Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ona nie oslepinie w ciagu 2 tygodni,ten pies potrzebuje odpoczynku od wszelkich stresow.
sprobuj porozmawiac z Ewa.
strasznie dziwi mnie fakt ,ze ten pies zostal poddany sterylce w takiej kondycji fizycznej w jakiej jest i przed szczepieniami...

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ivv dziewczyny pisały,że ona była zdrowa przed sterylką tylko później ją złapało.Wet może nie wie o stanie małej, tzn. że nic się jej nie poprawia?

Posted

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Dziewczyny, poproszono mnie o przekazanie info: w klinice CHIRONWET jest miejsce dla suni, zabierzcie ją tam natychmiast. Stowarzyszenie Arka pomoże w spłacie za leczenie albo spowoduje że właściciel schroniska zapłaci
[/FONT][/COLOR]

Wydaje się, że antybiotyk który mała teraz dostaje nie działa.
Kiedy moja Malizna miała zapalenie płuc, dawałam jej kroplówki 2 razy dziennie. Jeśli sunia się odwodni będzie bardzo źle :shake:

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]"Chiron-Wet" Lecznica Weterynaryjna
[URL="about:www.chironwet.lublin.pl"]www.chironwet.lublin.pl[/URL]
Szmaragdowa 4A
20-570 Lublin
81 527 92 92

[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Neris'][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Dziewczyny, poproszono mnie o przekazanie info: w klinice CHIRONWET jest miejsce dla suni, zabierzcie ją tam natychmiast. Stowarzyszenie Arka pomoże w spłacie za leczenie albo spowoduje że właściciel schroniska zapłaci
[/FONT][/COLOR]

Wydaje się, że antybiotyk który mała teraz dostaje nie działa.
Kiedy moja Malizna miała zapalenie płuc, dawałam jej kroplówki 2 razy dziennie. Jeśli sunia się odwodni będzie bardzo źle :shake:

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]"Chiron-Wet" Lecznica Weterynaryjna
[URL="about:www.chironwet.lublin.pl"]www.chironwet.lublin.pl[/URL]
Szmaragdowa 4A
20-570 Lublin
81 527 92 92

[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
O co chodzi?

Posted

Neris, dziękuję za informację.Zastanawiam się, kto Cię o to prosił i dlaczego ta osoba sama tego tutaj nie napisała.

Z tego miejsca chciałam podziękować Fundacji Arka za troskę i zwrócić uwagę , iż pies jest już moją własnością ( a nie schroniska).
Sama pokryję koszty jej leczenia. Nie miałabym serca odbierać szansy innym psom na uratowanie przez ww. fundację.
Suka jest pod opieką weterynarza.

Posted

Nie jest tajemnicą że Arka ma bana, nie może więc sama nic napisać. Poprosiła mnie o przekazanie wiadomości, co zrobiłam.

Informacje o stanie suni były alarmujące i stąd oferta pomocy. Każda infekcja bakteryjna czy wirusowa wymaga solidnego nawadniania i doustne raczej nie wystarczy.

Posted

o ile dobrze myślę to Arka jest teraz zarejestrowana jako niejaka Wellington czy jakoś tak o ile dobrze pamiętam nick. to ta osoba która awanturowała się na wątku kiedyś, później na wątku lubelskiego schroniska wypisywała jakieś bzdury na temat schroniska w Nowodworze, psów tak, kierownika i nam też się chyba oberwało :razz:wydaję mi się że byłby to kolejny pretekst do oczerniania Nowodworu. ja wiem ze ona dużo robi dla zwierząt, ale nie znoszę po prostu monologów, zadając jej pytanie "dlaczego" ona odpowiada bo jestem starsza mądrzejsza i więcej psom pomagam niż ktokolwiek inny.
Asiu bardzo Ci dziękuję że się nie zgodziłaś:loveu:

Posted

zmieniajac temat na przyjemniejszy-Asiu wlasnie dostalam mnossssssssssssssstttttwwwwwo rzeczy dla pieskow-z igly ,zupelnie nowiusienkie ze sklepu rzeczy -na bazarek!!!!!
musze to teraz tylko wyslac do Pl:)
moi przyjaciele kanadyjczycy strasznie przejmuja sie polskimi pieskami:)

Posted

[quote name='IVV']zmieniajac temat na przyjemniejszy-Asiu wlasnie dostalam mnussssssssssssssstttttwwwwwo rzeczy dla pieskow-z igly ,zupelnie nowiusienkie ze sklepu rzeczy -na bazarek!!!!!
musze to teraz tylko wyslac do Pl:)
moi przyjaciele kanadyjczycy strasznie przejmuja sie polskimi pieskami:)[/QUOTE]

Twoi przyjaciele są moimi przyjaciółmi.Kocham ich.:loveu:
A Ciebie jeszcze bardziej (no - mówiłam, że mi sie orientacja zmienia :evil_lol:)

Posted

Pies ewidentnie jest w stanie krytycznym i wymaga NATYCHMIASTOWEJ hospitalizacji.

Matrioszka2 - chyba zdajesz sobie sprawe ze jesli sunia nie otrzyma bezzwlocznie profesjonalnej pomocy medycznej w klinice moze nie przezyc.

Btw, Arka i ja to dwie rozne osoby ale o podobnych pogladach.

Posted

Rozmawialam z As_ko

Lekarz WYKLUCZYL kaszel kenelowy.
Jest to zapalenie oskrzeli (osoby, ktore zaczely wypowiadac sie teraz, odnosnie stanu zdrowia suni, proszone sa o zapoznanie sie z jej hisoria - sunia przez dlugi okes czasu byla w rowie melioracyjnym)
Antybiotyk jest najlepszy z mozliwych, dziala i nie moze byc zmieniony.
Jej oslabienie to wynik tego, iz mimo, ze pije, to pije za malo jak na chorego psa i musi zostac dodatkowo nawodniona kroplowkami i dlatego zostaje dzisiaj pod opieka wykwalifikowanej kadry weterynarzy.

Posted

Negra żyje i jest nieco lepiej. To rzeczywiście zapalenie oskrzeli. Cały czas jest nawadniana. Wszelkie badania w toku.

Chciałabym powiedzieć, że "spadochroniarskie" kontrole, pisanie skarg ...dzwonienie do izby lekarskiej weterynaryjnej na kierownika schroniska w Nowodworze, ze strony "życzliwych" zwierzętom organizacji jest [B]zwykłym świństwem. [/B] W stosunku do nas i do kierownika.
W schronisku [U]nie ma epidemii kaszlu kennelowego[/U].Do schroniska trafiają chore psy.
Jeśli komuś zależy na robieniu zadymy, to nie nasz koszt. Proszę fundację Arka o niemieszanie się do naszych spraw, o niemieszanie się do prywatnego schroniska w Nowodworze, gdzie psy są pod dobrą opieką, gdzie wszyscy tam zatrudnieni są wspaniałymi ludźmi, chętnymi otworzyć nam bramę schronu o każdej porze dnia, a nawet nocy.
Nie przeszkadzajcie nam pomagać.Takie akcje, jak ta wczorajsza i dzisiejsza, nikomu nie służą. Za dużo testosteronu ? Za dużo adrenaliny ? Pobiegajcie wieczorem w dresiku, panie działaczki fundacyjne. To podobno pomaga.
Dziękuję wszystkim forumowiczom z tego wątku, którzy przyczyniają się bezpośrednio i pośrednio do ratowania psów (i kotów) z prywatnego schroniska w Nowodworze. Dziękuję Wam za to, że ekspresowo umiecie pomóc i wspomóc : pieniędzmi,transportem, radą, słowem otuchy.Wierzę, jestem przekonana, że niedługo wstawię tu foty brykającej, całuśnej Nergy, a reszta świata przekona się, że nie tylko ona ma patent na wiedzę i doświadczenie.Więcej pokory hardym życzę.I wyluzowania ust, bo to tylko zmarszczki, zmarszczki ... i w końcu czeka Was zanik ust.A coś przecież trzeba pomalować .
Powezmę wszelkie kroki, wykorzystam wszystkie możliwości, by Negra żyła. W końcu to [B]moja [/B]sunia.
Pozdrawiam. Bądźcie ze mną na wątku.Będę potrzebować Waszych cennych rad.I okrzyków radości.Jesteście w tym całkiem , całkiem ...:cool3:

Zamość bardzo potrzebuje Arki ... Zwierzęta na Was bardzo liczą.Gdzie umieralnia dla zwierząt - tam tylko Arka pomoże.Zamość to bardzo trudny temat ...