Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cordia']ma ktos z was flexi summertime?? :-) zastanawiam się nad zakupem takowej. czy nie rożni sie jakością od zachwalanych flexi?? bede wdzięczna za odpowiedz. :)[/quote]

Ja mam to jest to samo tylko kolory jaskrawe.:cool3:

Posted

bazarek z automatami (flexi tez)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/smycze-automaty-uzywane-obrozki-zabawka-sznurkowa-dla-biszkopta-na-leczenie-123249/[/URL]

Posted

Ja swego czasu prowadzałem swojego owczarkowatego świra na flexi do 25kg i przeżyła ataki na auta ,ludzi i psy .Więc też jak puzzle uważam ,ze tylko flexi.Jedyna wada to cięzar flexi do 50kg taśma 8m waży 650g i nie ma w sumie co z nią zrobić po spuszczeniu psa ze smyczy.Więc flexi stosuje na wieczornym sik/kupa po osiedlu;)

Posted

ja mam flexi sommertime blekitna rozmiar 2 jest do 35 kg :D a moj pies nawet 10 nie bedzie mial :D
byla kupiona dla Psoty ktora wazyla 15 kg ale wyprowadzam (kiedy jestem na wsi) na nie mojego mieszanca owczarka ktora waz cos ok 25-30 kg wiec ja ja polecam i nie rozni sie niczym od tych zwyklych flexi tylko tym ze ma gumowa raczke to jest tak wlasciwie flexi comfort compact tylko ze ma pastelowe kolory :)

Posted

[quote name='Jagoodkaxd']naprawde te Flexi są tak wytrzymałe .. Bo myśle czy nie kupić do 35 kg... moj pies ma jakieś 7 miesięcy i waży około 20 kg[/quote]

20 kg wazy TERAZ a ile bedzie wazyl jak dorosnie? Bo jeszcze pojsc w gore moze i w bok...czyli iles tam kg jeszcze dojdzie. Obawiam sie ze do 35 kg moze byc za mala - smycz dobieramy do charakteru psa a nie zawsze do wagi smyczy. Wiec - ja bym brala 3ke (do 50/60 kg)

Posted

Mam flexi summertime i już mi się psuje, a używamy jej od 1,5 miesiąca. Nie wiem czemu tak się dzieję. Prowadzę na niej szczeniaka maltańczyka i w dodatku przez małą pomyłkę kupiłam smycz nie do 12 kg, ale do 20 kg, więc... Poprzednie flexi wydawały mi się bardziej niezniszczalne.

Posted

[quote name='MickeyM']Mam flexi summertime i już mi się psuje, a używamy jej od 1,5 miesiąca. Nie wiem czemu tak się dzieję. Prowadzę na niej szczeniaka maltańczyka i w dodatku przez małą pomyłkę kupiłam smycz nie do 12 kg, ale do 20 kg, więc... Poprzednie flexi wydawały mi się bardziej niezniszczalne.[/quote]
Oddaj do reklamacji. :cool3: ;)

Posted

[quote name='MickeyM']Aj, na allegro ją kupiłam. :/ Ten skórzany pasek przy karabińczyku się pruję, a kiedy blokuję taśmę, to najczęściej zdarza się, że puszcza.[/quote]

dlatego ja na allegro nie kupuje...

ale kupilas w sklepie i masz paragon? jesli tak to nie ma problemu z reklamacja o tyle, ze to Ty placisz za wysylke smyczy do sklepu. I tu jest taka niby oszczednosc - taniej na allegro a jak cos sie dzieje...ja wolalam dodac te 20 zl i miec mozliwosc reklamacji tuz pod nosem;)
Jak masz paragon reklamuj, jak nie...kombinuj zeby smycz naprawic;) Skorzany pasek naprawilabym chociazby u szewca - porafia zdzialac cuda;) Gorzej z blokada...jestes pewna, ze dobrze blokujesz smycz?

Posted

Jestem pewna, że dobrze ją blokuję. Miałam wcześniej inne flexi i byłam zadowolona. W sumie większość tych smyczy, które miałam także kupiłam na allegro. Zawsze staram się wybierać allegrowicza z jak największą ilością pozytywnych komentarzy (parę razy już się przejechałam...:diabloti:), a poza tym przy okazji zakupu smyczy od razu zamawiam więcej rzeczy. Na razie będę dalej używała summertime'a, bo mój szczenior i tak niezmordowanie tarmosi tą linkę na spacerach. I tak nigdy nie zrezygnuję z flexi, bo wg mnie to najlepsze dostępne na rynku smycze automatyczne, jednak już chyba nigdy nie zdecyduję się na taśmę. Głupi w sumie powód, ale denerwuje mnie to, że 2m taśmy od obroży jest po każdym spacerze uwalone błotem. Przy tak małym psie, którego wszędzie jest pełno ciężko mi cały czas kontrolować długość smyczy, więc... A i tak mam niebieskiego summertime'a. Jak wyglądałby w naszym przypadku żółty - nie wiem. :roll: Następnym razem wrócę do linki.

Posted

[quote name='MickeyM']I tak nigdy nie zrezygnuję z flexi, bo wg mnie to najlepsze dostępne na rynku smycze automatyczne, jednak już chyba nigdy nie zdecyduję się na taśmę. Głupi w sumie powód, ale denerwuje mnie to, że 2m taśmy od obroży jest po każdym spacerze uwalone błotem. Przy tak małym psie, którego wszędzie jest pełno ciężko mi cały czas kontrolować długość smyczy, więc... A i tak mam niebieskiego summertime'a. Jak wyglądałby w naszym przypadku żółty - nie wiem. :roll: Następnym razem wrócę do linki.[/quote]

co kto lubi - tasme bardzo ladnie sie pierze, wystarczy troszke mydla szczotka i przeleciec raz czy dwa razy po tasmie potem pod kaloryfer i mamy smycz czysta i sucha w dosc krotkim czasie - to nie wymaga wiele pracy;) a i tak uwazam, ze trzeba to robic wlasnie ze wzgledu na mechanizm - na tasmie osadza sie brud i zeby to sie nie dostalo do srodka w zbyt duzej ilosci - warto myc. Co kto lubi ;) ja nigdy nie kupie linki - szkoda mi mojego psa, moich nog i innych spotykanych na spacerze;)

Posted

[quote name='MickeyM']Moja taśma już niestety nie chce się doprać, chociaż czyściłam ją każdego dnia.[/quote]

czyli wniosek ze nie warto przeplacac i kupowac standardowe kolory:eviltong:

Posted

Znów wróciłam ze spaceru i smycz cała uwalona. :lol: Jak mnie to wkurza. Trochę mnie denerwuje ten summertime. Następnym razem albo linka albo po prostu taśma, ale w jakimś ciemnym kolorze. Tyle kasy zabuliłam za to, że mam pastelowo niebieską smycz i co mi z tego. :lol:

Posted

[quote name='MickeyM']Jestem pewna, że dobrze ją blokuję. Miałam wcześniej inne flexi i byłam zadowolona. W sumie większość tych smyczy, które miałam także kupiłam na allegro. Zawsze staram się wybierać allegrowicza z jak największą ilością pozytywnych komentarzy (parę razy już się przejechałam...:diabloti:), a poza tym przy okazji zakupu smyczy od razu zamawiam więcej rzeczy. Na razie będę dalej używała summertime'a, bo mój szczenior i tak niezmordowanie tarmosi tą linkę na spacerach. I tak nigdy nie zrezygnuję z flexi, bo wg mnie to najlepsze dostępne na rynku smycze automatyczne, jednak już chyba nigdy nie zdecyduję się na taśmę. Głupi w sumie powód, ale denerwuje mnie to, że 2m taśmy od obroży jest po każdym spacerze uwalone błotem. Przy tak małym psie, którego wszędzie jest pełno ciężko mi cały czas kontrolować długość smyczy, więc... A i tak mam niebieskiego summertime'a. Jak wyglądałby w naszym przypadku żółty - nie wiem. :roll: Następnym razem wrócę do linki.[/quote]
Ale jak to ciężko Ci kontrolować długość smyczy? Przecież smycz jest cały czas napięta i nie ma kontaktu z ziemią, więc skąd to błoto? :roll:

Posted

Mój pies ma w zwyczaju, że np. idzie 2 metry przede mną a za chwilę jest za mną, bo coś zobaczył, czy też często zdarza się, że biegnie a za chwilę się wraca i ciągnie zębami za smycz (odbieram to jako "pospiesz się"). Chodzi o to, że mam smycz 5metrową. Dajmy na to pies idzie akurat na 3 metrach i zaraz wraca się i już jest przy mnie, smycz plącze mu się pod nogami. Przy tak małym psie, który jest zresztą jeszcze w wieku szczenięcym ciężko mi kontrolować długość smyczy tak, aby ta nie walała się po ziemi tym bardziej, że mój pies jest bardzo żywy. Nie wiem, czy napisałam dokładnie to co chciałam powiedzieć, ale mam nadzieję, że chociaż w pewnej części tak. :roll:

Posted

[quote name='MickeyM']Mój pies ma w zwyczaju, że np. idzie 2 metry przede mną a za chwilę jest za mną, bo coś zobaczył, czy też często zdarza się, że biegnie a za chwilę się wraca i ciągnie zębami za smycz (odbieram to jako "pospiesz się"). Chodzi o to, że mam smycz 5metrową. Dajmy na to pies idzie akurat na 3 metrach i zaraz wraca się i już jest przy mnie, smycz plącze mu się pod nogami. Przy tak małym psie, który jest zresztą jeszcze w wieku szczenięcym ciężko mi kontrolować długość smyczy tak, aby ta nie walała się po ziemi tym bardziej, że mój pies jest bardzo żywy. Nie wiem, czy napisałam dokładnie to co chciałam powiedzieć, ale mam nadzieję, że chociaż w pewnej części tak. :roll:[/quote]

eeee to po co ją blokujesz jak jest rozciągnięta. Po to jest ta rolka żeby smycz się chowała i wysuwała.;)

Posted

Dlatego, że mój pies waży jakieś 2 kg, a smycz którą kupiłam jest dla psów o masie ciała do 20 kg :oops: i ta smycz trochę go ''ciągnie''. To długa i skomplikowana historia, jak każda w moim przypadku. :evil_lol:

Posted

[quote name='MickeyM']Mój pies ma w zwyczaju, że np. idzie 2 metry przede mną a za chwilę jest za mną, bo coś zobaczył, czy też często zdarza się, że biegnie a za chwilę się wraca i ciągnie zębami za smycz (odbieram to jako "pospiesz się"). Chodzi o to, że mam smycz 5metrową. Dajmy na to pies idzie akurat na 3 metrach i zaraz wraca się i już jest przy mnie, smycz plącze mu się pod nogami. Przy tak małym psie, który jest zresztą jeszcze w wieku szczenięcym ciężko mi kontrolować długość smyczy tak, aby ta nie walała się po ziemi tym bardziej, że mój pies jest bardzo żywy. Nie wiem, czy napisałam dokładnie to co chciałam powiedzieć, ale mam nadzieję, że chociaż w pewnej części tak. :roll:[/quote]
Aaa, to wszystko wyjaśnia, czyli to że smycz jest brudna, to nie wina smyczy. :lol:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Aaa, to wszystko wyjaśnia, czyli to że smycz jest brudna, to nie wina smyczy. :lol:[/quote]

Na automatycznej smyczy prowadzę też swojego drugiego psa, który waży 30 kg i też zawsze wala mi się linka po ziemi. Ja już teraz sama nie wiem co robię. :lol: Tak czy siak zawsze staram się prowadzić psa przy zablokowanej smyczy, bo obydwa czworonogi, to straszne diabły i wszędzie ich pełno. Poza tym raz zdarzyło mi się, że mój pies próbował wbiec na jezdnię i gonić samochód. :roll:

Posted

[quote name='martita']Dlaczego uzywacie smyczy automatycznych?Zawsze chcialam zadac takie pytanie...:roll:[/quote]
A skąd to pytanie, czy to takie dziwne?
Dlatego, że jest to wygodne po prostu.
Jeśli np. suczka ma cieczkę i nie można jej spuścić, to ma chociaż większe pole do biegania niż na zwykłej smyczy.
Albo gdy jesteśmy na spacerze w miejscu, gdzie nie można spuszczać psów (bliskość ulicy, park), a chcemy by psiak pobiegał choć trochę.