Sabina1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I]Czytałam o Jagulce ....to przykre ....a jak teraz się czuje....[/I] [/quote] Jaulek czuje się świetnie, minął jej szybciutko wirus, taki jak u Leona Mai, ma apetycik, oraz humorek stareo zreda jak zwykle. Kaszle jednak coraz częściej, no i my wiemy to, co ona nie wie, ze już niewiele jej życia zostało. Pewnie, że to smutne. Wydaje się nam, ze Jaulka była z nami od zawsze. Była zawsze trochę "nie wylędna", ale intelientna i posłuszna. Żebyście widzieli jej mamusię. 16 lat temu, ponieważ obiecałam dzieciątku psa,a właśnie oszczeniła się przecudnej urody suczka Zosi koleżanki , poszłam wczesniej, po kryjomu, tknieta złym przeczuciem, obejrzeć te cuda. Małe, jak małe, wszystkie czarne i prawie jednakowe. Ale mamusia, która na mnie wymaszerowała ze zmarszczonym pyskiem, miała tułów dłuości jamnika, krótkie łapy i wielki łeb. Słowo się jednak rzekło, nie pomogły perswazje, że pieseczek po mamuni może być traiczny i Jaulka wylądowała u nas. Do 1.5 roku była u nas na wylocie. Z zapamietaniem szukalismy dla niej druieo , szczęśliweo domku. Ale, ze ja uczciwie informowałam, ze pieseczek ryzie i niszczy, nikt się jakoś nie zakochał. Zeżarła nam tapczan, 2pary wyciszajacych drzwi z ąbki ze skajem, 2 opakowania lekarstw na prostatę pana domu, mnóstwo książek i poduszek. Oczywiście demolowanie odbywało się w naszej nieobecności i nieraz miałyśmy po powrocie , na sprzątnięcie 15 minut. Raz jeździłam po całej Warszawie, usiłując odkupić panu Szalkiewiczowi identyczne buty i podrzucić, zeby nie było na Jaulkę. Z nami,w domu była rzeczna, mądra i spokojna, a także wyrosła na całkiem proporcjonalnie zbudowaneo pieska. Oczywiście, po ok 1,5 roku , przestała niszczyć . Kocha nas bardzo, najbardziej Justynę i czarną kotkę. Ustępuje Sabuni i nienawidzi Bolusia. No, a teraz powolutku odchodzi. Zawsze miała silną osobowość i nie siedziała w kącie, więc wyrwa w naszym zyciu będzie oromna, ale ona o tym nie wie, jest spokojna i poodna. Dożywa swoich dni, a nasze zadanie, to pomóc jej odejść bez cierpień,odząc sie z koleja rzeczy. Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 To co przeznaczone i nieuchronne- nadejść musi. Nie jestes sama, my będziemy obok. Quote
Szczurosława Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 biedna Jaga:-( , mam nadzieję, że malutka nie zadje sobie sprawy z tego co nieuchronne i odejdzie szybko, bezboleśnie, ale nie tak wcześnie! Quote
Alicja Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [I][B]:loveu:oj jak dobrze że nie znalazł się żaden inny domek dl Jagulki bo gdzie byłaby tak kochana jak u Was:loveu:[/B][/I] Quote
mmbbaj Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='HankaRupczewska']I znowu pięknie napisałaś ....[/quote] No właśnie... ona tak zawsze pięknie napisze, że po niej nigdy nie wiem co napisać... Może tylko to, że jestem z tobą Sabinko, ale to mam nadzieję, że wiesz :loveu: Quote
Sabina1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 [quote name='mmbbaj']No właśnie... ona tak zawsze pięknie napisze, że po niej nigdy nie wiem co napisać... Może tylko to, że jestem z tobą Sabinko, ale to mam nadzieję, że wiesz :loveu:[/quote] Bajaneczko, coś mi zupełnie bezpodstawnie kadzisz :evil_lol: , poza tym wiem, że jesteś ze mną aż do robowej deski, poza tym cieszę się, że rozpisałaś sie u mnie tak chętnie, jak u inych doociółek :diabloti: .A ja do Ciebie tez wpadnę, jak juz ten mały "podżarek" spokojnie zaśnie.:evil_lol: Quote
PIKA Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Jagulka "dala wam popalic" ale takie psy się najlepiej pamięta i takich najbardziej brakuje, ale miejmy nadzieje, ze bedzie z wami jeszcze dlugo [quote name='Alicjarydzewska'][I]:shake:szkoda że przez kompik nie słychać.... [/I][/quote] Można zgrać i przeslac mailem ;) Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Mam jeszcze parę autorskich egzemplarzy. Jesli ktoś chętny- proszę-zaraz wysyłam Ale jeden warunek- poproszę (co łaska...zazwyczaj dają 20 :evil_lol: ) o wpłatę na konto AFN na sukę Żanetę wyjętą z umieralni w Węgrowie...jest ktoś chętny? Za czułe serce- zaśpiewam najpiękniej jak umiem (i płytkę- prześlę - z dedykacją)...a Sabinka1 mnie zaraz zabije, że jej zaśmiecam galerię...:razz: Quote
Sabina1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 [quote name='bea100']Mam jeszcze parę autorskich egzemplarzy. Jesli ktoś chętny- proszę-zaraz wysyłam Ale jeden warunek- poproszę (co łaska...zazwyczaj dają 20 :evil_lol: ) o wpłatę na konto AFN na sukę Żanetę wyjętą z umieralni w Węgrowie...jest ktoś chętny? Za czułe serce- zaśpiewam najpiękniej jak umiem (i płytkę- prześlę - z dedykacją)...a Sabinka1 mnie zaraz zabije, że jej zaśmiecam galerię...:razz:[/quote] [B][SIZE=4][COLOR=red]NIE ZABIJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=red]Z ust mi to wyjęłaś, a raczej z myśli!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=red]Pomyślałam już o tym wczoraj, ale nie śmiałam zaaić. Jak to dobrze Bea. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=red]Masz do dyspozycji moją alerię. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 HA, no to jak mam do dyspozycji to jeszcze dodam (nieskromnie) że ta płyta to unikat (wyczerpany nakład) fajnie ją zaaranżował Janusz Koman a wspaniale zilustował Edward Lutczyn a w środku ma list polecający od BPa Zawitkowskiego ,,autoryzujący" słowa śpiewanych (przeze mnie) ,,Pieśni Świątecznych"...jest ktoś chętny? Quote
Katcherine Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ja jestem...tylko ze mama idzie na operacje i nie mam jak przekazac pieniazkow....BUUUUUUUU! Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Katcherine']Ja jestem...tylko ze mama idzie na operacje i nie mam jak przekazac pieniazkow....BUUUUUUUU![/quote] Nie płacz, musisz teraz być uśmiechnięta dla swojej mamy. Podaj mi na pw adres: wyślę a jak mama wróci to wtedy wpłacisz , teraz zrobię Ci ja trochę radości...może tak być? Quote
Hanna R. Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='bea100']ktoś chętny?[/quote] Ja chcę. To znaczy - bardzo proszę :grins: Quote
Alicja Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [B][I]:loveu:do mnie tez przyjdzie pocztą płytka[/I][/B] Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Alicjarydzewska: cieszę się, że moja płyta trafi do Ciebie, jutro wysyłam....dziękujemy z Sabinką1 w imieniu Żanetki :loveu: Quote
Katcherine Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 beatko- ja jestem ...na wyspach. Pokombinuje- zeby pieniazki wyslac jakims sposobem bez mamy angazowania, ktora jest w Polsce.A jak juz wykombinuje sposob to Ciebie poprosze o przetrzymanie plytki dla nas do naszej wizyty w domu. Ok? Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 HankaRupczewska: jutro wysyłam:multi: , dziękujemy skarbie :loveu: Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Katcherine']beatko- ja jestem ...na wyspach. Pokombinuje- zeby pieniazki wyslac jakims sposobem bez mamy angazowania, ktora jest w Polsce.A jak juz wykombinuje sposob to Ciebie poprosze o przetrzymanie plytki dla nas do naszej wizyty w domu. Ok?[/quote] Ooo, nie wiedziałam :lol: Jeden egzemplarz- rezerwuję :loveu: Quote
PIKA Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 O!!! co ja widze :multi: Plytka idzie jak woda :multi: Reklama dżwignia handlu :lol: Quote
Hanna R. Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='bea100']HankaRupczewska: jutro wysyłam:multi: , dziękujemy skarbie :loveu:[/quote] Dzięki, Beatko. Quote
Katcherine Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 ;) mam po prostu cichutka nadzieje na Wigilie 2007 wreszcie z pieknymi koledami. W tym roku panowala niestety zastraszajaca Cisza.TZ-ta stratowal slon nie po uszach lecz po strunach glosowych...a ja za to sluchu nie mam- to sie nie bardzo nadaje... Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 podaję POMOCOWE FUNDACYJNE DOGO-konto: [B][SIZE=4]ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE[/SIZE][/B] [B][SIZE=4][/SIZE][/B] [B][SIZE=4]VOLKSWAGEN BANK[/SIZE][/B] [B][SIZE=4]78213000042001038801430001[/SIZE][/B] [B][SIZE=4][/SIZE][/B] [B]UL. JAGIEŁŁY 5 M 19[/B] [B]14-100 OSTRÓDA[/B] [B][SIZE=4][/SIZE][/B] [U]proszę koniecznie dopisać na przelewie:[/U] [B][/B] [B][U]od...(swój nick)...dla ŻANETY Z WĘGROWA[/U][/B] Quote
Katcherine Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Sprobuje sie dowiedziec jak by wygladala wplata za pomoca PayPal- jak wyglada procedura- i jakie sa warunki przesylania pieniazkow. Niestety- z konta na konto jest za drogo- bo w przeliczeniu na zl wychodzi okolo 100zl za jeden przelew.... Quote
Sabina1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 [B]"Kochani moi........"[/B] [B]Tak zawsze zaczyna swoje cudowne kazania biskup Zawitkowski, a polecając orąco tę płytę mówi: [COLOR=red]" Ufam, ze kolędy śpiewane przez Beatę Salwin i załaczone nam narania do zbioru, niektórym przywrócą usmiech, Polakom poza Ojczyzną przyniosą trochę wzruszeń, a wszystkim niech będa ku serc pokrzepieniu. "[/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts