Viris Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Moglo byc troszeczke bardziej ostre. Ale mam juz kolejne na aparacie wrzuce jak wroce do Wloclawka bo wyjezdzam teraz do mojego rodzinnego miasta. Klara zostaje z Arkiem. Mam nadzieje ze Arek za bardzo jej nie rozpiesci :D Quote
Lokys Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 I ja pochwalę się pierwszymi zdjęciami. Zula ma 15tyg. uwielbia pieszczoty i zabawy - troszkę lubi też porozrabiać, nie cierpi za to siusiać na trawkę :wink: Zdjęci nie pokazuję w pełni jej piękna :D ale są pierwsze (robocze) i spontaniczne-pozdrawiam Quote
misiaczek Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Lokys...Zula jest ślicznotką.Całuski dla niej :buzi: Quote
Draczyn Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Ja też jestem zachwycona Zulą. Z tym siusianiem spróbój zrobić tak jak Ci już na Dogo pisałam Quote
anutka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Piękne te Wasze maluchy. Jak oglądam takie zdjęcia to żałuje że nie mam fotek Matyldy jak była taka malutka. Quote
Draczyn Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 anutka napisał(a):Piękne te Wasze maluchy. Jak oglądam takie zdjęcia to żałuje że nie mam fotek Matyldy jak była taka malutka.Ja też postanowiłam się poprawić i robić więcej zdjęć, bo dotychczas wszystko uwiecznialiśmy na filmach video i zdjęć mamy b. mało Quote
Lokys Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 W imieniu swoim i Zuli - dziękujemy za tak miłe opinie :ghost_2: Biegnę do domu opowiedzieć jej o wszystkim (bo odemnie , że jest piękna słyszy średnio co 5min.) pozdrawiam Quote
Draczyn Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Lokys napisał(a):W imieniu swoim i Zuli - dziękujemy za tak miłe opinie :ghost_2: Biegnę do domu opowiedzieć jej o wszystkim (bo odemnie , że jest piękna słyszy średnio co 5min.) pozdrawiamMy również Cię pozdrawiamy i ucałowania dla Zuli, która miała kupę szczęścia, że trafiła do takiego miłego domku Quote
_beatka_ Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 obie sunie-zulka i klara maja takie słodziutkie strzałki nad noskami :D i wogóle sa całe piekne:) Quote
Viris Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Ale i niegrzeczne :P Witam po krotkiej przerwie. Wrocilam juz do Was na troszke. Zula sliczniutka podobna troszke jest moja Klara do Niej :D Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Viris napisał(a):Ale i niegrzeczne :P Witam po krotkiej przerwie. Wrocilam juz do Was na troszke. Zula sliczniutka podobna troszke jest moja Klara do Niej :DWitaj Viris, cały czas czekamy na zdjecia dorosłych myszoskoczków Quote
_beatka_ Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 "Ale i niegrzeczne Witam po krotkiej przerwie. Wrocilam juz do Was na troszke. Zula sliczniutka podobna troszke jest moja Klara do Niej " no własnie o tym pisałam...ma podobną strzałke na mordeczce :D Quote
_beatka_ Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 dziewczyny chciałam wam przedstawić - mam nadzieje mojego juz niedługo - buldozka :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63554525 jest parwie identyczny jak doksio!martwi mnie tylko trochę, że tak tanio chcą za niego :-? Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='_beatka_']dziewczyny chciałam wam przedstawić - mam nadzieje mojego juz niedługo - buldozka :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63554525 jest parwie identyczny jak doksio!martwi mnie tylko trochę, że tak tanio chcą za niego :-?Beatko wydaje mi się, że robisz trochę bez sensu. Jednego już straciłaś. Czy nie lepiej uskładać pieniążki, trochę poczekać i kupić coś z porządnej hodowli. Cena psa nie może być niższa niż koszt jego odchowania Quote
Viris Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Draczyn to ze Beatka sie zakochala to juz Jej sprawa. Ja tez mialam skladac pieniazki na rodowodowego szczeniaka ale juz po prostu nie moglam wytrzymac i zaczelam szukac no i mnie po prostu trafilo. Oczywiscie zanim sie Beatka zdecyduje powinna zobaczyc szczeniaka i warunki w jakich mieszkal. Luszie w tym ogloszeniu na allegro pisza ze ich dziecko ma alergie na sierc. Widzialam juz niejedna taka aukcje wlasnie z buldozkami w roli glownej. Pozatym cena nie jest jeszcze ustalona - nie ma kup teraz jest tylko licytacja. Wiec moze dosc do ceny nawet dwa razy wiekszej. No chyba ze Beatka sie umowi z wystawiajacym ze kupi na pewno jesli tylko pojedzie i obejrzy maluszka.. Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Viris napisał(a):Draczyn to ze Beatka sie zakochala to juz Jej sprawa. Ja tez mialam skladac pieniazki na rodowodowego szczeniaka ale juz po prostu nie moglam wytrzymac i zaczelam szukac no i mnie po prostu trafilo. Oczywiscie zanim sie Beatka zdecyduje powinna zobaczyc szczeniaka i warunki w jakich mieszkal. Luszie w tym ogloszeniu na allegro pisza ze ich dziecko ma alergie na sierc. Widzialam juz niejedna taka aukcje wlasnie z buldozkami w roli glownej. Pozatym cena nie jest jeszcze ustalona - nie ma kup teraz jest tylko licytacja. Wiec moze dosc do ceny nawet dwa razy wiekszej. No chyba ze Beatka sie umowi z wystawiajacym ze kupi na pewno jesli tylko pojedzie i obejrzy maluszka..Uważam , że takie sprzedawanie psa na alegro to jak handel żywym towarem. W życiu bym tak psa nie kupiła Quote
ats Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Całkowicie się z Tobą zgadzam, Draczyn. Dzis pod wystawą były tez buldozki do sprzedania - ładne szczeniaki, stosunkowo tanio - ale ja nie chce napędzac handlu żywym towarem. Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 ats napisał(a):Całkowicie się z Tobą zgadzam, Draczyn. Dzis pod wystawą były tez buldozki do sprzedania - ładne szczeniaki, stosunkowo tanio - ale ja nie chce napędzac handlu żywym towarem.Masz rację, bo jeżeli ktoś trzyma swoje szcenięta w takim upale pod wystawą, to znaczy ,że nie ma i nigdy nie mial do nich serca Quote
ats Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 bardzo mi było żal tych stworzonek.... malutkich, Bogu ducha winnych istot, które wręcz były chore przez ten upał... Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 ats napisał(a):bardzo mi było żal tych stworzonek.... malutkich, Bogu ducha winnych istot, które wręcz były chore przez ten upał...Ja wogóle tam ni zaglądam od dłuższego czasu, bo nie oę na to się patreć Quote
Viris Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Wiekszosc aukcji na allegro gdzie wystawiane sa zwierzaki ma harakter ogloszeniowy. Zwierzaki sa po prostu prezentowane a odbior jest osobisty. Mozna po prostu podlapac kontakt z kims kto ma jakiegos zwierzaka do sprzedania. Dla mnie to normalnie w dzisiejszych czasach. Przy okazji mozna wybrac region by bylo blizej do odbioru jezeli ktos nie ma pieniedzy zeby pojechac gdzies dalej. Sama z reszta kupilam moje myszoskiczki (trzy pierwsze) wlasnie na allegro. Ale to byl tylko kontakt. Najpierw udalam sie do osoby sprzedajacej na terenie warszawy zobaczylam zwierzaki. Udalam sie tam z zamiarem kupienia 2 a wyszlam z 3 lobuzami w pudelku w ktorym mialy wszystko przygotowane czego potrzebowaly na podroz. I wygladaly przez otworki tymi slicznymi mordkami. Co innego gdy ktos oferuje gdziekolwiek kupno psa i transport poczta czy czyms w tym stylu. To dla mnie jest po prostu koszmarne. Quote
Draczyn Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Viris napisał(a):Wiekszosc aukcji na allegro gdzie wystawiane sa zwierzaki ma harakter ogloszeniowy. Zwierzaki sa po prostu prezentowane a odbior jest osobisty. Mozna po prostu podlapac kontakt z kims kto ma jakiegos zwierzaka do sprzedania. Dla mnie to normalnie w dzisiejszych czasach. Przy okazji mozna wybrac region by bylo blizej do odbioru jezeli ktos nie ma pieniedzy zeby pojechac gdzies dalej. Sama z reszta kupilam moje myszoskiczki (trzy pierwsze) wlasnie na allegro. Ale to byl tylko kontakt. Najpierw udalam sie do osoby sprzedajacej na terenie warszawy zobaczylam zwierzaki. Udalam sie tam z zamiarem kupienia 2 a wyszlam z 3 lobuzami w pudelku w ktorym mialy wszystko przygotowane czego potrzebowaly na podroz. I wygladaly przez otworki tymi slicznymi mordkami. Co innego gdy ktos oferuje gdziekolwiek kupno psa i transport poczta czy czyms w tym stylu. To dla mnie jest po prostu koszmarne.Ja jakoś nie mogę nabrać aufania do tej sprzedaży przez Alegro. Może z uwagi na wiek jestem konserwatywna, ale jeśli chodzi o psy, to jestem zdecydowanym przeciwnikiem takiej formy sprzedaży. Dobranoc Quote
Viris Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Draczyn : Jutro lub pojutrze postaram sie posiedziec na lepszym kompie i wystawic te zdjecia doroslych myszoskoczkow. Dobrej nocy tez Ci zycze. Quote
_beatka_ Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 zgadzam sie zviris1to tylko ogłoszenie!fakt ze mogli ustalic sobie próg sprzedaży na 1000zl ale to sie nie wyświetla!nie chcodziło mi o rodowód, bo na tym mi nie zalezy!nie chodzi o cenę bo pieniadze mam odłozone na koncie i z tym nie ma problemu, poprostu chcę takiego drugiego doksia..żeby mi go przypominał i był wiecznie zywy...oczywiście że wzystko sprawdze dokłdnie!napisałam w mailu zeby mi wysłali zdjecia rodziców, z fotek na allegro widać ze psiak trzymany jest w mieszkaniu. oczywiscie najpierw nim zapłace pojdziemy z nim do weta-z doksiem tez tak robilismy-jak bedzie chory to go nie kupie! Quote
Viris Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Beatko odnosnie tej konkretnej aukcji nie ma ceny minimalnej - czyli nie mogli zaznaczyc opcji ze chca za psiaka np 1000 zl. Jesli by taka cene ustalili bylo by malymi literkami napisane - cena minimalna nie zostala osiagnieta. Ale zycze Ci zebys znalazla idealnego psiaka dla siebie ;) Moja rodzina chciala kupic ostatnio Shi Tsu. Nie wiedzieli dzie najblizej znajduja sie hodowle tych psiakow polecilam poszukanie na allegro i zlapanie kontaktu - nie szukasz samej hodowli ale juz taka ktora wlasnie ma szczeniaki na sprzedaz. Wg mnie to po prostu jakas nowosc i zanim wszyscy sie do tego nie przyzwyczaimy to bedzie po prostu kilka osob ktore nie beda "za". Wg mnie ogloszenie na allegro o szczeniakach to praktycznie to samo co na innych stronach i w gazetach w ogloszeniach. Quote
Recommended Posts