Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wind'][B]Ali,[/B]

No to GRATULUJE! Przyznaj, ze szkolenie wciaga :cool3: Kazdy maly kroczek, ktory zbliza nas do lepszego wykonania cwiczenia, tak bardzo cieszy :multi: Jesli jeszcze druga osoba to zauwazy, ktorej zdanie w tym temacie cenimy to juz w ogole pelnia szczescia :sweetCyb:
A jak pies zadowolony i chetny do pracy z majtajacym ogonkiem to tylko zatanczyc z radosci :cunao:
Jeszcze raz gratuluje i mocno Ciebie z Derylkiem sciskam :loveu:

W.[/quote]
Tak to prawda, ja szkolenie uznałam za potrzebne i rewelacyjne już 13 lat temu. Bery zrobił PT I, PT II, PT III i PSO. Niestety zakończył na tym edukację, bo dla niego nie było już żadnego kursu, a wówczas nie było jeszcze takich możliwości jak teraz. Agility, obedience, frisbee czy inne - w życiu nie słyszałam! Na szczęście teraz jest w czym wybierać, oby tylko kasy starczyło. I czasu.
Pamiętam, że jak po raz pierwszy rozmawiałam z [B]Elą_h[/B], od razu mówiłam jej, że będę psa szkolić. I choć zraziłam się do egzaminów, to nie zamierzam rezygnować z zajęć, które wywołują uśmiech na paszczy Deryla, a mnie pozwalają sensownie i pożytecznie spędzić z nim czas.

A jak już ktoś nas pochwali to jestem dumna z Derysia, natomiast jak psiak ładnie ćwiczy to aż się chce na ten plac jeździć :multi:

Odwzajemniamy uściski i dziękujemy za gratulacje :loveu:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Wind']Maja nienawidzi jak ktos obcy wklada rece przez szybe naszego samochodu, gdy ona jest w srodku ... Jak nietrudno zgadnac, kazdy gazeciarz na skrzyzowaniu, ktory sprzedaje nam prase to jej wrog :cool3: Wbrew pozorom, bardzo nam sie przydalo to zachowanie :p Jednego z aktorow w filmie w ktorym zagra ma szczerze nienawidziec, nieznosic i doprawdy zajadle oszczekiwac ... Jak myslisz, gdzie bedzie pierwsze spotkanie z tym aktorem? :evil_lol: Nie tlumie wiec tego zachowania ... jest nam wyjatkowo potrzebne :loveu: [/quote]Ja muszę powiedzieć, że miałabym ogromny problem z nietłumieniem rzucania się przez psa na człowieka z nienawiści... Jeśli to wyklucza przyszłość moich psów jako aktorów - trudno, choć zgaduję, że można podobny efekt uzyskać inaczej (np. tak jak robią to w szkoleniu IPO, gdzie psy rzucają się "z nienawiścią" ;-) na pozoranta, którego tak na prawdę kochają ponad życie).

Posted

[quote name='bogula'][B]Ali[/B]--- Deryś coraz piekniejszy, a jaką swobodę ma w domku:evil_lol: , a tą palmę (czy coś innego wielkiego i zielonego w donicy) jeszcze masz?;)[/quote] Dzięki wielkie za komplement :)

Co do palmy - mam !!! :D
Stoi u mojej mamy w pokoju na maszynie do szycia, bo miejsce tej palmy u nas w pokoju zajął stół trymerski.
Derylek, ale tylko jak zostaje sam w domku, dobiera się czasami do tej palemki. Włazi na mamy rogówkę, która stoi obok maszyny, i dziobie. Pies, nie rogówka :D

A co do swobody - na razie Deryś ją ma, ale planujemy zakup klatki. Przede wszystkim z myślą o wystawach i wyjazdach (na swojej pierwszej wystawie, w Słupsku, tak się Deryś zmęczył, że spał dwa dni). W domu byłaby zawsze otwarta, a może, z czasem, potraktowałby ją jako swój azyl...

Posted

Ha! I kto wstal dzisiaj wczesniej niz ja? :cool3:
Bedac w doskonalym humorze, witam spiochow :loveu:
Kawka paruje juz na stole, a ja jesli mozna tak powiedziec, w szczytowej formie zaczynam dzien :cool3: Zaraz mam trening, a co ... a potem dopoludnia pelne pracy, az do godzin wieczornych ...

Natomiast wieczorkiem szykuje sie u mnie agilitowo-obediencowo-fotograficzna imprezka :loveu: :lol: Oj bedzie cudnie :multi: I tak az do rana :cunao:

pozdrawiam Was serdecznie i spedzcie milo ten czwartek :multi:

W.

Posted

Witam!
Piękna pogoda, bąble już przewietrzyły kiteczki, śniadanko wtryniły i są na wybiegu ogrodzonym małym płotkiem.
Za chwilę wstawię fotki innej mojej pasji ....
Ahoj!

Posted

Wczoraj od kolegi pszczelarza otrzymałem rój pszczeli i po 18-tej rozpoczęlismy osadzanie roju w pustym ulu:

[IMG]http://img125.imageshack.us/img125/3517/im000983resize9eh.jpg[/IMG]

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/4656/im000989resize5oi.jpg[/IMG]

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/6748/im000991resize6qz.jpg[/IMG]

[IMG]http://img49.imageshack.us/img49/4439/im000993resize6su.jpg[/IMG]

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/3528/im000995resize7mp.jpg[/IMG]

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/9955/im000996resize3ej.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/54/im001008resize8mu.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/8974/im001011resize5wh.jpg[/IMG]

a teriery stoją obok, tzn. są poza kadrem :cool3:
Ahoj!

Posted

A ja se dzisiaj pospałam, a co? :lol:

vigor, śliczne te Twoje ule! Sama bym chętnie zamieszkała w tak ładnie pomalowanym domku!

Posted

[quote name='Wind']Ha! I kto wstal dzisiaj wczesniej niz ja? :cool3:
Bedac w doskonalym humorze, witam spiochow :loveu:
Kawka paruje juz na stole,

W.[/quote]

.....jak to kto.....ja...... niechwaląc się ....... :crazyeye::multi: :loveu: :evil_lol: :evil_lol:

Wuślę Ci zdjęcie ........z ogromną przyjemnością.

........iiiiiii......mamy okazję do spotkania w Krakowie....

Ja już po pierwszej kawce.......:lol: :evil_lol::evil_lol:

[B]zadziorny , Ibolya, bogula[/B] jakoś się nie meldują:evil_lol: :lol: :lol:

Przyjemnego i ciepłego dnia życzę wszystkim.......i Tobie [B] guguś :lol: :lol:[/B]

Posted

[quote name='vigor']Za chwilę wstawię fotki innej mojej pasji ....[/quote]vigor, Ty zdjęcia bąbelków wstawiaj, bo pszczoły nie uciekną, a bąbli już długo mieć nie będziesz... :-( Chociaż muszę powiedzieć, że już się z góry cieszę, że jeden będzie u Eli_h! :-) Pamiętam, jak aga_o do mnie zadzwoniła i żaliła się, że Ela_h chciała sobie zatrzymać suczkę z miotu Luckiego, że teraz jej smutno, bo suczki nie ma, i że zastanawia się nad szczeniakiem. A ja na to, że przecież szczeniaki z vigorlandu to będą jej prawnuczęta! Więc prawie jak jej własna linia, tylko z malutkim skokiem na linię męską! No i widzę, że Ela_h też do tego dosyć oczywistego wniosku doszła ;-) i będziemy mieli szansę obserwować na dogo życie Agapci od urodzenia! :-)

Posted

[quote name='vigor']

[IMG]http://img49.imageshack.us/img49/4439/im000993resize6su.jpg[/IMG]

[/quote]

a co ....Ty im herbatkę parzyłeś.........w takim dziurawym czajniku:crazyeye: :evil_lol: ;)

[quote name='vigor']

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/3528/im000995resize7mp.jpg[/IMG]

Ahoj![/quote]

.......a tu widzę jakąś meksykankę do mycia garów wynająłeś........:cool3::lol: :evil_lol:
Coś ty w tych miskach gotował że tak wyglądają.........:p.....chyba nie karmę dla klusków.......:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[B]Bosik - [/B]zapraszam wszystkich znajomych na herbatkę z tego czajnika.
Gary pomyje owa meksykanka. Odważni, którzy włożą paluszki w takie "mrowisko" pszczół zostaną nagrodzeni [B]miodóweczką[/B], a cykorki bedą musieli się wykupić konkretnym fantem. [U][I]Mamy jeszcze filmik, ale wstawi go Junior po powrocie z pracy.[/I][/U]

[B]Flaire[/B] - to już wiemy, kto jest matką chrzestną tego pomysłu. Oczywiscie to ogromne wyróżnienie dla naszej hodowli i Czardasza vel. Bodrysia ojca tej wspaniałej welszowej gromadki.
Fotki bedą dzisiaj pstrykane, bo to ich ostatnie wspólne popołudnie.
Ahoj!

Posted

Witajcie :lol:
Pogoda wreszcie dzisiaj typowo "latowa" - słoneczko od rana świeci na bezchmurnym niebie :multi:. Temperaturka na razie jeszcze "nastoletnia" (termometr pokazuje 13[FONT=&quot]º[/FONT] C), ale za chwilę się podniesie i może nawet osiągnie dzisiaj niebotyczną wysokość 20[FONT=&quot]º[/FONT] C :cool3: :razz:
Poranna kawusia :kaffee_2: jak zwykle pyyysznaaa :loveu:

Posted

[quote name='vigor'][B]Flaire[/B] - to już wiemy, kto jest matką chrzestną tego pomysłu. [/quote]No nieeee, takich wniosków to bym nie wyciągała! Ale faktem jest, że taką rozmowę z agą_o odbyłam i taki pomysł jej podałam - a czy ona podała dalej, czy też Ela_h niezależnie na to wpadła - to już nie wiem. :niewiem: Tak czy inaczej, pomysł - moim zdaniem - wyjątkowo udany! :loveu: Zressztą Ty wiesz, że Diuna mi się podoba, bo o tym gadaliśmy już w Poznaniu! :-)

Posted

Witajcie!!!
Nareszcie jest słoneczko i błękitne niebo! I cieplutko się robi :multi: Kreska z okazji pięknej pogody od szóstej wyganiała mnie na spacer, poszłyśmy po siódmej :p

[B]vigor[/B], ale Ty jesteś odważny :cool3: A może trochę miodku byś podesłał? Jakie miody się u Ciebie robi? Ja lubię spadziowy, gryczany i wrzosowy :p

Idę zjeść jakieś sniadanko

Posted

[quote name='coztego']Jakie miody się u Ciebie robi? Ja lubię spadziowy, gryczany i wrzosowy :p [/quote]Mmmmm gryczany mmmmmm! :-)

Posted

Przypomniało mi się jeszcze coś :p Wymyśliłam sobie na obiad racuchy z rabarbarem... ale nigdy takich nei robiłam i zastanawiam się czy coś z tego wyjdzie :lol: Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? :cool3:

Posted

[quote name='vigor']
.....
Ahoj![/quote] To łelsze są z pszczołami kompatybilne :hmmmm:. Nie wiedziałem :niewiem:

Posted

[quote name='coztego']
[B]vigor[/B], ale Ty jesteś odważny :cool3: A może trochę miodku byś podesłał? Jakie miody się u Ciebie robi? Ja lubię spadziowy, gryczany i wrzosowy :p

Idę zjeść jakieś sniadanko[/QUOTE]

Jak dla mnie najlepszy jest rzepakowy :loveu: Smaruje sie jak maselko i niesamowicie smakuje ... a jaki ma aromat :loveu: W ubiegla sobote kupilam z pasieki pierwszy sloiczek z tegorocznego zbioru ... przynajmniej tak mi mily pan u ktorego zawsze kupuje miod powiedzial :cool3:

[B]vigor,[/B]

Piekne te Twoje ule, oj piekne :loveu: Chcialoby sie miec pod nosem takie slodkie pasieki :cool3:
A moze opowiesz nam cos wiecej na temet Twojego miodu? A przede wszystkim jak rozpoznac, czy miod jest prawdziwy czy raczej nie bardzo :roll:

[B]coztego,[/B]

Najlepsze racuchy robi moja Babcia. Ale nie z rabarbarem, tylko z jagodami, jablkami, sliwkami i z czekolada. Koniecznie musza byc na drozdzach, pulchne i aromatyczne :eating:
W kuchni miewam zawsze dylemty jak cos zrobic ... na szczescie pod telefonem mam Babcie, a od siostry mojego Marka dostalam ostatnio DVD "Smaki i smaczki" ... baaardzo przydatna :multi:

[B]bosik,[/B]

Dzisiaj wychodzi przesylka do Ciebie :razz: Przepraszam, ze dopiero teraz ale jeden sofcik klocil mi sie z drugim, wiec wytrzebilam ten drugi, jednek dopiero teraz bo byl mi potrzebny ... ufff ... ale juz jest ok i czekaj na listonosza :multi:

Posted

[quote name='Wind']Jak dla mnie najlepszy jest rzepakowy :loveu: [/QUOTE]
Mówisz? :cool3: Chyba nigdy nie kupowałam rzepakowego, bo tak nieciekawie wyglada :p Może spróbuję :hmmmm:
[quote name='Wind']Najlepsze racuchy robi moja Babcia.[/QUOTE]
Nie próbowałaś moich ;)
[quote name='Wind']Ale nie z rabarbarem, tylko z jagodami, jablkami, sliwkami i z czekolada. Koniecznie musza byc na drozdzach, pulchne i aromatyczne :eating: [/QUOTE]
Ja nie robię drożdżowych, ale jagodami czy jabłkami to obiłam wiele razy. Tylko dzisiaj wymyśliłam ten rabarbar i się zastanawiam, czy aby się nadaje do ciasta racuchowego :hmmmm: Jak nie spróbuję to się nie dowiem ;)

A przy okazji, [B]Wind[/B], coś dla Ciebie ;) Spotkałyśmy dzisiaj na porannym spacerku "yorka", który aportował piłeczkę jak szalony :multi: Pierwszy raz zobaczyłam, jakim fajnym psiakiem może być takie małe coś :evil_lol:

Posted

[B]coztego,[/B]

Niech zyje Skype i skomputeryzowana Babcia :multi:, ktora mowi ze z rabarbarem trzeba postepowac jak z jablkami. Jablka kroimy na niezbyt cienkie plastry i po jednym, lub dwa obklejamy ciastem. Z rabarbarem jest podobnie, ale racuchy moga wyjsc bardziej kwasne, chyba ze posypiesz nadzienie cukrem pudrem ...

Posted

[quote name='coztego']

Ja nie robię drożdżowych, ale jagodami czy jabłkami to obiłam wiele razy. Tylko dzisiaj wymyśliłam ten rabarbar i się zastanawiam, czy aby się nadaje do ciasta racuchowego :hmmmm: Jak nie spróbuję to się nie dowiem ;)

[/QUOTE]

Eeee ... jak nie sa drozdzowe to nie racuchy tylko placki :p Przynajmniej u nas tak nazywamy :-) Tez dobre i zdecydowanie mniej pracochlonne no i ze wszystkim pyszne :-)

Posted

[B]Wind[/B]
Całuski dla Babci :loveu: Spodziewam się, ze wyjdą kwasiory, więc zrobię bardziej słodkie ciasto i posypię obficie cukrem-pudrem :cool3: A moze nawet zrobię drożdżowe, powinnam mieć jeszcze resztę drożdży z dogomaniackiego ciasta :cool1:
[B]Flaire[/B], zapraszam, ok. 16:00 :eating:

Posted

[quote name='Wind']Nie mniej, nie chcialabym aby Majut rzucala sie na psa, bo ten pies ot po prostu sobie przechodzi ... hmmm ... Luka kiedys moze calo nie wyjsc z takiej relacji, no i szkoda, aby te wszystkie psy pomyslaly po kontakcie z Luka "male, biale jest okropne i za drugim razem najlepiej na takie od razu sie rzucic" :cool3: [/quote]
Ja to doskonale wiem. I też nie chcę, żeby Lukier rzucała się na psa, bo za blisko przeszedł, dlatego zawsze zostaje skarcona - bynajmniej nie klikerowo. :cool1: Na szczęście, jak już pisałam, problem jest tylko w wyjątkowych miejscach i nie zawisa na psach podczas gdy idzie sobie spokojnie ulicą lub gdy bawi się ze mną lub się szkolimy. Wtedy co najwyżej strzeli zębami na psa, który stara się jej w tym przeszkodzić i zaczyna np. po niej skakać - i jak najszybciej wraca do zabawy. A niestety coraz częściej zdarza mi się na spacerze, że ktoś widząc rozbawioną Lukę puszcza swojego pieska, żeby też się tak ładnie z nią pobawił. :angryy:
Zresztą na placu już wszyscy wiedzą, że Luka nie lubi szaleństw z psami , poza tym plac nie słuzy do tego, więc każdy swojego psiura pilnuje/zajmuje szkoleniem. Joyka (hovka) jest nowa i jej pani nie jest jeszcze do końca obeznana z niepisanymi regułami (między innymi, że nie puszcza się swojego psa na żywioł do Lukra :cool1: , bo jeszcze chciałabym mieć Lukra przez jakiś czas ;) ).
Ali - Ewa też tego nie widziała, bo stała tyłem rozmawiając i nie panowała nad Joyką ciągnącą na smyczy w stronę Luki. :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...