Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psoniu, Balbisiu trzymacie łapinki za kochanego Zuzolca.
Nie wiadomo co podłapała i od czwartku jest na zastrzykach. 
U nas jak zwykle badania dobre, tylko pies chory. 
We środę pis zdrowy jak rybka, a w czwartek zwymiotowała flegmą  i wodą i była osowiała. Stolec prawidłowy. No to w te pędy do weta. Badania, wyniki ok, a pies chory. 
Dostała zastrzyki w czwartek, piątek i w sobotę działający na 48 godzin. Jest lepiej, bo zaczyna wychodzi na balkon i pyszczyć, ale duzo śpi, a ja mam ze strachu serce na plecach.
Zaciskajcie wiec łapiny, bo brakuje mi rozrabiania w domu i totalnej demolki. Strach mnie nie opuści do momentu jak nie zobaczę po 3 razy dziennie przekopanych, zaścielonych łózek i pozrzucanych kila razy dziennie poduszek z kanap.

2ikxumw.jpg

Posted

Biedna Zuza:( Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia i łobuzowania w domu. Przesyłam ciepłe myśli i zaciskam kciuki z całych sił. Wierzę, że moje psiaki po tamtej stronie też będą zaciskać swoje łapinki.

Posted
1 godzinę temu, szajbus napisał:

Ja ze strachu dostaję już palpitacji serca. 

Wcale się nie dziwię, teraz też chodzę po ścianach. 

Posted

Jest poprawa i to nawet całkiem znaczna. Już pyszczy na balkonie, ale nie robi demolek w domu, co oznacza, że nie jest jeszcze wyleczona. Antybiotyk w tabletkach i probiotyki ma brać minimum 7 dni, więc jeszcze  cierpliwie czekamy. Już prawie wcale nie słychać "przelewania| w jej brzusiu, co by oznaczało, że ustępują skurcze.  
Proszę nadal o zaciskanie kciuków i moje laseczki za TM łapinek.

Posted
7 godzin temu, szajbus napisał:

Jest poprawa i to nawet całkiem znaczna. Już pyszczy na balkonie

Fantastycznie. Oczywiście kciuki dalej zaciskam.

Posted

Wczoraj zrzuciła poduszki ze wszystkich kanap dziś raz przekopała łóżko Szymona. Jest poprawa i to znaczna, ale ja czekam na normalność. Nadal jest na lekach.  
Chyba krąży po okolicy jakiś bakcyl, bo wcześniej coś podobnego spotkało psa znajomych, a teraz psiaka  sąsiadów. Ani jeden z tych psów nie podniesie i nie zje nic po drodze. Moja Zuzia tak samo. Za 2 miesiące skończy 13 lat i ani razu nie zdarzyło jej się nic polizać na spacerze, a gdzie mowa o zjedzeniu czegokolwiek. Tym bardziej, że jest cały czas na oku. Nie wiem co to może być, ale jest wredne i niech idzie sobie precz. Za kilka dni kolejne badania.

Psoniu, Balbinko nie odwołuje alarmu i nadal proszę o zaciskanie łapinek.

Kocham Was okruszki.

1dbdfb0685d75d0e34f6_3000x2000_cropromiar-niestandardowy.jpg

Posted
5 godzin temu, szajbus napisał:

Wczoraj zrzuciła poduszki ze wszystkich kanap dziś raz przekopała łóżko Szymona. Jest poprawa i to znaczna, ale ja czekam na normalność.

Miło czytać takie wieści. Zaciskam kciuki, żeby normalność wróciła jak najszybciej.

Posted

Dziś były raz przekopane oba łóżka  i zrzucone poduszki ale z dwóch a nie trzech kanap. Chyba jeszcze ma słabą formę, bo nie zostawiła żadnej kanapy w spokoju. Z drugiej strony zaczepia znowu psy na spacerach i pyszczy jak najęta, a była milcząca. Apetyt wrócił do normy. Jest uprawiane po staremu żebractwo o psie ciasteczka i drapanie szafki, w której się znajdują.  Tak wiec idziemy małymi kroczkami do przodu.

Posted

Wczoraj dostała ostatni antybiotyk. Mają iść nadal probiotyki. Kontaktowałam się telefonicznie z p. doktor i mamy z nią przyjść na badanie krwi za 2 tygodnie. Chce jej dać czas na regenerację organizmu.

Posted

Oj tak. Chyba nawet poza normę. Nadrabia teraz wszystkie zaległości i niech to trwa. W piątek na 9 rano jesteśmy umówieni z p. doktor na pobranie krwi i szczepienie p. wściekliźnie. 
Poproszę o zaciskanie kciuków, bo znów mam stresa i to giganta.