Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I]Czytałam o Jagulce ....to przykre ....a jak teraz się czuje....[/I]
[/quote]
Jaulek czuje się świetnie, minął jej szybciutko wirus, taki jak u Leona Mai, ma apetycik, oraz humorek stareo zreda jak zwykle. Kaszle jednak coraz częściej, no i my wiemy to, co ona nie wie, ze już niewiele jej życia zostało. Pewnie, że to smutne. Wydaje się nam, ze Jaulka była z nami od zawsze. Była zawsze trochę "nie wylędna", ale intelientna i posłuszna. Żebyście widzieli jej mamusię. 16 lat temu, ponieważ obiecałam dzieciątku psa,a właśnie oszczeniła się przecudnej urody suczka Zosi koleżanki , poszłam wczesniej, po kryjomu, tknieta złym przeczuciem, obejrzeć te cuda. Małe, jak małe, wszystkie czarne i prawie jednakowe. Ale mamusia, która na mnie wymaszerowała ze zmarszczonym pyskiem, miała tułów dłuości jamnika, krótkie łapy i wielki łeb. Słowo się jednak rzekło, nie pomogły perswazje, że pieseczek po mamuni może być traiczny i Jaulka wylądowała u nas. Do 1.5 roku była u nas na wylocie. Z zapamietaniem szukalismy dla niej druieo , szczęśliweo domku. Ale, ze ja uczciwie informowałam, ze pieseczek ryzie i niszczy, nikt się jakoś nie zakochał. Zeżarła nam tapczan, 2pary wyciszajacych drzwi z ąbki ze skajem, 2 opakowania lekarstw na prostatę pana domu, mnóstwo książek i poduszek. Oczywiście demolowanie odbywało się w naszej nieobecności i nieraz miałyśmy po powrocie , na sprzątnięcie 15 minut. Raz jeździłam po całej Warszawie, usiłując odkupić panu Szalkiewiczowi identyczne buty i podrzucić, zeby nie było na Jaulkę. Z nami,w domu była rzeczna, mądra i spokojna, a także wyrosła na całkiem proporcjonalnie zbudowaneo pieska. Oczywiście, po ok 1,5 roku , przestała niszczyć . Kocha nas bardzo, najbardziej Justynę i czarną kotkę. Ustępuje Sabuni i nienawidzi Bolusia. No, a teraz powolutku odchodzi. Zawsze miała silną osobowość i nie siedziała w kącie, więc wyrwa w naszym zyciu będzie oromna, ale ona o tym nie wie, jest spokojna i poodna. Dożywa swoich dni, a nasze zadanie, to pomóc jej odejść bez cierpień,odząc sie z koleja rzeczy.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='HankaRupczewska']I znowu pięknie napisałaś ....[/quote]

No właśnie... ona tak zawsze pięknie napisze, że po niej nigdy nie wiem co napisać... Może tylko to, że jestem z tobą Sabinko, ale to mam nadzieję, że wiesz :loveu:

Posted

[quote name='mmbbaj']No właśnie... ona tak zawsze pięknie napisze, że po niej nigdy nie wiem co napisać... Może tylko to, że jestem z tobą Sabinko, ale to mam nadzieję, że wiesz :loveu:[/quote]
Bajaneczko, coś mi zupełnie bezpodstawnie kadzisz :evil_lol: , poza tym wiem, że jesteś ze mną aż do robowej deski, poza tym cieszę się, że rozpisałaś sie u mnie tak chętnie, jak u inych doociółek :diabloti: .A ja do Ciebie tez wpadnę, jak juz ten mały "podżarek" spokojnie zaśnie.:evil_lol:

Posted

Jagulka "dala wam popalic" ale takie psy się najlepiej pamięta i takich najbardziej brakuje, ale miejmy nadzieje, ze bedzie z wami jeszcze dlugo

[quote name='Alicjarydzewska'][I]:shake:szkoda że przez kompik nie słychać....
[/I][/quote]

Można zgrać i przeslac mailem ;)

Posted

Mam jeszcze parę autorskich egzemplarzy.
Jesli ktoś chętny- proszę-zaraz wysyłam
Ale jeden warunek- poproszę (co łaska...zazwyczaj dają 20 :evil_lol: ) o wpłatę na konto AFN na sukę Żanetę wyjętą z umieralni w Węgrowie...jest ktoś chętny?

Za czułe serce- zaśpiewam najpiękniej jak umiem (i płytkę- prześlę - z dedykacją)...a Sabinka1 mnie zaraz zabije, że jej zaśmiecam galerię...:razz:

Posted

[quote name='bea100']Mam jeszcze parę autorskich egzemplarzy.
Jesli ktoś chętny- proszę-zaraz wysyłam
Ale jeden warunek- poproszę (co łaska...zazwyczaj dają 20 :evil_lol: ) o wpłatę na konto AFN na sukę Żanetę wyjętą z umieralni w Węgrowie...jest ktoś chętny?

Za czułe serce- zaśpiewam najpiękniej jak umiem (i płytkę- prześlę - z dedykacją)...a Sabinka1 mnie zaraz zabije, że jej zaśmiecam galerię...:razz:[/quote]
[B][SIZE=4][COLOR=red]NIE ZABIJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]Z ust mi to wyjęłaś, a raczej z myśli!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]Pomyślałam już o tym wczoraj, ale nie śmiałam zaaić. Jak to dobrze Bea. [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=red]Masz do dyspozycji moją alerię. [/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

HA, no to jak mam do dyspozycji to jeszcze dodam (nieskromnie) że ta płyta to unikat (wyczerpany nakład) fajnie ją zaaranżował Janusz Koman a wspaniale zilustował Edward Lutczyn a w środku ma list polecający od BPa Zawitkowskiego ,,autoryzujący" słowa śpiewanych (przeze mnie) ,,Pieśni Świątecznych"...jest ktoś chętny?

Posted

[quote name='Katcherine']Ja jestem...tylko ze mama idzie na operacje i nie mam jak przekazac pieniazkow....BUUUUUUUU![/quote]
Nie płacz, musisz teraz być uśmiechnięta dla swojej mamy.
Podaj mi na pw adres: wyślę a jak mama wróci to wtedy wpłacisz , teraz zrobię Ci ja trochę radości...może tak być?

Posted

beatko- ja jestem ...na wyspach.
Pokombinuje- zeby pieniazki wyslac jakims sposobem bez mamy angazowania, ktora jest w Polsce.A jak juz wykombinuje sposob to Ciebie poprosze o przetrzymanie plytki dla nas do naszej wizyty w domu. Ok?

Posted

[quote name='Katcherine']beatko- ja jestem ...na wyspach.
Pokombinuje- zeby pieniazki wyslac jakims sposobem bez mamy angazowania, ktora jest w Polsce.A jak juz wykombinuje sposob to Ciebie poprosze o przetrzymanie plytki dla nas do naszej wizyty w domu. Ok?[/quote]
Ooo, nie wiedziałam :lol:
Jeden egzemplarz- rezerwuję :loveu:

Posted

;) mam po prostu cichutka nadzieje na Wigilie 2007 wreszcie z pieknymi koledami. W tym roku panowala niestety zastraszajaca Cisza.TZ-ta stratowal slon nie po uszach lecz po strunach glosowych...a ja za to sluchu nie mam- to sie nie bardzo nadaje...

Posted

podaję POMOCOWE FUNDACYJNE DOGO-konto:

[B][SIZE=4]ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]VOLKSWAGEN BANK[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]78213000042001038801430001[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B]UL. JAGIEŁŁY 5 M 19[/B]
[B]14-100 OSTRÓDA[/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[U]proszę koniecznie dopisać na przelewie:[/U]
[B][/B]
[B][U]od...(swój nick)...dla ŻANETY Z WĘGROWA[/U][/B]

Posted

Sprobuje sie dowiedziec jak by wygladala wplata za pomoca PayPal- jak wyglada procedura- i jakie sa warunki przesylania pieniazkow. Niestety- z konta na konto jest za drogo- bo w przeliczeniu na zl wychodzi okolo 100zl za jeden przelew....

Posted

[B]"Kochani moi........"[/B]

[B]Tak zawsze zaczyna swoje cudowne kazania biskup Zawitkowski, a polecając orąco tę płytę mówi: [COLOR=red]" Ufam, ze kolędy śpiewane przez Beatę Salwin i załaczone nam narania do zbioru, niektórym przywrócą usmiech, Polakom poza Ojczyzną przyniosą trochę wzruszeń, a wszystkim niech będa ku serc pokrzepieniu. "[/COLOR][/B]