Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwonil do mnie ten wlasnie facio. Podalam mu Twojego maila :) Fajnie, ze napisal!

Facet jest starszy ale aktywny. Codziennie biega. Nie wiedzial, ze istnieje cos takiego jak schronisko w Nowodworze.

Powiedzial: baby w domu mnie mecza, musze im jakies zajecie znalezc :)

Z rozmowy telefonicznej wszystko z nim ok. Wie co to znaczy odpoweidzalnosc.

Nie zaprzepascie szansy! Mysle, ze to bedzie udana adopcja.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evl']Może właśnie Jonasz? Albo to białe śliczne?[/QUOTE]

Proponuję, aby ktoś zadzwonił i zapytał o te dwa psy - jak z ich aktywnością, jakie one są do ludzi. Myślę, że kierownik powie nam najwięcej. To kto dzwoni?

Posted

Dziewczyny jeśli pan jest w porządku, to ja wysłałabym go do schroniska wtedy jak będzie Grzegorz, on najwięcej mu powie o każdym psie i coś doradzi. Teresz ma numer telefonu do niego, ale z tego co mówił to w tym tygodniu nie będzie go w schronisku.

Założyłam mix astce wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179091-Mix-astki-z-depresjAE-pilnie-potrzebne-dt?p=14016121#post14016121[/url]

Bokserka Samba ma tymczas do 15 lutego, może w takim wypadku Dt który miał wziąć drugą boksie weźmie Sambę? Soema byłaby taka możliwość?

Posted

I tak byłoby najlepiej, bo jeśli mamy tylko zdjęcia, żadnej informacji o zachowaniu psa, to rozmowa telefoniczna z kierownikiem jest bezcelowa, bo on zwyczajnie nie pamięta psów(jeśli nie jest jakiś charakterystyczny).Trzeba byłoby do niego podjechać z wydrukowanym zdjęciem psiuta, podetknąć pod nos i zasięgnąć języka.
Dlatego moja sugestia byłaby taka, żeby pan obejrzał zdjęcia na wątku i wskazał psa, który go zainteresował, albo pan niech pojedzie do schroniska.Jeśli wskaże psa, który go zainteresował - ja się dowiem kto to taki ten PAN PIES.

Posted

[quote name='plastelina']Dziewczyny jeśli pan jest w porządku, to ja wysłałabym go do schroniska wtedy jak będzie Grzegorz, on najwięcej mu powie o każdym psie i coś doradzi. Teresz ma numer telefonu do niego, ale z tego co mówił to w tym tygodniu nie będzie go w schronisku.

Założyłam mix astce wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179091-Mix-astki-z-depresjAE-pilnie-potrzebne-dt?p=14016121#post14016121[/url]

Bokserka Samba ma tymczas do 15 lutego, może w takim wypadku Dt który miał wziąć drugą boksie weźmie Sambę? Soema byłaby taka możliwość?[/QUOTE]
Napisałam do Niego, wysłałam numer do teresz, bo ona w najbliższym czasie będzie w schronie.

Posted

[quote name='ladySwallow']Cóż dodać, nadal oczywiście możemy z evl jeździć do schronu i robić zdjęcia, można na nas liczyć w kwestii bazarków czy ogłoszeń, nie bierzemy jednak żadnego psa na DT, nie jeździmy z żadnymi psami do weta i nie zakładamy z własnych pieniędzy za zabiegi itd. Po prostu nie stać nas na to i finansowo, i pod względem czasu - obie studiujemy dziennie, ja dodatkowo pracuję, a evl mieszka za Lublinem. No i nauczył nas ten mały Szagi tego, że pomimo wielu dogomaniaków w Lublinie, w razie potrzeby niewielu ma czas.[/QUOTE]

A co z hotelem u funi ? Też rezygnujemy ?

Posted

[quote name='matrioszka2']A co z hotelem u funi ? Też rezygnujemy ?[/QUOTE]

Wiesz matrioszko, myślę, że do hotelu do funi można wziąć takie psy, do których dołoży się np. jamnicza skarpeta albo kudłacze - tak będzie najwygodniej. No i założyć psom wątki, znaleźć trochę stałych deklaracji.

Posted

Wyslalam do [URL="http://www.dogomania.pl/members/103323-mshume"]mshume[COLOR=Black]krotkie info na temat tego co wiem o czarno bialym kudlaczu (tym z wystrzyżonym tylkiem).[/COLOR][/URL]
Mashume zaproponowała, że może mu porobić ogłoszenia, i najlepiej by bylo, żeby zalozyc mu oddzielny watek np. pt-kudłacz z ostrzyżonym tyłkiem-:diabloti:
(nie bede wchodzic w szczegoly, ale nie tylko tyłek mu strzygłam :evil_lol: )

Posted

wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac...
co do jego wielkosci to tez mi ciezko oszacowac(bo dawno to bylo), ale tak max do kolana siega, no i jest dosc długi.
Budowe ma raczej drobną.

Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami?

Posted

[quote name='golf']wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac...
co do jego wielkosci to tez mi ciezko oszacowac(bo dawno to bylo), ale tak max do kolana siega, no i jest dosc długi.
Budowe ma raczej drobną.

Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami?[/QUOTE]

Ja szczerze mówiąc go ostatnio nie widziałam, ale może dziewczyny, które były po nas...

Posted

wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac...
Budowe ma raczej drobną.

Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami?

Posted

on mial sile przebicia!! wiec jesli jakies sily zewnetrzne go nie zlikwidowaly.....to w boksie na pewno nie zglinal!!

z drugiej strony on sie zawsze pcha do krat, a jak do niego wchodzilam kilka razy do kojca, to zawsze byl pierszy "na raczki"

Posted

[quote name='golf']podeślijcie mi pls watek ONek z tego schronu, ktore sa na DT u Beki.
nie moge znalezc, a chetnie zajrze!![/QUOTE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177506-Moje-Nowodworskie-onki-i-MiluA[/url] :)

Posted

dziewczyny ja tego czarno-białego też ostatnio nie widziałam. skopiuję Lady z wątku bokserów:
[COLOR=red][SIZE=3][B]Przypominam, że jeśli nie znajdą się pieniądze na hotel i transport,to ja nie wiem, gdzie ten szczeniak się podzieje.

[/B][COLOR=Black]m[/COLOR][/SIZE][/COLOR]oże ktoś mógłby się dorzucić do szczeniaka?transport to 120zł plus za hotel i szczepienia[COLOR=red][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='plastelina']
[COLOR=red][SIZE=3][B]Przypominam, że jeśli nie znajdą się pieniądze na hotel i transport,to ja nie wiem, gdzie ten szczeniak się podzieje.

[/B][COLOR=Black]m[/COLOR][/SIZE][/COLOR]oże ktoś mógłby się dorzucić do szczeniaka?transport to 120zł plus za hotel i szczepienia[COLOR=red][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

Podrzucam - na razie potrzeba 40 zł na hotel + kasę na transport. Szczepienia to dalszy plan, szczyl ma szansę na dom - prosimy o pomoc!