Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial Black][COLOR=YellowGreen][B]Sabinko [/B][/COLOR][/FONT]- jak ws[aniale Cię czytać :loveu: :multi::multi::multi:
bardzo się cieszę ze jesteś już w domku i na dokładke masz siłę siadać do kompa i być z nami :multi:

nabieraj sił i zdrowiej zebyśmy juz nie musieli za Toba tylu dni tesknić 8)

buziaki
Gosia

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/goldies/4/103.gif[/IMG]Jak wspaniale Cię Sabinko usłyszeć :multi: Wracaj szybciutko do zdrowia i nie przeciążaj organizmu siedząc przed monitorem :razz: Odpoczywaj żeby szybciej do nas wrócić już na stałe :multi:
Córki naprawdę masz wspaniałe - ale co się dziwić...jaka matka takie córki :loveu: :loveu:
Moja karteczka coś długo idzie (mam nadzieję, że się nie zawieruszyła :-( ) ale w razie czego wysyłam drugą.
Kochana Sabinko, strasznie się cieszę [IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/love/3.gif[/IMG][IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/love/3.gif[/IMG]

Posted

[B]Sabinko, czy dobrze się czujesz? Bo niepodobne do ciebie żebyś na dogo nie zajrzała jak masz komputer "pod ręką" i...zaczynam się martwić :roll: [/B]
I chciałabym wiedzieć, czy doszła do ciebie ta duża koperta? Kurcze, miałam ją wysłać poleconym, ale chciałam żeby doszła szybciej i wysłałam priorytetem i teraz żałuję jeśli nie doszła! Poleconym przynajmniej miałabym pewność!

Posted

:smilecol: :cunao: :laola:
Sabinko witaj ! Nareszcie wrocilas :lol: .

Przepraszam...lzy z radosci same leca...
Wszystkiego Najlepszego i szybkiego powrotu do kondycji. A ze zdrowie wrocilo w to wierze MOCNO.I teraz tylko bedzie lepiej.

Posted

[quote name='mmbbaj'][B]Sabinko, czy dobrze się czujesz? Bo niepodobne do ciebie żebyś na dogo nie zajrzała jak masz komputer "pod ręką" i...zaczynam się martwić :roll: [/B]
[/quote]
Przepraszam Was bardzo. Wczoraj, jeździłam z Zosia od ósmej rano do Inst. onkologii, a potem jeszcze do Moędzylesia(szpitala). Wróciłyśmy o 15ej i nie miałam juz sił, zwłaszcza, ze po południu zawsze mam gorączkę. Ale dziś juś piszę.
[COLOR=red][B]Bajneczko [/B],[/COLOR][COLOR=black]p[/COLOR][COLOR=black]rzyszla koperta z bąbelkami i zupełnie mnie zatkało. Czy ja mogę powiedzieć, co było w kopercie? Masz wielkie serce i sprawiłaś mi tak ogromną radość. "Prezent " jest jeszcze sliczniejszy niż ten który oglądałam w internecie, a już wtedy bardzo mi się podobał. To jest perełeczka , oczywiście oprawię sobie , chociaż to wielka odpowiedzialność, żeby ramka podkreśliła jeszcze urodę. Może mi podpowiesz chociaż kolor, bo przecież wszystkie ramki z "Bajanami", świadczą o tym, że masz gust "ponad normę". Dziękuję Ci bardzo, bardzo za tę niespodziankę. [/COLOR]
[COLOR=black]Kochani, czy domyślacie się, co ja dostałam od Małagosi?[/COLOR]

Posted

[quote name='Sabina1'] Przepraszam Was bardzo. Wczoraj, jeździłam z Zosia od ósmej rano do Inst. onkologii, a potem jeszcze do Moędzylesia(szpitala). Wróciłyśmy o 15ej i nie miałam juz sił, zwłaszcza, ze po południu zawsze mam gorączkę. Ale dziś juś piszę.[/quote]

Boże, Sabinko, jak mi ulżyło! :mdleje: Najważniejsze, że jesteś! Zmartwiła mnie ta gorączka :shake: Mam nadzieję, że i to przejdzie, że to etap przejściowy? Trzymaj się kochana!Stale o tobie myślę cieplutko :buzi:

[COLOR=red][COLOR=#000000][quote name='Sabina1'][/COLOR][B]Bajneczko [/B],[/COLOR][COLOR=black]p[/COLOR][COLOR=black]rzyszla koperta z bąbelkami i zupełnie mnie zatkało. Czy ja mogę powiedzieć, co było w kopercie? Masz wielkie serce i sprawiłaś mi tak ogromną radość.[/COLOR][/quote]

Sabineczko, taki był cel, sprawić ci radość :lol: Dlatego tak niepokoiła mnie opieszałość poczty! A powiedzieć możesz, oczywiście! Ja sama zresztą na łamach tego topicu zadeklarowałam wcześniej co dostaniesz więc niektórzy wiedzą ;) I nikomu innemu bym go nie dała, tylko tobie! Nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa, że sprawiłam ci radość :loveu:

[COLOR=black][quote name='Sabina1'] oczywiście oprawię sobie , chociaż to wielka odpowiedzialność, żeby ramka podkreśliła jeszcze urodę. Może mi podpowiesz chociaż kolor[/quote][/COLOR]

W takich miejscach gdzie oprawiają są zwykle osoby, które bardzo dobrze umieją doradzić ;) Ja myślałam o takiej szerokiej, bejcowanej na ciemno zielony kolor, ale warto byłoby poprzymierzać...i najważniejsze żeby pasowała i podobała się tobie :lol:

Posted

Ech! :diabloti: Coś nie mogę sobie poradzić z tymi cytatami, dwa razy poprawiałam i ciągle są dwa! Niech już tak zostanie bo nie wiem o co chodzi :evil_lol:

Posted

Mmbbaj, wysłałaś Sabinie1 ,,Koguta malowanego na płótnie"?!? :multi:

Ufff, dobrze, że się Sabinko odezwałaś. Martwi mnie ta Twoja gorączka :roll:

Ja teraz qrcze codziennie pracuję do wieczora dlatego i smsuję do Ciebie nieregularnie (muszę odrobić dni wolne na sierpniowy urlop a nie wyobrażam sobie byś ze mną nie pobyła choć paru dni w Nadkolu dlatego musisz mi tu szybciutko ,,zdrowieć" :p )

Posted

Cześć, wracam z urlopu, a tu taka niespodzianka :multi:
Sabinka w domu, :multi: Cudownie :multi:
Kochana, jakby cos bylo potrzeba, to wiesz, ze ja blisko mam ;)

Posted

[quote name='bea100']Mmbbaj, wysłałaś Sabinie1 ,,Koguta malowanego na płótnie"?!? :multi:

[/quote]
Właśnie, malowanego koguta Izydora. Jest puszysty i kolorowy. Przycupnął sobie przy płocie, nie jakimśtam wycackanym i stylizownym, ale przy prawdziwym płocie z nierównymi sztachetami. Ja po prostu to uwielbiam. Zdawałoby się proste widoki - pochyłe pospolite dzrzewa przy wiejskiej drodze, załamane mostki, topniejące śniegi i rozlewiska, chałupki kryte słomą,Chrystus Frasobliwy i nasi wielcy święci w kapliczkach na rozstajach dróg. Nic ciekawego ? A pędzel artysty wydobywa chwytające za serce piękno. Na obrazie Państwa Bochenków zachód słońca potrafi być liliowy, a kogut...mój kogut Izydor na pewno pilnuje swoich żon, które sobie drepczą naokoło i dzięki oku malarza :multi: jest uwieczniony na obrazie nie jako "mięso rosołowe", ale piękny, kolorowy ptak.

Posted

[quote name='Sabina1']Właśnie, malowanego koguta Izydora. Jest puszysty i kolorowy. Przycupnął sobie przy płocie, nie jakimśtam wycackanym i stylizownym, ale przy prawdziwym płocie z nierównymi sztachetami. Ja po prostu to uwielbiam. Zdawałoby się proste widoki - pochyłe pospolite dzrzewa przy wiejskiej drodze, załamane mostki, topniejące śniegi i rozlewiska, chałupki kryte słomą,Chrystus Frasobliwy i nasi wielcy święci w kapliczkach na rozstajach dróg. Nic ciekawego ? A pędzel artysty wydobywa chwytające za serce piękno. Na obrazie Państwa Bochenków zachód słońca potrafi być liliowy, a kogut...mój kogut Izydor na pewno pilnuje swoich żon, które sobie drepczą naokoło i dzięki oku malarza :multi: jest uwieczniony na obrazie nie jako "mięso rosołowe", ale piękny, kolorowy ptak.[/quote]
Sabinko [IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/goldies/4/103.gif[/IMG]- ależ tu ciebie brakowało z tymi trafnymi i świetnymi komentarzami [IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/happy/3/58.gif[/IMG] Skąd wzięło się imię dla koguta - Izydor (idealnie do niego pasuje :multi: )
Cieszę się, że wracasz do zdrowia
[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/love/4/83.gif[/IMG][IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/goldies/4/101.gif[/IMG]

Posted

Chyba sie wszyscy rozmażyli czytajac ostatni post Sabinki...ja tez...:p sielski widok chalupek i kapliczek...plotow ze sztachetek z zawieszonymi garnkami......studni z zurawiem........ehhhhh............jak trudno wrocic do rzeczywistosci goracego biura, w ktorym nawet wentylator nie pomaga...

Pisz Sabinko jak najczesciej, jesli tylko mozesz.

Posted

[quote name='KUMPELka'] Skąd wzięło się imię dla koguta - Izydor (idealnie do niego pasuje :multi: )
[/quote]
Ja mam takiego małego świrka, że dopiero jak nadam czemuś imię, jest naprawdę moje. Wzięło sie to chyba z dzieciństwa. Nigdy nie bawiłam sie lalkami - nie interesowały mnie zupełnie. Miałam za to dużo pluszowych zwierząt, psów, kotów małp, misiów i one wszystke miały imiona, spały ze mną , rozmawiałam z nimi. Jaździły też wszystkie z nami na wakacje. Macie pojęcie jakie gorszace sceny rozgrywały sie przy pakowaniu? "Marysiu, czy ty musisz brać te wszystkie szturpaki ? nie ma miejsca, weź dwa" - no jak to dwa, a tamte sie zatęsknią?. Wiem, że jest więcej takich dzieci, które jak zgromadzą to co maja ze soba zabrać, ręce rodzicom opadają.
[B]KUMPELKO[/B], jak się czujesz? Na pewno dobrze.Tylko te upały. Powoli "dotaczasz" się do terminu :multi: :multi: Pozdrawiam serdecznie całą Waszą rodzinę.
[B]Ulko18[/B] - dziękuję bardzo za karteczkę i serdeczne słowa. Twoja córa pewnie na wakacjach? Ucałuj ją ode mniePamiętam zawsze o Was wszystkich.

Posted

[quote name='Sabina1'][B]KUMPELKO[/B], jak się czujesz? Na pewno dobrze.Tylko te upały. Powoli "dotaczasz" się do terminu :multi: :multi: Pozdrawiam serdecznie całą Waszą rodzinę.
[/quote]
Bardzo dziękujemy z pozdrowienia i Ciebie również w te upalne dni bardzo chłodno pozdrawiamy.
Kochana Sabinko bardziej niż upałami przejmowałam się Tobą :roll:
W Krakowie na wystawie gdzie spotkałyśmy się z Bajankową Gosią byłaś ciągle na tapecie :p Bardzo się cieszę, że wracasz do zdrowia chociaż do osiągnięcia pełnej sprawności i zdrowotności napewno jeszcze bardzo długa droga :-(
Właśnie szukam jakiegoś spokojnego miejsca na urlop i najlepiej chłodnego ;) żeby temp. max. powietrza wynosiła 25 stopni. Tylko gdzie znaleźć takie miejsce w Polsce :crazyeye:

Posted

Sabinko,
Ulka juz po 2 obozach, siedzi teraz w domu od poniedzialku, a ja probuje innymi metodami oderwac ja od kompa :evil_lol:

Mam cos dla Ciebie Sabinko, maly prezencik, ale wstyd sie przyznac lezy w domu zapakowany, a ja nie moge sie zebrac na poczte :oops: Jest taki upal, a wiadomo jaka jest temperatura w urzedzie pocztowym ;)

Najwazniejsze, ze jestes, ze zdrowiejesz pomalutku, ze piszesz sama.
A my wszystkie dziewczyny debickie (ja,Ulka Junior i Ula Senior-Zalozycielka rodu) jestesmy z Toba, trzymamy kciuki i sciskamy Cie mocno :calus: :calus: :calus: i przesylamy mnostwo pozytywnej energii.

Posted

"Właśnie, malowanego koguta Izydora. Jest puszysty i kolorowy. Przycupnął sobie przy płocie, nie jakimśtam wycackanym i stylizownym, ale przy prawdziwym płocie z nierównymi sztachetami. Ja po prostu to uwielbiam. Zdawałoby się proste widoki - pochyłe pospolite dzrzewa przy wiejskiej drodze, załamane mostki, topniejące śniegi i rozlewiska, chałupki kryte słomą,Chrystus Frasobliwy i nasi wielcy święci w kapliczkach na rozstajach dróg. Nic ciekawego ? A pędzel artysty wydobywa chwytające za serce piękno. Na obrazie Państwa Bochenków zachód słońca potrafi być liliowy, a kogut...mój kogut Izydor na pewno pilnuje swoich żon, które sobie drepczą naokoło i dzięki oku malarza jest uwieczniony na obrazie nie jako "mięso rosołowe", ale piękny, kolorowy ptak."

Jaka piękna interpretacja :multi: .
I ciesze się, że Pani mimo wszystko zalogowywuje się na Dogomanię :) . No ale w takie upały to tylko chłodzić się w domu :shake: .

Pozdrawiam Panią z upalnego Biłgoraja wraz z całą rodziną :buzi: .

Posted

[quote name='Sabina1']Ja mam takiego małego świrka, że dopiero jak nadam czemuś imię, jest naprawdę moje. Wzięło sie to chyba z dzieciństwa. Nigdy nie bawiłam sie lalkami - nie interesowały mnie zupełnie. Miałam za to dużo pluszowych zwierząt, psów, kotów małp, misiów i one wszystke miały imiona...
[B]...[/B][/quote]
Mamy wiele wspólnego, ja też tak mam:p

I to ze wszystkim tak u mnie. Jak się rodziły ogórczątka B-ROTTI u Duni to ja od razu wymawiałam imię szczeniaka i nie czekałam ani sekundy i one nigdy nie były ,,bezimienne". Imię jest bardzo ważne choć własciwie wydawało by się to irracjonalne, ale tak jest, tak jakby imię nadawało czemuś wielką wagę i wartość :cool1: .
To fajne imię dla koguta; Izydor :p

MoniŚ; nie pisz do Sabiny1 per ,,Pani", my tu na dogo wszyscy jesteśmy ,,nicki" (czyli jesteśmy na TY)