Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale dopiero wróciłam do domu. Jeździłam z psami od 7.00.

Opiekę nad Saszą przejęła Fundacja Emir, Oddział pod Warszawą. Teraz jest gwarancja, że przed adopcja zostanie wysterylizowana, futro będzie doprowadzone do porządku, szczepienia, no i na pewno pójdzie do sprawdzonego domu.

Padam, ale jestem szczęśliwa, ze kolejny jużakopodobny kudłacz jest bezpieczny.

Leni Leosia nie ma na pewno, a czarno-biały psiak jest i ma na wpół obciętą sierść, bo więcej się nie dało. W boksie jest z innymi psami i warczał na nie rywalizując o uwagę, ale nie jest odizolowany, tak jak inne psiaki, które są agresywne.

Posted

[quote name='E-S']Niedźwiadek nie był zbyt kontaktowy, nie podchodził do kraty na głaski, obserwował bardzo skupiony pieska z sąsiedniego boksu, bo tam ten piesek dzisiaj został przeniesiony i Niedźwiadek tak jakby się zafiksował nowym towarzystwem obok. Gruby jest bardzo Niedźwiadek.
Ewa[/QUOTE]

A może to jest ona i też jest w ciąży? bo na zdjęciu z października taki gruby nie był jak na tym z dzisiaj :(

Posted

[quote name='leni356']A może to jest ona i też jest w ciąży? bo na zdjęciu z października taki gruby nie był jak na tym z dzisiaj :([/QUOTE]
Kurde mol ... w schronisku by Niedźwiadek w ciążę zaszedł??? Przez te kudły nie widać co on/ona ma pod spodem. Spieszyłyśmy się z Teresz trochę, nie miałyśmy czasu sprawdzać wszystkich psów, ja robiłam fotografie i że tak powiem nie czułam się upoważniona do wchodzenia do boksów. Żeby siku Niedźwiadek robił/a też nie widziałam ... Może dlatego do psów fika, bo to suka ciężarna?

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Dziewczyny a jest Cudak w schronie?[/QUOTE]
Jak mi wyślesz linka do zdjęcia Cudaka, to powiem czy go widziałam.

Posted

[quote name='E-S']Kurde mol ... [B]w schronisku by Niedźwiadek w ciążę zaszedł???[/B] Przez te kudły nie widać co on/ona ma pod spodem. Spieszyłyśmy się z Teresz trochę, nie miałyśmy czasu sprawdzać wszystkich psów, ja robiłam fotografie i że tak powiem nie czułam się upoważniona do wchodzenia do boksów. Żeby siku Niedźwiadek robił/a też nie widziałam ... Może dlatego do psów fika, bo to suka ciężarna?[/QUOTE]

No zachodzą :roll:, jeszcze nie sterylizują, mają dopiero z tym ruszyć, bo zrobili salkę pooperacyjną...
No i do boksów nie możemy wchodzić, ze względów bezpieczeństwa, jak to powiedział kierownik.

Cudak była suką jakby miksem wilczarza irlandzkiego, lejąca sierść, ogromna kremowa suka z cudacznymi uszami.

Niedźwiadek to samiec, Paulina Mickey pisała o nim na drugiej stronie tego wątku. Po prostu nazbierał smalczyku na zimę ;)

Posted

[quote name='Paulina_mickey']to ta sunia :)[/QUOTE]
Nie widziałam jej. W boksie suczek tylko 2 łaskawie wyszły z budy, reszty przez kraty nawet nie widziałam, jakieś końcówki ogonka tylko. Wcześniej te boksy przepatrzyła Teresz, bo ja robiłam zdjęcia od 1 boksu po lewej stronie i potem tak szłam boksami na wprost, a ona poszła od razu do końca w lewo, gdzie ja dotarłam 30 min później z aparatem, może ona wtedy ją widziała.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Kurde mol ... w schronisku by Niedźwiadek w ciążę zaszedł??? Przez te kudły nie widać co on/ona ma pod spodem. Spieszyłyśmy się z Teresz trochę, nie miałyśmy czasu sprawdzać wszystkich psów, ja robiłam fotografie i że tak powiem nie czułam się upoważniona do wchodzenia do boksów. Żeby siku Niedźwiadek robił/a też nie widziałam ... Może dlatego do psów fika, bo to suka ciężarna?[/QUOTE]

No właśnie tam nie ma na razie sterylek, a psy siedzą z sukami :( Miesiąc temu wyciągałyśmy Limbę i była w ciąży. O ile pamiętam to kiedyś Lukrecja również

Posted

Niedługo Przylepka powinna być u Malagos. To się niunia dzisiaj nastresowała, jazda, kontenerek, kąpiel, jazda ...
Malagos jak już dojedzie Przylepka i ją ogarniesz, to napisz jak zniosła te pół dnia jazdy.
Ewa

Posted

Przylepka kochaniutka malutka przerazona sunieczka. Piszczy jak dotyka sie jej pleckow. Jest przerazona. za tydzien bedzie ok :) Wazy max 5 kg. Bedzie rozdawac buziaki jak sie ogarnie, czuje to ;)
Nie zrobilam zdjec bo w szoku bylam strasznym jak zobaczylam i dotknelam moja tymczasowiczke :(

Posted

[quote name='Madallena']Przylepka kochaniutka malutka przerazona sunieczka. Piszczy jak dotyka sie jej pleckow. Jest przerazona. za tydzien bedzie ok :) Wazy max 5 kg. Bedzie rozdawac buziaki jak sie ogarnie, czuje to ;)
Nie zrobilam zdjec bo w szoku bylam strasznym jak zobaczylam i dotknelam moja tymczasowiczke :([/QUOTE]
Kurcze a co z tymi pleczkami? Wszystko było OK, wygłaskana, wyczesana, ani pisnęła, tylko się cieszyła, tuliła, merdała i nadstawiała "jeszcze" ... żadnych bólowych reakcji nie zauważyłam u niej.

Posted

Nie. Drugi pies byl w kontenerku. Malenka spala na kolanach.
Wydaje mi sie, ze albo gryzly ja psiaki po karku, albo ktos ja tam bil, albo jest panikara. Dwa razy glosno zapiszczala (kiche zrobila nie z tej ziemi, ludzie na stacji benzynowej - tam byl odbior psow - mysleli, ze ja ze skory obdzieramy :) ). Raz jak wziela ja moja corka, drugi raz jak wzielam ja ja i Agniszka (transportowala Mala do malagos). Cos tam w okolicy karku...ma niemile wspomnienia albo panikuje. Cala sztywna byla, oczy wybaluszone... biedna...

Ale dajcie jej troszke dni, zobaczycie ja sie zmieni :)

Posted

Co Wy, kobiety, śpicie jeszcze?? :crazyeye: :loveu:
[SIZE=3][B]
Przede wszystkim wielkie dzięki[/B][/SIZE] :
[U][B]Agnieszko,[/B][/U] ze po nocy, bezinteresownie, gnałaś ponad 200 km, by to malizna mogła do mnie trafić!
[B][U]Maddaleno,[/U] [/B]ze ją przechwyciłaś i sie zaopiekowałaś (słyszałam od Agi o stanie "zapachowym" [B]Twojej [/B]tymczasowiczki :razz:)[B]
[U]Teresz i E-S[/U],[/B] ze pojechałyście, wyciągnęłyście Małą, zrobiłyście tyle wspaniałych zdjeć, poświęciłyście mnóstwo czasu i zachodu, przekazałyście sunię p. Grzegorzowi! E-S - za kapiel, śliczne ubranko ( z którego psinka sie rozebrała u Agi w samochodzie :p, po prostu zdjeła przed spaniem), obrókkę i smyczkę.
[U][B]Toli i Jarkowi,[/B][/U] za posredniczenie z p. Grzegorzem i zawracanie głowy!
i wszystkim, którzy śledzili ten watek!

Przylepkę chyba przemianuje na Czarusię (była Milusia, czas na Czarusię) i zaraz założę jej watek.

Posted

nie śpimy - czekamy na wieści jak spodobała się mała? ja chyba dzisiaj znowu zaliczę schron [B]- wszystkim zainteresowanym :[/B] [B]droga do samego schronu jest przejezdna cały czas[/B] z tego powodu że jest tam obok wysypisko śmieci i jeźdżą śmieciarki , tak że dojazd musi być.

Posted

Nie śpimy, nie, spacerujemy od rana z psami po prostu :)
Rozczesujemy pannom dredy, opanowujemy sytuację spaniel kontra 6 terytorialnych papug :), te rzeczy, jak ma iść do tego weta, który też okresowo miewa ptaki na leczeniu - to musi się nauczyć, że ptak w domu to "nasz" ptak i się go nie rusza. Idzie się z Lalą na ten temat dogadać.
Ewa

Posted

[B]zalożyłam wątek brązowej jamnikowatej suni.[/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/176770-Jamnikowata-suczka-ze-Schroniska-w-Nowodworze-pod-Lublinem?p=13806206#post13806206[/URL]

Na razie w wersji roboczej,zapraszam do wpisów każdego kto ma jakies informacje na jej temat,ja sobie to uporzadkuje i wkleje do opisu o niej w 1 post.Fotek zrobiliscie jej duzo wiec jest z czego wybierac,pozmniejszam i wkleje.

Malagos,jesli bedziesz potrzebowała pomocy w ogłoszeniach dla swojej malizny to chetnie pomoge innym psiaczkom oczywiscie tez jesli jest taka potrzeba.