Madallena Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dzwonil do mnie ten wlasnie facio. Podalam mu Twojego maila :) Fajnie, ze napisal! Facet jest starszy ale aktywny. Codziennie biega. Nie wiedzial, ze istnieje cos takiego jak schronisko w Nowodworze. Powiedzial: baby w domu mnie mecza, musze im jakies zajecie znalezc :) Z rozmowy telefonicznej wszystko z nim ok. Wie co to znaczy odpoweidzalnosc. Nie zaprzepascie szansy! Mysle, ze to bedzie udana adopcja. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 A może ten Białas? Jesli ma rzeczywiscie coś z Bosa to bedzie cudownym przyjacielem:) Quote
evel Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Może właśnie Jonasz? Albo to białe śliczne? Quote
LadyS Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='evl']Może właśnie Jonasz? Albo to białe śliczne?[/QUOTE] Proponuję, aby ktoś zadzwonił i zapytał o te dwa psy - jak z ich aktywnością, jakie one są do ludzi. Myślę, że kierownik powie nam najwięcej. To kto dzwoni? Quote
Paulina_mickey Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ja panu napisałam, że jak będę mieć jakieś psiaki dla Niego to wyślę mu opis razem ze zdjęciem. Ale równie dobrze można by mu zaproponować wizytę w Nowodworze, żeby mógł sam zobaczyć psiaki i może wybrać. Quote
plastelina Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dziewczyny jeśli pan jest w porządku, to ja wysłałabym go do schroniska wtedy jak będzie Grzegorz, on najwięcej mu powie o każdym psie i coś doradzi. Teresz ma numer telefonu do niego, ale z tego co mówił to w tym tygodniu nie będzie go w schronisku. Założyłam mix astce wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179091-Mix-astki-z-depresjAE-pilnie-potrzebne-dt?p=14016121#post14016121[/url] Bokserka Samba ma tymczas do 15 lutego, może w takim wypadku Dt który miał wziąć drugą boksie weźmie Sambę? Soema byłaby taka możliwość? Quote
matrioszka2 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 I tak byłoby najlepiej, bo jeśli mamy tylko zdjęcia, żadnej informacji o zachowaniu psa, to rozmowa telefoniczna z kierownikiem jest bezcelowa, bo on zwyczajnie nie pamięta psów(jeśli nie jest jakiś charakterystyczny).Trzeba byłoby do niego podjechać z wydrukowanym zdjęciem psiuta, podetknąć pod nos i zasięgnąć języka. Dlatego moja sugestia byłaby taka, żeby pan obejrzał zdjęcia na wątku i wskazał psa, który go zainteresował, albo pan niech pojedzie do schroniska.Jeśli wskaże psa, który go zainteresował - ja się dowiem kto to taki ten PAN PIES. Quote
Paulina_mickey Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='plastelina']Dziewczyny jeśli pan jest w porządku, to ja wysłałabym go do schroniska wtedy jak będzie Grzegorz, on najwięcej mu powie o każdym psie i coś doradzi. Teresz ma numer telefonu do niego, ale z tego co mówił to w tym tygodniu nie będzie go w schronisku. Założyłam mix astce wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179091-Mix-astki-z-depresjAE-pilnie-potrzebne-dt?p=14016121#post14016121[/url] Bokserka Samba ma tymczas do 15 lutego, może w takim wypadku Dt który miał wziąć drugą boksie weźmie Sambę? Soema byłaby taka możliwość?[/QUOTE] Napisałam do Niego, wysłałam numer do teresz, bo ona w najbliższym czasie będzie w schronie. Quote
matrioszka2 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='ladySwallow']Cóż dodać, nadal oczywiście możemy z evl jeździć do schronu i robić zdjęcia, można na nas liczyć w kwestii bazarków czy ogłoszeń, nie bierzemy jednak żadnego psa na DT, nie jeździmy z żadnymi psami do weta i nie zakładamy z własnych pieniędzy za zabiegi itd. Po prostu nie stać nas na to i finansowo, i pod względem czasu - obie studiujemy dziennie, ja dodatkowo pracuję, a evl mieszka za Lublinem. No i nauczył nas ten mały Szagi tego, że pomimo wielu dogomaniaków w Lublinie, w razie potrzeby niewielu ma czas.[/QUOTE] A co z hotelem u funi ? Też rezygnujemy ? Quote
LadyS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='matrioszka2']A co z hotelem u funi ? Też rezygnujemy ?[/QUOTE] Wiesz matrioszko, myślę, że do hotelu do funi można wziąć takie psy, do których dołoży się np. jamnicza skarpeta albo kudłacze - tak będzie najwygodniej. No i założyć psom wątki, znaleźć trochę stałych deklaracji. Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Wyslalam do [URL="http://www.dogomania.pl/members/103323-mshume"]mshume[COLOR=Black]krotkie info na temat tego co wiem o czarno bialym kudlaczu (tym z wystrzyżonym tylkiem).[/COLOR][/URL] Mashume zaproponowała, że może mu porobić ogłoszenia, i najlepiej by bylo, żeby zalozyc mu oddzielny watek np. pt-kudłacz z ostrzyżonym tyłkiem-:diabloti: (nie bede wchodzic w szczegoly, ale nie tylko tyłek mu strzygłam :evil_lol: ) Quote
mshume Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Golf , a ile on ma mniej wiecej lat? Jest wielkosci PON-a? Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac... co do jego wielkosci to tez mi ciezko oszacowac(bo dawno to bylo), ale tak max do kolana siega, no i jest dosc długi. Budowe ma raczej drobną. Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami? Quote
LadyS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='golf']wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac... co do jego wielkosci to tez mi ciezko oszacowac(bo dawno to bylo), ale tak max do kolana siega, no i jest dosc długi. Budowe ma raczej drobną. Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami?[/QUOTE] Ja szczerze mówiąc go ostatnio nie widziałam, ale może dziewczyny, które były po nas... Quote
mshume Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ostatnio dziewczyny go nie uwiecznily na fotkach wiec nie wiadomo,czy jeszcze tam jest... Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 wg mnie ma ma miedzy 2 a 4 lata.Tak mi sie wydaje, ale widzialam go dosc dawno, i moge nie pamietac... co do jego wielkosci to tez mi ciezko oszacowac(bo dawno to bylo), ale tak max do kolana siega, no i jest dosc długi. Budowe ma raczej drobną. Ciotki, widzialyscie go niedawno, jak z jego gabarytami? Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 on mial sile przebicia!! wiec jesli jakies sily zewnetrzne go nie zlikwidowaly.....to w boksie na pewno nie zglinal!! z drugiej strony on sie zawsze pcha do krat, a jak do niego wchodzilam kilka razy do kojca, to zawsze byl pierszy "na raczki" Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 podeślijcie mi pls watek ONek z tego schronu, ktore sa na DT u Beki. nie moge znalezc, a chetnie zajrze!! Quote
LadyS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='golf']podeślijcie mi pls watek ONek z tego schronu, ktore sa na DT u Beki. nie moge znalezc, a chetnie zajrze!![/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/177506-Moje-Nowodworskie-onki-i-MiluA[/url] :) Quote
plastelina Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 dziewczyny ja tego czarno-białego też ostatnio nie widziałam. skopiuję Lady z wątku bokserów: [COLOR=red][SIZE=3][B]Przypominam, że jeśli nie znajdą się pieniądze na hotel i transport,to ja nie wiem, gdzie ten szczeniak się podzieje. [/B][COLOR=Black]m[/COLOR][/SIZE][/COLOR]oże ktoś mógłby się dorzucić do szczeniaka?transport to 120zł plus za hotel i szczepienia[COLOR=red][SIZE=3][/SIZE][/COLOR] Quote
LadyS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='plastelina'] [COLOR=red][SIZE=3][B]Przypominam, że jeśli nie znajdą się pieniądze na hotel i transport,to ja nie wiem, gdzie ten szczeniak się podzieje. [/B][COLOR=Black]m[/COLOR][/SIZE][/COLOR]oże ktoś mógłby się dorzucić do szczeniaka?transport to 120zł plus za hotel i szczepienia[COLOR=red][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][/QUOTE] Podrzucam - na razie potrzeba 40 zł na hotel + kasę na transport. Szczepienia to dalszy plan, szczyl ma szansę na dom - prosimy o pomoc! Quote
golf Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 zajrzyjcie w wolnej chwili!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/177506-Moje-Nowodworskie-onki-i-MiluA/page8[/url] Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='ladySwallow']Podrzucam - na razie potrzeba 40 zł na hotel + kasę na transport. Szczepienia to dalszy plan, szczyl ma szansę na dom - prosimy o pomoc![/QUOTE] A ile czasu mamy na zebranie pieniędzy? Quote
Recommended Posts