LadyS Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Sterylizacje w schronie mają dopiero ruszyć, więc sterylizowana nie jest. Pytałam na wątku, gdzie jest tamten DS, ale nie ma póki co odpowiedzi. [B][SIZE="2"][COLOR="red"]Czy ktoś będzie jechał samochodem do schronu w środę w okolicach 12-13 albo w czwartek rano tak, aby wrócić na 13? [/COLOR][/SIZE][/B] Quote
zerduszko Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='evl'] Sznupka musi być jeszcze na obserwacji przez kilka dni. Szacują jej wiek na ok.1,5 roku. [/QUOTE] A co jej jest? Quote
LadyS Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='zerduszko']A co jej jest?[/QUOTE] Podejrzewam, że to kwarantanna po przybyciu... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Czy nie możecie porozmawiac z kierownikiem,że w kwestii astki skoro jest dt, to niech jedzie- leczenie w schronie jest trudne ,zwłaszcza w takie mrozy- skoro kaszle to pewnie jest podziębiona...oby to nie kaszel kenelowy... Quote
LadyS Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy nie możecie porozmawiac z kierownikiem,że w kwestii astki skoro jest dt, to niech jedzie- leczenie w schronie jest trudne ,zwłaszcza w takie mrozy- skoro kaszle to pewnie jest podziębiona...oby to nie kaszel kenelowy...[/QUOTE] Wysłałam dziewczynom numer kierownika, niech rozmawiają. Quote
zerduszko Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 250 zł za taką trasę to dużo, bardzo. Moim zdaniem nie powinno wyjsc więcej niż 150 zł. Pytać inne osoby, które oferują taki transport czy nie ma sensu? Nie na jutro oczywiscie. Quote
LadyS Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='zerduszko']250 zł za taką trasę to dużo, bardzo. Moim zdaniem nie powinno wyjsc więcej niż 150 zł. Pytać inne osoby, które oferują taki transport czy nie ma sensu? Nie na jutro oczywiscie.[/QUOTE] Myślę, że dobrze by było, żeby sznupa pojechała - z tego, co zrozumiałam, to jeszcze 4 dni ma być na kwarantannie. Quote
evel Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Gadałam z TŻ. Wstępnie możemy zawieźć MałąBiałą i Sznupalkę do Warszawy, ale musimy zrobić zrzutę na paliwo (yyy to pewnie wyjdzie jakieś 110-120zł). Jedynym rozsądnym terminem jest piątek, 29.01. Wtedy ma ponoć puścić mróz, bo jak będzie -20st.C to kiepsko widzę naszą jazdę, nie mówiąc o tym, że pewnie gdzieś utkniemy w korku powypadkowym znając naszych uroczych polskich mistrzów kierownicy :roll: Pewnie potrzebna nam będzie osoba towarzysząca, tak na "w razie czego" - np. jak się dziewczyny nie polubią to jedna będzie jechała z przodu a druga z tyłu ;) No i trzeba by je gdzieś przetrzymać z czwartku na piątek (najlepiej byłoby je wykąpać a sznupkę pozbawić choć części kołtunów, bo zginiemy w tym smrodzie :evil_lol:)... Co myślicie o takiej opcji? Quote
zerduszko Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Tylko pytanie czy w akurat na piątek znajdzie się transport z Wawy. A sznupki nie dałoby się zaprowadzić do salonu od razu? Żeby uratować ile się da i nic nie zepsuć ;) Na ostatnim tymczasie zarżnęłam maszynkę :/ Quote
evel Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='mshume']Ile u was kosztuje psi fryzjer?[/QUOTE] Hm, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia :oops: Musiałabym zrobić mały wywiad środowiskowy ;) Quote
E-S Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='mshume']Ile u was kosztuje psi fryzjer?[/QUOTE] Normalnie 50 zł za małego czy średniego kudłacza, na Bursztynowej jest cudowna Pani, która daje zniżkę dla kudłatych bid ze schroniska. Moja Zdrapka po zabraniu ze schroniska w Krzesimowie miała zniżkę, teraz już nie ma, bo już królewna :) Ewa Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 e, to u nas 100 zl za yorka :) Dziewczyny! Decydujcie co zrob ic z Mala Biala. Czy wywozic ja do brodnicy, czy wsadzac na platny DT do sasiadki. Wiem, ze moja Miala Biala bardzo szybko poszla. Potrzebne sa tylko dobre zdjecia, ktore moge zrobic. no i ogloszenia. Sprawa jest o tyle pilna, ze jade jutro do Tych (macie cos na trasie do przewiezienia? bierzemy wszystko! tylko na trasie, zeby bylo) i boje sie, ze nie wroce z planowanymi dwoma psiakami ;/ ja lubie brac hurtem, wiec musze dzisiaj wiedziec (lub jutro rano najpozniej) czy wsadzacie MalaBiala do sasiadki, bo jak nie ja ja czyms zapcham :) wiem, ze jek wejde do schronu, nie wyjde z jednym :( z reszta tak bylo w Zamosciu :) No to decyzja!~szybko szybko. rano bede juz w porozy, wiec nie bede miala dostepu do neta... Quote
mshume Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ja bym proponowała, zeby Białą zostawić w Warszawie na DT. Ona bardzo adopcyjna jest, pojdzie do domku w 2 tygodnie :) Quote
E-S Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='mshume']No to ile z tą zniżką ;)[/QUOTE] Kurcze no nie pamiętam ... 30 zł, 20 zł, to we wrześniu było jak ją ostatnio ciachałam ... Ewa Quote
evel Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Nie wiem czy jest sens [U]teraz[/U] wieźć małą białą do Wawy - lepiej byłoby chyba zabrać je razem ze sznupką (wiadomo, jadąc dwa razy do Wawy płacimy dwa razy za benzynę a tak się zabiorą razem dwie bidy). Tak moim zdaniem. No i nie mamy jutro żadnego transportu od nas do Warszawy... Także to niestety nie takie proste... Quote
mshume Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To ja zasponsoruję fryzjera sznupce.Pod warunkiem wklejenia zdjęć 'po wizycie' ;) Podajcie mi konto na pw, gdzie mam wyslac 30 zl. Quote
mshume Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ale to chyba nie trzeba jej wieźć tam jutro?Jak zrozumialam jest pytanie, czy zarezerwowac jej miejsce w DT. Quote
LadyS Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A ja weszłam i nic nie rozumiem już... To sznupa rozumiem, że ma iść do fryzjera w czwartek i jechać w piątek? I potrzeba jej przechowania z czwartku na piątek? MałaBiała może w sumie i pójść na ten płatny tymczas, skoro ma szybko dom znaleźć - jakby nie znalazła, to się ją przerzuci do Brodnicy do Ani. Quote
E-S Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Komu wysłać nr tel i adres psiej fryzjerki? Trzeba jej od razu mówić skąd pies, dlaczego musi być ogarnięty. Ewa Quote
LadyS Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 E-S, możesz podesłać mi, jak sznupa będzie na miejscu, to jakoś trzeba będzie z nią podjechać. Quote
zerduszko Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='E-S']Kurcze no nie pamiętam ... 30 zł, 20 zł, to we wrześniu było jak ją ostatnio ciachałam ... Ewa[/QUOTE] Z kąpiela? Bardzo tanio. Kombinuje transport z Wawy na ten piątek. Najprawdopodobnie na pocz. lutego mam Kielce-Kraków, ale do Krakowa busem była już taka opcja? Quote
E-S Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='zerduszko']Z kąpiela? Bardzo tanio. Kombinuje transport z Wawy na ten piątek. Najprawdopodobnie na pocz. lutego mam Kielce-Kraków, ale do Krakowa busem była już taka opcja?[/QUOTE] Jezu ... chyba bez kąpieli, Zdrapka tak cuchnęła i cała w g ... i błocie była, jak ją zabieałam ze schronu, że ja ją natychmiast wykąpałam 2 razy i dopiero jak wyschła to do fryzjera. Trzebaby zadzwonić do pani i spytać o kąpiel. Już wysyłam tel i adres na PW. Quote
E-S Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A tam na PW, komuś się może przydać: [URL]http://www.groomer.wizytowka.pl/[/URL] Quote
Recommended Posts