzinnych możliwości chętni jesteśmy do pomocy zwłaszcza dla tych bezbronnych i niechcianych.

2.
,Mieszkamy na granicy Bródna, Targówka i Zacisza, na nowym osiedlu w mieszkaniu o pow. 53 m2.W pobliżu dużo miejsca do mniej lub bardziej swobodnego spacerowania z psem. :-) (lasek bródnowski, park, kanałek i jego okolice oraz kilka jeszcze nie zagospodarowanych skwerków idealnych do aportowania). :-)
W przypadku istoty, która potrzebuje pomocy nie ma większego znaczenia płeć.Może łatwiej byłoby (ze względu na dzieci) utrzymać pieska niezbyt dużego i z krótką sierścią, ale nie wykluczam zakochania się też w długowłosym sporym psiaku. :-)
Ponieważ ma Pani trochę kontaktu z pieskami, które będzie Pani proponować to proszę zwrócić uwagę przede wszystkim na charakter, bo tu nie na każdy wariant możemy sobie jeszcze pozwolić. :-(

Pozdrawiam i dziękuję
Hanna R.

[B][SIZE=3][COLOR=navy]Prosze o jakieś propozycje !! Napewno zdjęcia z opisami lub linki do wątków może być na pw lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#000080]ewentualnie coś co wam w oczy wlazło w schronie :cool3: im szybciej tym lepiej !!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

Nie zapominajcie o Korze - ona nadaje się do obydwu domków.

Posted

Dziewczyny, czy mamy może namiar na hurtownię z tanim Intestinalem w puszce i/lub Eukanub a High Calorie (też w puszce) - potrzebuję dal Bartusia zamówić, a wiem, że to nie wszędzie jest....

Posted

Niedawno potrzebowałam takie puszki dla Gumisi. Najtaniej esperanza znalazła w sklepie internetowym kuchniapupila.pl
Mogę oddać Ci paczkę suchej karmy Royal Intestinal, jesli Ci się dla niego przyda.

Posted

Czy ktos teraz wybiera się do schroniska i kiedy ??

A ja w przyszłym tygodniu prawdopodobnie jadę do hurtowni , moge coś komus kupić ( do odbioru u mnie w domu -Centrum) Prosze tylko zastanówcie sie czy faktycznie to jest zakup niezbędny ... kasy mamy jak na lekarstwo a psiakow i kosztów nie ubywa.

Posted

Kopiuję to, co napisałam na wątku Birmy:

Rozmawiałam z Olą-wetką. Z Birmą jest źle.
Zapchała sie kośćmi (tak, jak Bartuś?) Oprócz niedrożności doszło do przebicia pochwy od strony jelit (?)
Suczka przyjmuje pokarm, ale Ola nie widzi możliwości wyleczenia jej na miejscu.

W schronisku jest 12 szczeniąt: 6 4-tygodniowych z matką-waży do 10kg (czarno-biały, rudo-biały i 4 rude lub ciemno rude) 3 2-miesięcznych maluchów z matką. O pozostałej 3 nic nie wiem.
Ola leczyła ostatnio dzikusa z wnykiem na łapie oraz psa z pętlą werżniętą w szyję.
Suki, która zablokowała się w trakcie porodu nie udało się niestety uratować.

Są 4 suki w widocznej ciąży.

Ola jest cały czas chętna, by razem z koleżanka sterylizować.
Potrzebujemy jedynie opieki na pierwsze 3 doby po zabiegu.

Posted

[COLOR=blue]esperanza [/COLOR]
[COLOR=blue]Kopiuję to, co napisałam na wątku Birmy:[/COLOR]

[COLOR=blue]Rozmawiałam z Olą-wetką. Z Birmą jest źle.[/COLOR]
[COLOR=blue]Zapchała sie kośćmi (tak, jak Bartuś?) Oprócz niedrożności doszło do przebicia pochwy od strony jelit (?)[/COLOR]
[COLOR=blue]Suczka przyjmuje pokarm, ale Ola nie widzi możliwości wyleczenia jej na miejscu.[/COLOR]

W takim razie trzeba ja zabrać szybko do kliniki :placz: przecież psina zejdzie w strasznych męczarniach :-(. Przy okazji jakby sie udało zrobić sterylkę ...

[COLOR=blue]W schronisku jest 12 szczeniąt: 6 4-tygodniowych z matką-waży do 10kg (czarno-biały, rudo-biały i 4 rude lub ciemno rude) 3 2-miesięcznych maluchów z matką. O pozostałej 3 nic nie wiem.[/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=black]Przydałyby sie foteczki ... [/COLOR][/COLOR]

[COLOR=blue]Są 4 suki w widocznej ciąży.

Ola jest cały czas chętna, by razem z koleżanka sterylizować.
Potrzebujemy jedynie opieki na pierwsze 3 doby po zabiegu.[/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=black]Qrcze tak myśle, że można by zabrać do domu na kilka dni ...ale serce sie mi pokroi jak będę musiała ją oddać z powrotem do schroniska. W sumie to lepsze niż śmierć przy porodzie albo śmierć maluchów...[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=#000000]Tylko jak to zorganizować jak tak mało osób jeździ do schronu ;([/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue]
[COLOR=black]... a może domki tymczasowe odpłatne by cos wzięły na kilka dni ... tylko kto przywiezie i odwiezie sunie ??[/COLOR]

[/COLOR]

Posted

Witam 13-tego :lol:
Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy.

Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;)

Posted

[quote name='ronja']a może chcieliby cudną szczeniaczkę Dusię?jest przeciwieństwem Fela, ale też ma dużo uroku,zapału i energii. I szuka domu już tak długo...[/quote]

Domek się nie upiera ani przy płci, ani przy wieku - chciałby tylko trochę podobnego psiaka do niedawno pożegnanego. Myślałam o Dusi i napewno ją będę polecać - chciałabym tylko (dla zachowania własnego czystego sumienia :cool3:) przynajmniej spróbować :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']Witam 13-tego :lol:
Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy.

Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;)[/quote]

Mamy też w schronisku Maksika i drugiego kudłatego psiaka (podobnego do Felka) tylko całego czarnego, który z Maksiem mieszka w kojcu (przynajmniej był tam podczas mojej ostatniej wizyty). Niezależnie od tego jest w schronie (widać go na ostatnich zdjęciach jayo) Colin - o ile domkowi nie przeszkadzałby brak jednego oka. Colin jest z Ostrowii, był odłowiony razem z Munią, przypomina jamnika długowłosego, sięga do połowy łydki. No i jeszcze jest Rubik, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Gdyby była taka potrzeba mogę podesłać zdjęcia Colina.

Posted

Beam6, a taki piesek nie pasowałby?

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/2002/ostrowsmall171cn3.jpg[/IMG][/URL]

Wybrałam to zdjęcie z galeri jayo. On też już dłuższy czas jest w schronisku.

Posted

Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu.
W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w [B]niedziele [/B]moze...
Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki.
Birme trzeba zabrac na cito.
Wiem, zesmy zapsione, ale...
Kto pojedzie ze mna?

I co ze szczeniakami :placz:?

Posted

[quote name='jayo']Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu.
W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w [B]niedziele [/B]moze...
Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki.
Birme trzeba zabrac na cito.
Wiem, zesmy zapsione, ale...
Kto pojedzie ze mna?

I co ze szczeniakami :placz:?[/quote]

W sobote mam szkołę ale w niedziele bardzo chetnie pojadę !! :multi:

Słuchajcie:placz:
potrzebuje pomocy w uzbieraniu pieniędzy na maszynke do strzyżenia dla psiaków ... nie musi byc luksusowa oby dla zwierząt. Trzeba by się zorientować ile kosztuje w hurtowni. Chyba , że ma kotos używaną i chce się jej pozbyć ...

Strzygłam psiaki więc to dla mnie pikuś ....problem tylko ze sprzętem.
A napewno ktoś bardziej zainteresuje się ładnie wystrzyżonym psiakiem niż oblepionym dredami i napewno ulży to samym psiakom. :roll:

Nie wiem jak się robi bazarki i allegro ... :shake: pomożecie ?? :modla:

Posted

Beam, zdjęcia Colina zaraz wysyłam.

W wyprawie do schroniska nie mogę wziąć udziału, choć chętnie bym pojechała. mam teraz straszny nawał pracy, a cały przyszły tydzień będę w delegacji. Dopiero po 24 września jestem do dyspozycji.

Owieczko, taka maszynka nie jest bardzo droga. Niedawno poznałam Panią, która ma miniaturowego sznaucerka i ona mi powiedziała, że taką maszynkę kupiła za 120 zł w sklepie zoologicznym. W hurtowni będzie pewnie jeszcze taniej. Myślę, że z budżetu Stowarzyszena da się wyskrobać taką kwotę. ;)