Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzolandia']Fruziutek tez...i warczy oraz szczeka;-) przynajmniej wiem ze to pies a nie kot bo jak nie spi to zadnych dzwieków nie uświadczysz od niej ;-)[/QUOTE]

ano własnie :lol:

[quote name='FredziaFredzia']Obama prawdziwa z Ciebie mamusia, nie wyprzesz się! :lol:[/QUOTE]

instynkt macierzyński :lol:

Zapomniałam Wam napisać gdzie robi zakupy moja salowa z przedszkola :lol: ....w LIDRZE i JARISKU :grins:
ZAGADKA : Co to za sklepy , jak się nazywają :lol: ???

Posted

[quote name='Vectra']Lidl ? Aldik ?[/QUOTE]

yes ...W Lidrze to znaczy w Lidlu :lol:
, a Jarisek .... to .......................................................Jysk :roflt:

Posted

[quote name='Vectra']hahaahah :evil_lol: dobre m szczególnie Jarisek :loveu:[/QUOTE]

a wiesz ile ja się głowiłam o jaki to sklep chodzi :roll: w końcu zapytałam ,gdzie ten sklep się znajduje , a ona mi , no tam , gdzie meble Agata ...ja dalej nie kumam .... no to mi podała reklamówkę bo akurat miała :roflt: myślałam , ze się posikam

Posted

[quote name='Alicja']...ale i tak dałaś plame :roflt: wampiry ci szkodzą ;)...[/QUOTE]
Oj dałam, ale to niezamierzone było! Po prostu czytałam, a na koniec się zasugerowałam ostatnim nickiem z ostatniego postu i tak to wyszło. A w sumie to chodziło mi o xxxx z jakąś liczbą - chyba 52, ale nie jestem pewna:razz:

A tak w ogóle to jestem wykończona bólem - boli w dzień, boli w nocy, ciekawe za jakie grzechy tak cierpię:mad:

Posted

[quote name='Doginka']Oj dałam, ale to niezamierzone było! Po prostu czytałam, a na koniec się zasugerowałam ostatnim nickiem z ostatniego postu i tak to wyszło. A w sumie to chodziło mi o xxxx z jakąś liczbą - chyba 52, ale nie jestem pewna:razz:

A tak w ogóle to jestem wykończona bólem - boli w dzień, boli w nocy, ciekawe za jakie grzechy tak cierpię:mad:[/QUOTE]

a kiedy jakieś dalsze ruchy w sprawie ręki ??

Posted

Na razie nie ma dla mnie ratunku. Mam z głowy co najmniej półtora roku:sad:
Rehabilitacja tylko pogarszała stan ramienia:sad: Musi samo się zaleczyć, a jak trochę odpuści ból zaczniemy ćwiczenia;-)
Na razie mam całkowity zakaz pracy:lol:

Posted

[quote name='Alicja']Fajny aparacik znalazłam
[URL]http://www.fotopolis.pl/index.php?n=15616&leica-v-lux-4[/URL][/QUOTE]
No taki na wypasie :)

edit :

cena :mdleje:

Posted

[quote name='Obama']Dzisiaj sobie zdałam sprawę,że jest jedno zachowanie mojego kundla,które mnie całkowicie rozczula...
Mianowicie,Obama miewa czasem jakieś straszne koszmary- biegnie,popiskuje,szczeka,trzęsie się i cała gama dziwacznych reakcji.
Uwielbiam chwilę kiedy w takim stanie podchodzę i go wybudzam "Obuś,Obuś" głaszcząc po głowie,a on otwiera oczyska, natychmiastowo zaczyna machać ogonem i w 3sek się odpręża mlaszcząc i ponownie układając się do snu na pełnym luzie. Wiem,głupie i może trudno sobie wyobrazić ten moment,ale rozkoszne jest to,że daję mu jakieś poczucie bezpieczeństwa:oops:[/QUOTE] Słodkie :)

U nas Dora rzadko miewa takie akcje.

Aparacik fajny.
Choć ja wypadłam z tematu aparatów. Mój ma już 8 lat. W między czasie naprawiałam migawkę.
Na razie robi zdjęcia.

Posted

[quote name='Doginka']Na razie nie ma dla mnie ratunku. Mam z głowy co najmniej półtora roku:sad:
Rehabilitacja tylko pogarszała stan ramienia:sad: Musi samo się zaleczyć, a jak trochę odpuści ból zaczniemy ćwiczenia;-)
Na razie mam całkowity zakaz pracy:lol:[/QUOTE]

zakaz pracy :diabloti: ty :evil_lol:
haha , ja muszę się poddać operacji stóp w ciągu 5 lat ...zdążyć z obiema , bo potem mi nie zrefundują :roll: potem robią inną , z tej innej nawiałam ...i musze to zrobić , bo z tym bólem nie da się żyć długo ...znaczy zyję ale chodze coraz mniej ... i boję się ze bedę coraz cieższa , bo ruchu coraz mniej , i znów problem z nogami przez to i koło się zamyka ....a ja się qrdwa boję tych operacji :(

[quote name='Vectra']No taki na wypasie :)

edit :

cena :mdleje:[/QUOTE]

no poległam przy cenie ...ale aparacik mnie się podoba bardzo bardzo

[quote name='Doginka']Też mnie cena powaliła;-)[/QUOTE]

i leżymy :lol:

[quote name='Katerinas']Słodkie :)

U nas Dora rzadko miewa takie akcje.

Aparacik fajny.
Choć ja wypadłam z tematu aparatów. Mój ma już 8 lat. W między czasie naprawiałam migawkę.
Na razie robi zdjęcia.[/QUOTE]
no ja mam Nikonka już chyba 6 rok ... ale stary mały Canonek pojedzie do lekarza , bo tam tylko jedna rzecz do sprawdzenia i może jeszcze wróci do łask ;)

Posted

[quote name='Katerinas']A cóż za operacja na stopy?

U mnie Canon 300D rebel[/QUOTE]

ja mam sztywny paluch w obu stopach , są dni ze chodzić się nie da , ale w sumie odkąd choruję 2 x brałam lek p/bólowe , raz zemdlałabym na ulicy z bólu :lol: i do stawu prawego palucha brałam zastrzyki z kwasu hialuronowego , pomogło na 3 miesiące ...a koszt :roll:
Teraz mogą mi ściąć z góry 2 kości do stożka , zwiększając tym sposobem ruchomość stawu , za 5 lat na NFZ usztywnią mi na stałe palce w pozycji kolebkowej ...więc jest w czym wybierać :roll: .Aha i dla ścisłości ,,sztywny paluch,, to nie wystający na boki halux , to zupełnie inne schorzenie , bo ludzie to strasznie mylą .

Posted

[quote name='Katerinas']u cholerka....
:roll:
współczuję...[/QUOTE]

ale żyję ;) ...a teraz :hand: bo wracam do pracy na naradę :roll:

bo nauczyciele tylko idą na 5 godzin , wypiją kawe , pobawią sie z dziećmi i mają luz ...to już kurna 2ga narada w tym miesiącu a miała byc 3cia ale się postawiłyśmy , bo było zebranie które trwało od 15.15 do 19 :grins: , narada zresztą też przed 19 sie nie skończy :roll:

Posted

[quote name='Katerinas']Narad też współczuję...
:roll:[/QUOTE]

przyjmuję współczucie , bo sama sobie tego współczuję ...dziś obeszła się z nami p.dyrektor łaskawie ...bo się śpieszyła .... tylko 2 i pół godziny :) , ale w sumie dziś dużo spraw organizacyjnych było ... wiem , ze trzeba , ale litości

Posted

[quote name='Obama']Mnie to chyba też ominęło:roll: Mnie w każdym razie nudzą te wszystkie dyskusji o kopiowaniu,awesyjnym szkoleniu i rozmnażaniu bezpapierowców.Ja wiem,że edukacja sredukacja...ale ileż można.[/QUOTE]

To o tym się jeszcze rozmawia? Jesssuuu...

Alicja, aparat kupujesz? Ja sie przymierzam, ale na razie spłukana jestem, więc na przymiarkach się kończy ;-)

Co do Twojej pracy, serdecznie współczuję, sama za żadne skarby nie podjęła bym się pracy w przedszkolu, ani w szkole... brrr za nic!!!

Posted

[quote name='bira']To o tym się jeszcze rozmawia? Jesssuuu...

Alicja, aparat kupujesz? Ja sie przymierzam, ale na razie spłukana jestem, więc na przymiarkach się kończy ;-)

Co do Twojej pracy, serdecznie współczuję, sama za żadne skarby nie podjęła bym się pracy w przedszkolu, ani w szkole... brrr za nic!!![/QUOTE]

nie , aparatu nie kupuję , nie mam kasiory na takie zbytki ;) , oglądam sobie nowinki ;) , mój Nikon jeszcze dobry , tyle że może szkiełko by się jakieś inne przydało , aczkolwiek jak dobre światło jest to foty dobre wychodzą
Co do pracy ...jak podejmowałam decyzję o zdobywaniu wykształcenia to byłam młoda :lol: i głupia :lol: podobała mi się ta praca ....a teraz męczę się już 29 rok :lol:..od 1 maja poleci 30 ty ;)

U NAS PADA ŚNIEG grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Posted

[quote name='Alicja']przyjmuję współczucie , bo sama sobie tego współczuję ...dziś obeszła się z nami p.dyrektor łaskawie ...bo się śpieszyła .... tylko 2 i pół godziny :) , ale w sumie dziś dużo spraw organizacyjnych było ... wiem , ze trzeba , ale litości[/QUOTE]

Alu - ja podziwiam nauczycieli. To ciężka praca, zarówno w przedszkolu, jak i w szkołe. I trzeba się "bujać" nie tylko z dziećmi... te pewnie da się okiełznać... ale najgorzej pewnie z rodzicami.
Sama widzę, że niektórym rodzicom to przydałby się kubeł zimnej wody na łeb...

Posted

[quote name='Alicja']nie , aparatu nie kupuję , nie mam kasiory na takie zbytki ;) , oglądam sobie nowinki ;) , mój Nikon jeszcze dobry , tyle że może szkiełko by się jakieś inne przydało , aczkolwiek jak dobre światło jest to foty dobre wychodzą
Co do pracy ...jak podejmowałam decyzję o zdobywaniu wykształcenia to byłam młoda :lol: i głupia :lol: podobała mi się ta praca ....a teraz męczę się już 29 rok :lol:..od 1 maja poleci 30 ty ;)

U NAS PADA ŚNIEG grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr[/QUOTE]

Najszczersze wyrazy współczucia z powodu śniegu...

A co do aparatu, to ja w końcu będe musiała się szarpnąć, bo mój powoli chce na emeryture. Jak jest ładna pogoda to tak jak u Ciebie, zdjęcia wychodza ok, ale inaczej jest kiepsko...

Posted

[quote name='Katerinas']Alu - ja podziwiam nauczycieli. To ciężka praca, zarówno w przedszkolu, jak i w szkołe. I trzeba się "bujać" nie tylko z dziećmi... te pewnie da się okiełznać... ale najgorzej pewnie z rodzicami.
Sama widzę, że niektórym rodzicom to przydałby się kubeł zimnej wody na łeb...[/QUOTE]

oj niektórym tak , bo są i fajni ludzie z którymi można dużo zrobić , i ich dzieci wyjdą na ludzi ...ale są i tacy ...że szkoda gadać ....
ja na 25 dzieci to w sumie mam 1 rodziców z którymi jest zero współpracy i 3 takich troszkę wycofanych , do których trzeba podejść indywidualnie , zresztą zachowanie rodziców widać i u dzieci , ale reszta jest oki , nasze zebrania grupowe zawsze są wesołe , aczkolwiek o poważnych sprawach się rozmawia , ale naprawdę można bez patosu to robić ;)
Nie mogę powiedzieć ze nie lubię tej pracy ... ja jestem już po prostu zmęczona ...no i ogrom papierów mnie przytłacza ... z roku na rok coraz więcej , a od nowego roku grożą nam dzienniczkami godzinnymi w które będziemy wpisywać wszystko co robimy związane z pracą :roflt:

Posted

[quote name='Alicja'] grożą nam dzienniczkami godzinnymi w które będziemy wpisywać wszystko co robimy związane z pracą :roflt:[/QUOTE] ło matko.... to jest chore :crazyeye: