borsaf Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [B]Anisha[/B], wyszłaś na speca samochodowego. Chlopów cos wcięło...Bosowi komp odebrali?, czy sie na nas obraził?, Vigor zachorzał, może Wojtek zabierze glos w tej materii, a jutro z rana Zadziorny..
Kardusia Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [B]Wind [/B]- a stopy Ci świeciły :evil_lol::evil_lol::evil_lol:??? No to feralny dzień miałaś, ale dobrze, że już się kończy. [B] Vigor[/B] - życzę szybkiego zdrowienia, a tym czasem - dobrej opieki [IMG]http://img332.imageshack.us/img332/6817/zdrowiedq6.gif[/IMG].
Wind Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [B]Anisha,[/B] Dzieki za pomoc, ale to akurat wiem. Nie wiem tylko, jak zlokalizowac, ktory bezpiecznik odpowiada za jaki podzespol. Dla przykladu podam, ze np. przestaja pracowac silowniki w szybach. Wiem, ze sa dobre, ale pewnie ich awaria zwiazana jest z przepaleniem bezpiecznika. Ktory wiec odpowiada za te szyby? W mojej instrukcji sa one ponumerowane od 1 do np. 50. Do kazdego numeru przyporzadkowano podzespol. I byloby ok, gdyby nie to, ze ta numeracja nie pokrywa sie z tym co w rzeczywistosci widze w kieszeni z bezpiecznikami :placz: Przeciez nie moge kazdego wyjmowac i sprawdzac, czy ma drucik czy nie :mad: W.
zadziorny Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Wind'] BTW pytanie do znawcow bezpiecznikow w aucie. Po pewnych perypetiach zlokalizowalam bezpieczniki, znalazlam nawet opis w instrukcji z wieloma numerami, ktory bezpiecznik do czego sluzy. Tych numerow jest chyba 50, a bezpieczniki w rzeczywistosci ponumerowane sa chyba do 10 i jest np. piec nr piatych, cztery dziesiatki itp. itd. Skad mam wiedziec, ktory bezpiecznik odpowiada za jaki podzespol w aucie??? :crazyeye: [/quote] Pociesz się że ja mam ich 62 :roll:. Wszystkie są dokładnie opisane w instrukcji. Oznaczenia typu 20 A, 10 A, 7,5 A to wielkość poboru prądu w amperach :roll: :cool3: :razz:
zadziorny Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Kardusia'][B]Wind [/B]- a stopy Ci świeciły :evil_lol::evil_lol::evil_lol:???[/quote] Jeśli faktycznie jej świeciły, to chyba [B]borsaf[/B] powinna zdiagnozować jaka to choroba :cool3: :evil_lol: :eviltong:
Anisha Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Wind'] Przeciez nie moge kazdego wyjmowac i sprawdzac, czy ma drucik czy nie :mad: [/quote] Ejże, [B]Wind[/B], nie pękaj! To tylko 50 prób wyjąć-włożyć. Pikuś. :evil_lol: Dasz radę. :lol:
Wind Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Anisha']Ejże, [B]Wind[/B], nie pękaj! To tylko 50 prób wyjąć-włożyć. Pikuś. :evil_lol: Dasz radę. :lol:[/QUOTE] Moze i dam, ale czy wsadze we wlasciwe miejsce? :evil_lol: Sa ustawione jak pionki na szachownicy: zajety, zajety, wolny, zajety, wolny itp. itd. Prawde powiedziawszy to nie wiem ile dokladnie ich jest, ale cala strona byla zapisana, a i w rzeczywistosci wydaje sie ze to spora gromada :cool3: . Instrukcje zostawilam w aucie. I jeszcze jedno ... miejsce na bezpieczniki jest z boku kokpitu, tuz przy wylocie powietrza z dyszy ogrzewania. Trzeba bylo ten kawalek kokpitu podwazyc i wydlubac ... Jak juz wydlubalam, to za nic nie da sie zlozyc tak jak bylo poprzednio :placz: Markus musial wyjechac i znikad pomocy :-( W.
zadziorny Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Wind'][B]Anisha,[/B] Dzieki za pomoc, ale to akurat wiem. Nie wiem tylko, jak zlokalizowac, ktory bezpiecznik odpowiada za jaki podzespol. Dla przykladu podam, ze np. przestaja pracowac silowniki w szybach. Wiem, ze sa dobre, ale pewnie ich awaria zwiazana jest z przepaleniem bezpiecznika. Ktory wiec odpowiada za te szyby? W mojej instrukcji sa one ponumerowane od 1 do np. 50. Do kazdego numeru przyporzadkowano podzespol. I byloby ok, gdyby nie to, ze ta numeracja nie pokrywa sie z tym co w rzeczywistosci widze w kieszeni z bezpiecznikami :placz: Przeciez nie moge kazdego wyjmowac i sprawdzac, czy ma drucik czy nie :mad: [/quote] Wyjmowanie po kolei odradzam, ponieważ niektóre podzespoły zapamiętują ustawienia i poprzez wyjęcie bezpiecznika możesz tę pamięć skasować :shake:. W mojej instrukcji mam rysunki 6 skrzynek bezpiecznikowych znajdujących się w moim samochodzie, z naniesionymi numerami poszczególnych bezpieczników. Obok znajduje się lista z opisem za co który odpowiada :roll: :p.
Wind Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='zadziorny']Wyjmowanie po kolei odradzam, ponieważ niektóre podzespoły zapamiętują ustawienia i poprzez wyjęcie bezpiecznika możesz tę pamięć skasować :shake:[/quote] No to fajnie, bo trzy sobie wyjelam, aby sprawdzic czy da sie wyjac i jak sie wklada :placz: :lol: [quote] W mojej instrukcji mam rysunki 6 skrzynek bezpiecznikowych znajdujących się w moim samochodzie, z naniesionymi numerami poszczególnych bezpieczników. Obok znajduje się lista z opisem za co który odpowiada :roll: :p.[/QUOTE] No wlasnie ... od poczatku moja instrukcja wydawala mi sie za malo rysunkowa :shake: W.
Anisha Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='zadziorny']Wyjmowanie po kolei odradzam, ponieważ niektóre podzespoły zapamiętują ustawienia i poprzez wyjęcie bezpiecznika możesz tę pamięć skasować :shake:. [/quote] Fakt. Mechanik wydłubał mi kiedyś na chwilkę jeden z bezpieczników żeby sprawdzić czy nie z jego powodu nie działa mi tylna wycieraczka, a auto od tamtej chwili zaczęło uparcie twierdzić, że nie działa moja poduszka powietrzna :shake: . Musiałam jechać do serwisu i dać bodajże 80 zeta za wykasowanie tej informacji z pamięci auta, bo poducha była jak najbardziej OK - całe zamieszanie było spowodowane przez chwilowe wyjęcie bezpiecznika. :roll: Nota bene, wykasowanie w serwisie zajęło 3 minuty - nie wiem za co te 80 zeta. :angryy:
jovanna Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Czesc! Dziekuje za pozdrowienia i tez goraco pozdrawiam [B]kolezanke coztego[/B]. Nasz polski szpital to cyrk na kolkach i zapewne inny niz w Kolumbii. Ponarzekam sobie na nasza sluzbe zdrowia. Wychodzi na to ze pacjent lezacy w lozku obolaly i nieprzytomny ma z niego wstac i lazic za pielegniarkami i lekarzami zeby dowiedziec sie: a) jak wyszly wyniki badania krwi b) co z tego wynika ( tia wyniklo ze laboratorium innej kobiecie moje badania przypisalo, wielke halo bylo):mad: c) po co robia te zastrzyki i na cholere mi tlen po operacji skoro inni go nie dostali... d) kto bedzie lub kto operowal (Lekarz na obchodzie w dniu wyjscia mial do mnie prentensje ze nie wiem kto mnie operowal) d) kiedy przyjsc na sciaganie szwow.( na wypisie lakonicznie napisano zeby sie zglosic na kontrole w poradni chirurgicznej (kropka)):mad: Bo jakos sami z siebie nie potrafia tego czlowiekowi powiedziec. A wiec jestem niedoinformowana w kwestii kto mi robil dziury w brzuchu i kto mnie operowal i czy wyniki badania krwi sa OK. (mialam nie takie zanim trafilam na odddzial wiec je powtarzali, cisnienie do dupy itp. kwiatki ) Teraz siedzem w domku zrem wszystko. Taka moja osobista dietka :evil_lol: I dodam na koniec ze kamlot byl wielkosci ziarnka grochu i ten maly sukinkot byl strasznie upierdliwy, ale wreszcie mi go wydlubali...Hmmm i nadal nie wiem czy posiadam woreczek zolciowy :roll: A teraz ide wziasc prysznic bo to mi wolno i zmienic opatrunek chociaz co do tego mnie poinformowano bo balam sie ze zasmierdne do czasu sciagniecia szwow :evil_lol:. Poza tym swedzi mnie okropnie, to znak ze sie goi...Milego dzionka zycze i sorka za marudzenie ale musialam dac temu gdzies upust, padlo na Was :evil_lol:.
Ali26762 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Heyka :) Mam wieści z Wilna! [COLOR="Blue"][SIZE="5"]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [COLOR="Red"][SIZE="6"]GRATULACJE !!![/SIZE][/COLOR] :multi: :multi: :multi:
Magicnesca Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762']Heyka :) Mam wieści z Wilna! [COLOR=blue][SIZE=5]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=6]GRATULACJE !!![/SIZE][/COLOR] :multi: :multi: :multi:[/quote] [SIZE=7][COLOR=#ff0000]GRATULACJE !!! [/COLOR][/SIZE] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/750/fajerwerki2yy9.gif[/IMG][/URL]
vigor Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Witam! [B]Już jest calkiem OK[/B]. Okropasnie bolało do północy, potem jakos tam usnąłem i rano ok. 5-tej obudziłem się prawie bez bólu w okolicy ucha. To dzieki Waszym dobrym, nie nawet bardzo dobrym fluidom. [B]DZIĘKI.[/B] Czapeczkę to ja noszę. Tylko pewnego ranka wypuszcalem sunie na zewnątrz, a główka była po swieżej kąpiołce. [B]Jovanna [/B]- zycze powrotu do zdrowia. U mnie również w marcu podłubali i wyciągneli takowe maleńkie kamyczki. Ponoć nie zawsze dają, to co wydłubali, tylko jakieś inne z tzw. banku kamieni, żeby pacjentowi wyleczyc głowe. Tak kilka dni temu opowiadał mi kolega "nożownik". Bo co dac pacjentowi, jeśli nie miał kamyków, tylko np. takie sobie błotko. Dostał czyjes kamyki - nie wazne duże czy małe - aby był zadowolony że mu coś wydłubali. [B]Wind [/B]- wspólczuje w tym dłubanku bezpieczników. Wskocz na forum swojej bryki, zarejestruj się, albo poszukaj w archiwum i cos znajdziesz na temat za co odpowiada ktory z bezpeiczników. [B][SIZE=3][COLOR=Red]Bodrys, Matysiek - ogromne klaski.[/COLOR][/SIZE][/B] Ahoj!
jovanna Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 hehehe nio niezle glowki lecza, ale moj akurat takowy byl i na 100 % to moj osobisty kamlotek...jedynym dyskomfortem jaki teraz mam to obolala prawa strona jakby mnie kto obil, psyche jest OK...Nie czujac bolu nudnosci, kolek itp sensacji jest mi dziwnie choc to dopiero kilka dni po zabiegu...Ale kiedy sie w zasadzie mialo atak non stop po byle czym to ogromna ulga ;)...I na swieta bede mogla jesc to co lubie nie patrzac czy mi nie zaszkodzi ... Tobie tez zycze powrotu do zdrowia.
Welsh Terrier Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762'][COLOR=Blue][SIZE=5]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [/quote] [CENTER][SIZE=7]:multi::multi::loveu::multi::multi: [COLOR=PaleTurquoise]H[/COLOR][COLOR=Cyan]U[/COLOR][COLOR=MediumTurquoise]R[/COLOR][COLOR=Teal]A[/COLOR][COLOR=DarkSlateBlue]![/COLOR] :multi::multi::loveu::multi::multi: [FONT=Arial Black][COLOR=DarkOrchid][U][I]:cunao:Gratulacje!:cunao: [/I][/U][/COLOR][/FONT][/SIZE][LEFT][SIZE=7][FONT=Arial Black][COLOR=DarkOrchid][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Black]Wspaniała wiadomość! Pozostaje nam czekać teraz cierpliwie na fotki! :multi:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [/LEFT] [SIZE=7][FONT=Arial Black][COLOR=DarkOrchid][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [/CENTER]
aga_ostaszewska Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [B]jovann: [/B]Szybkiego powrotu do zdrowia! [COLOR=DarkGreen][SIZE=5]:multi: Bodryś, Tysiek... OGROMNE GRATULACJE! DOBRA ROBOTA CHLOPAKI! :multi: [/SIZE][/COLOR]
Kardusia Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762']Heyka :) Mam wieści z Wilna! [COLOR=Blue][SIZE=5]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [COLOR=Red][SIZE=6]GRATULACJE !!![/SIZE][/COLOR] :multi: :multi: :multi:[/quote] [B][SIZE=3][COLOR=Blue]Również i od nas - dla zwycięzców:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][/B] [SIZE=5][COLOR=Blue][B]SERDECZNE[/B] [IMG]http://img231.imageshack.us/img231/654/rados263hx8.gif[/IMG] [/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=5][COLOR=Blue]GRATULACJE - hip-hip-huurraaa !!![/COLOR][/SIZE] [/B]
bos Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762']Ho ho hooo :) [IMG]http://img156.imageshack.us/img156/7593/xmassantaclausge7.gif[/IMG] [/quote] Ja na Mikołaja dostałem sms-a......z informacją ..........hou hou hou , to jest okrzyk Mikołaja , gdy sie dzwonkiem je**** w j**a Wór spuchniety wciąż go je**e , wiec nie będzie go u Ciebie. Gwiazdka też Cię nie odwiedzi , bo w agencji franca siedzi.... itd...itd:eviltong: :evil_lol:
bos Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='coztego'] I teraz leży w sali, gdzie jest jedna dziewczyna, ... Na szczęście młodsi lekarze nie mają problemów z językiem,.......Też to przeżyłam, .....od dłuższego czasu śmiga aż miło :cool1:[/quote] Bosze ....ile w tym erotyzmu...........[B]coztego[/B] , nie wiedziałem że Twój jezyk ....śmiga aż miło..........:loveu:....bosko.....:eviltong: :evil_lol: :evil_lol: ;) Jak mnie tu długo nie było.....a tu takie ciekawe rzeczy ......bez mego udziału........:eviltong: :eviltong::loveu: :lol: :evil_lol: :evil_lol:
bos Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='zachraniarka']Magda u mnie po sąsiedzku mieszkał kiedyś strasznie agresywny, wielki owczar. Jednego dnia nawet wyskoczył ze swojego balkonu i rzucił się na mojego laba. To było okrutne psisko.. Jednego dnia porządnie psiknęłam jakimś dezodorantem prosto mu w pysk i kłopoty się skończyły, omijał nas szerokim kołem.[/quote] [B] Flaire...[/B]......nie o suczki tu poszło ......po prostu.......[B]zach[/B] nie ten zapach mu zaproponowała........:eviltong::evil_lol: :cool3:....i się obraził :lol: :lol: :lol:.... polegaj tu na kobiecie....:eviltong: :evil_lol: ;) :lol:
bos Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762']Heyka :) Mam wieści z Wilna! [COLOR=Blue][SIZE=5]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [COLOR=Red][SIZE=6]GRATULACJE !!![/SIZE][/COLOR] :multi: :multi: :multi:[/quote] I ja składam gratulacje ..........i winszować nie przestanę , aż co wypić nie dostanę. [SIZE=7][COLOR=Magenta][B]BRAWO !!!!!!!!!!!![/B][/COLOR][/SIZE]
borsaf Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [B]Nitencja, Ibolya [/B] [SIZE=4][COLOR=Red][B]GRATULACJE!!!![/B][/COLOR][/SIZE] [B]Bos[/B], hihihi, dopiero zwycięstwa w Wilnie wyciągnęły Cię z nory, borsuku!
bajadera Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Gratulacje dla psów i właścicielek ![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
Anisha Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Ali26762'][COLOR=blue][SIZE=5]Bodor zdobył NPwR i CAC, a Tysiek Junior Winner![/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=6]GRATULACJE !!![/SIZE][/COLOR] :multi: :multi: :multi:[/quote] [COLOR=lime][SIZE=4][COLOR=seagreen]Brawo, brawo dziewczyny, brawo, brawo chłopaki!!![/COLOR] :multi: :multi: :loveu: :loveu: [/SIZE][/COLOR]
Recommended Posts