Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem niestety osobą (obłożnie) chorą i sama nie mogę być dawcą, ale mogę pomóc w ten sposób, że (mam te 2 dni akurat wolne) i dzisiaj lub jutro podjadę swoim starym Ticusiem i zawiozę kogoś z Wwy na Saską/jeśli taka pomoc się przyda-służę...czekam :p

Posted

[quote name='Ulka18']Justynko,
a czy ktos z daleka tez moze oddac krew u siebie w stacji? Jestem honorowym dawca, co prawda ostatnio nie oddawalam krwi, ale teraz jak tylko bylaby taka mozliwosc. Nie wiem tylko czy nie ma jakiejs rejonizacji.

Jak tylko Sabinka zostanie wybudzona, ucaluj ja prosze od nas.[/quote]

Nie, nie ma rejonizacji - krew można oddać na terenie całej Polski, tylko ważna jest ta kartka którą się otrzymuje z nazwiskiem pacjenta i nazwą szpitala gdzie leży.

W razie jakiś pytań szczegółowych, podaję tel. na Saską: (22) 619 19 47.

Pozdrawiam,
Justyna

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Justynko - trzymaj się Słoneczko, a Sabince życzymy dużo sił, ktore pomogą przetrwać jej najgorsze, niech szybciutko wraca do Nas, wszyscy tu na nią czekamy ... :-( :-( smutno tu bez niej :-( [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Behemot']Zajrzałam tu trochę przez przypadek, poczytałam ostatnie strony i aż mi się gardło ścisnęło... :-(
Sabinko, Justynko, nie znamy się, ale trzymam kciuki... Musi być dobrze![/quote]
jw

Moj ojciec byl honorowym dawca, ale jest po kilku operacjach i juz niestety nie moze. Ale pamietam jak oddawal krew dla mojej siostry - koniecznie musi byc nazwisko osoby, na rzecz ktorej sie oddaje krew.

Posted

Dałam ogłoszenie na tut. Wszystko o psach (bo nie wszyscy siedzą na Galerii) że szukamy honorowych krwiodawców, nadal czekamy na konkretne zgłoszenie !

Posted

[quote name='bea100']Dałam ogłoszenie na tut. Wszystko o psach (bo nie wszyscy siedzą na Galerii) że szukamy honorowych krwiodawców, nadal czekamy na konkretne zgłoszenie ![/quote]ja dałam na Off topik

Posted

A mnie wyszla slaba hemoglobina, 11,1 przy normie dla kobiet od 12 do 16.
Niestety nie moglam oddac krwi :shake: Mam leki, powinno sie za kilka dni poprawic, jesli bedzie potrzebna krew, sprobuje wtedy.

Justynko, trzymaj sie. Jestesmy z Toba. [SIZE="1"]A ja calym sercem i dusza, bo 3 razy w swoim zyciu przezywalam to co Ty teraz.[/SIZE] Badz dzielna dla mamy.

Posted

Jejku, jakbym mogla to bym oddala :placz:

ale wrzodowcom to chyba nie mozna :shake:

[B]Justynko[/B], podaj nazwisko mamy, bo nie każdy je zna ;) a sabina1 to raczej lekarzom malo powie ;)

Posted

Bea,
Sabinke znam osobiscie :p Mialam szczescie ja poznac przy okazji przyjazdu Sabinki do Mielca na pierwsze zapoznanie z Caro oraz pozniej juz przy odbiorze Carusia. Nie moglam nie probowac oddac 450 ml krwi dla Sabinki. To jest jedna z najwspanialszych osob jakie udalo mi sie poznac dzieki schroniskowym adopcjom. Tak bym chciala, zeby juz wrocila.

Posted

[B][COLOR=darkgreen]Własnie przeczytałąm wszystko strona po stronie. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]JUstynko mama nadzieje ze Sabina wyjdzie z tego CO ja pisze ona na pewno wyjdzie z tego obronną reką. Musi życ bo ma dla kogo. Przesyłam Wam pozytywne fliudy. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]Ludzie z innego miasta jak chca oddac krew dla Sabiny co mają powiedzieć?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#006400][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#006400]Ja poprosze o priv z danymi jesli mozna[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR="Purple"][B]Sabinko trzymaj sie dzielnie. Niebawem znow bedziesz z nami[/B][/COLOR] :buzi:

[SIZE="1"]Pomoc wiele nie moge, ale moze dla przyspieszenia zbiorki krwi przydalby sie maly banerek informujacy o takiej potrzebie.
Poprzez banerek informacja szybciej rozeszlaby sie po Dogo.
Jestem gotowa za chwile taki zrobic, ale prosilabym by ktos podeslal mi na priva zestaw niezbednych informacji jakie powinny sie znalezc w nim lub w odsylaczach ktore bym do niego podlaczyla.[/SIZE]

Posted

[quote name='Sabina1']
...
Jednocześnie przekazuję prośbę od szpitala:
Szpital sygnalizuje, że formą pomocy dla niego jest oddanie krwi na nazwisko mamy - wtedy stacja krwiodawstwa szybciej wydaje krew szpitalowi na nazwisko tego pacjenta.
...[/quote]
AlKil. to nie to, że nie ma ( i grupa nie ważna w tym momencie), tu chodzi o to co napisała córka Sabinki powyżej.

Evelina, z tym bannerem to doskonały pomysł (bo my już w rozpaczy założyłyśmy tematy i na Offie i na Wszystko o psach, ale to nie to samo co bardzo czytelny banner).
Wszelkie informacje ma Justyna (córka) i nazwisko i adres szpitala gdzie leży jej mama. Mówiła, że będzie na gg Sabinki1 i tam można się z nią skontaktować (numer gg: 9653780)

Posted

Obojetnie jaka grupe krwi sie odda, bank musi dac w zamian taka, jaka jest potrzebna dla chorego, na rzecz ktorego jest zbiorka.

Ja poprosze o banerek na rzecz Sabinki, bo moj nie przynosi nikomu pozytku. A tak to duzo ludzi przeczyta, ze Sabinka potrzebuje wsparcia.

Posted

Jeżeli ktos potrzebuję nazwisko Sabiny to ja dysponuję. Jutro jestem dostepna pod komórką 0-512-007-813 albo 0-603-972-133. Dzisiaj mogę wysłać na PW. Możecie też męczyć Bea100.

Posted

[quote name='Agga'][B][COLOR=#006400]...Ludzie z innego miasta jak chca oddac krew dla Sabiny co mają powiedzieć?[/COLOR][/B]

[B][COLOR=#006400]Ja poprosze o priv z danymi jesli mozna[/COLOR][/B][/quote]
Agga: masz ode mnie pw z danymi.
Evelina: zaraz wysyłam do Ciebie te dane.

Moja komórka to: 691661980 (czekam na smsy)

Posted

[B][COLOR=darkgreen]Bea dziekuje . [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]We wtorek pojde oddać krew. Musi jej pomoć.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]Ja mam ciągle jedną osobę przed oczami. Bea ty wiesz kogo:-([/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Ulka18']Obojetnie jaka grupe krwi sie odda, bank musi dac w zamian taka, jaka jest potrzebna dla chorego, na rzecz ktorego jest zbiorka.

Ja poprosze o banerek na rzecz Sabinki, bo moj nie przynosi nikomu pozytku. A tak to duzo ludzi przeczyta, ze Sabinka potrzebuje wsparcia.[/quote][B][I]Ulka ,a jak wygląda sprawa oddania krwi jak jak się jest na Eutyroxie / przy chorobie tarczycy ....wolno czy nie /bo nigdy się tym nie interesowałam :shake:[/I][/B]

Posted

W pierwszym poscie tego topiku zebralam troche informacji dotyczacych zbiorki krwi.
Jesli macie jakies sugestie i uwagi co do tresci tego co tam umiescilam bardzo prosze o info na priwa.
W miare przybywania informacji postaram sie aktualizowac wpis.
Znajdziecie tam rowniez banerek i kod jaki mozna wstawic sobie do podpisu.