wisela1 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Z Dakotką poszłyśmy na spacerek parę minut po 7. Była cudnie!!! Dakunia już wcale nie była taka skurczna ! Szła pięknie ! A ogonek podniesiony niczym chorągiewka kiwał się nad główką :-) Bezbłędnie trafia do klatki. Jeszcze wczoraj poznawała zapachy innych psów, a dziś już pozwoliła sobie na ZALEWANIE. A co ! Teraz ona też tu mieszka :-) Już poznaje sie z sąsiadami tymi na 2 i tymi na 4 łapach. No i jedzonko.... Może nie podoba jej sie kolor miseczki... Ale zdecydowanie bardziej smakuje to co uda sie wyżebrać ze stołu :-) Quote
Ulka18 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Eluniu, moze zapytaj Theriona o Rexiulka i jego zachowanie. Nie wiem czy psy maja Alzheimera, ale przeciez w przypadku Rexa nie jest to demencja starcza. Biedny tez Rex, i koty mu dokuczaja, i z lozka zostal wyproszony przez malenka Dakotke. Quote
wisela1 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Rexiulek jest stałym i wiernym pacjentem Theriona..... Altzheimer to moje konfabulacje... On obstaje przy starości. Rex ma ponad 12 lat i "bogatą" przeszłośc.... Staram się bardzo Rexika dowartościowywać.... Kiedy któreś futro wymusza pieszczoty to przywołuję Go i "obsługuję" drugą ręką. Na spacerkach ma przywilej chodzenie tam gdzie on chce... Do tego extra wyjścia.... Zapraszam do łózia CODZIENNIE rano na dzień dobry i wieczór na wieczorne pieszczoty...Dużo z nim rozmawiam... No i dostaje leki. oN SIę ROBI JAK NIEPORADNE DZIECKO... Quote
missieek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 milo sie czyta Wasze wiesci Ela zapomnialam Ci powiedziec ze jak ja rozpiescisz to Ci wejdzie na glowe :evil_lol: Quote
wisela1 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Już mi weszła... Ale nadal myśli że mieszka w Bukownie:-) Uważa ze wystarczy otworzyć drzwi i za progiem jest trawka. Mam wrażenie że jeszcze was szuka.... Dziś po powrocie ze sklepu miałam na środku qupala. Trochę rzadkawy, ale zmiana wszystkiego wiec liczę ze przejdzie. OKROPNIE przebiera w jedzeniu... Kurczk z ryżem - nie, kurze ratki - nie, gotowane mięsko - nie, metka - owszem. No to chciałam wykorzystać i przemycić lekarstwo. Żebyś ty wiedziała z jakim obrzydzeniem pluła.... , z masełkiem nie weszło również, no to zostałła surowa wołowinka, owszem, zjadła i chciała jeszcze. No to znowu wsadziłam lekarstwo. Obraziła się na mnie baaaardzo poważnie Nawet nie skorzystała ze spacerku który jej zaproponowałam na przeprosiny... Odwróciła sie i poszła spać. Śpi nadal.. Quote
wisela1 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Dakunia dziś na porannym spacerku, proszę cioć, zrobiła śliczna, zdrową qpalke! A goopia ela tak sie ucieszyła że na środku ulicy sunię za to wycałowała... Quote
Gosiapk Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [quote name='wisela1']Włąśnie wróciłam z Rexikiem.... Napadł nas rotek.... jeszcze sama dobrze nie wiem jak się wywineliśmy. Wiem tylko że złapałam za jajka i skręciłam. Rotka oczywiście...[/quote] Jak Ty to zrobiłaś :crazyeye: Quote
Gosiapk Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [quote name='missieek']milo sie czyta Wasze wiesci Ela zapomnialam Ci powiedziec ze jak ja rozpiescisz to Ci wejdzie na glowe :evil_lol:[/quote] Za późno Missieek, za późno! :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [quote name='wisela1']Dakunia dziś na porannym spacerku, proszę cioć, zrobiła śliczna, zdrową qpalke! A goopia ela tak sie ucieszyła że na środku ulicy sunię za to wycałowała...[/quote] Goopia Ela? Jaka goopia Ela? Nie znam :shake: Znam tylko KOCHANĄ ELĘ, a Wy? Quote
wisela1 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Nie wiem.... Chyba ze strachu. Kiedyś widziałam jak wet w ten sposób rozdzielił gryzące się psy... Kiedyś, jeszcze za życia Gasparka to waliłam kantem dłoni między uszy. To na moment otumaniało. Ja miałąm zawsze duuuuże psy to musiałam się stać taka bojowa.... Quote
wisela1 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Dusia zjadła całkiem sporo twarożku z żółtkitm i siemieniem..... Pozwoliłą się wyszczotkować :-) No i oczywiscie już zaczyna wymuszać:diabloti: Quote
wisela1 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Kruszynka sobie spała na kanapce ale matka uparcie uczy godzin spacerków... No to obudziłam panienkę i poszłyśmy. Malutka nie miała jakoś ochoty... Od rana "namówiła" mnie na 8 spacerków.... Zabrałam ją prawie "na siłę". Nawet nie chciała chodzić. Troszkę ją pociągałam. W końcu siknęła i zadowolona z siebie dała dyla do klatki. Kiedy stanęła pod drzwiami to była tak z siebie zadowolona :-) Ogonek chodził jak choragiewka na wietrze a pycholek był roześmiany na maxa.... Mądra, kochana dziewczynka... Słonko moje, moja najsłodsza Babusia.:loveu: Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 To nadaję ja - Dakota... Całą noc spałam z Elą, Stasiem, Czotkiem, Febe i Filemonem w łóżku !!!! Nad ranem jeszcze przyszedł do nas Rexio. Ale było fajnie:multi: Tyko Ela trochę stęka że się znowu nie wyspała i coś ją boli..... Teraz zaczynam sobie wyć ;-) Ela napewno ze mna wyjdzie;-). Na porannym spacerku byłam jeszcze troche zaspana i nie chciało mi sie spacerkować. Teraz pojadłam to chętnie bym pobiegała. Muszę jakoś Ele namówić.... Quote
Ulka18 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dakotko, skad Ty masz tyle sił dziewczynko do 8 spacerkow :???: Zameczysz Pancie :diabloti: Quote
Gosiapk Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Bosze! Ona wykończy naszą Elę w tydzień :roll: Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Dakotka już dobrze wie... Wyszłam z domu, Dakusia została z tatuńciem... Cały czas przespała... Tylko weszłam.... wyje jak oszalała... na rączki, głaskać i na spacerek... Tatuś nawet nie raczył zauważyć że Dakunia usadziłą qpqlka i mamcie wchodząc sie na nim przewiozła... Całe spodnie w dakusiowym gówienku... Ale Dakunia zadowolona i merda ogonkiem. Qpalek za miękki... Idziemy do doktorka. Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Dakunia już się wkradła w łaski Stasia....:D:evil_lol: On zawsze tylko - duze i owczarkowate.... Póki Dakusi nie poznał . Właśnie [COLOR="Red"][SIZE="7"][COLOR="Black"][COLOR="Red"]S A M[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR] zaproponował dusi spacerek:diabloti: Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Jest wesoło i jest CUDNIE !!! Dakunia jest bezkonkurencyjna :-) i absolutnie jedyna !! Quote
Toska Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 :lol: Elu , gdyby wszyscy mieli takie dobre serca jak Wy :loveu:, to świat byłby zupełnie inny :lol: pozdrawiam Was serdecznie , jestem tu częstym gościem , ale takim cichutkim :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Pan Staś tak łatwo się poddał? Tak bez walki? :lol: Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Staś lubi zwierzaki.... i jak ta okruszynka stanęła przed nim domagając się głasków poprostu wymiękł:lol: To ja Dakota....... Właśnie wróciłam od doktorka. Jak jechałyśmy w tamtą stronę tramwajem to przed nami siedziała zakonnica.... Okropnie się wierciła i kręciła nosem, bo wiecie.....jakby to napisać.... mnie z mordeczki brzydko pachnie..... a było mi bardzo gorąco to sobie ziajałam. Ale co? jakaś konwalia ja jestem zeby pachnieć? Specjalnie to się tym nie przejmowałam bo Ela tylko czekała zeby coś powiedziała:mad:I jeszcze specjalnie cały czas całowała mnie po kufie... W poczekalni wcale mi się nie podobało, czułam co się święci i bardzo chciałam uciekać. A w gabinecie to pokazałam co potrafię:diabloti::multi:Ela była cała mokra, ale mnie utrzymała. Nie udało mi się zwiać. Ale w czwartek to już napewno nie pozwolę sobie zastrzyku zrobić:mad: Po wyjściu na osłodę chyba kupiła mi nowe szelki. Takie dziewczyńskie - niebieskie. Chciała mi jeszcze przymierzyć zielone ale mi sie nie podobały i nawet nie pozwoliłąm sobie przymierzyć..... Wyniki mojej cennej krwi którą mi ten wampir utoczył będą jutro. Ale jutro nie idę. Jutro na tortury idzie Rexio. Mają z nim kłopot bo robi się coraz grubszy choc ma bardzo ograniczone jedzenie. Jutro jemu utoczy krwi:multi::diabloti: Quote
wisela1 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Aaaa! Jeszcze zapomniałam napisać ze doktor Grześ powiedził że ja mogę mieć nawet 15 lat. Quote
masienka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 oj, oj ale ma malutka Dakusia przygody :) a zakonnica mogla sie przesiasc jak jej sie cos nie podobalo! ;P Quote
wisela1 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 No to dziś idzdę z Rexiulem... Już tak bardzo ograniczam mu jedzonko że aż mi go żal, a Rexia doraz wiecej....Chodzimy tyle że nie mam czasu na nic poza zwierzakami i aż mi nogi puchną, a synuś coraz "wiekszy".... Już ma 87 cm w klacie..... Robi się z niego monstrum. Boję sie ze może przestać chodzić. Dostaje o 30% zmniejszone porcje RC Obesity ale "rośnie" w oczach. Napewno nie dojada. Dziś sprawdzimy tarczycę. Quote
Recommended Posts