KingaW Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Cytuję z PW od Kasiaprodex: 'mam gorąca prosbe dzwonila do mnie koleżanka kolezanki.... z błaganiem iz w miejscowości Szumowo zostala wyzucona suka onka w ciazy. Sunia sie oszczeniła ma chyba 8 maluchów ktore juz jedza samodzielnie. Sunia bardzo dba o małe codziennie póznym popoludniem przychodzi do baru gdzie dostaje jedzenie. ostatno sunia zabiera cala miche i tak w zebach niesie ja do maluchów. moja goraca prosba czy nie może ktos tam podjechac zobaczyc jak to wszystko wyglada porobic pare zdjęc. Podobno ktos z tamtych stron juz dzwonil do jakiegos faceta ale ten powiedzial jak mu zaplaca 400 zl to je wszystkie zabierze ale dokad to nie wiadomo.boje sie że poprostu on je gdzieś porzuci albo pozbedzie sie w inny sposób. Szumowo jest miedzy ostrowem maz a zambrowem.' Quote
KingaW Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Lika - a pytałaś ile by to kosztowało na Tatarku, bo ja tak... Uważam, że nas nie stać na takie, hmmm, nierozważne dysponowanie pieniędzmi... Dodatkowo: odnalazł sie p. Maciek, w lecznicy w moich okolicach, mam spytać o możliwość zrobienia takiej operacji w tamtej lecznicy? Tylko, że tam nie ma szpitala... Quote
Wilejkaros Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Najpierw o suczce: dzielna mamusia, ale aż się boję, co ten facet miał na myśli... Chyba Envy jest z tych okolic. Może Ona mogłaby? Napiszę Jej PW. A p. Maciek się wykruszył z Tatarka? Quote
KingaW Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Maciek się wykruszył całe wieki temu!Transport do Teresina by się dla suni i dzieciaczków przydał. Quote
Wilejkaros Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Bo ja całe wieki nie byłam na Tatarku.... Wstyd! Najpierw to chyba transport z Szumowa? Quote
KingaW Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No tak. Może z krótkimi odwiedzinami w lecznicy w W-wie, w celu oględzin suni i jej maluchów, wyposażenia ferajny we wszystkie środki atyrobalowe, ewentualnie zaszczepienia, jak się nadają.Trzeba też od razu cała ferajnę obfotografować, bo później do Teresina ganiać nie będzie łatwo. Quote
Wilejkaros Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Czy ktoś jeszcze mieszka pod Ostrowią? A może ktoś wybiera się do schronu w weekend? Quote
jayo Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='lika']Dzwoniłam na Gagarina. Koszt operacji ok. 1000 zł - ostateczna cena zalezy od nakładu pracy chirurga. Do tego koszty pobytu - 3 lub 4 noclegi jeśli wszytko będzie bez komplikacji. Potem trzeba przyjeżdżać z psem na kroplówki. Istnieje mozliwość negocjacji ceny za pobyt, bo jest tam leczonych kilka naszych psów. Oni liczą 50 zł za dobę w hotelu za małego psa. Operacja jest droga, dlatego trzeba zrobić przedpłatę. Planowe operacje są we wtorki, środy i czwartki. Pies powinien zostać w szpitalu przez minimum 3 doby po zabiegu. W dniach od 7 do 9 września szpital jest nieczynny więc nie możliwości, aby pies tam przebywał. Z tego względu operacja musi być w przyszłym tygodniu. Wstępnie zapisałam Szamana na wtorek - 28 sierpnia. [B]Trzeba go przewieźć w poniedziałek wieczorem z hoteliku (Budy Michałowskie) do kliniki na Gagarina. Przelew na konto kliniki należy zrobić wcześniej. Kto może pomóc???[/B][/quote] Lika, na razie podjete rozmowy z Klinika na temat znizki skonczyly sie na niczym. Jest aktualnie jedna z drozszych klinik, a nie ma nawet mozliwosci zrobic USG aktualnie - bo jedyny lekarz?technik? wyjechal na urlop. I nie mozna placic PO operacji i zabiegach, jesli chcemy przelewem. O ile nie sa to wyjatkowe sytuacje, wyblagane i przypadkowo "tak wyszlo" Jestem przeciw operacji na Gagarina. Zostawilismy tam ostatnio bardzo duzo pieniedzy (osobiscie swoje zalozylam rowniez), a diagnozy ostatnie nie za bardzo udane tez dopelniaja obrazu (Shippy nie musial byc operowany - gdyby z USG wyniknely wlasciwe wnioski - przeprosili mnie za to, ale....). Dowale jeszcze, bo mnie troche smuta wziela: Shippy mial juz potencjalny dom na ostatnie dni. Na noce z kliniki brala go studentka tam pracujaca, ktora sie w nim zakochala... :(((((((((((((((((((((((((((((( Trzeba jeszcze sprawdzic Bialobrzeska, Tatrkiewicza (dr Batog) i byc moze jesli poczekamy do 3gto - Wojciechowska na pewno z nas nie zedrze... Quote
jayo Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Wilejkaros']Czy ktoś jeszcze mieszka pod Ostrowią? A może ktoś wybiera się do schronu w weekend?[/quote] Pare razy napomykalam, ze moze pojade, ale nie sama. Jest ktos chetny? Musze wiedziec dzis i uprzedzic wlasiciciela - nie bede drugi raz spalac morza paliwa na darmo..... Quote
lika Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 W sprawie operacji Szamana dzwoniłam tylko na Gagarina. Termin zarezerwowałam wstępnie, można jeszcze zrezygnować, bo mówiłam Pani, że nie wiem, jak będzie z jego transportem. Mam ten termin potwierdzać w poniedziałek, więc jest chwila do namysłu. Zadzwonię na Białobrzeską, ale tam nie ma szpitala. Jak coś ustalę, to napiszę na wątku i pomyślimy. Czy ktoś mógłby popertraktować w tej sprawie na Tatarkiewicza? A czy wiecie coś więcej o tym szpitalu dla zwierząt, który jest w Al. Niepodległości? A czy ktoś wie jak kształtują się ceny tego typu operacji? Quote
lika Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Dzwoniłam na Białobrzeską. Oni nie mają w cenniku takiej operacji i trzeba czekać do poniedziałku, aż przyjdzie dr Jagielska. Z nią też można negocjować zniżkę. Quote
lika Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 W klinice Elwet [URL]http://www.elwet.pl/index.php[/URL] taka operacja kosztuje 900 zł, ale możemy dostać zniżkę i zapłacić 600 zł. Szaman powinien mieć zrobione wcześniej badanie krwi (w Elwecie kosztuje 70 zł). Wystarczy przywieźć psa rano, a wieczorem odebrać. Zapisy z jednodniowym wyprzedzeniem. Zabiegi planowe robią we wtorki, czwartki i piątki. Gdyby Szaman został u nich w klinice po operacji to koszt jednej doby wyniesie 35 zł (nie musimy dostarczac dla niego karmy) plus leki przeciwbólowe, które podają po operacji. Później musi być dłuższy czas na diecie. Czy ktoś wie, jakią opinię ma tak klinika? Quote
lika Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='KingaW']Lika - a pytałaś ile by to kosztowało na Tatarku, bo ja tak... Uważam, że nas nie stać na takie, hmmm, nierozważne dysponowanie pieniędzmi... Dodatkowo: odnalazł sie p. Maciek, w lecznicy w moich okolicach, mam spytać o możliwość zrobienia takiej operacji w tamtej lecznicy? Tylko, że tam nie ma szpitala...[/quote] Pewnie, spytaj jeśli tylko możesz. A dałabyś radę sprawdzić cenę takiej operacji na Tatrkiewicza? Poszukamy najlepszej opcji dla naszego budżetu i dla Szamana. Quote
gdgt Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [B]Dziewczyny, czy ktoś kto ostatni był w schronie widział Raina: [/B][URL="http://www.niczyje.org/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=133"]zdjęcie raina[/URL] [B]???? Jest zainteresowany.[/B] Quote
Fela Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Z kim i kiedy były prowadzone rozmowy na Gagarina w sprawie zniżki? Może powrócić do tych rozmów. (Kiedyś, gdy zwierzęta przyjmowane były na moje nazwisko, dostowaliśmy, choć nieformalnie, b. duże zniżki, płaciliśmy praktycznie tylko za leki). Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń do tej lecznicy, do innych i owszem. USG na Gagarina jest drogie, ale wykonuje je najlepszy w Warszawie lekarz, dr Marciński, który w tym się specjalizuje (nie technik!). Uważam, że to sprawdzone miejsce i sprawdzony szpital. Przelewy tam robiłam, więc chyba można płacić przelewem. Jest jeszcze Książęca (w nowym budynku, ze szpitalem), doskonały chirurg uratował nam tam parę beznadziejnych przypadków. Dobrym chirurgiem jest także rybon_36, która ma praktykę w Mińsku Maz i chyba pensjonat prowadzi, może więc mogłaby przyjąć go na obserwację. Operacja Szamana to nie jest łatwy przypadek, warto wybrać dobrego specjalistę. Quote
jayo Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 1. Dr Marcinski jest na urlopie. Wraca za dwa tygodnie. 2. Rozmowy byly prowadzone ok. dwa tygodnie temu z Pania Manager Katarzyna Kowieska, jeszcze czeka nas spotkanie z dr Teczą - Fela, moze Ty sie podejmiesz negocjacji ? Nie beda pewnie latwe, ja nie mam specjalnie duzych nadziei - bo wszyscy maja aktualnie znizki skasowane, ze wzgledu na zakonczony remont lecznicy, ktory pochlonal im sporo srodkow (taki byl argument), wiec na razie nie stac ich na znizki i dlatego ceny uslug tez nieco podrosly. A platnosci przelewem to tez nie jest w tej chwili latwa sprawa - duzo fundacji im zalegalo wciaz z placeniem, wiec... 3. Uwag do Gagarina w zasadzie specjalnie nie ma - nie ma miejsc idealnych, a ze wszystkich miejsc , dokad zawozimy psy, na razie leczenie wychodzilo najlepiej jesli brac pod uwage jeszcze opieke szpitalna. 4. Nie znam szczegolow przypadku Szamana - nie wiem, kto go diagnozowal, decyzja co do wyboru lekarza rzeczywiscie jest uzalezniona od stopnia skomplikowania operacji. Podalam tylko swoja opinie, takze podyktowana sporymi wydatkami, jakie ostatnio nas obciazyly. Na Bialobrzeskiej tez nie jest zle, a dzis negocjowalam z dr Jagielskim koszt sterylki aborcyjnej sporej suki (na przykladzie Glorii) - dla nas bedzie nizszy niz na Tatarkiewicza.. Ale moze rzeczywiscie spytac rybona? Quote
Fela Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Kiedyś o niższych opłatach rozmawiałam tylko z dr Karaś-Tęczą (a z menedżerką tylko o trybie wystaiwiania faktur). Oczywiście mogę się umówić na rozmowę i tym razem, ale muszę znać wszystkie szczegóły. Wypadłam trochę z rytmu i nie wiedziałam nawet, że jest osobna karta zalożona na stowarzyszenie, a na niej spory dług - tak było, gdy byłam z Dodusiem. Jak jest teraz? czy rachunek zapłacony? Gdzie są faktury z Gagarina? Muszę je mieć przed spotkaniem z dr Karaś Tęczą, czyli pilnie, Quote
Igusia Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Fela, co to za brzydal u Ciebie w Awatarze? :evil_lol: Jayo, Kumpel dojechał do Krakowa? Myślę, że Pani w porządku jest. Doświadczona. Bardzo "fachowo" się nim zajmowała podczas oględzin. I gadało się z nią fajnie. Quote
gdgt Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [quote name='gdgt'][B]Dziewczyny, czy ktoś kto ostatni był w schronie widział Raina: [/B][URL="http://www.niczyje.org/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=133"]zdjęcie raina[/URL] [B]???? Jest zainteresowany.[/B][/quote] czy ktoś mógłby dla mnie zadzwonić do schroniska i spróbować się czegoś dowiedzieć o tym piesku? na przykład, czy jeszcze tam jest... Siedział w drugim boksie od wejścia na prawo, w kojcu małych piesków. Quote
*Gajowa* Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domu dla Seda. Sprawa robi sie naprawde pilna ! Sed będzie musiał opuścić swój "dom" jeszcze nie wiem dokładnie kiedy ale prawdopodobnie do końca września. Czy bedzie musiał wrócic do schroniska ? Czy jako całkiem zdrowy pies nie ma szans na dom ? Wielokrotnie czytam na tym wątku, że są domki zainteresowane róźnymi psiakami ale czy proponujecie Seda - on już czeka u mnie 10 miesięcy !!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34556[/URL] Quote
LittleMy Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ja sie przyznam, ze o nim nie slyszalam, mozesz podac linka ? Quote
beam6 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Proszę uprzejmie : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34556&highlight=Ronja[/URL] Quote
ronja Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='beam6']Proszę uprzejmie : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34556&highlight=Ronja[/URL][/quote] a dlaczego ja tu jestem w tytule:crazyeye: ja nie zakładam wątku... Quote
Recommended Posts