Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

C&B napisał(a):
Ptysiowy merling wymiata :loveu:

to prawda :loveu: piękną maskę ma :loveu: swoją drogą Neske mialam też od Donaty i socjalizację miała super zrobioną, więc o Ptysia też bym się nie bała....

westie_justa napisał(a):
Ohh Oziki to cuda :loveu: chociaż ja wybrałaby BC ze względu że są lżejsze :)

ja z różnych względów wolę aussiki :)

Lucky. napisał(a):
śliczna ona jest, na prawdę szkoda, że Wam nie wyszło, ale masz Maylo :)
Chociaż ona była chyba lżejszej budowy niż inne aussie, czy mi sie wydaje ?

niestety :-( tak to prawda jest Maylo, ale on jest bardziej mamy niż mój... rozpieszczony syneczek :evil_lol:

ona dla mnie była idealnej budowy :loveu: :loveu: wogóle oglądając szczeniaki po Lilu (matce Nesi) dużo ma fajną budowę, choć wiadomo, że tu jeszcze sprawa ojca

westie_justa napisał(a):
Rozumiem ze ta Ozinka miała być wasza:)?

byla "moja" przez 2 tygodnie.... wyszlo jak wyszło i musieliśmy się rozstać :shake:

understandme napisał(a):
Ale cudna Ozinka na zdjęciach się pojawiła :loveu:

Nesi była przepiękna :loveu: :loveu: :loveu:

Guest papillonek
Posted

Witamy się ;)
Co się stało że musieliście ją oddac??

Posted

Oziki chyba bardzo popularne staly sie ostatnimi czasy, oby nie wyszlo im to na zle - bardzo duzo moich znajomych ma oziki, gdzie nie wchodze na facebooka to maja te psy, troche przerazajaze.

Posted

Agnes napisał(a):
Oziki chyba bardzo popularne staly sie ostatnimi czasy, oby nie wyszlo im to na zle - bardzo duzo moich znajomych ma oziki, gdzie nie wchodze na facebooka to maja te psy, troche przerazajaze.

Tak samo jak bc;) niestety moda...

Posted

o ile bordery ostatnio coraz częściej można spotkać z pseudo to aussiki na szczęście są jeszcze rzadkością... ja przyznam się szczerze bardzo mało wiedzialam o aussikach jak brałam Nesi, ale odkąd miałam przyjemność chociaż przez te 2 tygodnie obcować z tą rasą przepadłam :D od tamtego czasu śledze forum ozikowe, rozmawiam z hodowcami na wystawach i coraz bardziej jestem przekonana, że to rasa dla mnie :)

chociaż jakbym miała patrzeć tylko na wygląd to wzięłabym dobka/ maliniaka- to ideał psa z wyglądu dla mnie:diabloti: :loveu: :loveu: :loveu:
uwielbiam oglądać pracujące dobki czy maliny, szczególnie podczas treningu obrony :loveu:

Posted

Marta_Ares napisał(a):

chociaż jakbym miała patrzeć tylko na wygląd to wzięłabym dobka/ maliniaka- to ideał psa z wyglądu dla mnie:diabloti: :loveu: :loveu: :loveu:
uwielbiam oglądać pracujące dobki czy maliny, szczególnie podczas treningu obrony :loveu:

a jak dla mnie to oziki są śliczne :loveu:

swietne zdjecia:D to tło fotograficzne?

Posted

[quote name='cockermaister']http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00131.jpg cudny :loveu::loveu:

dziękuje i nawzajem :cool3:

dzięki, przekaże :evil_lol: :loveu:

[quote name='Agnes']Bardzo ladne zdjecia Marta :) I wzajemnie!!
dziękuje :loveu: :loveu::oops:

[quote name='westie_justa']a jak dla mnie to oziki są śliczne :loveu:

swietne zdjecia:D to tło fotograficzne?
ja nie mowie ze są brzydkie:evil_lol: bo również bardzo mi się podobają, ale lubie również duże psy szkoda tylko, że troche mało "poręczne" są :evil_lol: małego czy średniaka łatwiej zabrać gdzieś.

można powiedzieć, że służy to jako tło :evil_lol: mam ok 10 kolorów różnych, tylko trochę roboty jest przy zakładaniu:diabloti:

[quote name='Aleksandra95']swietne zdjecia :loveu:
dzięki :loveu:

[quote name='Anecioreczek']cudowne zdjęcia Marta :)
Maya znismaczona alkoholem xD
widze że masz ten probem co ja miałam :D biała sierść na tłach ;p :D:D

doświetlasz czymś?

szczęśliwego nowego roku!
dziękuje :loveu: :loveu:
taa Mayce nie podpasowało :diabloti:

doświetlam lampą dodatkową do aparatu, tylko muszę odbijać jeszcze światło od czegoś, bo lampa nie do końca współgra z aparatem, tzn daje światło tylko pełnym błyskiem,

[quote name='Kashdog']Ness jest piękna, straszna szkoda, że Wam nie wyszło, nawet ja tego żałuję..
Co do aussików to w Polsce prawie żaden mi się jakoś specjalnie nie podoba, ale jak brać to tylko po rodzicach w tym typie - http://origineworkingaussies.fr/portee-2010.html
A co do belgów to mam pewne plany co do nich, ale zobaczymy co czas pokaże :loveu:
ja też strasznie żałuje, tymardziej, ze poznałam ją przez te 2 tygodnie i potrafiła pięknie pracować z człowiekiem :loveu:

w Polsce znazłoby się kilka które mi się podobają, ale zdecydowanie wolę lżejszej budowy, i koniecznie z ogonem:evil_lol:

a które konkretnie belgi? :diabloti:

Posted

to zdjęc studyjnych najlepsze są stałe światła, ja mam 2 zestawy 800 w, statyw z dwoma lampami i parasolką. chyba na allegro zakupilam za 150 zlotych każde, bardzo fajnie sie sprawdzały i zwierzaki sie mniej stresują :)

Martuś a jakie ISO masz ustawione? bo masz ziarniste foty.

Posted

ostatnio na fotograficznym wątku pisali wlaśnie o oswietaleniach różnych... Vectra testuje zestaw z parasolka z jakiegoś sklepu fotograficznego ok 120zł kosztował.

wiesz co ISO starałam się bardzo male więc nie wiem skąd ta ziarnistość, niektóre sa wysotrzone po zmniejszeniu więc to może przez to.
Iso było ustawione na 200 max 400, a bez lampy na 800 mogę nawet robic i szumów nie widac....

Posted

Marta moj brat sie bawi parasolka ;) A ja bawilam sie kiedys blenda, bardzo duzo pomaga, super odbija swiatlo :) Blenda + zew lampa + kiepskie swiatlo w pokoju i zdjecia wyszly na prawde dobre :) Bez cieni etc

edit: bo ktos sie przyczepi ;) blenda odbijala od dolu, lampa byla skierowana na sufit (tak powinno byc wlasciwie oczywiscie jesli sufit jest bialy)

Posted

Anecioreczek napisał(a):
hm.. to nie mam pojęcia, a jaki masz aparat ? kurde że tez nie mam teraz aparatu teraz, to bym w miare wtedy ogarneła problem XD

soniacza 200, a swojego sprzedałaś w końcu??

Agnes napisał(a):
Marta moj brat sie bawi parasolka ;) A ja bawilam sie kiedys blenda, bardzo duzo pomaga, super odbija swiatlo :) Blenda + zew lampa + kiepskie swiatlo w pokoju i zdjecia wyszly na prawde dobre :) Bez cieni etc

właśnie o blendzie myślę czy by nie kupić, coś mi potrzebne do odbicia światła, bo obecnie to zwykła prowizorka, czyli korzystam z koperty dużej białej ;/
swoją drogą jest to też dość niewygodne