Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mamanabank']Anita
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
608 404 770

to są moje namiary, które mogą być podawane w ogłoszeniach Saszy
lub bezpośrednio do Fundacji
[URL]http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-info.htm[/URL]

pierwszy nr telefonu
Sasza nie jest wysterylizowana, a adopcja będzie możliwa po sterylizacji.[/QUOTE]
Dziękuję Mamanabank to będę podawać Twoje dane, bo gdyby się ktoś odezwał to na pewno napiszesz o tym na wątku:)

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejku dziewczyny ale Wy ogarnięte ze wszystkim jesteście, ja tak nie potrafię :roll: super pomysł z tym oddzielnym wątkiem, Evl dzięki za prowadzenie go.

no i jeszcze jedna kwestia - e-mailu do ogłoszeń, bo w oddzielnych wątkach poszczególnych psów, czy w ogłoszeniach poza dogo nie podajemy lokalizacji schroniska , za to podajemy mejla z nazwą:lol: więc może zrobimy jeszcze jednego takiego bardziej ogólnego?schronisko costam na przykład? wiem że wszystkich psów nie "ukryjemy" ale martwią mnie trochę sytuacja z suczką wilczaka i jamniczką gdzie ktoś powołuje się na nas a my o tym nie wiemy:roll:

aaa no i jakbyście jechały do schronu niedługo to ja też chętnie pojadę

Posted

Gdyby w Nowodworze pojawiły się jakies koty to prosze o info telefonicznie lub na maila fundacyjnego ( [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL])
Tamte udalo mi się szczęsliwie ulokowac w nowych domach, za wyjątkiem bialo-rudego kocurka, który złamał mi serce i zostaje u mnie na stałe.
Dostał na imię Lulu i został maskotką Cafe Lulu, ul. Orla 8 :)

Posted

Powiedzcie mi proszę, gdzie jest [B]Księżniczka [/B]i czy [B]Sasza [/B]pojechała już na DT - potrzebna mi lokalizacja, chętnie też kilka słów o dziewczynach jak tam się zachowują itd. Bo nagle zniknęły a fajnie byłoby je umieścić w ogólnym spisie.

Posted

Tu się o jamnikach dużo pisało, więc nie wpychałam się tak z Saszą.

Sasza bardzo spokojnie zniosła podróż, chociaż do samochodu wsiąść nie chciała, trzeba było ją załadować, gdyby nie zapach nie wiedziałybyśmy, że psa wieziemy. Jest trochę uparta, ale nei agresywna, jak nie chce iść w moją stronę tylko w swoją, to próbuje uwolnić się ze smyczy, dlatego była w obroży i na szelkach. Na razie przebywa w pomieszczeniu szpitalikowym, nie ma szczepień więc musi być izolowana, zaszczepić na razie nie można, bo jest po surowicy, trzeba odczekać, potem będą szczepienia i sterylizacja, Saszka jest na forum EMira jako LENA i w moich jużakach (patrz podpis) tam będą informacje co z nią się dzieje.

Jest odważna i spokojna, nie boi się psów. Do Fundacji weszła sama, pomerdała ogonem, pobulgotała trochę na psy, a potem już wprowadziłam ją do szpitalika, jest izolowana, żeby czegoś nie złapała. NIe martwcie się o nią, jest teraz bezpieczna, będę nad nią czuwać, dowiadywać się co u niej, jak przyjdzie czas i wypięknieje zrobię jej allegro i znajdzie taki dom jak ma Wiera (wątek na jużakach).

Wszystkiego naj...

Posted

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/Sz-V0NC_iQI/AAAAAAAAAGs/9xHEyCjKyIU/s800/dsc_6227.jpg[/IMG]
Dziewczyny zostało to małe w schronie, dzikie, młode ,kruchutkie. Ze 2 tygodnie i będzie przytulanka - tylko domku potrzeba. Waży 2 kilo w porywach...

Posted

Otrzymałam link do tego wątku bo szukam info o czarno- białym kudłaczu, a tutaj aż 164 strony. :mdleje: Dziewczyny, proszę, pomóżcie mi! Na której stronie lub w którym poście jest info o tym psie?

[URL]http://img42.imageshack.us/img42/5750/psiaki039.jpg[/URL]

Posted

a czy ta malizna jest na tym wątku:
[URL="http://www.dogomania.pl/../176778-MIKROPSY-w-potrzebie/page3"]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie[/URL]

Posted

[quote name='elinka']Otrzymałam link do tego wątku bo szukam info o czarno- białym kudłaczu, a tutaj aż 164 strony. :mdleje: Dziewczyny, proszę, pomóżcie mi! Na której stronie lub w którym poście jest info o tym psie?

[URL]http://img42.imageshack.us/img42/5750/psiaki039.jpg[/URL][/QUOTE]

Elinko, on trochę fika do innych psów z tego co zauważyłam. A może po prostu się nie dogaduje z drugim samcem? Wiem, że w jego boksie co chwila się podszczypują i warczą... :(

Posted

[quote name='evl']Elinko, on trochę fika do innych psów z tego co zauważyłam. A może po prostu się nie dogaduje z drugim samcem? Wiem, że w jego boksie co chwila się podszczypują i warczą... :([/QUOTE]

Oj, to niedobrze. Myślałam o DT dla niego, ale w domu mam psa, a u babci kota. No i małe dziecko. Mogę przyjąć psa tylko takiego, który nie przejawia agresywności. Wielka szkoda.:-(

Posted

O, my z bonek pewnie też, tyle, że jeszcze nie wiem o której. LadyS. może najwcześniej wyjechać z Lublina gdzieś ok. 11.30 także nie wiem czy my nie wyjedziemy wcześniej ale jakby co - mogę przejąć rzeczy, jeśli się spotkamy w schronie.

Kurczę, w środę będzie też program w lubelskim radio o domach tymczasowych - mam nadzieję, że zgłosi się do na ktoś nowy, kto zostałby DT! Baaardzo by nam się taka osoba przydała... Jakby co, ma się zgłaszać tutaj, na dogomanię ;)

Posted

[quote name='matrioszka2']To jeśli będzie jechała LadyS - zabierz rzeczy na bazarek.Tak mi się skojarzyło ...[/QUOTE]

Dzięki za pamięć :) Rozmawiałam już z teresz :)

Posted

Kurczę, w środę będzie też program w lubelskim radio o domach tymczasowych - mam nadzieję, że zgłosi się do na ktoś nowy, kto zostałby DT! Baaardzo by nam się taka osoba przydała... Jakby co, ma się zgłaszać tutaj, na dogomanię ;)[/QUOTE]
[B] Jakby co podajcie też e- mail jakiś i telefon. - przecież jak będzie jakaś babcia słuchała to tylko telefon[/B]. Dziewczyny są na tym świecie ludzie którzy nie znają słowa portal, e-mail, itd.Zawsze w takiej sytuacji przypomina mi się moja sąsiadka która pisała mi na kartce nazwy leków np: ełkardin albo smakołyk milki-łej. Numer telefonu jest czytelny dla wszystkich...

Posted

[quote name='Madallena'][IMG]http://lh3.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/Sz-V0NC_iQI/AAAAAAAAAGs/9xHEyCjKyIU/s800/dsc_6227.jpg[/IMG]

Piekna! Na serio jak ratlerek? Cos o niej wiecej wiecie?[/QUOTE]

Tylko tyle, że jest kompletnie dzika, ucieka przed człowiekiem, nie wchodzi do budy kiedy człowiek jest w pobliżu, filigranowa - może 3 kg? taki ratlereczek na wysokich nóżkach. Okruszynka. Potwornie wystraszona. Trzeba ją oswoić, socjalizować, w tych schroniskowych warunkach, w takim stanie zdziczenia, w jakim jest - nie ma szans na jakikolwiek dom. Teresz chyba o niej rozmawiała z Kierownikiem, ale ja siedziałam w budzie ;) i nie słyszałam.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Tylko tyle, że jest kompletnie dzika, ucieka przed człowiekiem, nie wchodzi do budy kiedy człowiek jest w pobliżu, filigranowa - może 3 kg? taki ratlereczek na wysokich nóżkach. Okruszynka. Potwornie wystraszona. Trzeba ją oswoić, socjalizować, w tych schroniskowych warunkach, w takim stanie zdziczenia, w jakim jest - nie ma szans na jakikolwiek dom. Teresz chyba o niej rozmawiała z Kierownikiem, ale ja siedziałam w budzie ;) i nie słyszałam.
Ewa[/QUOTE]

klapie zebami? jest w niej jakas agresja? czy tylko panicznie sie boi?