Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matrix!Oczywiscie zgadzam sie z Toba co do mozliwosci postawienia uszu u grzywacza.jesli pies ma predyspozycje do ucha stojacego to dlaczego nie sprobowac?????Akurat rozmawialismy o malutkiej suni Miniagi,ktorea pokazala nam na zdjeciu i moim zdaniem ta suczka ma malutkie uszko,o ladnym ksztalcie ,ktore nadaje sie do postawienia.

Posted

znowu nagusy musza miec na wystawy stojace uszy... a tez niektore osobniki maja grube i ciezkie uszy... :roll: mi sie wydaje ze kazde ucho da sie postawic, trzeba tylko odpowiednio o to dbac i systematycznie kleic. Tak jak pisalam wyzej moj Toffi do 6 mies mial klejone... :lol:

Posted

Matrix!Z tym goleniem to chyba sprawa gustu wlasnie i chyba mody tez.....takze sie spotkalam z roznymi "modelami " golenia.Wiadomo,ze goleniem mozna troszke optycznie wydluzyc szyjke,ale wg. mnie przesada w tym daje wrecz odwrotne rezultaty.

Maga !Moj Gizmo jest dowodem na to,ze nie kazde ucho mozna postawic - mimo systematycznosci i przeroznych sposobow.

Onka !Rosnie ta Lenka w oczach....a niedawno takie ciapeczki malusie byly.....

Posted

Pewnie mial klejone,ale jak zauwazyli ze nie ma jadra to juz nie dbali o to tak bardzo.....,ale pewnie i tak by mu nie stanelo bo ma wieeeeeeeeelka malzowine,dodatkowo z zaokraglonymi koncowkami a ucho jest grube i ciezkie.
W pewnym momencie uchole nawet mu stanely,ale zbieglo sie to z wymiana zebow i bardzo szybko "zwiedly",niestety ostatecznie.

Posted

ale juz wyrosła !!! :angel: a niedawno pamietam czekalismy na pierwsze fotki maluszków... jak Once sie USB popsulo i bylismy niezaspokojeni, a teraz te kochane kluseczki takie duuuuuże!!! :angel:

Posted

ale Resurowska Bułeczka z klapnietymi bylaby nie fajna ;) teraz taki diabełek i jeszcze jej sie smiesznie zaginaja ze wogle wyglada jak luceferek :diabloti: :lilangel:

Posted

a stawiałam Lence uszy jak była mała dlatego ma teraz mało owłosione jeszcze bo jej goliłam do skóry ale jak skonczyła 3 mce poddałam sie bo pomyslałam,ze ktos moze nie bedzie kleił i ani nie bedzie miała stojacych ani klapnietych i w sumie nie żałuję teraz ale nastepnum szczeniakom bede juz stawoiac chyba ze beda miały takie wielkie jak Vasco :D wiec nie bedzie szans

Posted

tak jej kleiłam :D no ale juz ma klapnięte i tak zostanie:)

no magus jak to nie w głowie? maluszki zanim ja sie rozsypie 8) beda miały juz po 6 tyg :D wiec juz bedą miały klejone uszka oj będą :)

Posted

maga18 napisał(a):
znowu nagusy musza miec na wystawy stojace uszy... a tez niektore osobniki maja grube i ciezkie uszy...

Maga ale za to nagusy nie muszą mieć wszystkich zębów, a powdery muszą mieć wszystkie zęby, mocne i dobrze wykształcone i zgryz nożycowy.

Posted

A ja jutro zadzwonię i podpytam jakie mała ma uszy? Trochę się boję, że jeżeli nie są podatne to bedzie miała cosik pośrodku - ani klapnięte ani stojace. Widziałam takie pp i bardzo mi się to nie podobało....

Co do szyji to widzałam rózne trendy i chociaż kocham nagusy to u pp nie podobaja mi się ogolone do łysa szyje albo uszy.

A i jeszcze tak sopie pomyślałam, że sedziowie pewnie też ulegają trendom i jestem ciekawa jaki trend panuje wśród sędziów :o ?

Posted

Witaj miniaga na forum ,cieszę się jak przybywa miłośników tej wspaniałej rasy ,a szczególnie pp które są trochę niedoceniane.
Przed postawieniem uszu u grzywacza musisz zobaczyć jak to ucho wygląda czasami przy dużych uszach a postawionych pp wygląda upiornie.
Co do golenia nie ma jakiejś mody widzę że każdy podgala według swojego uznania jeden więcej drugi mniej.Ja osobiście lubię podgolenie tak jak u DAFNE na zdjęciu.

Posted

Ress oczywiście bez porównania!!!! :o :o (chodzi mi o Harleya) ile on miał jak do ciebie trafił?bo u ciebie już ma uszy sterczące a na focie z allegro klapnięte...wygląda ślicznie,a już szczególnie w tej obróżce...pasuje do jego imienia :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...