jayo Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Kobitki, czy ktoras z Was, specjalistek, moze wystawic ogloszenia Mimi na sieci ? Quote
lika Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Mogę zrobić jej ogłoszenia, ale potrzebuję opis i zdjęcie (a najlepiej kilka). Quote
ronja Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 potrzebny transport dla Grzybka do lecznicy na ul. Godebskiego i trzeba mu szukać tymczasu, bo lwetka powiedział,że być może będzie tylko leczene doustne, nie wiadomo, czy potrzebne będą kąpiele. leczenie grzybicy tak zaawansowanej trwa calymi miesiącami. zdiagnozują go prządnie, ustawią mu leczenie i będzie mógł opuścić klinikę. Quote
ronja Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ps. sama nie dam rady tym wszystkim się zająć w wielu względów, więc proszę o pomoc Quote
gdgt Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='ronja'] i trzeba mu szukać tymczasu, bo lwetka powiedział,że być może będzie tylko leczene doustne, nie wiadomo, czy potrzebne będą kąpiele. leczenie grzybicy tak zaawansowanej trwa calymi miesiącami. zdiagnozują go prządnie, ustawią mu leczenie i będzie mógł opuścić klinikę.[/quote] chyba tymczas odpada. a mógłby mieszkać w hoteliku w boksie? Quote
KingaW Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Ronja - pisałam juz wcześniej - tymczas w Teresinie (po 10 zeta za dobę), w razie czego! Tylko czy inne psiaki nie miałyby szansy sie od niego zarazić prze kraty boksu??? Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='lika']Mogę zrobić jej ogłoszenia, ale potrzebuję opis i zdjęcie (a najlepiej kilka).[/quote] Czy takie zdjecia jak sa w poscie 8660 wystarcza? Na razie mam tylko to.... Mam wyslac mailem czy sciagniesz z dogo? Sunia jest mloda (ok.1 roku), bardzo wesola, ale nie nachalna, towarzyska, zalatwia sie na zewnatrz, z innymi psami zyje dobrze, niczego nie niszczy jak zostaje w domu, (bedzie wysterylizowana przed oddaniem, miala juz dwa szczeniaki), i co najwazniejsze, bardzo lubi dzieci. Siega do lydki, jest raczej drobniutka. Na razie nie udalo sie jej podobno przekonac, zeby spala w domu, ale zostawiana wewnatrz mieszkania i zamykana - nie szczeka. Jeszcze ma nawyki schroniskowe, bidula... I apetyt nieziemski. Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Udalo sie zrobic Glorii USG dzis rano - na SGGW. No i o, co sie porobilo... Gloria nie ma raczej zmian w jamie brzusznej, ktore wyjasnialyby stan zapalny. Ma zmiane w jamie brzusznej innej natury :placz: Stado babelkow ze szczeniakami... :-( Zdjecia zamieszcze pozniej. Z braku pomyslu co z nia zrobic i wyobrazen, kto targalby sie do Teresina we wtorek rano po nia - zabralam ja i siedzi na razie w przedpokoiku. Jak wroci gemsi - zapoznamy ja ze stadem. Na wtorek sterylka na Tatarku. Quote
KingaW Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='jayo']Udalo sie zrobic Glorii USG dzis rano - na SGGW. No i o, co sie porobilo... Gloria nie ma raczej zmian w jamie brzusznej, ktore wyjasnialyby stan zapalny. Ma zmiane w jamie brzusznej innej natury :placz: Stado babelkow ze szczeniakami... :-( Zdjecia zamieszcze pozniej. Z braku pomyslu co z nia zrobic i wyobrazen, kto targalby sie do Teresina we wtorek rano po nia - zabralam ja i siedzi na razie w przedpokoiku. Jak wroci gemsi - zapoznamy ja ze stadem. Na wtorek sterylka na Tatarku.[/quote] Ło matko!:-( Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Znow przydaloby sie podsumowanie, co mamy na stanie i w jakim stanie, czego nie oglaszalismy, co ma szanse..... Jak wiekszosc pewnie, nie mam czasem mozliwosci sledzic wszystkich watkow i czytac dokladnie.. Esperanza, czy wiesz ile zostalo towarzystwa na DT? Pisze co wiem z naszych starych/nowych: - Kumpel (kudlacz), zdrowy, na DT na Okeciu, ma watek (sa juz pierwsi zainteresowani), allegro sie dzis konczy, ma ogloszenia - Mimi, przed sterylka, zdrowa, malutka, na DT na Zaciszu, nie ma watku ani ogloszen - Wiera (labkopodobna), po sterylce, u nas na DT, jeden dom zrezygnowal, czekamy na odpowiedz drugiego, mimo tego trzeba wystawic ogloszenia - Kora (ONkowata), troche starsza, po sterylce (i ropomaciczu) w lecznicy na tatarkiewicza, nie ma ogloszen, ma watek - Gloria (mix labka i husky), u nas na DT bardzo tymczasowym, przed sterylka (zaciazona), nie ma watku ani ogloszen, nie wiem, gdzie ja umiescimy po sterylce jeszcze reszta nie wiem juz.. Quote
gdgt Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='jayo']Udalo sie zrobic Glorii USG dzis rano - na SGGW. No i o, co sie porobilo... Gloria nie ma raczej zmian w jamie brzusznej, ktore wyjasnialyby stan zapalny. Ma zmiane w jamie brzusznej innej natury :placz: Stado babelkow ze szczeniakami... [/quote] Zawsze to lepsze niż nowotwór, zapalenie otrzewnej i takie tam... Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='gdgt']Zawsze to lepsze niż nowotwór, zapalenie otrzewnej i takie tam...[/quote] Gorzej, ze nie wiadomo dalej skad powiekszone wezly chlonne... Quote
gdgt Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='jayo'] Pisze co wiem z naszych starych/nowych: - Kumpel (kudlacz), zdrowy, na DT na Okeciu, ma watek (sa juz pierwsi zainteresowani), allegro sie dzis konczy, ma ogloszenia - Wiera (labkopodobna), po sterylce, u nas na DT, jeden dom zrezygnowal, czekamy na odpowiedz drugiego, mimo tego trzeba wystawic ogloszenia - Gloria (mix labka i husky), u nas na DT bardzo tymczasowym, przed sterylka (zaciazona), nie ma watku ani ogloszen, nie wiem, gdzie ja umiescimy po sterylce jeszcze [/quote] mogę zrobić ogłoszenia Wierze i Glorii w internecie, lika pewnie wrzuci do gazet :razz:, tylko potrzebuje opisów i zdjęć. Czy Gloria w ogóle ma zdjęcia? Quote
lika Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='jayo']Czy takie zdjecia jak sa w poscie 8660 wystarcza? Na razie mam tylko to.... Mam wyslac mailem czy sciagniesz z dogo? [/quote] Wystarczą. Mimi to ta sunia, która przypomina mini-posokowca? W tym poście jest kilka suczek, nie chcę się pomylić. Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='gdgt']mogę zrobić ogłoszenia Wierze i Glorii w internecie, lika pewnie wrzuci do gazet :razz:, tylko potrzebuje opisów i zdjęć. Czy Gloria w ogóle ma zdjęcia?[/quote] zdjecia post 8721 zrobie dzis nowe i wrzuce opisy bede obmyslac zaraz Quote
lika Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Jeszcze tylko jedno pytanie. Którego psiaka z jakim numerrem telefonu ogłaszamy. W "Ofercie" na jeden numer telefonu można dać maksymalnie 3 ogłoszenia. Swój numer podaję przy Szamanie, Gumisi i Kapitanie. Kto się zgłasza do odbierania telefonów? Quote
lika Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 A Kora i Wiera? Kto chcętny? Został jeszcze Duduś i szczeniaczki od p. Beaty (ronja, można maluszki z Twoim numerem ogłaszać?) Esperanza wyjeżdża a na nią są ogłaszne psiaki z działek siekierkowskich (Gargamel, Rudzia i Krecik). KingaW - co wybierasz oprócz suczki dr Jacka? Pestki już nie ogłaszamy, więc masz "luz"? Quote
ronja Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 jak nikt inny do szczeniaków się nie zgłasza, to trudno, niech będę ja. wczoraj rozmawiałam z takim durniem, że sama siebie podziwiam za spokój. jak ktoś inny chętny, chętnie przekażę pałeczkę Quote
Zmysł Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Mam sprawę /prośbę. Czy znacie kogoś na Śląsku kto by przewiózł sunię gończego polskiego ze schroniska w Myszkowicach do Gliwic w niedzielę popołudniu/wieczorem? Gończy jest niedużym psem. Sunia ma już zapewniony dom tymczasowy w W-wie i nawet transport Gliwice-W-wa jest . Tylko brakuje tego jednego małego ogniwa.:roll: W razie możliwości proszę o kontakt ze mną, albo AniaW. Quote
jayo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Jak rozumiem - chodzi o nr tel do Oferty, bo tam mozna tylko 3 oferty na jeden numer. Kore, Wiere i Dodusia tez mozna na nas - tylko na Tomka tel - 667627647. O szczeniakach niestety nic nie wiem :-( Quote
lika Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Tak, chodzi o "Ofertę". Limit jest 3 ogłoszenia na jeden numer. Raz się pomyliłam i dałam 4, to ani jednego nie wydrukowali. Quote
esperanza Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Nasze tymczasy to: Fin Sed Szaman [B](proszę by ktoś miała kontakt z hotelikiem podczas mojej nieobecności,Szaman powinien przejść teraz operację przyszycia żołądka) [/B]Gumisia 2 szczeniaki (u p.Beaty) Kumpel Doduś Wiera Kora Gloria Mimi 1 suczka od dr.Jacka Quote
lika Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Dzwoniłam na Gagarina. Koszt operacji ok. 1000 zł - ostateczna cena zalezy od nakładu pracy chirurga. Do tego koszty pobytu - 3 lub 4 noclegi jeśli wszytko będzie bez komplikacji. Potem trzeba przyjeżdżać z psem na kroplówki. Istnieje mozliwość negocjacji ceny za pobyt, bo jest tam leczonych kilka naszych psów. Oni liczą 50 zł za dobę w hotelu za małego psa. Operacja jest droga, dlatego trzeba zrobić przedpłatę. Planowe operacje są we wtorki, środy i czwartki. Pies powinien zostać w szpitalu przez minimum 3 doby po zabiegu. W dniach od 7 do 9 września szpital jest nieczynny więc nie możliwości, aby pies tam przebywał. Z tego względu operacja musi być w przyszłym tygodniu. Wstępnie zapisałam Szamana na wtorek - 28 sierpnia. [B]Trzeba go przewieźć w poniedziałek wieczorem z hoteliku (Budy Michałowskie) do kliniki na Gagarina. Przelew na konto kliniki należy zrobić wcześniej. Kto może pomóc???[/B] Quote
Recommended Posts