nikit1 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='Flaire']Lepsze duże, ale malutkie lepsze niż nic...[/quote] a moze wziać Ci igłę z nitką? ;)
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='bos']....a walijczyka to prosze w oryginale jeśli możesz wrzucić na maila....:evil_lol: :evil_lol: :multi:[/quote] Poszło :) A tu mam jeszcze fotkę jak ten walijczyk przymierzał się do zabrania pierwszego miejsca :D [IMG]http://i45.photobucket.com/albums/f81/Ali26762/Wystawy/Sopot/PICT8558.jpg[/IMG]
bos Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='Ali26762']Poszło :) A tu mam jeszcze fotkę jak ten walijczyk przymierzał się do zabrania pierwszego miejsca :D [/quote] Dzięki za foty............dobre:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
coztego Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='Flaire']A ktoś wie może, jaka jest prognoza? Sprawdzałam w internecie i jakoś tak nie mogę nic konkretnego wywnioskować z tego, co widzę... :roll:[/QUOTE] Telewizor masz? TVN Meteo odbierasz? :cool3: Jeśli nie, to zaraz idę sprawdzić jakie są prognozy :cool1: Bawcie się świetnie w Toruniu! Duuużo sukcesów życzę ;) [B]Ali[/B], wracając do saszetek, oglądałyśmy z Jurą tę karuskową, wstawioną przez Ciebie jako drugą. (jakie to skomplikowane :evil_lol: ) i nie podobała nam się, bo miała strasznie dużo podszewki i wydaje mi się, że wyłowienie z niej małego smaczka graniczy z cudem... :cool1: Ale może to błędne odczucia, bo smaczków w niej nie było (a powinny być, dla zademonstrowania funkjonalności saszetki :evil_lol: ).
Flaire Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 [quote name='coztego']Telewizor masz?[/quote]Mam. [quote name='coztego']TVN Meteo odbierasz? :cool3: [/quote]Nie. :-(
coztego Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='Flaire'] Nie. :-([/QUOTE] Już nie płacz :cool1: Trafiłam na prognozę po Panoramie, pan Skiba powiedział, że będzie ciepło w Toruniu na wystawie, a deszcz spodziewany jest dopiero popołudniu :kciuki:
niedzwiedzica Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 coztego-jak przed Sopotem prognoze sprawdzałam, bo miało tam padac w nocy i wczesnym rankem, potem miało byc ok-a jak było-lepiej nie mówić :angryy: dletego juz chyba zawsze będe na wystawy parasol zabierać, choć pewnie już na pierwszej go zgubie :cool3: ...w każdym razie wystawiającym i kibicującym jutro zycze pieknej pogody i udanej wystawy :p
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='coztego'][B]Ali[/B], wracając do saszetek, oglądałyśmy z Jurą tę karuskową, wstawioną przez Ciebie jako drugą. (jakie to skomplikowane :evil_lol: ) i nie podobała nam się, bo miała strasznie dużo podszewki i wydaje mi się, że wyłowienie z niej małego smaczka graniczy z cudem... :cool1: Ale może to błędne odczucia, bo smaczków w niej nie było (a powinny być, dla zademonstrowania funkjonalności saszetki :evil_lol: ).[/quote] Mój TZ, który jest techniczny, orzekł przed chwilą, po wnikliwym obejrzeniu mojej saszetki, że składa się ona z dwóch worków - sztywnego zewnętrznego (usztywniającego całą konstrukcję) i wewnętrznego, wykonanego w dolnej części z pojedyńczego ortalionu, a w górnej z podwójnego, lejącego materiału, gdzie środkiem przechodzi sznurek wyprowadzony na zewnątrz za pomocą kawałka rurki dystansowej. Powoduje ona, że po zaciągnięciu sznurka tworzy się wieczko. Przy wkładaniu ręki do zamkniętej saszetki sznurek wraz z tym lejącym, podwójnym materiałem rozsuwa się, a dolna, ortalionowa część, działając jak sprężyna, ściąga go w dół (ortalion jest na środku dna zszyty z zewnętrzną warstwą). Co to daje? Ano to, że denko tworzy się ze ścianki saszetki, a nie z dodatkowego materiału, przez co nie ma pokładów niepotrzebnej materii w środku i dostęp do smakołyków jest bardzo łatwy. Ufff, udało mi się napisać bez błędów merytorycznych :D
zadziorny Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 To Wy jeszcze oglądacie prognozy pogody? :crazyeye: :hmmmm: . Ja już dawno dałem sobie spokój z tą "science fiction" :shake: :diabloti:
niedzwiedzica Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Rany,Ali, przełóz to z polskiego na nasze ;););)bo zaczynam się dystansować od tej torebki :eviltong:
niedzwiedzica Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 zadziorny-kiedyś slyszałam opinię,że z wiadomoścI pewne sa tylko nekrologi, prognozy pogody są prawdopodobne cala reszta to bajki :evil_lol: :eviltong:
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Rany,Ali, przełóz to z polskiego na nasze ;););)bo zaczynam się dystansować od tej torebki :eviltong:[/quote] To proste. Masz dwa worki w jednym, przy czym ten środkowy jest z dwóch materiałow (widać to na mojej fotce). Zszyte to wszystko na dole po to, aby po włożeniu ręki do środka zamkniętej saszetki wszystko się szybko i łatwo poukładało. Jak zaciągasz sznurek, to ciągnie się cały wewnętrzny worek trochę do góry (ale dolne zszycie go trzyma), bo z kawałka ścianki tworzy się zaciągane denko. No i nie masz dzięki temu niepotrzebnego materiału, w który mogłyby się smakole zaplątać jak sznurek nie zaciąga saszetki. O losie, teraz chyba lepiej, co?
Jura Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [B]Ali[/B], jeśli wszystko zrozumiałam, to ta saszetka wygląda na solidne urządzenie. Tylko czy po po każym wyciągnięciu nagródki trzeba zasunąć wejście (dodatkowa czynność:roll:)? Pytanie jeszcze, jak będzie się prezentować po upraniu. Mój ostani wynalazek (cos chyba w typie teo, o czym pisała nikit, nie sprawdził się z powodu niemożności doprania zatłuszczenia po przysmaczkach.
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Ależ oczywiście, że nie musisz zasuwać po każdym wyjęciu smakoła. Zasuwasz do transportu lub do biegania, skakania (zależy co robisz z psem). Dodatkowo dociskasz zapinką, więc w transporcie Ci się samo nie rozsunie. Mój TZ orzekł, iż jest to faktycznie bardzo dobre urządzenie. Natomiast co do wyglądu po praniu - na swoim przykładzie powiem Ci za jakiś czas, natomiast miała taką właśnie saszetkę Justyna na obedience i bardzo chwaliła. Nie sądzę, że nie prała przez trzy miesiące trwania kursu, a sama widziałam, że nosiła w niej kiełbachę luzem... O ile pamiętam to nic się z saszetką złego nie działo, wyglądała bardzo dobrze przez cały kurs, dlatego polowałam na ManMat'a na wszystkich wystawach i wreszcie upolowałam w Sopocie :)
niedzwiedzica Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Ali-żartowałam :eviltong:ale dzieki za kolejne tłumaczenie .:buzi:.postarm sie cos takiego kupić, może we Wrocławiu na wystawie, bo też sie na spacery pzryda. Choc podoba mi sie tez z opsu to, co chyba nikit ma,z powodu wielości pzregródek ( komórka, klucze, etc :cool3:)
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 No właśnie mi się też spodobało, dlatego prosiłam [B]nikit[/B] o fotki. Te z Karuska mają przegródki na komórkę, dokumenty. Też jestem ich ciekawa, szczególnie po tym, jak [B]coztego[/B] napisała, że mają za dużo materiału w środku. Wynika z tego, że zrobione są inaczej niż ManMat.
Ali26762 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='niedzwiedzica']postarm sie cos takiego kupić, może we Wrocławiu na wystawie[/quote] Ludzie, którzy mieli tu ManMat'a są właśnie z Wrocławia, więc masz dużą szansę :) Mają też sklep internetowy. Jakby co to szukaj stoiska z zabawkami ROGZ'a i smyczami ManMat'a - to na bank będą oni.
zadziorny Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Witajcie :lol: Co tu tak cicho od samego rana :hmmmm:. Chyba nie wszyscy na wystawę do Torunia pojechali? :shake:. Wstawać śpiochy :evil_lol:. Zapowiada się kolejny fajny dzień lata :multi:. U nas na razie pochmurno, ale ciepło 20 [FONT="]°[/FONT]C. Zza chmur co chwilę przeziera słoneczko :cool3: :loveu:.
bos Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='zadziorny']Witajcie :lol: Co tu tak cicho od samego rana :hmmmm:. Chyba nie wszyscy na wystawę do Torunia pojechali? :shake:. Wstawać śpiochy :evil_lol:. Zapowiada się kolejny fajny dzień lata :multi:. U nas na razie pochmurno, ale ciepło 20 [FONT="]°[/FONT]C. Zza chmur co chwilę przeziera słoneczko :cool3: :loveu:.[/quote] .....Dla kogo fajny dla tego fajny......w morde jeża. A mówiłem żeby jechać do Torunia. I tak złapali mnie rano o 7.10 na radar :mad: .........i 200 zł nie moje :mad: :placz: ...........tylko nie wiem bo jeszcze jakis bonus od nich dostałem za te 200 zł........tj 6 pkt. Ciekawe na co można wymienić te punkty......może na jakiś telewizor, albo wiertarkę :evil_lol: ;) ;) ;) Nie wiecie ile pkt. trzeba mnieć rzeby dostać wczasy.....:diabloti: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;) ;)
niedzwiedzica Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 bos-żeby miec wczasy...od prowadzenia auta wystarczy 21 pkt :angryy::evil_lol: a co policja robiła o 7,10 w niedziele na drodze.??? i co TY robiłes ? trzeba było pospac, odpocząć ..własnie wstałam :eviltong:i dzięki temu zadnego mandatu jeszcze nie mam ;)
zadziorny Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [B]Bos[/B], moje pasqdy właśnie memłają gryzaki od Ciebie :cool3:. Bardzo im smakują :multi: (o :roll: Gaja już skończyła :lol:). A próbowałeś je kiedyś przekroić na pół? :crazyeye: :mad: :angryy:
niedzwiedzica Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 zadziorny-jesli memłaja kostki z firmy Bravo( a tak podejrzewam, bo je dogomaniakom w Sopocie pokazywałam i zachwaliłam :diabloti: ) to mozna je piłka do metalu przeciąc a te cieńsze, czyli skręcane -sekatorem,ale ostry musi byc bardzo ( mój jest tepy,więc piłuję :evil_lol:)
bos Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='zadziorny'][B]Bos[/B], moje pasqdy właśnie memłają gryzaki od Ciebie :cool3:. Bardzo im smakują :multi: (o :roll: Gaja już skończyła :lol:). A próbowałeś je kiedyś przekroić na pół? :crazyeye: :mad: :angryy:[/quote] To fajnie ze dziewczyny są zadowolone, ale ja jeszcze ich nie kroiłem....:evil_lol: :evil_lol: Dawałem Jazonowi te krótsze...... A przypomnij sobie , jak opowiadałem o nich i kto je polecał to wspominałem o [B]niedźwiedzicy[/B] i piłce do metalu..............:evil_lol: :multi: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;) No [B]niedźwiedzica[/B] :multi: :multi: :multi:, ty to masz nosa......i wiedziałaś co mają pasqdy [B]zadziornego:multi: :multi: :multi: :eviltong: :eviltong:[/B]
zadziorny Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 O to to to :cool3:. Ja przekroiłem nożem z ząbkami :roll:, ale ile mnie to zdrowia kosztowało, to tylko ja wiem :evil_lol: :eviltong:
bos Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='niedzwiedzica']bos-żeby miec wczasy...od prowadzenia auta wystarczy 21 pkt :angryy::evil_lol: a co policja robiła o 7,10 w niedziele na drodze.??? i co TY robiłes ? trzeba było pospac, odpocząć ..własnie wstałam :eviltong:i dzięki temu zadnego mandatu jeszcze nie mam ;)[/quote] ...............co ja robiłem , musiałem żone przetransportować do Marcela.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.....to takie małe górnicze osiedle, bo jechała na wycieczkę do Czech.
Recommended Posts