resuruss Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Matrix!Oczywiscie zgadzam sie z Toba co do mozliwosci postawienia uszu u grzywacza.jesli pies ma predyspozycje do ucha stojacego to dlaczego nie sprobowac?????Akurat rozmawialismy o malutkiej suni Miniagi,ktorea pokazala nam na zdjeciu i moim zdaniem ta suczka ma malutkie uszko,o ladnym ksztalcie ,ktore nadaje sie do postawienia.
matrix..... Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Pewnie, że zawsze warto spróbować, powder ze stojącymi uszami ładnie się prezentuje. A jak to jest z tym goleniem szyi?
onka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 a tutaj troszke zdjęć mojej Leny w nowym domku:) qrcze ale te dzieci rosną :D surokatka :wink:
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 znowu nagusy musza miec na wystawy stojace uszy... a tez niektore osobniki maja grube i ciezkie uszy... :roll: mi sie wydaje ze kazde ucho da sie postawic, trzeba tylko odpowiednio o to dbac i systematycznie kleic. Tak jak pisalam wyzej moj Toffi do 6 mies mial klejone... :lol:
resuruss Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Matrix!Z tym goleniem to chyba sprawa gustu wlasnie i chyba mody tez.....takze sie spotkalam z roznymi "modelami " golenia.Wiadomo,ze goleniem mozna troszke optycznie wydluzyc szyjke,ale wg. mnie przesada w tym daje wrecz odwrotne rezultaty. Maga !Moj Gizmo jest dowodem na to,ze nie kazde ucho mozna postawic - mimo systematycznosci i przeroznych sposobow. Onka !Rosnie ta Lenka w oczach....a niedawno takie ciapeczki malusie byly.....
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Ale Gizmo chyba nie mial klejonego ucha od poczatku? Tzn u hodowcy? Dopiero jak go wzielas zaczelas mu kleic... czy sie myle?
resuruss Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Pewnie mial klejone,ale jak zauwazyli ze nie ma jadra to juz nie dbali o to tak bardzo.....,ale pewnie i tak by mu nie stanelo bo ma wieeeeeeeeelka malzowine,dodatkowo z zaokraglonymi koncowkami a ucho jest grube i ciezkie. W pewnym momencie uchole nawet mu stanely,ale zbieglo sie to z wymiana zebow i bardzo szybko "zwiedly",niestety ostatecznie.
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 no to ewentualnie jeden przypadek na tysiac :lol:
onka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 i jeszcze jedno:) http://img342.imageshack.us/img342/1258/p1010018lenka3sd.jpg Mod.
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 ale juz wyrosła !!! :angel: a niedawno pamietam czekalismy na pierwsze fotki maluszków... jak Once sie USB popsulo i bylismy niezaspokojeni, a teraz te kochane kluseczki takie duuuuuże!!! :angel:
matrix..... Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Śliczna powderka i jak jesteśmy przy uszach u powderów to ta ma kłapnięte i całkiem jej z nimi "do twarzy" :)
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 ale Resurowska Bułeczka z klapnietymi bylaby nie fajna ;) teraz taki diabełek i jeszcze jej sie smiesznie zaginaja ze wogle wyglada jak luceferek :diabloti: :lilangel:
AngelOfDeath Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 resuruss napisał(a): wow ten to ma wlos :o :o :o :o :o :o :o
onka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 a stawiałam Lence uszy jak była mała dlatego ma teraz mało owłosione jeszcze bo jej goliłam do skóry ale jak skonczyła 3 mce poddałam sie bo pomyslałam,ze ktos moze nie bedzie kleił i ani nie bedzie miała stojacych ani klapnietych i w sumie nie żałuję teraz ale nastepnum szczeniakom bede juz stawoiac chyba ze beda miały takie wielkie jak Vasco :D wiec nie bedzie szans
maga18 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 nastepne juz w drodze :bigok: i cos czuje ze nie w glowie bedzie Cie klejenie uszu :lol: :wink:
onka Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 tak jej kleiłam :D no ale juz ma klapnięte i tak zostanie:) no magus jak to nie w głowie? maluszki zanim ja sie rozsypie 8) beda miały juz po 6 tyg :D wiec juz bedą miały klejone uszka oj będą :)
AnkaW Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Onka - Lenka śliczny czarny diabełek i widać ze szczęśliwa :P
matrix..... Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 maga18 napisał(a):znowu nagusy musza miec na wystawy stojace uszy... a tez niektore osobniki maja grube i ciezkie uszy... Maga ale za to nagusy nie muszą mieć wszystkich zębów, a powdery muszą mieć wszystkie zęby, mocne i dobrze wykształcone i zgryz nożycowy.
miniaga Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 A ja jutro zadzwonię i podpytam jakie mała ma uszy? Trochę się boję, że jeżeli nie są podatne to bedzie miała cosik pośrodku - ani klapnięte ani stojace. Widziałam takie pp i bardzo mi się to nie podobało.... Co do szyji to widzałam rózne trendy i chociaż kocham nagusy to u pp nie podobaja mi się ogolone do łysa szyje albo uszy. A i jeszcze tak sopie pomyślałam, że sedziowie pewnie też ulegają trendom i jestem ciekawa jaki trend panuje wśród sędziów :o ?
AnkaW Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 miniaga, każdy sędzia może mieć swój typ. Jedni wolą malutkie inni większe psy, nie mówiąc już o golasach czy pp.
gruca Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Witaj miniaga na forum ,cieszę się jak przybywa miłośników tej wspaniałej rasy ,a szczególnie pp które są trochę niedoceniane. Przed postawieniem uszu u grzywacza musisz zobaczyć jak to ucho wygląda czasami przy dużych uszach a postawionych pp wygląda upiornie. Co do golenia nie ma jakiejś mody widzę że każdy podgala według swojego uznania jeden więcej drugi mniej.Ja osobiście lubię podgolenie tak jak u DAFNE na zdjęciu.
anushka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Ress oczywiście bez porównania!!!! :o :o (chodzi mi o Harleya) ile on miał jak do ciebie trafił?bo u ciebie już ma uszy sterczące a na focie z allegro klapnięte...wygląda ślicznie,a już szczególnie w tej obróżce...pasuje do jego imienia :lol:
Recommended Posts