króliczek Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 [B]KIKUNIA-[/B] Hillsem je ,Hillsem:mad: Muszę jednak Hillsa zastąpić jakąś inną karmą (myślałam o Best Choice lub Nutro Choice)bo po Hillsie s...ją więcej niż jedzą:-o Quote
rekus Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Krolik- po royal, eukanuba sranko jest o wiele milsze dla oka.kupy sa twarde, czy luzne? Quote
Kika Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 [quote name='króliczek'][B]KIKUNIA-[/B] Hillsem je ,Hillsem:mad: Muszę jednak Hillsa zastąpić jakąś inną karmą (myślałam o Best Choice lub Nutro Choice)bo po Hillsie s...ją więcej niż jedzą:-o[/quote] Może spróbujesz to czym ja karmię - kup mało:lol: ( Proformance) Quote
Draczyn Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Ja zhillsa jestem bardzo zadowolona. Po Royalu ostatnio strasznie bączyly, a w zimie trudno trzymać okna cały cas otwarte:angryy::angryy: Quote
króliczek Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 [B]Rekus -Eukanuba[/B] niestety od jakiegoś czasu zeszła na psy.Dlatego dzięki za radę ,ale nie skorzystam.Na Royalu był Nobis -ok. 3 m-ce i niby wszystko ok. ale przy wymianie sierści wyglądał dużo gorzej niż jak jadł Best Choice lub Nutra Nuggets.Teraz dla maluchów szukam czegoś optymalnego.Hills smakuje im bardzo ale stolce jak stodoła.:evil_lol: [B]Kika-[/B]Proformance w pobliżu ,w małych opakowaniach niestety nie do zdobycia ,jedynie w dużych worach przez internet.Boję się jednak zaryzykować 15 kg.:razz: Quote
Kika Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Są małe worki - 3kg (chyba że się zapasy skończyły) Znajomym sprowadzałam - karmią amstaffa- bardzo zadowoleni. A co do Eukanuby- ja bym nie ryzykowała - wiem z własnego doświadczenia,że psy wyrastają na niej jakby na szczudłach były trzymane.Zbyt szybki przyrost koścca, a to u molosa już zupełnie niewskazane. Quote
króliczek Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Zgadzam się z Tobą [B]KIKA[/B] w 100%.Najgorszy u molosa jest zbyt szybki wzrost.Dlatego m.in. Eukanuba odpada.Straciłam też resztkę wiary w Royala .A Proformance ?? Napisz mi coś więcej o tej karmie .Jakie dodatki w niej są .Na bazie czego jest produkowana?? itp. Jeśli Bafiśka na niej ładnie wygląda i niealergizuje się to musi być ok:multi: Masz może namiary na kogoś rozprowadzającego tą karmę w mazowieckim?? Quote
Draczyn Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 Sharpeje są bardzo podatne na choroby skóry i wszelkie uczulenia. Moim zdaniem ich zdrowie zależy w dużej mierze od sposobu żywienia. Przede wszystkim żadnych przypraw i konserwantów, a będą żyły długo i szczęśliwie. Nie eksperymentowała bym z karmą zmieniając ją Quote
króliczek Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 [B]Draczyn[/B] -u mnie to nie eksperymenty lecz szukanie złotego środka.U tak maleńkich psiaków jakimi są moje króliczki jedyną gwarancją i potwierdzeniem jakości i przyswajalności karmy (oraz jej dobrego wpływu na organizm) są właśnie kupy:p .Ja z obecnych QP nie byłam zadowolona (cztaj jak nie jesteś obrzydliwa.).Nie odpowiadała mi ich konsystencja ,zapach i wielkość .Czyli wszystko:cool3: . Od wczoraj wprowadzamy 1/2 na 1/2 Nutra Nuggets(Super Premium).Już po 10 posiłkach widać różnicę(zdecydowana różnica).Stolce objętościowo mniejsze i bardzo,bardzo zwarte.Dodatkowo zapach dużo przyjemniejszy.Myślę ,że zakończę poszukiwania .Jednak i tak poczekam na rekomendację [B]Kiki[/B] względem Proformance.Człowiek uczy się całe życie,prawda??Warto wiedzieć co inni chwalą.:multi: Quote
Draczyn Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 Ja zawsze dzieciaki wszystkie karmię do 7go tygodnia naturałnie i dodaję tylko fosforan wapnia i kupki mają ekstra. Suchej karmy dla żadnych młodych szczeniąt nie polecam - żadnej karmy Quote
elżbietarusos Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 Draczyn ma rację , najlepiej karmić szczenięta naturalnie. Ja często kupuję mięso w ubojni , i widzę że to którego nie biorą indywidualni odbiorcy oraz producenci mrożonego mięsa dla psów pozostaje dla firm typu Bakutil ,ta z kolei przerabia wszelkie odpady mięsne ( a więc także mózgi , rodnice , macice i inne paskudztwa ) na mączki kostno-miesne , które z kolei dodawane są do zarówno drogich jak i tanich karm suchych. Tak naprawdę nie ma więc doskonałej suchej karmy. Ja nawet mam większe zaufanie do karm nie konserwowanych , nie barwionych sztucznie ,bez dodatków smakowych i zapachowych ,które są bardziej naturalne , choć mniej chętnie jedzone przez psy. Quote
Agama Posted January 1, 2006 Author Posted January 1, 2006 KROLICZKU witam w NOWYM ROKU i zycze spelnienia marzen najskrytszych...jesli nutra im pasi to mozesz tak trzymac . Ja szczeniaczkom podaje i naturalne papu a suche NUTRO CHOICE LAMB end RICE PUPPY :lol: co do Performance to znam tylko z folderkow reklamowych jutro moge sprawdzic i podam CI namiary dystrybutor to firma ,ktora miesci sie na Elblaskiej w warszawce jesli sie nie myle Quote
króliczek Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Zdaję sobię sprawę z tego ,że to co naturalne jest najlepsze. Pod warunkiem : *Gdy mamy możliwość zakupu mięsa nie konserwowanego chemicznie oraz wcześniej żywionego także naturalnie bez wspomagaczy ,hormonów i antybiotyków. *Gdy potrafimy właściwie zbilansować ową karmę pod względem zapotrzebowania zwierzęcia i jego wieku.Zapewnić właściwe proprcje białka ,wypełniacza i dodać do tego w odpowiedniej ilości witaminy i mikroelementy *Gdy potrafimy tak przetworzyć nasz domowy wyrób(pieczenie ,gotowanie ,mrożenie itp) aby była w nich zachowana jak największa ilość witamin i skład.Mineralnych. *Gdy nasze zwierzęta zajadają nasz wytwór ze smakiem i nie mają przy tym żadnych sensacji-żołądkowo/jelitowych *Gdy mogą liczyć na świeże i codziennie przygotowywane posiłki ,nie poddawane dodatkowym niepotrzebnym obróbkom *itd ........Wtedy ma to sens.Ja niestety nie mogę spełnić już kilku p-któw z w/w wymienionych ,dlatego posiłkuję się suchą karmą z najwyższej półki.;) Quote
króliczek Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Witaj [B]AGAMO[/B].Tobie również spełnienia marzeń ,wielu sukcesów osobisto/zawodowych,,zdrowia ,radości i uśmiechu na codzień,pociechy z Ondrasza ( z łysych i pomarszczonych również;) ) w [B]NOWYM 2006 roku życzę.[/B] Quote
karolka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU :multi: wszystkim psim maniakom Quote
karolka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Oto mój maleńki RED DURANGO ze swoim nowym panem, testują prezenty :) [URL=http://img348.imageshack.us/my.php?image=reddurango11tyg033co.png][IMG]http://img348.imageshack.us/img348/9233/reddurango11tyg033co.th.png[/IMG][/URL] [URL=http://img348.imageshack.us/my.php?image=reddurango11tyg022dd.png][IMG]http://img348.imageshack.us/img348/2180/reddurango11tyg022dd.th.png[/IMG][/URL] Quote
Draczyn Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Sliczny chłopczyk. To Twój synek? A sharpeje tez mi się okropnie podobają Quote
karolka Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 To nowy właściciel szczeniaczka z mojej hodowli, ale jest naprawde śliczny i bardzo kocha małego RED DURANGO. Quote
Draczyn Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [img]http://img321.imageshack.us/img321/1073/zima00665qc.jpg[/img][img]http://img310.imageshack.us/img310/172/swieta0054tg.jpg[/img] Quote
Draczyn Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Karolka nie mogę się napatrzyć na Twojego pięknego szczeniaczka w awataru - przesłodki:multi::multi::multi::multi: Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 A co tutaj tak pusto. Snieg Was zasypal ????????????????????????????:placz::placz: Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/3842/tnhpim10340en.jpg[/IMG][/URL] Quote
TristaNeo Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 A to nasza Yoko :-) ooo nie wychodzi :-( Quote
Draczyn Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 [quote name='TristaNeo']A to nasza Yoko :-) ooo nie wychodzi :-([/quote]To daj ją jeszcze raz, bo jakoś nie wyszla - biala plama:placz::placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts