Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyjeżdżam, jutro wieczorem wracam, będę bez dostępu do kompa, tylko tel. Plejak sie rozładował zresztą.

Przylepkę będzie mozna zabrać najwcześniej za 2 tyg. jak maluchy odstawi od cycka.
Są nowe malizny takie jak Przylepka.
Piszę bo nie pamiętam czy już pisałam, rozmawiałam z kierownikiem przez telefon.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Być może jeszcze w tym tygodniu wybiorę się do schronu.Przed południem, około 9.30-10.00.W środę lub czwartek.No chyba, żeby ulewa...[/QUOTE]
O będą nowe zdjęcia :) Asiu ja nie wie jak ty na to czas znajdujesz. Ja mam teraz baaaardzo dużo czasu (zwolnienie lekarskie) i chętnie bym pojechała, bo mnie tam dawno nie było, ale mój organizm odmawia posłuszeństwa i gorączka postanowiła mnie powalić wtedy kiedy akurat ja nie mam na nią czasu :(

Posted

[quote name='matrioszka2']A kto tu pisał, że będą nowe zdjęcia ? Hę ?:diabloti:
Przecież wiesz, że mam interes w tym wyjeździe ...:cool3:
Jutro dasz radę ?[/QUOTE]
No bo pewnie jak zobaczysz te nowe malizny to się nie będziesz mogła powstrzymać i zrobisz im kilka zdjęć :D
Wiem, wiem :) a dzisiaj będę tak jak się umawiałyśmy.

Posted

Dzisiaj odebrałyśmy z Matrioszką naszą małą Negrę. Sunia czuje się dobrze, jest tylko przestraszona całą tą sytuacją. Jak przyjechała do mnie do mieszkania to od razu zjadła trochę chrupek i popiła wodą. Negra została też wykąpana, więc jest śliczna i pachnąca :) Cały czas dopomina się pieszczot i kręci ogonkiem jak ktoś do niej podchodzi się poczochrać. Teraz dla pannicy szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu! No i mam zdjęcia:

Negruś nie lubi lampy błyskowej w aparacie, więc pozowanie do zdjęć jej nie odpowiada :)

[URL=http://img130.imageshack.us/i/negraw.jpg/][IMG]http://img130.imageshack.us/img130/1694/negraw.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img297.imageshack.us/i/negra2.jpg/][IMG]http://img297.imageshack.us/img297/2755/negra2.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Jako, że pierwsza (przed as_ko :diabloti:) dorwałam się do kompa, przyleciałam obwieścić Wam radosną nowinę: [B][SIZE=4]Negra zdrowiutka, [/SIZE][/B]wykąpana - przed godziną dotarła do as_ko.
Byłam, widziałam, zapłaciłam i fakturę na kierownika pobrałam (nie pytajcie ile :mdleje::mdleje::mdleje: i " komu bije dzwon ...").Pojutrze jesteśmy umówieni na rozliczenie.
Dobrze, że zwyciężyliśmy ,ale ... nigdy więcej takich emocji.:wallbash: I takich rachunków.
W przyszłości musimy psa obejrzeć na wszystkie strony, zanim go zabierzemy za bramę schronu.Niestety, nie stać nas na takie akcje, a kierownika w to wrabiać też nie możemy.Chłop honorowy, to i zapłaci.Raz się zdarzyło.I na tym koniec.

[SIZE=5][COLOR=blue][B]As_ko, jak pisałam, to Cię tu nie było.Co to ma być ?!! :mad::mad::mad:Tak wyskoczyłaś , jak tygrys z krzaków ![/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='matrioszka2']Jako, że pierwsza (przed as_ko :diabloti:) dorwałam się do kompa, przyleciałam obwieścić Wam radosną nowinę: [B][SIZE=4]Negra zdrowiutka, [/SIZE][/B]wykąpana - przed godziną dotarła do as_ko.
Byłam, widziałam, zapłaciłam i fakturę na kierownika pobrałam (nie pytajcie ile :mdleje::mdleje::mdleje: i " komu bije dzwon ...").Pojutrze jesteśmy umówieni na rozliczenie.
Dobrze, że zwyciężyliśmy ,ale ... nigdy więcej takich emocji.:wallbash: I takich rachunków.
W przyszłości musimy psa obejrzeć na wszystkie strony, zanim go zabierzemy za bramę schronu.Niestety, nie stać nas na takie akcje, a kierownika w to wrabiać też nie możemy.Chłop honorowy, to i zapłaci.Raz się zdarzyło.I na tym koniec.[/QUOTE]
Chyba jednak nie byłaś pierwsza bo nawet fotki już są:cool3:

Posted

[quote name='matrioszka2']Byłam, tylko edytowałam post, bo chciałam efektowne emotikonki powklejać, a tu się wcięła taka Jedna, nooo ...no nie wytrzymie no .....buuuuuu ......[/QUOTE]
Przepraszam :placz: ja na prawdę nie chciałam być pierwsza!! :evil_lol:
Negra biega po całym domu za moją siostrą bo nakarmiła ją makaronem i teraz chodzi i się upomina bezczelnie żeby jej dać, chociaż chrupki w misce stoją. :lol: Jej ulubionym pomieszczeniem w domu jest zdecydowanie kuchnia.

Posted

[QUOTE]Dziewczyny może znacie kogoś kto szuka 2 psów husky? Dzisiaj znaleziono takie dwa zadbane psy w Świdniku. [/QUOTE]
Wstaw zdjęcia jeśli masz. Może akurat znam z widzenia. Świdnik jest mały.

Posted

[quote name='as_ko']Przepraszam :placz: ja na prawdę nie chciałam być pierwsza!! :evil_lol:
[/QUOTE]

Dobrymi chęciami to -wiesz - piekło jest brukowane.:mad: Jakbyś nie chciała, to byś zapytała, czy już możesz.O!
Trochę mi żal przechodzi, więc unikniesz kary.:diabloti:
Teraz daj Negrze żółteczko.:lol:

Posted

[quote name='as_ko']Przepraszam :placz: ja na prawdę nie chciałam być pierwsza!! :evil_lol:
Negra biega po całym domu za moją siostrą bo nakarmiła ją makaronem i teraz chodzi i się upomina bezczelnie żeby jej dać, chociaż chrupki w misce stoją. :lol: Jej ulubionym pomieszczeniem w domu jest zdecydowanie kuchnia.[/QUOTE]

Potwierdzam, pies jest kuchenny - pilnuje lodówki :) Dostała surowe mięsko mielone i serduszka kurze. Strasznie się pilnuje na spacerach.
Zdrapka warczy na nią jak Negra próbuje wejść do sypialni - pilnuje sypialni, bo Zdrapka to piesek sypialniany :) Także psiaki podzieliły pomieszczenia.
Negra jest u mnie bo As-ko jest chora. Ja z kolei mam termin przyjęcia do szpitala w 2-gim tygodniu czerwca, więc As-ko musi wyzdrowieć, jedna osoba nie da sobie rady z moim całym zwierzyńcem + Negra.

Posted

Jak powiedziałam, gdyby as_ko nie wyzdrowiała, wezmę do siebie Negrę na parę dni. Proszę Was natomiast o pomoc w sprawie Mania, była dziś wizyta, dom jest ok, ale Manio niewykastrowany i ma dziwną brodawkę na łapie, potrzebuje jechać do weta, funia nie ma kiedy.

Posted

[quote name='E-S']Negra jest u mnie bo As-ko jest chora. Ja z kolei mam termin przyjęcia do szpitala w 2-gim tygodniu czerwca, więc As-ko musi wyzdrowieć, jedna osoba nie da sobie rady z moim całym zwierzyńcem + Negra.[/QUOTE]
Jak dostaje takie pyszności to super jej się powodzi :) Ewo obiecuję Ci, że do czerwca będę już zdrowa i nie będzie żadnego problemu z małą.
Założyłam Negrze jej osobisty wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/186385-Negra-%C5%9Bliczna-czarna-szorstkow%C5%82osa-suczka-szuka-kochaj%C4%85cego-domku[/url]!

Posted

[quote name='ladySwallow']Jak powiedziałam, gdyby as_ko nie wyzdrowiała, wezmę do siebie Negrę na parę dni. Proszę Was natomiast o pomoc w sprawie Mania, była dziś wizyta, dom jest ok, ale Manio niewykastrowany i ma dziwną brodawkę na łapie, potrzebuje jechać do weta, funia nie ma kiedy.[/QUOTE]
Przyłączam się do prośby - pilnie potrzebna mobilna osoba, która:

1/ podjedzie po Mańka do hoteliku,
2/ zawiezie do dr Kulika na wcześniej umówiony termin,
3/ odbierze jamniorka po zabiegu
4/ i zawiezie z powrotem do hoteliku, pół dnia z bańki.

Są chętni ???

Posted

[quote name='AngelikaXD']Wstaw zdjęcia jeśli masz. Może akurat znam z widzenia. Świdnik jest mały.[/QUOTE] Nie mam, ale są charakterystyczne bo widać, że są z jednego domu, mają takie same obroże( kolczatki i przeciwpchelne). Założyłam im wątek na zaginionych, żeby tu nie zaśmiecać.

Posted

uwaga na pseudo hotel [URL="http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc?p=14754606&viewfull=1#post14754606"]http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc?p=14754606&viewfull=1#post14754606[/URL]

Posted

Dziewczyny, znajdźcie kogoś, komu mogłabym przekazać prowadzenie finansów, dłużej niestety nie dam rady, szczególnie od czerwca. Także proszę o wzięcie to pod uwagę - jeśli nie, przeleję całość na konto funi albo rozdzielę na psy, które mamy pod nowodworską opieką.

Posted

[quote name='ladySwallow']Dziewczyny, znajdźcie kogoś, komu mogłabym przekazać prowadzenie finansów, dłużej niestety nie dam rady, szczególnie od czerwca. Także proszę o wzięcie to pod uwagę - jeśli nie, przeleję całość na konto funi albo rozdzielę na psy, które mamy pod nowodworską opieką.[/QUOTE]

Pewnie będzie ciężko ... nie wiem, czy nie lepiej przelać całości na konto hoteliku Funi i zrobić porządek z deklaracjami, żeby też tam wpływały, chyba, że jest ktoś dyspozycyjny i znajdzie czas na prowadzenie wątku i skarpety i przelewy ?