ronja Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 co ze szczeniaczkami?pani dotarła do schroniska?wzięła jakieś maleństwo? Quote
ronja Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 właśnie napisała do mnie jakaś pani w sprawie Zulki. potrzebne fotki tych 3 szczeniaczków, to jej wyślę, może się na coś skusi Quote
esperanza Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Tak, pani wzieła jednego szczeniaka (wiem od Feli). Zostały jeszcze 2.:cool3: Quote
esperanza Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Jeszcze nie, ale poprosiłam Felę, by wysłała albo mi albo na forum. :cool3: Quote
ronja Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 ktoś ma pomysł jak nazwać dwie czarne malutkie szczeniaczki?mają 5 tygodni, same jedzą i będą niedużymi pieskami, raczej kudłate. ja myślałam Tusia i Tosia, jako że siostry, ale jak ktoś ma lepszy pomysł, to prosze Quote
Magdarynka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Tablica czarno - mandarynkowa jest super :evil_lol: Mogę się zgłosić do robienia ogłoszeń. Krówkowo - łaciaty brzuszek Alegry jest przepiękny :loveu: Quote
Maćka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Uuuu szkoda, na podkarpaciu u mamy mam piekna nowiutka sztaluge z czasow jak chodzilam do plastyka, nie zapackana farbami itp. powiem mamie jak wroci z Grecji zeby mi ja wyslala czy cus, na takiej sztaludze co jakis czas mozemy stawiac jakis nowy ladnie skoponowany plakat z psiakami do adopcji. Quote
Magdarynka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Dostałam dziś pw od Owieczki z prośbą o wystawienie dożycy na Allegro... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=114568514 Quote
Magdarynka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Info i zdjęcia dożycy dostałam od Owieczki. O pozostałych psiakach mogę poszukać, jeśli coś jest na dogo to mogę to zebrać do tzw "kupy". Czy którykolwiek z tych psiaków, które wymieniła Lara jest na Allegro? Wolałabym nie dublować aukcji... Admini na Allegro mają różne pomysły... :mad: Widziałam jakiś czas temu na Allegro zegary z Ikei też w białej i granatowej ramce i przyszedł mi do głowy szatański pomysł... Nie muszą to być akurat zegary z Ikei, mogą być jakiekolwiek, byle w prostej ramce... Mam na myśli takie zegary do powieszenia na ścianie... Możnaby kupić kilka, kilkanaście takich zegarów, a ja mogłabym podmienić w nich tarcze na takie ładne z Ostrowskimi psiakami... Projekt, wydruk i montaż załatwię sama. Zegarów też mogę poszukać. Jedyny problem to kasa, bo jestem goła... Jeśli pomysł Wam się podoba i znajdzie się kilka złotówek, to można 1 zegar kupić za powiedzmy 10 zł, a sprzedać za 30 zł... Czyli np na 10 zegarów trzeba wyłożyć 100 zł, a można wyjąć 300 zł, itd... Quote
esperanza Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Lara ja mogę ozdabiać różne przedmioty dekupażem :cool3: Mamy jeszcze Tofika u jayo i Misię w Otrebusach (sunia prawdopodobnie jutro idzie do domu) Quote
Maćka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 acha, ja myslalam ze ta sztaluga stalaby wewnatrz klubu, tak to nie, ta sztaluga to prezent od bardzo kochanej osoby wiec nie moglabym jej oddac, poprostu sentyment itp. ale np. na jakis czas kiedy bylaby potrzebna to bym ja uzyczyla.... Quote
esperanza Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Myślałam raczej o dekupażowaniu ramek i innych rzeczy. Tablica pomarańczowa będzie ok. Misia nie ma swojego wątku. Quote
Fela Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Teraz ja, teraz ja! Wystawiły mnie na daleki posterunek w Ostrowi i do głosu dopchać się nie mogę :( Po pierwsze primo: sztalugi (czy co to jest) mają stać wewnątrz galerii i nikt ich nie ukradnie. Powinny być dość ładne (przynajmniej moim zdaniem), coby nas z nimi nie pogonili. Po drugie primo: Misia wątku nie ma, jutro miejmy nadzieję, idzie do domu. W bardzo trudnej sytuacji jest Tofik, o którym ciągle zapominamy. Jest też ciągle u Gajowej Lucky, ale kjuż pod opieką swojej pani. A czy Klusio aby nie zostaje w domu tymczasowym na stałe? Jeśli nie, dlaczego nie ma zdjęć, aukcji itepe? Po trzecie primo: pamietajcie, że mamy jeszcze do sprzedaży smyczki, torby i koszulki. Może nie inwestujmy w nowe gadżety, zanim nie upłynnimy tamtych? No jakoś ostatnio u nas mało imprezowo, gdzie byśmy to sprzedawali? tylko allegro? I wreszcie po czwarte primo: za chwilę mnie odsądzicie od czci i wiary, ale ja się nie zgadzam na jakiekolwiek masowe (ani też pojedyncze) sterylizacje w schronisku ZANIM NIE ZOSTANĄ ZAPEWNIONE NA MIEJSCU ODPOWIEDNIE WARUNKI i opieka weterynarza. Żeby nie dochodziło do zapłodnień w schronie, potrzebne jest skuteczne oddzielenie psów od suk - czyli np. wysoka siatka. I o to trza walczyć (no ja przynajmniej próbuję; o opiekę lekarską też próbuję powojować - dziś m.in. w tej sprawie spotkałam się z lekwetem powiatowym). tylko czy ktoś posłucha starej ciotki? :shake: Strasznie się namądrzyłam, ale trudno - mieszkam w schronie ostatnio, to mam prawo :eviltong: . A na deser: przyszły wczoraj "przed fajrantem" do schronu 3 szczeniorki, dziewczyny. Jedna już poszła do swojego domu, zamieszka z pudelkiem. Pani przyjechała z nim i z mężem, a potem z maleńką prosto do weta i do domu. Nie spotkałam się z nią, bo siedziałam u lekweta powiatowego ;) Zostały dwie, obie już zaszczepione. O, takie słodziaki: PS Lara, za nic masz moje nędzne życie :placz: Quote
Fela Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Nuuuuda w tym schronie, zabierzcie nas stąd szybko, najlepiej obydwie! Quote
Fela Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Lara napisał(a):No i dopchala sie Ciotka Felka i zgasila ogien :-( ;) Czy to dobrze czy źle? Bo mi się wydawało, że pożary trza gasić, nie ;) Lara napisał(a):1. Znaczy, ze moja tablica jest brzydka i takiej nie chca w RIO, tak???? :mad: A ja tak mówiłam? :roll: Ależ skąd, odpowiedziałam tylko na post Maćki, że ma ładne sztalugi, ale do środka. Toteż przytaknęłam, że mają być ładne, bo do środka. A jak mawiali starożytni, de gustibus non disputandum est ;) Lara napisał(a):2. A z ta siatka to ja nie wierze, ze moze pomoc.... kto widzial jak Tekla zostala pokryta? ja nie ale skoro mowicie, ze przez duzego psa to niby jak taki pies siatke 2m przeskoczyl? 3m tez przelezie, musialaby od gory byc przykryta siatka Ano ja widziałam, i Tomek wet tez widział, bo to było podczas szczepień, w zamieszaniu Tekla uciekła z kojca i po zawodach. Zorro to był, a on mały nie jest. Mówiłam o tym od poczatku, a że długo mnie w schronie nie było, to zabierłam w ostatniej chwili. Lara napisał(a): inaczej ciotka Fela co chwile bedziesz jezdzic z ciezarnymi na sterylki.... No niestety, nikt inny nie mógł wtedy pojechać, więc padło na mnie. Lara napisał(a): 3. Twoje zycie Felu jest mi cenne jak nie wiem co na swiecie ale nie widze powodu czemu mialabys je sobie odbierac :lol: .... A tak jak się wyłuszczyłam: z powodu Tekli i tego, że u nas psy (i suki ;)) są takie jaby lepsze i ciut gorsze :-( Lara napisał(a): 4. Lucek pojechal juz do domu No to hurra! Lara napisał(a): 5. No ja mam za zadanie (razem z Owieczka :lol: ) dobijac sie do imprezy "Z psem za pan brat" ale ktos mnie powstrzymuje :mad: Matko kochana, ja kogoś wstrzymuję?? No to puszczam natychmiast. Lara napisał(a): AskaK wroci to aukcje z gadzetami wznowi, a takie zegary to zadna inwestycja, za to mysle, ze beda sie dobrze sprzedawac. Aukcje z gadżetami to Witokretki robią i inni mogą tyż. Może nie trzeba czekać na AśkęK. Lara napisał(a): i ło... tyż umiem sie madrzyć :eviltong: ;) A ja się mądrzę? W życiu! Tylko swoją opinię skromnie i po nocy wyrażam. :oops: Oczywiście Bodyglob trzeba pani Trolci dać, a może by się udało ją jej dostarczyć? opss... sorki, juz się nie mąfdrzę, bo naprawdę oberwę :oops: Spadam lepiej do schronu, pilnowac towarzystwa :razz: Quote
Fela Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 To ja tylko dorzucę 3 grosiki i zmykam już naprawdę: AśkaK nie wystawiała dotąd gadżetów, robiła superowe aukcje charytatyene, ale pierwsze słyszę, by koszulki sprzedawała nasze czy smycze. No i myślę, że ktos zmotoryzowany jest trochę bliżej Warszawy :p , nie muszę z Broku gnać. Ale skoro nikogo nie ma chętnego... Quote
Maćka Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Nie ma problemu, mozna podjechac po surowice, Gras wazy 30 kg i dwie ampulki musialby dostac, wiec na dwa 10 kg psiaki spokojnie wystarczy po jednej na glowe. Jutro jestem caly dzien w domu, bede sleczec przed monitorem i poprawiac bledy ktore wyskoczyly w danych po aktualizacji bazy danych w schronisku :p Quote
Maćka Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Pani od Trolci juz byla po surowice, powiedziala ze odrazu jedzie do weta zeby im podac. Quote
Fela Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Kochani, uruchomiliśmy adopcje wirtualne psów ostrowskich, dzięki Fundacji Niedźwiedź możemy zbierać wpłaty na ich konto. Dzięki, Niedźwiedziu :loveu: . Potem będziemy zbierac już na własne konto. Zajrzyjcie i powiedzcie, co myślicie http://ostrow.schronisko.net/page10.html A może ktoś by został opiekunem wirtualnym, hę :lol: ? Quote
Igusia Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Fela napisał(a): A może ktoś by został opiekunem wirtualnym, hę :lol: ? :multi: :multi: :multi: nareszczie jest konto, bo jak sie dowiadywalam wczesniej od Witokretki jak zadoptowac wirtualnie to powiedziala bym sie wstrzymala.. ja czyli karolina:razz: chcę zaadpotowac Waska:lol: :lol: :lol: on taka slodka jest pysiaczka:loveu: juz pedze zlozyc stale polecenie przylewu:p Quote
Beata J. Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Ja trochę nie na temat :oops: , ale potrzebna pomoc kogoś kto ma aparat i jest mu po drodze do miejscowości PETRYKOZY (jakieś 70km od Wa-wy, powiat grodziski , gmina Żabia Wola) Dość bliskie okolice Grodziska Maz. Grójca, Skierniewic. Chodzi o to, że potrzebujemy kogoś kto mógłby podjechać do tej miejscowości do Kariny Schwerzler i zrobić sporo fotek jej psom. Quote
Fela Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Lara napisał(a):Ja Lara chce byc opiekunem wirtualnym i takim "dochodzacym" Lary :p ale jej nie ma na stronie... :shake: W ogole jest malo pieskow do adopcji na stronie :shake: Lara, to ja poproszę o fotki Lary i zaraz ją umieszczę na stronie :) Na opis też się nie obrażę ;) Quote
Recommended Posts