Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smutno, tak bardzo smutno...:-(
ale za Tęczowym Mostem jest dobrze, nic nie boli...
można skakać, można biegać i tarzać się w tęczowej trawie
i wygrzewać w słonku, do woli...

... ... ... ... ... ... ... .
Elu, ściskam mocno...

Posted

Nie mogę spać.....
On mi chodzi po nogach.... Wszędzie słyszę jego gruchanie. Franuś nie miauczał Franuś gruchał.....
Do tego Febe rozbolały uszy a Fil złapał ode mnie cholerny katar...
Przez te głupie świeta muszą sie meczyć....

W domu już właściwie niewiele mam Jest Dicortinef Zakropię Febe uszka, ale o Fila drżę. Rok temu miał zapalenie płuc..

Zorka coraz słabsza. Trochę to tęsknota za Frankiem... Ona już tyle odejsć zwierzaków przeżyła...... WSZYSTKIE odchorowuje.
To staruszka Prawie 15 lat.
Ale wczoraj jak się przytulałyśmy...... Znalazłam u niej następny guzek. I to pod paszką.. Węzły.... Jak to u Zoreczki.Przeżycie, tęsknota to zawsze zdecydowane pogorszenie stanu zdrowia
Moze jeszcze raz sterydy... Wariuję. Do Nowego Roku nic nie zrobię...

Posted

Patrzę na te moje futrzaczki....
Chyba tylko Rexikowi nie brakuje Franka :-(
Rano jak zwykle wszyscy leżeli kołami do góry. Były poranne pieszczoty, miziani i głaski ale jakoż duuuużo krócej. Same odchodziły do kącików. Rexul tylko został i wykorzystywał koniunkture na maxa...

Posted

Nie ma szans zbyt długo ubolewać.....:-(
Febe ma niezyt dróg oddechowych a Filemonek zapalenie krtani i ................ :mad: świerzb. :-o Tego jeszcze nie było.....:shake:
Zarejestrowałam wszystkie dzieciaczki w nowej przychodni. Pani doktor była bardzo miła.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało dalej.:cool1:

Posted

Rexik znalazł sobie wroga. Na piętrze zamieszkał jamnik..... Dość długo nie reagował, ale jamniorek już się poczuł "u siebie" i poszczekuje coraz więcej. A tego to REexikowi za wiele. On sobie nie życzy żeby mu takie małe rządziło na Rexikowym terytorium....
Naprawdę muszę uważać, Dotąd nie atakował psów ale widać że akurat ten jamniczek działa mu na nerwy..

Posted

Elu
dopiero dowiedziałam się o Franku
tak bardzo mi przykro i żal
trzymałam za niego kciuki ale widac tam w górze go potrzebowali
niech będzie szczęśliwy za TM razem ze wszystkimi naszymi zwierzakami, które tam już są
życzę Wam w nowym roku zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia
i mnóstwo, mnóstwo miłości
i żadnych zmartwień
i samych spokojnych chwil
i niech czas płynie leniwie i cichutko aby dac Wam wytchnienie i odpoczynek i mozliwość cieszenia się tym co macie
jednym słowem życzymy Wam SZCZĘŚCIA

Posted

Kochana Elu,
kiedy dostałam od Ciebie w Wigilię wiadomość o Franusiu, napisałam (zarozumiale) dodatek do "Kwiatków św. Franciszka". Wysłałam Ci na mail, ale nie wiem, czy dostałaś. Na miau nie mogę się zalogować, więc wklejam tutaj.

[FONT=Times New Roman][SIZE=5]Śnieg nie spadł, ale nad Krakowem było biało od aniołów – nic dziwnego, przecież to Wigilia. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]Franuś spał, ale obudził go odgłos szybkich kroków. Przy koszyku przycupnął ktoś w habicie burym jak Franusiowe futerko.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]- Pomóż nam, Franusiu – powiedział. – Narodziło się Dzieciątko, trzeba Mu ogrzać zziębnięte stópki i zamruczeć kołysankę. Nikt nie potrafi tego lepiej niż ty.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Ale ja jestem chory...- odpowiedział kot.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Już nie...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Ale oni mnie kochają...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-I będą. W tym przypadku czas i odległość nie mają znaczenia.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-A będę mógł tu przychodzić? I oni będą o tym wiedzieć?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Tak, Franusiu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Kołysankę, mówisz?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Nóżki zmarznięte?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-I na pewno będę mógł tu zajrzeć od czasu do czasu?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-To idę – powiedział Franuś.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]I poszedł.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=5][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

[quote name='Wiedźma']Kochana Elu,
kiedy dostałam od Ciebie w Wigilię wiadomość o Franusiu, napisałam (zarozumiale) dodatek do "Kwiatków św. Franciszka". Wysłałam Ci na mail, ale nie wiem, czy dostałaś. Na miau nie mogę się zalogować, więc wklejam tutaj.

[FONT=Times New Roman][SIZE=5]Śnieg nie spadł, ale nad Krakowem było biało od aniołów – nic dziwnego, przecież to Wigilia. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]Franuś spał, ale obudził go odgłos szybkich kroków. Przy koszyku przycupnął ktoś w habicie burym jak Franusiowe futerko.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]- Pomóż nam, Franusiu – powiedział. – Narodziło się Dzieciątko, trzeba Mu ogrzać zziębnięte stópki i zamruczeć kołysankę. Nikt nie potrafi tego lepiej niż ty.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Ale ja jestem chory...- odpowiedział kot.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Już nie...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Ale oni mnie kochają...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-I będą. W tym przypadku czas i odległość nie mają znaczenia.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-A będę mógł tu przychodzić? I oni będą o tym wiedzieć?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Kołysankę, mówisz?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-Nóżki zmarznięte?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-I na pewno będę mógł tu zajrzeć od czasu do czasu?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]-To idę – powiedział Franuś.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]I poszedł.[/SIZE][/FONT]

[/quote]

pozwolisz to przekleić na miau?

Posted

To wklej. Zosia (wiedźma) pisała ze mogę z jej twórczością robić co chcę.
Zajrzyj do wątku Franka. Tam jest jeszcze wierszyk Zosi dla Franusia... Jeszcze żył....
Zosia była u nas i poznała Frania....
Uwierz że to kot "na zawsze". Tu czy po drugiej stronie... On jest zawsze i wszędzie.
Tym najbardziej wyjątkowym (choć nie zapomniałam ŻADNEGO), które odeszły zamawiam portreciki. Teraz w galerii zawiśnie Franuś. Musze poszukać kogoś na Allegro kto zechce narysować ....

Posted

[B]Samograj[/B] ma genialne, miłe i dobrze wychowane dziecko - zajrzyj na ten wątek.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24797&page=218&highlight=samograj[/URL]
Może ją zapytasz o możliwość narysowania Franusia? Na Allegro na pewno można zamówić taką usługę.
Trzymaj się. Całuski.

Posted

A futraste.... Zakrapiamy uszka, czyścimy noski. Dzisiaj odezwał sie Pan Doktor do którego bardzo chcemy się podczepić.... Wygląda na to że nas przygrnie :-)
Cieszymy się bardzo....
Co by nie mówić zaniedbałam towarzystwo. W centrum był Franuś.....
Od pierwszego poświątecznego dnia nadrabiamy....

Posted

U nas w tym roku chyba strzelają z armat..... Huki potworne..
Dorwać tych skórkozjadów :mad: :angryy: :cool1: :smhair2: :cry: :icon_roc: :lying: :pissed: :eek: :stop: :nerwy: :evilbat: :ak-shot: :wallbash: :snipersm: :mdleje: :flop: :stormy-sad: :bad-word: :stupid: :motz: :-x :2gunfire:

Posted

Chociaż rano jeszcze nie strzelali, Rexik boi sie wyjść z kąta.
Nie przyszedł do kuchni nawet pożebrać jak kroiłam mięsko dla kotków...
Jakoś tak dziwnie pusto i luźno było....:roll:

Posted

Ja mam nadzieję, że goście i... prochy odwrócą uwagę Łaćki od strzałów. Biedne te nasze histeryki!
Mnóstwo noworocznych serdeczności dla Ciebie i Twoich bliskich! Proszę wygłaskać zwierzynę i wyraźnie powiedzieć, że to ode mnie.