Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Heyka :)

Kurcze, dziś jakieś rekordy temperatury chyba padają... Myślałam, że to prześpię, ale nie dało się :cool3:
Czy u Was też jest dzisiaj gorąco może? ;) :eviltong:
[IMG]http://forum.wodz.dmkproject.net/images/smiles/36_1_47.gif[/IMG]

Fajnie, że podoba Wam się mój medalista, faktycznie muszę pomyśleć o zakupie jakiejś złotej kety :evil_lol: Póki co nie miałam nic innego i wykorzystałam bezużyteczny łańcuszek zaciskowy :multi:

[B]Ibolya[/B], dzięki za harmonogram zagramanicznych występów naszych psiurów - w niedzielę zaczynamy bułgarski maraton w trzymaniu kciuków :)

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Ali26762']Ślązacy - dobrze gadam?[/QUOTE]
Bardzo dobrze [B]Ali[/B], ze śląskiego masz piątkę, za aktywność ;)

[B]Ibolya[/B], keta to po śląsku łańcuch, każdy łańcuch (np. karuzela łańcuchowa, taka z krzesełkami zawieszonymi na łańcuchach, to keciok :p )

Ale jest gorąco :angryy:
[quote name='Wind']Walijczyk kupiony zostal w Hodowli Z Psiego Chaosu z Tarnowskich Gor[/QUOTE]
Jakiś krewniak Jazona :razz:

Posted

[quote name='Ibolya'][COLOR=blue][B]Ali[/B], że nieśmiało zapytam - co to jest złota keta :smhair2: :confused: :oops: [/COLOR][/quote]

W Warszawcie mówią na to kajdan... :crazyeye: :loveu:

Posted

[quote name='coztego']Bardzo dobrze [B]Ali[/B], ze śląskiego masz piątkę, za aktywność ;) [/quote]Ach dzięki Ci, dobra kobieto :D

[quote name='nikit1'] W Warszawcie mówią na to kajdan... :crazyeye: :loveu:[/quote]
Też ładnie :D

Posted

Siemka!
jest tak gorąco,że ani pisać postów mi się nie chce;) ...U nas normalka, staramy się pokonać=ptzrtrwać ten skwar........
[B]Ali[/B]---bomba Deryś!
[B]WelshTerier[/B]---zaproś ludzi od szczeniaka z T.G. na dogo...

Posted

[quote name='Welsh Terrier']Ja sobie dzisiaj jade do domku nad jeziorkiem :multi: :) a później nad morze :) :cool3: Wracam 1 sierpnia... :) POZDRAWIAM!! ;):lol::lol:[/quote]
Ale masz faaajnie!

Odpoczywaj i ciesz się pogodą za nas również :)

Posted

[quote name='bogula'][B]Ali[/B]---bomba Deryś![/quote]
Dzięki :loveu: Na razie skromny ma dorobek, ale postaramy się z czasem coś tam dorzucić do kolekcji :)

Posted

Siemka! taaak:morze, jeziora...a nam nasze leśne bajorko zamienia się w kałużę! ale zimna woda z prysznica daje troszke ulgi! Fafik coś ma zadrapane ucho, przemyłam r-r soli fizjolog., hmmm nie wiem skąd w uchu tyle starej krwi:crazyeye: . No, i rzepy stają się utrapieniem: musiałam Fisiowi przyciąc bródkę...
Ludzie, jako pielęgniarka terierowa przeszczegam przed agresywnymi owadami---dzisiaj ratowałam z samego rana dwoje ludzi, których po ukąszeniu pszczoły/osy? inne? groził obrzęk krtani. Nie lekceważcie ukąszeń---zmiany skórne obserwować! i jak tylko coś zaniepokoi, niestety, do doktora:cool1: ............

Posted

[B]Witam serdecznie !!![/B]

Dziś przyjechałam z pracy i niestety padłam ze zmęczenia :mad:
Miecio mówił że trwało to 30 sek jak odeszłam w sen, gorączka
nas nie rozpieszcza. Dzi s w mojej obecności omdlały 3 osoby i to
były młodzi ludzie a na dodatek moją koleżanke z pracy ugryzła pszczoła
w podniebienie, słuchajcie panika niesamowita. Jedno szczęście
że kobieta nie jest uczulona, ale na wszelki wypadek dostała 6 tabletek
wapna z wit. C na raz i wszystko dobrze się skończyło.

[B] bogula[/B] ma racje owady w tym roku są wyjątkowo kąśliwe
[B]uważajcie[/B], a w szczególności te osoby które są wrażliwe na
ukąszenia.

[B]Ali[/B] no pięknie prezenruje się twój medalista spraw mu złoty łańcuch
będzie wyglądał bardzo gustownie.
Do Chojnic jedziemy z Lakim a Gapcia zostanie jest jeszcze za malutka
i brakuje jej jednego szczepienia.Mam nadzieje że dołożymy mu jeszcze
jeszcze jeden złoty medal.

Posted

[quote name='Ali26762']To łańcuch. Najlepiej wielkości krówskiego, coby go widać było :D

Ślązacy - dobrze gadam?[/quote] Bardzo dobrze :lol:. Widać, żeś dzioucha obcykano :cool3: :razz:

Posted

[quote name='bogula']
[B]WelshTerier[/B]---zaproś ludzi od szczeniaka z T.G. na dogo...[/quote] O małym walijczyku z Psiego Chaosu pisała [B]Wind[/B]. Faktycznie, to będzie braciszek (lub siostrzyczka) Jazona :cool3: :loveu:. A na dogo trzeba ich zaprosić jak najbardziej :roll: :lol:

Posted

Moje psiury całe do południa urzędowały na działce :roll:. Napuściliśmy świeżej wody do basenu :cool3:. Przy okazji była nieodłączna walka ze strumieniem wody z węża :evil_lol: :shake: :eviltong:

Posted

[quote name='zadziorny']Acha :roll:, zapomniałem dodać, że u nas dzisiaj temperatura osiągnęła 35[FONT=&quot]°[/FONT] C :shake: :angryy: :mad:[/QUOTE]

Upal byl przeokrutny, ale na szczescie czesc Warszawy nawiedzila intensywna burza :multi: Nie mniej w tym goracu mialysmy z Majutem trening obedience :p Troszke sie pies lenil i lekko stracil na predkosci, ale wystarczylo pomachanie pileczka a juz wrocil do kondycji.
Potem pojechalysmy do weta, ktory popatrzyl na Majke i powiedzial "nie mozna jej zarzucic, ze jest przekarmiana" :evil_lol: Rzucil sucz na wage i sie okazalo, ze mi pies schudl i zamiast stalych 2,5 kg wazy 2,2 kg :razz: Moze to dlatego, ze troche pocwiczyla na obozie, a moze dlatego ze zaniechalam karmienia psa z miski :cool3:

A teraz pytanie. Czy Wasze psy po podaniu srodka na odrobaczenie miewaja wymioty? Jesli tak, to co robicie:

a. nic nie robicie
b. powtarzacie dawke srodka na odrobaczenie, liczac na cud ze pies ponownie nie zwroci
c. podajecie wczesniej srodek przeciwwymiotny.

Czekam na Wasze odpowiedzi :-)

W.

Posted

Nie miałam takiej sytuacji. Nie wiem, co bym zrobiła.
Może w takiej sytuacji zamiast pakować kolejną porcję trucizny, zrobiłabym parazytologię i sprawdziła czy w ogóle trutka jest konieczna...?

Posted

[quote name='Ela_hryckiewicz'][B]Ali[/B] no pięknie prezenruje się twój medalista spraw mu złoty łańcuch
będzie wyglądał bardzo gustownie.
Do Chojnic jedziemy z Lakim a Gapcia zostanie jest jeszcze za malutka
i brakuje jej jednego szczepienia.Mam nadzieje że dołożymy mu jeszcze
jeszcze jeden złoty medal.[/quote]
W Chojnicach będzie 8 welszy - 2 psy (Deryś w pośredniej i jeden w championach) oraz 6 suczek - 2 w pośredniej chyba, 3 w otwartej i 1 w użytkowej. Nie pamiętam dokładnie - mogłam coś pokręcić. Będzie AURA Czereda Trapera i BETI Barwna Rubi (z którą Deryś przegrał w Gdyni rasę), reszty w ogóle nie znam. Sędziować będzie, podobnie jak w Gdyni - Małgorzata Zakrzewska.

Co do ukąszeń - pamiętam jak 2 lata temu roiły się w ziemi osy. Wszędzie. Pojechaliśmy z Beruszkiem (już bardzo chorym) do parku i wystarczyło, że pies tylko przeszedł obok, a obsiadł go cały rój. Otrzepywaliśmy go z TZ-tem gołymi rękami, natychmiast wsadziliśmy w samochód i zawieźliśmy do weta na nocną obsługę. Razem z nami dojechała też jedna zapóźniona osa. Beruszek dostał natychmiast leki, sterydy jakieś, bo już był opuchnięty i miał sine śluzówki. Od tamtej pory mam fobię na wszelkie żądłówki :angryy:

Posted

[quote name='Wind']
A teraz pytanie. Czy Wasze psy po podaniu srodka na odrobaczenie miewaja wymioty? Jesli tak, to co robicie:

a. nic nie robicie
b. powtarzacie dawke srodka na odrobaczenie, liczac na cud ze pies ponownie nie zwroci
c. podajecie wczesniej srodek przeciwwymiotny.

Czekam na Wasze odpowiedzi :-)[/quote] Ja zmieniam środek na odrobaczenie, ale z takimi sytuacjami spotykam się bardzo rzadko :shake: :roll:

Posted

[quote name='coztego']Nie dość, ze gorąco to jeszcze mnie komary pogryzły :placz:
Ja chcę, zeby była zima :placz:[/quote] Nie bluźnij !!! Cudownie jest !!! :p :razz: :eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...