Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sterylizacje w schronie mają dopiero ruszyć, więc sterylizowana nie jest. Pytałam na wątku, gdzie jest tamten DS, ale nie ma póki co odpowiedzi.

[B][SIZE="2"][COLOR="red"]Czy ktoś będzie jechał samochodem do schronu w środę w okolicach 12-13 albo w czwartek rano tak, aby wrócić na 13? [/COLOR][/SIZE][/B]

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy nie możecie porozmawiac z kierownikiem,że w kwestii astki skoro jest dt, to niech jedzie- leczenie w schronie jest trudne ,zwłaszcza w takie mrozy- skoro kaszle to pewnie jest podziębiona...oby to nie kaszel kenelowy...[/QUOTE]

Wysłałam dziewczynom numer kierownika, niech rozmawiają.

Posted

[quote name='zerduszko']250 zł za taką trasę to dużo, bardzo. Moim zdaniem nie powinno wyjsc więcej niż 150 zł.
Pytać inne osoby, które oferują taki transport czy nie ma sensu? Nie na jutro oczywiscie.[/QUOTE]

Myślę, że dobrze by było, żeby sznupa pojechała - z tego, co zrozumiałam, to jeszcze 4 dni ma być na kwarantannie.

Posted

Gadałam z TŻ. Wstępnie możemy zawieźć MałąBiałą i Sznupalkę do Warszawy, ale musimy zrobić zrzutę na paliwo (yyy to pewnie wyjdzie jakieś 110-120zł). Jedynym rozsądnym terminem jest piątek, 29.01. Wtedy ma ponoć puścić mróz, bo jak będzie -20st.C to kiepsko widzę naszą jazdę, nie mówiąc o tym, że pewnie gdzieś utkniemy w korku powypadkowym znając naszych uroczych polskich mistrzów kierownicy :roll:

Pewnie potrzebna nam będzie osoba towarzysząca, tak na "w razie czego" - np. jak się dziewczyny nie polubią to jedna będzie jechała z przodu a druga z tyłu ;)

No i trzeba by je gdzieś przetrzymać z czwartku na piątek (najlepiej byłoby je wykąpać a sznupkę pozbawić choć części kołtunów, bo zginiemy w tym smrodzie :evil_lol:)...

Co myślicie o takiej opcji?

Posted

Tylko pytanie czy w akurat na piątek znajdzie się transport z Wawy.

A sznupki nie dałoby się zaprowadzić do salonu od razu? Żeby uratować ile się da i nic nie zepsuć ;) Na ostatnim tymczasie zarżnęłam maszynkę :/

Posted

[quote name='mshume']Ile u was kosztuje psi fryzjer?[/QUOTE]

Hm, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia :oops: Musiałabym zrobić mały wywiad środowiskowy ;)

Posted

[quote name='mshume']Ile u was kosztuje psi fryzjer?[/QUOTE]
Normalnie 50 zł za małego czy średniego kudłacza, na Bursztynowej jest cudowna Pani, która daje zniżkę dla kudłatych bid ze schroniska. Moja Zdrapka po zabraniu ze schroniska w Krzesimowie miała zniżkę, teraz już nie ma, bo już królewna :)
Ewa

Posted

e, to u nas 100 zl za yorka :)

Dziewczyny!
Decydujcie co zrob ic z Mala Biala. Czy wywozic ja do brodnicy, czy wsadzac na platny DT do sasiadki. Wiem, ze moja Miala Biala bardzo szybko poszla. Potrzebne sa tylko dobre zdjecia, ktore moge zrobic. no i ogloszenia.

Sprawa jest o tyle pilna, ze jade jutro do Tych (macie cos na trasie do przewiezienia? bierzemy wszystko! tylko na trasie, zeby bylo) i boje sie, ze nie wroce z planowanymi dwoma psiakami ;/ ja lubie brac hurtem, wiec musze dzisiaj wiedziec (lub jutro rano najpozniej) czy wsadzacie MalaBiala do sasiadki, bo jak nie ja ja czyms zapcham :) wiem, ze jek wejde do schronu, nie wyjde z jednym :( z reszta tak bylo w Zamosciu :)

No to decyzja!~szybko szybko.

rano bede juz w porozy, wiec nie bede miala dostepu do neta...

Posted

[quote name='mshume']No to ile z tą zniżką ;)[/QUOTE]
Kurcze no nie pamiętam ... 30 zł, 20 zł, to we wrześniu było jak ją ostatnio ciachałam ...
Ewa

Posted

Nie wiem czy jest sens [U]teraz[/U] wieźć małą białą do Wawy - lepiej byłoby chyba zabrać je razem ze sznupką (wiadomo, jadąc dwa razy do Wawy płacimy dwa razy za benzynę a tak się zabiorą razem dwie bidy). Tak moim zdaniem. No i nie mamy jutro żadnego transportu od nas do Warszawy... Także to niestety nie takie proste...

Posted

A ja weszłam i nic nie rozumiem już... To sznupa rozumiem, że ma iść do fryzjera w czwartek i jechać w piątek? I potrzeba jej przechowania z czwartku na piątek? MałaBiała może w sumie i pójść na ten płatny tymczas, skoro ma szybko dom znaleźć - jakby nie znalazła, to się ją przerzuci do Brodnicy do Ani.

Posted

[quote name='E-S']Kurcze no nie pamiętam ... 30 zł, 20 zł, to we wrześniu było jak ją ostatnio ciachałam ...
Ewa[/QUOTE]
Z kąpiela? Bardzo tanio.

Kombinuje transport z Wawy na ten piątek.
Najprawdopodobnie na pocz. lutego mam Kielce-Kraków, ale do Krakowa busem była już taka opcja?

Posted

[quote name='zerduszko']Z kąpiela? Bardzo tanio.

Kombinuje transport z Wawy na ten piątek.
Najprawdopodobnie na pocz. lutego mam Kielce-Kraków, ale do Krakowa busem była już taka opcja?[/QUOTE]
Jezu ... chyba bez kąpieli, Zdrapka tak cuchnęła i cała w g ... i błocie była, jak ją zabieałam ze schronu, że ja ją natychmiast wykąpałam 2 razy i dopiero jak wyschła to do fryzjera.
Trzebaby zadzwonić do pani i spytać o kąpiel. Już wysyłam tel i adres na PW.