Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]zadziorny,[/B]

Powtorze za Gosia, ze autko miodzio, ale zyska nasza wieksza sympatie, jak i czterolapnym sie spodoba :evil_lol:
Teraz przynajmniej juz wiem, jak wyglada te srebrno-ksiezycowy kolor :cool3:
Zbliza sie dlugasny weekend, wiec bedziesz mial co w terenie testowac :razz:

[B]Gosia,[/B]

Chyba mi umknelo, a co Ty wlasciwie studiujesz? I czy zamierzasz pracowac w wyuczonym zawodzie? Zazwyczaj jest tak, ze gdzie o to nie zapytam, to dziwnym trafem wiekszosc ludzi chce po studiach zmienic swoj zawod :crazyeye: Tak oto studiowanie wplywa na poczatkowe marzenia :cool3:
Moj Majut dzisiaj podziela los Luki ... pracy mam tyle, ze sucz az popiskuje z nudow ... Przynosi mi aportki, turla smutno nosem pilke na smakole i robi "drapu, drap" w moja stope ... nudzi sie jak mops :shake: Byle do jutrzejszego treningu :razz:

[B]bos,[/B]

Jak tam konczyna? Zaczynamy sie martwic ... czyzby unieruchomiono Cie a w ramach kuracji odebrano komputer? :mad: :eviltong:

W.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[COLOR=Blue]Heyka.
[/COLOR][B][COLOR=Blue]Ali[/COLOR][/B][COLOR=Blue] - piękne fotki wstawiłaś, Derylek świetnie sie na nich prezentuje. A i filmik też superowy. Tylko coś Ty Derysiowi zrobiła? Od czego ta głupawka? A może to jest pchli atak?

[B]bos[/B] - WIELKIE GRATULACJE DLA [B]JAZONKA[/B], proszę łapkę piechola uścisnąć.
Mam nadzieję, że kolano Twoje dobrzeje!

[B]vigor[/B] - narazie nastepnego etapu zapoznawania się ojca z synem nie było (dobry ojciec, nie ma co! [/COLOR][COLOR=Blue]dzieci narobił, a teraz sie do nich przyznać nie chce![/COLOR][COLOR=Blue]).
Aranek, póki co, mieszka u Kuby. Jak wiadomo tam jest ON-ek Bruno. Aran za wszelką cenę stara się go zachęcić do zabawy głównie podgryzając Bruna ogon, lecz Bruno go niestety olewa, nie zadaje się z gówniarzami. Warczy na niego, ale krzywdy mu nie robi. A mały nic sobie nie robi z brunowego warczenia, łapie za ten ogon i ciągnie z całej siły.
[B]W tatusia się wdał na 100%.[/B]
Znowu jestem okropnie zapracowana. Na nic nie mam czasu, spróbujemy doprowadzić do ponownego spotkania Bodrysia z Arankiem w środę, i bedzie to miało miejsce NA NEUTRALNYM GRUNCIE!! Mam nadzieję, że będzie o'k. Jak nie to się załamię!
[B]
swallow[/B] - nareszcie do nas na dogo zajrzałaś! My z Bodorkiem w Wa-wie bedziemy napewno. Już sie cieszę na spotkanie!
[B]
zadziorny[/B] - ale piękne auto!!!!
[/COLOR]

Posted

[quote name='Wind'][B]Ali,[/B]

Ale fajne fotki! Pogratuluj Magdzie wprawnego oka, a sobie takiego fajnego psa! :multi: Rudo-czarne doskonale sie fotografuje a potem wspaniale oglada :multi: A jeszcze, gdy tak gna jak Twoj Derylek to doslownie miodzio :loveu: [/quote] Dzięki, [B]Wind[/B], pogratuluję Magdzie na pewno, już prawdopodobnie we czwartek :)
Sobie już gratuluję od ponad roku :D

Cieszę się, że już niedługo poznasz Deryla. Mam nadzieję, że dalej w Twoich oczach będzie cieszył się opinią fajnego psa :)

Posted

[quote name='INA'][B]Ali[/B] filmik mi sie nie otwiera ale za to podziwiałam fotki zawodowe Deryla.
Widać na nich że Derylek dobrze się bawi, pyszczol zadowolony a to najważniejsze.Czy Derylek ma obróżke p- kleszczową na szyjce?[/quote] Deryś uwielbia coś robić, agility niezmiernie polubił, pychol mu się faktycznie na zajęciach śmieje od ucha do ucha :)
To właśnie sprawia, że choć mnie nieraz się nie chce, to jednak jadę z nim na ćwiczenia. Tym bardziej, że przy mojej tuszy nie jest mi łatwo. Ale co tam ja - ważne, że psu się podoba :D

Deryś jest zakroplony Expotem, ale na zajęcia, które odbywają się na skraju lasu, zawsze zakładam mu obrożę przeciw kleszczom - obecnie Preventic. W zeszłym roku łączyłam Expot z Kiltixem i też się dobrze sprawdziło takie połączenie i nie złapał kleszcza, chociaż wcześniej, jak był zakroplony Frontlinem, to na wakacjach trafił się jeden kleszcz, a później, z placu związkowego, przywiózł drugiego, wbitego. Dlatego dodatkowo wprowadziłam obrożę, która normalnie, poza zajęciami, tkwi w słoiku.
Póki co taki zestaw doskonale mi się sprawdza, więc przy nim zostanę :)

Posted

[quote name='borsaf']Witajcie,

[B]Ali[/B] świetnie sie bawicie z Derysiem. U was nie jest jeszcze tak upalnie. Ja sobie nie wyobrażam tych hopek przy naszym 29 w cieniu. Idzie jeszcze wytrzymać bo mury po zimie i zimnej wiośnie jeszcze sie nie rozgrzały do czerwoności, a i lekki wiaterek byl dzisiaj, ale jeszcze jeden dzień i topimy sie jak słoninka na smalec. Młodego dzisiaj na ogrodzie woda z węża potraktowałam. Musiałam za obrożę trzymać ale stał nawet spokojnie. Potem była głupawka i tarzanko na trawie.[/quote]
Buuuu, ja nie mam do dyspozycji ani węża, ani ogrodu, a u nas też dzisiaj dosmażyło równo (wczoraj znaczy ;) )
Na agility Deryś ćwiczył z przerwami, często odpoczywał w cieniu i był pojony wodą w dużych ilościach. Ja zresztą też :D
Zobaczymy jak to będzie we czwartek...

Posted

[quote name='Ali26762']
Cieszę się, że już niedługo poznasz Deryla. Mam nadzieję, że dalej w Twoich oczach będzie cieszył się opinią fajnego psa :)[/QUOTE]

Nie moze byc inaczej :loveu: A poza tym walijczyk to walijczyk :cool3:

Ali, czy Ty tez o tej barbarzynskiej porze pracujesz? :razz:

Posted

[quote name='swallow'][B]Ali[/B] - ale fajny ten Twój Derylek, wybieram sie do Sopotu na wystawę, mam nadzieję że będziecie

.................

A ja pomimo tego, że jestem "obrażona" na wystawy w Warszawie zgłosiłam Cześkę dziś na międzynarodową do stolicy. Kto sie z Was jeszcze na nią wybiera??[/quote]
Dziękuję za miłe słowa o Deryśku :)
W Sopocie będziemy, ale wątpię, czy wystawimy Deryla. Ponoć ta sędzina, która tam będzie, nie uznaje jasnych nosów... :(

Za to będziemy w Warszawie! Czyli, że już niebawem się spotkamy, hurra! :)

Posted

[quote name='Wind']Nie moze byc inaczej :loveu: A poza tym walijczyk to walijczyk :cool3:

Ali, czy Ty tez o tej barbarzynskiej porze pracujesz? :razz:[/quote]
Hihihi - noooo, walijczyk to walijczyk :D

Nie, ja nie pracuję. Nadrabiam zaległości na Dogo, odpisuję i czekam aż Deryśko się obudzi, żeby wyjść z nim na ostatnie siusiu :)

Posted

[quote name='Ibolya'][B][COLOR=Blue]Ali[/COLOR][/B][COLOR=Blue] - piękne fotki wstawiłaś, Derylek świetnie sie na nich prezentuje. A i filmik też superowy. Tylko coś Ty Derysiowi zrobiła? Od czego ta głupawka? A może to jest pchli atak?[/COLOR][/quote]
Jaki pchli atak? Deryś w życiu ani jednej pchły nie miał, no :)
Wykąpałam smoka pod pryszczydłem i dostał głupawy, bo był mokry :D

A fotki faktycznie świetne, jestem za nie bardzo wdzięczna Magdzie, bo to najfajniejsze foty Deryla, jakie w ogóle ma :)

Posted

[B]zadziorny[/B], autko suuuper, chociaż ja też preferuję czterodrzwiowe. Ale zdarzyło mi się prowadzić Yariska i bardzo sympatycznie nam się jechało :)

Jak już mówiłam - niech Was wozi bezpiecznie, bo to najważniejsze :)

[B]bosik[/B], jak tam kolano? Przez cały dzień ani słowa nie napisałeś, martwię się!

Posted

[COLOR=Blue]Witajcie :multi:
U nas przepiękna pogoda. Piecholki wyspacerkowane. Bodrysiowi udało się nawet niepostrzeżenie piłeczkę przemycić na poranny spacerek, wybawił się za wszystkie czasy :loveu:
Ja już po kawce, troszkę popracowałam w domku ;) a teraz pędzę troszkę popracować w pracy hihi :angryy:
Miłego wtorku Dogomaniacy :multi:
[/COLOR]

Posted

Witam!
[B]Ali - [/B]pięknie Derylek fruwa na torze; foty i filmik są klawe.
[B]Zadziorny [/B]- piękna fura, ale jak masz czas, to na działce wytnij dla psiur trzecie i czwarte drzwi. A może ta fura jest Twojej małżonki:cool3::cool3::cool3:. Kolor [B]Pani Zadziorna [/B]wybrała supeeeer.
Alo, alo Wodzisław Śl. - dostarczcie [B]Bosikowi [/B]kompa i nich coś do nas skrobnie. Trzymamy kciukasy za Bosikowego kulasa.
[B]Rzeszów, Piła, Wawa[/B] - co tam u Was słychować??? Jak małe pdgryzacze ludzkich kostek:lol::evil_lol:.
Lecę po bułeczki na śniadanko.
Miłego, gorącego dnia!!!!!
Ahoj!

Posted

Suuuuuuper :ylsuper:. 27[FONT=&quot]º[/FONT] C było u nas już wczoraj :multi:. Jak się elegancko jeździ nowym autkiem w takich warunkach :cool3: :loveu: :lol:

Posted

[quote name='vigor']
[B]Zadziorny [/B]- piękna fura, ale jak masz czas, to na działce wytnij dla psiur trzecie i czwarte drzwi. A może ta fura jest Twojej małżonki:cool3::cool3::cool3:. Kolor [B]Pani Zadziorna [/B]wybrała supeeeer.
[/quote] Pudło :shake:. Markę, model, kolor i wyposażenie wybierałem tylko ja :lol:. Pani [B]zadziorna[/B] nie wyraziła ochoty na podejmowanie decyzji w tym temacie :roll:

Posted

Ja też witam przy kawce z samego ranka - jeszcze dwa dni i wolne:multi: -
u nas już jest chyba koło 27 stopni - kurcze lubie upały ale jeszcze sie nie przestawiłam z zimowej wiosny.:evil_lol:

[B]Zadziorny [/B]- ale nowiutka jeszcze pachnąca nowością bryczka.. a propo czterech drzwi - Vigo przyzwyczajony do dwudzwiówki mojego ojca:cool3: i gdy wchodzimy do czterodzwiowego mojego brata to i tak ciągnie zdezorientowany do przednich drzwi i przez przednie siedzenie chce wchodzić:evil_lol:

Posted

Witam wszystkich :)
Dzwonilam dzis rano do Bosa. Mial biedactwo punkcje , noga w szynie. Prosil wszystkich pozdrowic i obiecal ze niedlugo sam zawita na dogo tylko sobie poziome stanowisko zrobi do kompika. Oklady robi tyle ze nie z groszku :cool3: Oby sie pozbieral do Krakowa !!
A ja poczytam co nowego i zabieram sie za moje kudlacze :)

Posted

[B]Bos[/B] szybkiego powrotu do zdrowia i na dogo. Smutno bez Ciebie i Twoich komentarzy, fotoreportarzy. Trzymamy kciuki! i Pozdrawiamy!

Posted

[quote name='INA']
[B]Zadziorny [/B]- ale nowiutka jeszcze pachnąca nowością bryczka.. a propo czterech drzwi - Vigo przyzwyczajony do dwudzwiówki mojego ojca:cool3: i gdy wchodzimy do czterodzwiowego mojego brata to i tak ciągnie zdezorientowany do przednich drzwi i przez przednie siedzenie chce wchodzić:evil_lol:[/quote] Moje pasqdy też są przyzwyczajone do 3-drzwiowego hatchbacka, więc nie ma żadnego problemu :roll: :cool3: ;)

Posted

[quote name='vigor']Witam!
[B]........... Rzeszów, Piła, Wawa[/B] - co tam u Was słychować??? Jak małe pdgryzacze ludzkich kostek:lol::evil_lol:.
Lecę po bułeczki na śniadanko.
Miłego, gorącego dnia!!!!!
Ahoj![/quote]
[COLOR=blue][B]vigor[/B] - obszerna relacja z poczynań wnusia jest na str. 1097 :evil_lol: [/COLOR]
[COLOR=#0000ff][B]bos[/B] - ale się porobiło, wracaj szybko do zdrówka :placz: [/COLOR]
[COLOR=#0000ff][B]Ali[/B] - BRAAAWOO !!! :multi: :multi: [/COLOR]

Posted

Wind - studiuję psychologię na UG, specjalizacja - psychologia organizacji i zarządzania. :cool3: A co będę robić po studiach - zobaczymy.;) Szczerze mówiąc coś własnego mi się marzy... no ale na razie tfu, tfu!

Ali - mam nadzieję, że moje zwłoki się dziś nieco zregenerują - mam w planach cały dzień na balkonie, z truskawkami ze śmietaną, colą, no i ... nauką o osobowości...:cool3: Przeszkodą może być tylko to, że wczoraj zaczęłam czytać "Całując Ul" mojego ulubionego Jonathana Carrolla i torturuję się myślą, że muszę się brać za naukę, bo książka (nic nowego) fantastyczna - leży i kusi! :roll:
A pogoda piękna! U mnie na balkonie jest 27 w cieniu. Jeny, strasznie chciałabym, żeby ten wypad na wieś wypalił, ale Lukier miałaby radochę - cały dzień na dworzu z Dikusiem! :loveu: A niedaleko jest jeziorko - z bobrami.:loveu:

ps. Wind - opis znudzonej Majeczki - wypisz wymaluj Lukier! Wczoraj się tak z niej z mamą uśmiałyśmy! Ja siedziałam na balkonisku, moja mama siedziała sobie na podłodze przed wejściem na balkon i gadałyśmy. A Lukier - Boże! Czego ona nie robiła, byle tylko zaprosić nas do zabawy!! Zniosła wszystkie piłeczki, skakała po mojej mamie, turlała nosem piłki, a potem je hipnotyzowała, drapała, piszczała, szczekała! Potem uparła się, że będzie z nami piła nalewkę z mniszka lekarskiego (własny wyrób:cool3: ) - mocną jak cholera, a żebrała jak o pasztet, pijaczka stara. :evil_lol:

ps. 2 - Ali - w czwartek jest agility??

Posted

[B]bos[/B] alez się chłopie załatwił,zaszynowali cie :mad: ,wracaj szybciutko do zdrówka,wystawa w Wawce juz niedługo!!! :p
Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Nitencja']
Dzwonilam dzis rano do Bosa. Mial biedactwo punkcje , noga w szynie. Prosil wszystkich pozdrowic i obiecal ze niedlugo sam zawita na dogo tylko sobie poziome stanowisko zrobi do kompika. Oklady robi tyle ze nie z groszku :cool3: Oby sie pozbieral do Krakowa !!
[/quote] Potwierdzam :cool3:. Rozmawiałem z nim wczoraj i dzisiaj. Ma leżeć przez 48 godzin plackiem w łóżeczku :mad:. Dopiero jutro będzie mógł wstać i zasiąść przy kompie :multi:. Dobrze, że Justyna ma prawo jazdy i może go wozić po doktorach :roll:. Pięknie dziękuje wszystkim za pamięć i za ciepłe słowa :loveu: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...