Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, ale jeśli całkiem wyrzucimy, trzeba będzie od początku wstawiać opisy i zdjęcia przed, a tak byłby gotowiec, wystarczyłoby tylko dokleić fotki z domu.

Posted

Kochani!! Jest interes do zrobienia ;)
Czy ktoś od Was chciałby/mógłby w sobotę popromować trochę Wasze Stowarzyszenie w radiu :cool3: (Warszawa) - bardzo pilnie prosze o kontakt (pw)

Posted

OlimpiaK napisał(a):
Do nowych domów dobrze by było wrzucić Duszka i Cypiska ( o tym ostatnim coś więcej będę wiedzieć w weekend) oraz Bonanzę vel. Szopa (obecnie Kacpra). ;)

to musze mieć zdjęcia i tekst.

Posted

[quote name='esperanza']Chyba tylko ja i AleksandraAlicja cieszymy się, że materiał powstał.

Kiedy możemy się spodziewać mp3 z audycją z TokFM?

Założyłam wątek Zolce.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9740921#post9740921

Kto podejmie się zrobienia dla niej buta i zawiezie go do Sulejówka?
Buty dostępne w sklepach zoo odpadają.
Buty na specjalne zamówienia szyje taks, może się do Niej zwrócić?

Posted

malagos napisał(a):
Śliczny i biedny ten owczarkowaty, biegający za ogonem :shake:

Ten piękny owczarek to Nadzieja. Nie udało nam się jej uratować. Film nakręcony był dwa tygodnie przed jej śmiercią. Nagle, w dramatycznym tempie zaczęła chudnąć. Kiedy po dwóch tygodniach przyjechałam ponownie do schroniska, nie podnosiła się, była dosłownie szkieletem. Przewieziona do kliniki w Radości umarła następnego dnia. Nie wiemy, co było przyczyną. Suka dostawała jedzenie jak wszystkie inne psy, była w schronisku już dość długo. I miała problem: nie była w stanie przez chwilę usiedzieć spokojnie. :-(
Przepraszam, za ten wspominkowy akcent (to tak przed wielkim piątkiem chyba), nie mogłąm się powstrzymać, gdy ją zobaczyłam na filme.

Posted

Melduję posłusznie, że oddalam się od Warszawy, netu, Dogo pozostając z telefonem w zasięgu :razz:. Wracam 31 marca.

A zatem:

Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem,
niech zające i barany pospełniają Wasze plany.

Święta to jest czas wyżerki, porzućcie wszystkie swe rozterki.
Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim miłej Wielkanocy :loveu:

Posted

Mamy nową podopieczną.
O 16 dostałam informację, że na cmentarzu w Ostrowi leży pies, ma drgawki i prawdopodobnie schodzi. Pojechałam z duszą na ramieniu, bo w okolicy nie ma weta czynnego 24/h.
Pół godziny później okazało się, że suczka wygląda nieźle, kontaktuje, a nawet zaczęła wstawać.
Albo miała atak epilepsji, albo osoba zgłaszająca źle zinterpretowała zachowanie suni.
Wyjęłyśmy ponad 10 kleszczy. Suczka ma problemy z nadgarstkiem prawej, przedniej łapy i kuleje.
Na razie wygląd nie świadczy o chorobach pokleszczowych, ale konieczne będzie badanie krwi. Do wtorku zostaje pod opieką ochroniarzy zakładu, w którym osoba zgłaszająca pracuje.
We wtorek zabieramy ją do W-wy.
Potrzebny będzie dla niej dt.
Jest młoda, bardzo przyjacielska i duża :p
Fotki będą jutro.

Posted

[quote name='esperanza']
Jest młoda, bardzo przyjacielska i duża :p
Fotki będą jutro.

Juz udalo mi sie przerobic. Roboczo nazwalam ja Romka, bo jakos trzeba..
szukam ogloszen na sieci o zaginionym psie w okolicach - pomozcie..
Wydaje mi sie, ze trzeba w schronie zostawic info o niej, jesli ja przywieziemy do wawy.

Posted

malagos napisał(a):
i jak ta suniea, skad te drgawki, moze z osłabienia?

Juz sie nie dowiemy, suka uciekla... Justyna ma wiecej informacji, ale nie ma dostepu do netu teraz. Byla zamknieta aA terenie jakiegos zakladu, zeby doczekac do jutra.. i zwiala.. Moze sie ja jeszcze da odszukac :shake:

Posted

Jestem w kontakcie z osobą, która ją zgłosiła. Do tej pory nie udało się suni zlokalizować.
To zwierzę wychowane na ulicy, bała się wejść do pomieszczenia, a zamknięta w budynku próbował się z niego wydostać, aż w końcu jej się udało.
Suczka był wielokrotnie widziana na ulicy, więc pewnie wkrótce znowu się tam pokaże, a wtedy ją zabierzemy.
Oby tylko kleszcze nie spowodowały zarażenia. Babeszjoza znowu zbiera plon w tej okolicy. :roll:

Posted

Na watku Mopci sa nowe zdjecia - zobaczcie same..

Toffik z ostatnich wiesci dalej zbiera jeże :evil_lol:

Pozniej wkleje zdjecia Kelly, ostrowianki wyadoptowanej przez Fele i Beam w zeszlym roku.